טוסטים מושחתים באמת
טוסט ב-105 שקלים, טוסט מלחם בריוש עם גבינה צרפתית, אבוקדו וביצה קשה ב"קפה דלאל", טוסט חלה מתוקה במילוי סרטנים בבר החדש "קפה פופולר" וגם "קרוק מדאם פרנץ' טוסט" עם שני סוגי גבינות, רוטב בשמל וביצת עין ב"קפה קדוש" הירושלמי - יצאנו לבדוק איפה בארץ מסתתרים הטוסטים המפנקים באמת
הכול טוסט: לא ברור מתי בדיוק הפכו שתי פרוסות לחם צלויות עם חמאה, גבינה צהובה וקטשופ למנה נחשקת בבתי קפה ומסעדות, מה שכן ברור זה שרובנו לא מצליחים לעמוד בפני הריח והטעם של הלחם המגרה עם הגבינה שנדבקת לחך ומשאירה טעם של עוד.
אבל בואו נודה על האמת, מנה מפתה עד כמה שתהיה, רובנו לא נוציא את כספנו על שני משולשים שאפשר להכין בבית בשתי דקות, נכון? אז את זה הבינו גם השפים, שמציעים אמנם טוסט אבל משודרג למנת שחיתות עם נהרות של גבינה, ביצה מעל ולחם איכותי. ויש גם את ה"קרוק מסייה" ואת ה"קרוק מדאם", שבחלק מהתפריטים הופכים ממנה צרפתית אסלית לטוסט משודרג בסגנון ישראלי. וכן, אולי תקבלו רעיון לאיזו מנה לערב חג: לרגל שבועות הקרבנו את משקלנו ויצאנו בחיפוש אחר הטוסטים המושחתים בארץ.
Stampa
במעדנייה שהיא בעצם גם כבית קפה לנשנושים, מגישים כריכים בתוך פיאדינה - לחם איטלקי שטוח ודק, שלפני ההגשה נכנס לכמה דקות של חימום מאסיבי בטוסטר. התוצאה היא טוסט שמזכיר בצורתו קרפ מקופל לארבע. ואם תהיתם מהו הכריך המושחת ביותר, אז נגלה לכם שמדובר ב"טרטופו", טוסט שכולל מחית כמהין, ארטישוק ופרמזן (38 שקלים).
קפלן 4 תל אביב, 03-5629562, ראשון-חמישי 21:00-7:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר
קפה 65
בבית הקפה שבקומת הכניסה של מלון הבוטיק "65" מציעים מנות עיקריות של בוקר, שאחת מהן היא מנת טוסט קרואסון חמאתי מתפצפץ, מרוח בחמאת שקדים עשירה עם גבינת גאודה, תרד מאודה וביצת עין. המנה הזו מוגשת במסגרת ארוחת בוקר מלאה שמחירה 105 שקלים.
שדרות רוטשילד 65 תל-אביב 03-7677675, ראשון-שישי 11:00-6:30, שישי-שבת 12:00-6:30
לא כשר
אריא
השף גיא גמזו לא מפסיק להשתעשע עם אוכל רחוב, כשהפעם הגיע תורו של הטוסט שמופיע בתפריט כמנת "מק אנד צ'יז" מושחתת במיוחד, שבסיומה נצרבת על הפלנצ'ה עם חמאה חומה (48 שקלים).
אריא, נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054, ראשון-שבת 19:00-1:30
קפה פופולר
בבר שנפתח בימים אלה בבית המלון החדש "ג'ייקוב סמואל" בתל אביב, מגישים תפריט עליו חתום השף אבי ביטון, שכולל לא מעט מנות מעניינות, שבהן יש גם טוסט סרטנים שעשוי מחלה מתוקה ממולאת בבשר סרטנים, שאלוט מקורמל וגבינה (72 שקלים).
דיזנגוף 197 תל אביב, 03-5552020, ראשון-שבת 2:00-19:00, לא כשר
קפה דלאל
בבית הקפה של "דלאל" מגישים בראנצ'ים שווים לאורך כל שעות היום, ובהן מגוון מנות בוקר מפתות. אחת ממנות הבראנץ' הנהדרות שמצאנו שם היא ה-Boursin. מדובר בבבייגל מלחם בריוש מושחם וחצוי לשניים, במילוי גבינה צרפתית, אבוקדו, ביצה קשה ופרוסות חציל (46 שקלים). ומי שזה לא מספק אותו, מוזמן להוסיף ליצירה גם גרבלקס סלמון (תוספת של תשעה שקלים).
ז'בוטינסקי 108 פינת רמז תל אביב, 03-6960011, ראשון-חמישיי 20:00-8:00, שישי 17:00- 08:00, לא כשר
טראק דה לוקס
כאן תמצאו לא מעט מנות מושחתות, ואחת מהן היא "טאקו צ'דר". טאקו הוא טורטיה מקסיקנית שבגרסה הזו עשויה לא מקמח אלא מגבינת צ'דר. היא מקופלת לשניים כמו טוסט, קריספית כמו טוסט ומכילה ראגו של בקר, קוביות בצל לבן וסלרי, בצל קריספי ורוטב של חרדל, מיונז ואורגנו. מחיר המנה הוא 39 שקלים.
טראק דה לוקס, בן עמי 13, 03-6296363, ראשון-שבת 12:00- 23:30, לא כשר
קלארו
בתפריט הבראנץ' שמוגש ב"קלארו" בשישי ושבת יש את אחד הטוסטים היותר מדוברים בתל אביב. הוא נקרא "טוסט גאודה ושינקן" (56 שקלים) והוא עשוי מחלה מתוקה שנאפית בטאבון שבמקום, והוא כולל שינקן וגבינת גאודה. בהמשך הטוסט מקבל ציפוי של קורנפלקס ועובר טיגון בחמאה. התוצאה: מנת בוקר-צהריים שלא תצא לכם מהראש במשך זמן רב.
הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, 03-6017777, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי-שבת 2:00-9:00, לא כשר
נולה
בבית הקפה התל אביבי מגישים את כל ה"היילטים" של המטבח האמריקאי. אנחנו בחרנו להתמקד בטוסט "Grilled Cheese" שעשוי מלחם קסטן ומוגש לצד סלט ירוק, שמסייע לגוף (וגם לנפש, אם נודה על האמת) להתמודד עם מתקפת הכולסטרול שמתחבאת בין שתי פרוסות הלחם האלו. מחיר המנה הוא 42 שקלים.
דיזינגוף 197 תל אביב, 03-5230527, ראשון-חמישי, שישי 16:00-7:30, שבת 16:00-9:00, לא כשר
משייה
הגעתם למסעדת "משייה" וכל רצונכם הוא בשתי פרוסות לחם עם משהו טוב באמצע? מנת ה"טוסט שחיתות" היא בדיוק מה שאתם צריכים (98 שקלים).
המנה מורכבת משתי פרוסות לחם עם גבינת אמנטל, גבינת פטה, כרישה פרוסה דק-דק וביצה שבושלה במשך שלוש שעות במים שחוממו לטמפרטורה של 64 מעלות (החלמון שלה הוא למעשה הבסיס לרוטב של הטוסט). כל הסיפור הזה נצלה על פלנצ'ה משומנת בחמאה חומה, והתוצאה היא אחד הטוסטים העשירים והטעימים שייצא לכם לטעום.
מנדלי מוכר ספרים 5 תל אביב, 03-7500999, ראשון-חמישי 11:00-10:00, 16:00-12:00, 18:00- 23:30, שישי 14:30-11:00 ,22:45-18:00, שבת 15:30-12:00, 22:45-18:00, לא כשר
ספייסהאוס
בבר הקוקטיילים התל אביבי, מגישים את הכריך המושלם - "טוסט שחיתות" - לנשנוש לצד אלכוהול. והמלצה שלנו: רגע לפני שהוא מגיע לשולחן, הוציאו את חבילת המגבונים מהתיק, היא הכרחית שם ותמנע מכם לא מעט פדיחות סטייל רוטב נוזל בצידי הפה.
הטוסט מורכב מלחם קסטן עם הרבה חמאה במילוי גבינת ריקוטה, פרמזן ומוצרלה עם מחית כמהין (42 שקלים). וכאילו לא די בכך, לצד המנה תקבלו קערית מלאה ברוטב מייפל משובח.
דיזינגוף 117 תל אביב, 03-9674400, ראשון-שבת 3:00-18:00, לא כשר
אנגוס
בתפריט הבראנצ'ים שמוגש במהלך סופי בשבוע בממלכת הבשר מבית "דאבח", תמצאו בין שלל המנות גם את הטוסט "אסאדו מונטה קריסטו". מאחורי השם המפוצץ עומד פרנץ’ טוסט מלחם קסטן במילוי גבינת גאודה ואסאדו. מחיר המנה במסגרת ארוחת הבוקר שכוללת גם מגוון אנטיפסטי ונתחי בשר כבושים, סלסלת לחמים טריים, מטבלים, מיץ טבעי ושתייה חמה - הוא 109 שקלים.
הארבעה 20 תל אביב, 03-7715733, ראשון-שבת 12:00– 24:00, לא כשר
בנדיקט
בתפריט תמצאו מנת "קרוק מאדאם" המורכבת מבריוש קלוי עם רוטב בשמל, שינקן, גבינת גאודה, ביצת עין ורוטב קיסר (59 שקלים).
בסניפי רשת בנדיקט בארץ
מעדניית פאפו
במעדנייה של רותם סוויסה בגדרה, מציעים כמה נשנושים כיפים המבוססים על דגים ומבחר גבינות עשיר במיוחד. בגזרת הטוסטים מומלץ לטעום כאן את "טוסט 4 הגבינות" שמחירו 37 שקלים והוא כולל חמאה (בנדיבות), גאודה הולנדית, ברי מצרפת, צ'דר אנגלית וגבינה ספרדית, שעוברות יחד תהליך התכה איטי בין שתי פרוסות הלחם.
הביל"ויים 23 גדרה, 08-6847977, ראשון 16:00- 20:00, שני, רביעי 8:00- 20:00, שלישי 8:00- 14:00, חמישי 8:00- 24:00, שישי 8:00- 14:00, כשר
אברטו
במסעדת השף של גדרה, השיקו לא מזמן תפריט בראנצ'ים שמוגש בסופי שבוע בלבד. אחת המנות בתפריט היא "קרוק מאדאם אברטו" (99 שקלים במסגרת ארוחה מלאה), שמורכבת מטוסט עם גבינת גרוייר, ביצי עין, קציפת פרמזן ודוקסל פטריות.
שכביץ 5 גדרה, 08-6680066, שישי 13:00-9:00, שבת 12:00-9:00, לא כשר
Les Jumelles
בבית קפה קונדיטוריה, שבו התאומות - מעיין ורותם סוויסה - אופות פטיסרי ומגישות מנות מפונפנות, תמצאו את אחת ממנות הטוסט-קרואסון המפנקות ביותר שיש. המנה בתפריט נקראת "קראנץ' קרואסון" (34 שקלים) והיא כוללת גבינת שמנת, בזיליקום ומוצרלה.
המייסדים 1 בית נקופה, 02-9309991, ראשון-חמישי 21:00-8:00, שישי 15:30-8:00, כשר למהדרין
קפה קדוש
אחת ממנות הדגל של "קפה קדוש" היא ה"קרוק מאדאם פרנץ' טוסט", שיכולה להגיע בגרסה של שני בריושים מטוגנים או בגרסת קרואסון. בשני המקרים, מה שהופך את הטוסט הזה למדהים במיוחד זה השילוב בין גבינת הגאודה והסנט מור לרוטב הבשמל וביצי העין. מחיר המנה הוא 56 שקלים.
שלומציון המלכה 6 ירושלים 02-6254210, ראשון-חמישי 24:00-7:00, שישי 15:00-7:00, מוצ״ש- 24:00, כשר
קפה אביחיל
בקפה המשפחתי, שהתחיל בכלל בתור מאפייה קטנה, מציעים מנת טוסט יצירתית במיוחד: בתפריט היא רשומה כ"בוקט טוסט", והיא מורכבת בייגל-טוסט במילוי גבינה מותכת וגבינה צהובה, שברגע שהוא יוצא מהטוסטר הוא זוכה למעטפת של רוטב שמנת חם וביצת עין מעל (59 שקלים).
הדישון 21 (קניון מלחה) ירושלים, 02-6782979, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 15:00-8:00, מוצ״ש-24:00, כשר למהדרין
דרך הגפן
במסעדה החלבית שמוקפת בגן ירוק עם מזרקות, מפלים, עצי נוי ושבילים מאבן, מגישים מנת "קרוק מדאם" (64 שקלים כולל שתייה וסלט) המורכבת מלחם קסטן שבתוכו גבינת שמנת ופלפלים קלויים, בצל סגול ומוצרלה, פרמזן וביצת עין. לכל הטוב הזה אפשר להוסיף גם סלמון מעושן (בתוספת 15 שקלים).
דרך הגפן 1 בית זית, 6502044 -02, ראשון-חמישי 23:00-9:00, שישי 2:00-9:00, כשר
מקלות וניל
בממלכת הפטיסרי והבולונג'רי העפולאית של יגאל אפרתי, מגישים גם תפריט חלבי עשיר במיוחד שכולל טוסט פרמזן ופטה עם ממרח פסטו וחצילים קלויים (34 שקלים לחצי מנה ו-39 שקלים למנה מלאה). טוסט נוסף שכדאי לכם לטעום אם תגיעו למקום הוא טוסט עם קישואים קלויים וגבינת ולנסי מפוחמת, ממרח ארטישוק ועלי רוקט (34 שקלים לחצי מנה ו-39 שקלים למנה מלאה).
יהושע חנקין 9 עפולה, 04-6420222, ראשון-חמישי 23:00-6:00, שישי 15:00-6:00, שבת 20:45- 24:00, כשר
חנהל'ה בית של לחם
במאפייה החדשה של יובל נצר ואביתר באומר מציעים טוסט מעולה שמורכב משתי פרוסות של חלת בריוש מרוחות בחמאה עם גבינת גאודה. הטוסט מוגש לצד ירקות חתוכים עם קצת בלסמי, ומחירו 33 שקלים.
רחבת הבנים, פרדס חנה כרכור, ראשון-חמישי 20:30-6:30, שישי 15:00-6:30, כשר
גרציא קפה ותוצרת
בבית הקפה הפסטורלי שבקיבוץ העוגן מציעים כמה סוגי טוסטים, כשהמעניין והעשיר ביותר הוא טוסט בייקון עם גבינת רוקפור, ריבת בצל, בייקון, כמובן, ותפוח עץ (49 שקלים).
קיבוץ העוגן, 09-8943942, ראשון 16:00-8:00, שני-חמישי 23:00-8:00, שישי 15:00-8:00, לא כשר