מה עדיף - קוטג' או גבינה לבנה? מדריך הבריאות של הגבינות
אין חג שמזוהה יותר עם גבינות מאשר חג השבועות. יצאנו לבדוק מה יש בגבינות שאנחנו אוכלים ואילו מהן הכי בריאות עבורנו
הגבינות מעניקות לנו סידן וחלבונים מאיכות מצוינת, לכן כדאי לדעת איזה גבינות יהיו הכי טובות עבורנו. יצאנו לבדוק בשופרסל דיל בעזריאלי בתל אביב, איזו גבינה עדיפה, איך להסתכל נכון על הרכיבים שבהן ואיך לשלב בין הרכיבים התזונתיים המתאימים לבין הדרישות הבריאותיות שלנו.
כעיקרון, גבינות צהובות הן הטובות ביותר עבור מי שמבקש לקבל מנת סידן יומית בריאה, הגבינות המלוחות עשירות בחלבון אך גם עשירות במלח.
אם אתם מתלבטים בין קוטג' לבין גבינה לבנה, לכו על הגבינה הלבנה בגלל שכמות המלח היא פחותה בחצי, ואם אתם בעניין גבינות טבעוניות חשוב לבדוק אילו מכילות טופו וסויה, כי לא כל הגבינות הטבעוניות מכילות חלבונים וסידן בצורה מספקת. בכל מקרה, שיהיה לכם חג שבועות שמח.
צפו - אלו הגבינות הבריאות:
הגבינה הבריאה
צילום: shutterstock
ד"ר מאיה רוזמן
צילום: סיוון שחור
מומלצים