כך תכינו אנטיפסטי ועוד מנות קטנות וטעימות
אספרגוס ברוטב לימון וחרדל, גבינת פיקורינו בזיגוג דבש, אנטיפסטי של קישואים ופלפלים עם גבינה צפתית ועוד: מתכונים טעימים וקלים להכנה שמתאימים גם לאירוח
אספרגוס ברוטב לימון-חרדל עם פרמזן
המצרכים:
צרור אספרגוסים (בערך 450 גר')
תרסיס שמן זית כתית מעולה
מלח גס, ופלפל שחור טחון
3 כפיות מיץ לימון
1/2 כפית חרדל דיז'ון
להגשה -
פרוסות דקות מגבינת פרמזן איטלקית
אופן ההכנה:
- מרססים את האספרגוס בכמה לחיצות קצרות של שמן זית, מברישים את השמן ומתבלים במלח גס. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-8 דקות (תוך כדי הצלייה הופכים אותם מידי פעם), עד שהאספרגוסים מתרככים ומשחימים.
- מכינים את המשרה - בקערה קטנה מערבבים היטב מיץ לימון, חרדל דיז'ון ומעט שמן זית, ומתבלים במעט מלח ופלפל.
- הגשה - מוציאים את האספרגוס מהתנור, פורסים לפרוסות בגדול אחיד ומסדרים על צלחת הגשה. מטפטפים מעל את הרוטב, מפזרים את פרוסות הפרמזן ומגישים.
סלק, בטטה ופטה בזיגוג מייפל
המצרכים:
11 סלקים קטנים, חתוכים לחצאי עיגולים
2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
2 כפיות מייפל טהור
ספריי שמן זית כתית מעולה
קומץ עלי אורגנו טריים (אפשר גם רוזמרין או טימין במקום)
80 גר' גבינת פטה מגוררת
אופן ההכנה:
- בתבנית אפייה מסדרים את הסלקים והבטטות, מזלפים מעל את סירופ המייפל ומתיזים שמן זית בנדיבות.
- מפזרים מעל את עלי האורגנו ואת הפטה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהסלקים רכים.
טיפ:
אפשר לבשל מראש את הסלקים והבטטות עד לריכוך קל, וכך לקצר את זמן האפייה בחצי.
ארטישוקים טריים בגריל ברוטב בלסמי, חרדל דיז'ון ופטה
המצרכים:
8 בייבי ארטישוקים (או 4 ארטישוקים גדולים)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס רוטב בלסמי
1 כפית חרדל דיז'ון
1/8 כפית מלח
להגשה -
גבינת פטה כבשים
טימין טרי
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב - בקערה מערבבים היטב את שמן הזית, הבלסמי, החרדל והמלח.
- פורסים את הארטישוקים לחצי, מעבירים אותם לשקית זיפלוק לבישול ומוסיפים את הרוטב. מוציאים את האוויר מהשקית, ואוטמים אותה לגמרי. מערבבים היטב, ומשרים את הארטישוקים ברוטב במשך שעה.
- בגריל או את בתנור שחוממו מראש לחום בינוני-גבוה, צולים את הארטישוקים במשך 7 דקות עד שהם מתחילים להיחרך מעט. בשלב הזה, הופכים וצולים את הצד השני במשך 7 דקות נוספות.
- הגשה - בצלחת מסדרים את הארטישוק, מפזרים מעל גבינת פטה וטימין טרי ומגישים.
שעועית לימה בשמן זית, נענע ולימון עם גבינת מנצ'גו
המצרכים:
4 כוסות שעועית לימה קפואה או יבשה
6 כפיות שמן זית
3 כפיות מיץ לימון טבעי
3/4 כוס נענע קצוצה
1 כוס גבינת מנצ'גו מגורדת
אופן ההכנה:
- מבשלים את שעועית הלימה לפי ההוראות.
- כשהשעועית מוכנה, מערבבים אותה עם שמן זית, לימון ונענע, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את גבינת המנצ'גו, מערבבים היטב ומגישים.
אנטיפסטי עם גבינה צפתית
המצרכים:
4 קישואים צעירים, חתוכים לעיגולים דקים מאוד או קלופים בעזרת קולפן או מנדולינה לפרוסות דקיקות
1/2 כוס מיץ מלימון טבעי
תרסיס שמן זית כתית מעולה
1 פלפל צהוב, מגולען וקצוץ לקוביות קטנות
1 כפית צלפים מסוננים
1 כפית עלי פטרוזיליה טרייה
מלח ופלפל
להגשה -
עלי בזיליקום קצוצים
גבינה צפתית, חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
- בקערה, מערבבים את מיץ הלימון יחד עם שמן הזית (הקפידו על 3 לחיצות מתרסיס שמן הזית ולא יותר) ומתבלים עם מעט מלח ופלפל. מוסיפים את פרוסות הקישואים, מערבבים בעדינות ומשרים ברוטב במשך 10 דקות.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הצלפים עם הפלפל הצהוב והפטרוזיליה, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את הקישואים ומעליהם מפזרים את תערובת הפלפלים והצלפים. מרססים מעט מתרסיס שמן הזית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך רבע שעה.
- מוציאים מהתנור, ומפזרים מעל את הגבינה והבזיליקום. מגישים.
גבינת פיקורינו ורוקט בזיגוג דבש
המצרכים:
גוש גבינת פקורינו (בין 400-250 גר', בהתאם לכמות האנשים)
5 כפיות דבש
צרור עלי רוקט
אופן ההכנה:
- שוברים את גבינת הפיקורינו לחתיכות גסות או פורסים אותה לקוביות.
- מסדרים את הגבינה על צלחת הגשה עם כמה עלי רוקט.
- מזלפים מעל את הדבש ומגישים עם קיסמים ולחם.
ברוסקטה גורגונזולה עם קונפיטורת תאנים
המצרכים:
1 צנצנת קונפיטורה תאנים
120 גר' גבינת גורגונזולה מפוררת
1 בגט, פרוס לפרוסות דקות (בין 14-12 פרוסות)
תרסיס שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
- על כל פרוסה מתיזים שמן זית משני צידיה, וצולים על מחבת חמה במשך כמה דקות מכל צד.
- מורחים על כל פרוסה צלויה שכבה ממעדן התאנים, מפזרים מעל גבינת גורגונזולה ומגישים.
מקלות מוצרלה מטוגנת ברוטב דבש-צ'ילי
המצרכים:
1/4 כוס קמח
1 כוס פירורי לחם איטלקיים
2 ביצים
1 כפית חלב
1/2 ק"ג גבינת מוצרלה, חתוכה לרצועות בעובי 2 ס"מ
1 כוס שמן זית
1 כוס דבש עם תמצית צ'ילי טבעית, לתיבול
אופן ההכנה:
- בקערה, מערבבים יחד את הביצים והחלב.
- מצפים כל פיסת גבינה בקמח, טובלים בתערובת הביצה ומגלגלים אותה בפירורי הלחם עד לכיסוי מלא (אפשר לגלגל פעמיים בביצה ובפירורי הלחם).
- מכניסים את הגבינה למקפיא למשך שעה עד שעתיים.
- במחבת עם שמן חם מטגנים את מקלות הגבינה במשך דקה מכל צד, או עד שהם מזהיבים ולפני שהגבינה מתחילה לנזול החוצה מהציפוי.
- מעבירים את פיסות הגבינה המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג, סופגים היטב את השמן ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים מיד לצד דבש עם תמצית צ'ילי חריף.
המתכונים באדיבות "יד מרדכי"