שתף קטע נבחר
 

אצלנו בקיבוץ: חדרי האוכל שהפכו למסעדות

הם זולים, הם כשרים והם פתוחים לאורחים מבחוץ: יצאנו לסיור בין חדרי אוכל בקיבוצים שמציעים ארוחות למטיילים רעבים ולסתם סקרנים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חדרי האוכל הקיבוציים משמרים נדבך חשוב בהיסטוריה הארצישראלית. הם שוכנים בתוך מבנים שתוכננו לשמש כ"ארמונות" של טקסים קהילתיים, והאוכל שהוגש בהם היה להיבט אחד קטן של הפעילות שהתקיימה בהם, בעיקר כי מלבד "ארוחה לכל פועל" שהיה עליהם לספק, הם שימשו כמקום מפגש מרכזי עבור חברי הקיבוץ.

 

עוד כתבות בפרויקט "חדרי האוכל בקיבוצים":

מסעדה לכל דבר, קיבוץ אילות (צילום: יח"צ)
מסעדה לכל דבר, קיבוץ אילות(צילום: יח"צ)

עד היום חדרי האוכל נחשבים לאחד מתווי ההיכר והסמלים הבולטים ביותר של התנועה הקיבוצית, ובלא מעט קיבוצים גם היום, בשנת 2018, הוא משמשמ כמקום מפגש קהילתי ואמצעי להפצת מידע בין חברי הקיבוץ. אם בעבר שימש חדר-האוכל כמוסד שסיפק את הצורך הפיזי באוכל ואת המקום בו התנהלו החיים החברתיים והרוחניים, היום הו נחשב לאחד מענפי השירות של הקיבוץ שמתחבר עם ענף התיירות. האירועים התרבותיים שהתקיימו בחדר-האוכל בעבר, היו תמיד חלק חשוב ממעגל החיים הפורמלי והבלתי פורמלי של הקיבוץ, וגם היום בחלקם מתקיימות הקרנות הרצאות, הצבעות ומסיבות. ומה לגבי האוכל?

 

בואו נודה על האמת: האוכל שמוגש בחדרי האוכל מעולם לא נחשב לטעים במיוחד, ומנת הדגל שם הייתה לאורך הרבה שנים שניצל עם אורז והרבה קטשופ מעל. אבל תרשו לנו להפריך את הסטיגמה: הדור הצעיר שחזר לקיבוצים בזכות הבנייה הענפה של ההרחבות עבור הבנים הממשיכים, יצר שינוי גדול והיום אפשר למצוא בקיבוצים בראנץ' שישי, אוכל מוכן לשבת, דוכני שף בהגשה אישית והמון מנות שההגדרה הכי טובה עבורן תהיה "מזרח תיכון חדש". לא עוד לבן וביצה קשה לארוחת בוקר, ועוף עם סלט לארוחת צהריים. יצאנו לסיור בין בתי האוכל בקיבוצים שפתוחים גם לקהל הרחב. 

איפה העוף המכובס? קיבוץ משמר השרון (צילום: לין לוי)
איפה העוף המכובס? קיבוץ משמר השרון(צילום: לין לוי)
  

קיבוץ אורטל

בקיבוץ אורטל שבצפון רמת הגולן, מוגשות שלוש ארוחות כשרות ביום. ארוחת הבוקר, שמחירה 40 שקלים, מוגשת בין השעות 9:30-7:00 ומורכבת מחביתות, גבינות, לחמים וירקות. ארוחת הצהריים עולה כאן 55 שקלים ומוגשת בין השעות 14:30-12:00, היא כוללת לצד מנות בשר ודגים גם מנות צמחוניות וטבעוניות. בנוסף, מגישים שם בתיאום מראש, גם מאכלים שמתאימים לבעלי רגישויות (נטולי גלוטן, למשל).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

במקום מגישים גם ארוחת ערב חלבית בין השעות 20:00-18:30 שכוללת פסטות, בורקסים ומנות נוספות - במחיר של 20 שקלים. יש כאן גם אפשרות לאירוח קבוצות המונות בין 150-25 איש. אבל גולת הכותרת כאן היא הבראנץ' שמוגש בימי שבת: מחירו 40 שקלים והוא מוגש בין השעות 11:30- 09:00. הוא כולל מנות חלביות כמו גם ג'חנון, גרנולה וסוגי דגנים שונים.

 

לפרטים נוספים: סלאווה 052-5612337

 

לוחמי הגטאות

בקיבוץ לוחמי הגטאות שבגליל המערבי, פועל חדר אוכל כשר שבו מוגשת ארוחת צהריים לציבור הרחב. מחיר הארוחה נע בין 55-45 שקלים (בהתאם למנות שמזמינים), ובימי שישי אפשר לקנות כאן אוכל מוכן הביתה.

 

התפריט כאן מציע מנות כמו קוויאר חצילים בלאדי בטחינה, סלט עגבניות "דודו", חומוס עכו, חריימה דייגים מרוקאי, פיש אנד צ'יפס וביף סצ'ואן, קדירת אסאדו וקבב טלה.

 

לפרטים נוספים: 04-9933271

 

קיבוץ שריד

בקיבוץ שריד שבצפון עמק יזרעאל, מוגשת ארוחת צהריים כשרה הפתוחה לקהל הרחב וחדר האוכל הפועל גם בסופי השבוע. מחיר הארוחה נע בין 40-25 שקלים לסועד (תלוי במנה בה בוחרים) ועבור הציבור הרחב היא מוצעת בין השעות 14:30-13:00. בתפריט המוצע כאן שמים דגש על מנות בריאות, ומדי יום מגישים פחמימה בריאה (כמו כוסמת, קוסקוס מלא או חיטה), מבחר של שני מרקים שונים ומנות לטבעונים ולצמחונים. מבחר העיקריות כולל דגים, בשר ועוף אותם מכינים ללא שימוש באבקות מרק וללא טיגון. בימי חמישי פועלת במקום עמדת שף, שבה כל שבוע מכינים מאכלים שונים כמו פלאפל, המבורגר, מנות תאילנדיות, עוף בבירה או מנות מהמטבח הערבי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אחת לשבוע, בימי שלישי בין השעות 20:00-18:00, מוגשת במקום ארוחת ערב חלבית שכוללת בר ירקות טריים, סלטים, גבינות, מרק חלבי ומנות כמו פנקייק עם תוספות, חביתות, ג'חנון, מלאווח, פסטות, פשטידות ותפוחי אדמה ממולאים. מחיר הארוחה הזו נע בין 35-20 שקלים. לאחרונה החלו להציג במקום גם תערוכות של אמנים מקומיים, ובימי שישי בצהריים אפשר לקנות כאן אוכל מוכן לשבת. שימו לב: קבוצות בנות 200-25 איש מתבקשות לתאם את הגעתם מראש.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לפרטים נוספים: יסמין 04-6507126

 

גנינגר

בקיבוץ "גניגר" שבעמק יזרעאל, תוכלו לאכול ארוחת צהריים כשרה המוגשת בין השעות 13:30-11:30. עבור ארוחה שכוללת מנה עיקרית אחת ותוספות (ללא ריפיל) תתבקשו לשלם 35 שקלים.

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בין המנות שמוגשות כאן: בין 4-3 מנות בשריות, סלטים, תוספות, שני סוגי מרקים (בשרי וצמחוני), דגים וגם מנות צמחוניות. בסיום הארוחה תקבלו שתייה חמה ופירות. אגב, מדי פעם אפר למצוא במהלך ארוחת הצהריים גם עמדות מיוחדות כמו עמדת המבורגרים או עמדה המציעה חומוס חם עם תוספות.

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לפרטים נוספים: קרן 052-3785454

 

קיבוץ שער העמקים

בקיבוץ שער העמקים שבצפון, פועלת מזה עשרים שנה מעדניית האוכל  מוכן  -"טעמי הבית", שהתפריט בה מתחלף מידי שבוע. במהלך השבוע מוצעים במעדנייה, בנוסף לתפריט הרגיל, גם מעדני בריאות המבוססים על דגנים, ובסופי שבוע מוגשים בה מאכלים חגיגיים לארוחת השבת. בחגים אפשר למצוא במעדנייה גם מאכלי חג מסורתיים.

 

המעדניה פועלת בימים שני עד רביעי בין השעות 16:00-10:00, בימי חמישי בין השעות 18:00-10:00 ובימי שישי בין השעות 14:00-8:00. המעדנייה עצמה כשרה, ומבחר המנות שאפשר למצוא בה כולל, בין היתר, חריימה (9.70 שקלים ל-100 גרם), עלי גפן ממולאים (7.10 שקלים ל-100 גרם), אסאדו (10.70 שקלים ל-100 גרם) ומבחר סלטים ותוספות כמו סלט טאבולה (4.40 שקלים) וסלט סלרי (5.90 שקלים ל-100 גרם).

 

לפרטים נוספים: 04-9839877

 

גבעת חיים איחוד

חדר האוכל של קיבוץ גבעת חיים איחוד שבעמק חפר, הוא חדר אוכל קיבוצי מהזן החדש. באזור הכניסה שמחוץ למבנה ישנה פרגולה רחבה המשמשת כמקום ישיבה עבור הסועדים. המקום כשר ובימי שישי בבוקר, בין השעות 10:30-7:00, מציעים כאן בראנץ' חלבי שמחירו נע בין 45-35 שקלים והוא כולל שקשוקה חריפה או לבנה עם תרד, סלטים, גבינות, לחמים, אנטיפסטי ופוקצ'ות, חלת שום, בורקסים, ממרחים שונים ודגים מלוחים. בנוסף, אפשר למצוא שם כריך ענק שיחתכו להם ממנו מנה פרוסה יפה במיוחד תמורת 12 שקלים, ואפשר ליהנות ממנו לצד אספרסו (5 שקלים) ומיץ (3 שקלים).

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את ארוחת הצהריים מגישים כאן בין השעות 14:30-11:30 ומחירה נע בין 45-25 שקלים. בנוסף להיצע הסטנדרטי של שניצל, עוף וקציצות בקר, תמצאו כאן גם ספיישלים מתחלפים כמו רביולי, אסאדו, סינייה, סופריטו כבש, קנלונה טבעוני, בריסקט טלה ועוד. מדי פעם פועלת בשעות הצהריים גם עמדת שף שבה מכינים מנות כמו סביח, המורכבות לפי הזמנה ומול עיני הסועדים. יום שלישי הוא יום הקוסקוס, ובימי שישי מוגש הבולונז המפורסם שמכנס תחת קורת גג אחת את כל חברי ותושבי הקיבוץ.

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

על הרוח החדשה שנושבת במקום אחראית מנהלת אגף המזון, אלה מירון, שעשתה במקום מהפך ענק יחד עם היועץ הקולינרי איתמר ויטסון, בוגר בית הספר לבישול "קורדון בלו" שבלונדון, ששינה את התפריט הקיבוצי מקצה לקצה. מי שמיישם את כל החדשנות הזו בפועל הוא השף איתי פאר, ששם דגש, בין היתר, גם על הפן הבריאותי של האוכל.

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

לפרטים נוספים: 04-6369502

 

קיבוץ מגל

את חדר האוכל של קיבוץ מגל מפעיל קייטרינג "ג'ינג'ר", שמסעיד את כל המפעלים באזור וגם את עובדי המפעל "נטפים" שממוקם בקיבוץ. חדר האוכל עצמו ממוקם בקומה השנייה של המבנה, אך אל דאגה - הוא נגיש בזכות המעלית שממקומת בקומה הראשונה. בהשוואה לחדרי האוכל הסטנדרטיים שיכולים להכיל עד 1,000 סועדים, כאן מדובר על מקום אינטימי שכולל 180 מקומות ישיבה בלבד.

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במגל מגישים ארוחת צהריים בשרית וכשרה בלבד, הכוללת שני סוגי מרקים, סלטים, מנות בשר ודגים, עוף ומנת שף משתנה אחת. לסיום הארוחה מציעים כאן תה או קפה עם קינוח משתנה. מחיר הארוחה הוא 35 שקלים והיא מוגשת בימים ראשון עד שישי בין השעות 15:00-13:30, כשביום שישי מתווספים למבחר המנות גם ג'חנון ובגט במילוי רצועות סינטה המוגש לצד צ'יפס. את הארוחה עצמה אפשר לאכול במקום או לקחת בטייק אווי. בנוסף, המקום מארח קבוצות המונות בין 100-10 איש בהזמנה מראש. לקבוצות ניתנת כאן גם האפשרות להזמין שירות vip שכולל הגשה לשולחן.

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לפרטים נוספים: שרון/עירית 052-5017108

 

קיבוץ בית העמק

בקיבוץ בית העמק שבגליל המערבי, מגישים ארוחת צהריים הפתוחה לקהל הרחב. הארוחה מוגשת בין השעות 14:30-12:00 ומחירה נקבע לפי כמות האוכל שתעמיסו על הצלחת. מנת עוף, למשל, תעלה לכם כאן 16 שקלים ומנת אורז - 7 שקלים, מרק יעלה 7.5 שקלים וסלטים - 7 שקלים בלבד. בימי רביעי מציעים במקום אסאדו (23 שקלים למנה) וגם סטייקים, קבבים וצ'וריסו.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט הוא כשר וההיצע כולל מדי יום שמונה מנות עיקריות מתוכן אחת צמחונית, שבעה סוגים שונים של תוספות, שני מרקים, 16 סלטים ולפעמים יש גם עמדת שף שמגישה מנה מיוחדת. בימי שלישי, בין השעות 19:00-18:00, מגישים כאן גם ארוחת ערב חלבית שכוללת קישים, מאפים, סלטים מיוחדים סושי (3.5 שקלים לרול), פיצות (7.5 שקלים למנה) וגם פילה סלמון וטבעות בצל.

 

לפרטים נוספים: יוסי 050-2298848

 

קיבוץ משמר השרון

בקיבוץ משמר השרון שבעמק חפר פועלת בסמוך לחדר האוכל חנות אוכל מוכן, מהוותיקות בארץ, הנקראת "בורדו". המקום נפתח לפני 20 שנה, וכיום זהו מיזם אוכל מוכן לסופ"ש מהגדולים שפועלים באזור המציע 35 סוגי סלטים, 40 מנות עיקריות, עמדת תוספות אינסופית, עמדת עוגות וחלות, עמדה טבעונית, בלינצ'ס, קישים קפואים ועוד ועוד. לפני החגים מוכרים שם גם מנות חגיגיות.

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המקום פתוח בימי חמישי בין השעות 19:00-10:00 ובימי שישי בין השעות 14:00-9:00, וכמו חדר האוכל גם החנות עצמה כשרה. בין המנות שנמכרות כאן במשקל ישנן כל הקלאסיקות המוכרות - מקרפלך ועד למוקפץ אסייתי, מעלי גפן וסיגרים ועד כבד קצוץ, ואפילו שוק אווז צלוי אפשר למצוא כאן.

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בין נובמבר לאפריל מכינים במקום גם צ'ולנט בשרי וצמחוני עם קישקע (120-60 שקלים לקילו), ולפני ראש השנה ופסח כל חדר האוכל הופך למעדניית ענק לאוכל מוכן. מחירים לדוגמא: (ל-100 גרם) עוף בקארי - 8.8 שקלים, קבב בטחינה - 11.3 שקלים, סלטים - בין 7.5-4.5 שקלים, מנגולד עם חומוס - 5.5 שקלים, קובה במרק ירקות - 6 שקלים, תבשיל בקר במנגולד ולימון - 9.8 שקלים, אמפנדס ממולאים בבשר - 7.7 שקלים ושניצל - 8.5 שקלים. בחדר האוכל עצמו מגישים את ארוחת הצהריים בין השעות 14:00-12:00, והיא כוללת מנה עיקרית אחת ותוספות ללא הגבלה (40 שקלים).

 

לפרטים נוספים: 09-8983305

 

קיבוץ גבולות

בקיבוץ גבולות שבנגב המערבי, מגישים ארוחת צהריים כשרה במהלך השבוע בין השעות 13:00-12:00, ובימי שישי בין השעות 13:00-11:30. מחיר הארוחה הוא 55 שקלים למבוגר או 45 שקלים לילד, והיא מורכבת ממנה עיקרית אחת לצד תוספות וסלטים חופשי. בימי שישי יש שם גם ארוחת ערב לקהל הרחב. שימו לב: קבוצות בנות 250-35 איש צריכות לתאם הגעה מראש.  

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לפרטים נוספים: 077-7295743

 

קיבוץ יד מרדכי

בקיבוץ יד מרדכי השוכן במישור החוף הדרומי, לא רחוק מאשקלון, מגישים לציבור הרחב ארוחת צהריים כשרה בעלות של 60 שקלים לסועד, המוגשת מדי יום במהלך השבוע בין השעות 13:30-11:30. אבל הארוחה כאן היא רק צ'ופר קטן, מכיוון שהדבר האמיתי שלשמו מגיעים לקיבוץ הוא כמובן מרכז המבקרים "בית הדבורה והדבש".

חדרי אוכל בקיבוצים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לפרטים נוספים: 077-7295701

 

קיבוץ אור הנר

בקיבוץ אור הנר שממוקם בנגב הצפוני, פועל חדר אוכל כשר שבו מגישים ארוחת צהרים בין השעות 13:30-11:00 בעלות של 50 שקלים. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

במחיר הזה אפשר לקבל כאן מנה עיקרית אחת, תוספות וסלטים חופשי. ומכיוון שאת אור הנר הקימו יוצאי ארגנטינה, בימי חמישי מוגש כאן ספיישל אסאדו כמיטב המסורת הדרום אמריקאית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לפרטים נוספים: 077-7295811

 

קיבוץ אילות

חדר האוכל של קיבוץ אילות, ששוכן קילומטרים בודדים צפונית לאילת, הפך למסעדת "כפות תמרים" שמשמשת גם את אנשי הקיבוץ וגם את הציבור הרחב. המסעדה פועלת משנת 1985, נפתחה כמענה לנופשים שהגיעו לדירות האירוח של הקיבוץ. כיום, זוהי אחת המסעדות המוכרות באזור, כשבימים ראשון עד חמישי מוגשות שם ארוחות בוקר (בין השעות 10:00-7:00) ב-45 שקלים, וארוחות צהריים (בין השעות 15:00-12:00) ב-60 שקלים.

 (צילום: אילן מור)
(צילום: אילן מור)

בימי שישי, בין השעות 14:00-09:00, אפשר לקנות כאן אוכל מוכן לקחת הביתה, ובערב מוגשת במקום ארוחת ערב כשרה בסגנון בופה שכוללת בר לחמים שנאפים במקום, שני סוגי מרקים, בר סלטים ומבחר מנות עיקריות. בחגים ובמועדים יכולים אפשר למצוא שם גם חריימה ואצבעות אנטרקוט.

 

בנוסף, יש כאן גם עמדת אסאדו הנחתך במקום, מזנון ילדים עם קציצות עוף ברוטב, נקניקיות וספגטי ומזנון קינוחים. מחיר ארוחת הערב הוא 99 שקלים למבוגר ו-69 שקלים לילדים בגילאי 12-2.

 

לפרטים נוספים: 08-6358789

 

מסעדה בתוך חדר אוכל: קיבוץ שדות ים

בתוך חדר האוכל של קיבוץ שדות ים פועלת מסעדה יפנית בשם "יאנאגי". כן אתם רואים נכון ולא, זו לא סתם סושייה חובבנית, אלא אחת שבה את הסושי מכינים שני יוצאי מסעדת "מינאטו" המוערכת בעלת סניפים בקיסריה ובהרצליה. המקום פועל בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00־22:00 והוא לא כשר.

 

שמם של האמיצים שפתחו את המקום הם עומר צוק, שהתגורר שנתיים ביפן ולימד בישול יפני בבית ספר לבישול בארץ ונתן אברמוב, שלפני שהתחיל לעשות סושי היה בכלל דייג. המסעדה שלהם תופסת חלק מחדר האוכל של הקיבוץ, ויש לה אפילו נוף לים.

 

התפריט כאן מציע כמה סלטים יפניים, מרק אודון (27 שקלים), אגדשי טופו (2 שקלים), מבחר ניגירי (27-22 שקלים), סשימי (55-39 שקלים) ורולים מכל הסוגים, הצבעים והמינים (33-21 שקלים). לאוהבי הקומבינציות מציעים כאן שלל אפרויות שמחירן נע בין 93-44 שקלים.

 

חדר האוכל בקיבוץ שדות ים, 6364158־04, ראשון-חמישי 22:00-12:00 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
פעם חדר אוכל - היום מסעדה, "כפות תמרים" בקיבוץ אילות
צילום: יח"צ
מומלצים