הדלת שליד: מסעדות עם "נקסט דור"
שני חללים נפרדים, זהות שונה, תפריט אחר אבל אותו הניהול ואותה היד המנחה: יותר ויותר מסעדות פותחות את ה"נקסט דור" שלהן - מקומות קטנים בסמוך למסעדת האם המציעים חוויה אחרת. יצאנו לסיור קולינרי
פורמט ה"נקסט דור" התחיל בתור חנות שנפתחה בקרבת מסעדה, אך היצירתיות של אנשי האוכל הובילה לכך שכיום אפשר למצוא "נקסט דור" שהוא בכלל בר, מעדנייה או אפילו מאפייה, שנפתחים בסמוך למסעדה או לבר על ידי אותם בעלים. לפעמים יכולות להפריד בין שני המקומות רק כמה פסיעות, ולפעמים הם יהיו צמודים זה לזה כשרק קיר גבס מפריד ביניהם. ישנם גם מקומות שבינם לבין ה"נקסט דור" שלהם מפרידה דלת סתרים, ויש גם כאלה שהכניסה אליהם משותפת אך למעשה אלו שני חללים נפרדים בעלי זהות שונה.
באופן לא מפתיע, הפורמט הזה התפתח מתוך ניסיון של בעלי מסעדת האם לצמוח ולהתפתח לכיוונים חדשים, או סתם להיות יצירתיים וחופשיים יותר מבלי שייאלצו להשקיע מאמץ רב בפיתוח מותג חדש או לערוך שינויים גדולים מדי במסעדת האם. ולמה זה טוב עבורנו, הלקוחות? פשוט כי ה"נקסט דור" מציג אלטרנטיבת בילוי קליל ולא מחייב, או לחלופין, את האפשרות לרכוש הביתה את חומרי הגלם האיכותיים מהם מכינים את המנות במסעדה הסמוכה.
בין הראשונים והנועזים שעשו את זה היו קבוצת R2M, שפתחו את הבייקרי הראשון שלהם בסמיכות ל"קופי בר", ודושי לייטרסדורף, בעלת מסעדת "דלאל", שבשנת 2007 פתחה את המסעדה ומולה את הבייקרי. אחריהם עשו זאת בעלי מסעדת "מיט בר", האחים שי ושרון שלומי, שפתחו ב-2010 את ה"מיט בר נקסט דור", שהפך במהרה לאח הצעיר והמרדן של המסעדה הוותיקה והיציבה. בהמשך, כמו רוב הטרנדים בעולם הקולינרי, התופעה התפשטה ברחבי תל אביב ואף פרצה את גבולות העיר. יצאנו בחיפוש אחר ה"נקסט דור" המעניינים בארץ.
דלאל I דלאל הקונדיטוריה
המסעדה האלגנטית פתוחה לארוחות צהריים וערב, ובסופי שבוע מציעה גם בראנצ'ים שווים. בקונדיטוריה אפשר לשבת ללא כל גינונים על קפה וכריך (29-24 שקלים לכריך), וגם לקנות לחם ועוגות הביתה.
במסעדה וגם בבייקרי, האוכל נע על קו התפר שבין נוסטלגיה ישראלית לבין קלאסיקה אירופאית: במאפייה תמצאו רוגעלך (4 שקלים) ובורקס לצד קרואסון (12 שקלים) וטירמיסו, ואילו במסעדה תוכלו להזמין דג אפוי בשלמותו (136 שקלים), חזה אווז (84 שקלים) או טורטליני פטריות יער ומסקרפונה (88 שקלים).
דלאל המסעדה: שבזי 10 תל אביב, 03-5109292, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי-שבת 9:00- 1:00, לא כשר
דלאל בייקרי: כל ישראל חברים 7 תל אביב, 03-5109292, ראשון-חמישי 20:30-7:00, שישי 7:00- 17:00, לא כשר
אוזריה I סופלקי בר By Ouzeria
"אוזריה" היא מסעדת השף של השפית אביבית פריאל, ו"סופלקי בר By Ouzeria" הוא ה"נקסט דור" של המסעדה, שנולד מתוך רצון לנצל בצורה הטובה ביותר את החלל הפנוי שצמוד אליה.
במקרה הזה, ה"נקסט דור" נועד לספק אווירה קלילה ואינטימית יותר מאשר ב"אוזריה" ובמקביל, מספקת מענה לאלה שלא מצליחים להשיג שולחן פנוי במסעדה הצמודה.
במילים אחרות, אם מסעדת "אוזריה" היא מסעדה לבנטינית שהתפריט בה מורכב ממנות מסורתיות לצד מנות שף, אז ה"נקסט דור" שלה הוא בר בוגר עם מנות יווניות קטנות שמגיעות עם חותמת שף, כמו בייבי אנשובי מטוגנים עם איולי לימון (38 שקלים), מגוון מנות סופלאקי (56-38 שקלים), ביניהן גם סופלאקי בשר לבן וסופלאקי חוט שידרה.
אוזריה: מטלון 44 תל אביב, 03-5330899, ראשון-שישי 24:00-12:00, לא כשר
אוזריה נקסט דור: זבולון 25 תל אביב, 058-5330988, שני-חמישי 24:00-19:00, שישי 24:00-12:00, לא כשר
מיט בר I מיט בר נקסט דור
"מיט בר" היא מסעדת בשר מיתולוגית, שפתחו האחים שלומי אי שם בשנת 1994. ה"נקסט דור" של המסעדה הוא בר עם אוכל משודרג ואווירה קלילה וחצופה, ובעוד ב"מיט בר" אנשים מגיעים כדי לאכול סטייקים, הבר מיועד למי שמחפש אתנחתא אלכוהולית עם אוכל איכותי בצד.
ב"מיט בר" מציעים תפריט צהריים שכולל מנה ראשונה במחיר המנה העיקרית, ותפריט ערב שכולו שיר הללה לבשר וכולל מלבד הסטייקים והנתחים לפי משקל, גם את ההמבורגר המפורסם (78 שקלים) ואת הנקניקיות האיטלקיות (86 שקלים). התפריט של ה"נקסט דור" כולל סנדוויצ'ים מושקעים (72-48 שקלים), "צלוחיות" עם נשנושי אלכוהול (18-14 שקלים) ואפילו סלטים ואנטרקוט פרנקלין במשקל 150 גרם ובציפוי תערובת תבלינים שעובר עישון בתנור האבן שבמקום (56 שקלים).
המסעדה: שדרות חן 52 תל אביב, 03-6956276, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
הנקסט דור: שדרות חן 56 תל אביב, 054-7080900, ראשון-חמישי 24:00-17:00, שבת 01:00-19:00, לא כשר
טיטו איטליאנו I פטיטו
"טיטו איטליאנו" היא מסעדה איטלקית בעלת קונספט ייחודי המותאם במיוחד למשפחות - הגשת מנות בגודל משפחתי. המקום שייך לקבוצת "בנדיקט", וממוקם בתוך קניון גבעתיים. בחלקה האחורי של המסעדה פועל "פטיטו", מזנון איטלקי מהיר, שמחבר את מטבח המסעדה לקומת האוכל של הקניון (שימו לב: הכניסה למסעדה היא דרך הפארק שצמוד לחלקו האחורי של הקניון, והכניסה למזנון המהיר היא דרך מתחם האוכל של הקניון).
בתפריט של "טיטו" תמצאו מנות אישיות, ביניהן מנות ראשונות כמו פולנטה ארביאטה - עוגת פולנטה ופרמגיאנו עם רוטב ארביאטה פיקנטי, שום, צ'ילי טרי ועלי בזיליקום (28 שקלים); מנות מטוגנות כמו מוצרלה סטיקס (32 שקלים) וגם פסטות, פיצות ומנות בשר. אבל הכי כדאי להגיע לכאן דווקא בשביל המנות משפחתיות לחלוקה כמו לזניה (138 שקלים) וצ'יקן פרמגיאנו (120 שקלים).
התפריט של "טיטו" מצומצם ומציע פיצות וכמה סוגי פסטות (104-21 שקלים).
טיטו איטליאנו: דרך יצחק רבין 53, (גב הקניון) גבעתיים, 03-6317080, ראשון-שבת 12:00- 23:00, לא כשר
פטיטו: פוד קורט של קניון גבעתיים, אין טלפון, ראשון-חמישי 22:00-12:00,שישי 16:00-12:00, שבת , 22:00-12:00, לא כשר
חוות צוק והמעדנייה
"חוות צוק" היא מסעדה שפועלת על פי עקרונות ה"פארם טו טייבל", ויש לה גם אטליז ומעדנייה הנושאים את אותו השם, שם אפשר לרכוש חלק גדול מחומרי הגלם בהם משתמשים במטבח המסעדה, ומקורם בחוות צוק שבעמק האלה.
שני המקומות יוצרים מתחם שכונתי מושלם לפודיז, שיידעו להעריך את הטיב והטריות שהחוואי תומר צוק והשף אסף שנער מספקים שם. לפני מספר חודשים החלל בו שוכנים המסעדה וה"נקסט דור" שלה התרחב, למסעדה התווסף אזור ישיבה חדש והמעדנייה גדלה ועוצבה מחדש.
המסעדה: משה פרלוק 5 רמת אביב החדשה, 077-5155905, ראשון-שישי 23:00-8:30, שבת: 16:00-9:30, לא כשר
המעדניה: משה פרלוק 5 רמת אביב החדשה, 077-5155905, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר
דלידה I דלידה בר
"דלידה" היא חמארה שבה המזרח פוגש את המערב, ויוצר חוויית בילוי ערבית-איטלקית-צרפתית שמקבלת חיזוק על ידי העיצוב הייחודי והתפריט שבנה השף דן זוארץ. "דלידה בר", ששוכן ממש מעבר לכביש, מתפקד כמקום בילוי לילי וסקסי עם תפריט יינות וקוקטיילים מנימליסטי ומדויק, מנות שף מגוונות ובר פתוח לישיבה מכל צדדיו.
במסעדה עצמה מגישים תפריט המחולק למנות קטנות (36-28 שקלים), מנות בינוניות (72-46שקלים) ומנות גדולות (142-86 שקלים). בנוסף, יש שם מנות עונתיות מתחלפות וגם ארוחת "מועבט" שמתאימה לקבוצת סועדים ואפשר להזמינה עד השעה 23:00 בלילה (189 שקלים כולל יין). ב"דלידה בר", לעומת זאת, מציעים הרבה אלכוהול ומנות קטנות ליד (64-27 שקלים).
בימים ראשון עד חמישי בין השעות 20:00-18:00, מציעים בבר משקה אלכוהולי, שני נשנושים וצ'יסר ב-79 שקלים, או שני משקאות אלכוהוליים, שני נשנושים ושני צ'ייסרים ב-99 שקלים. ואם וזה עוד לא הכול - במסעדה תמצאו דיל שנקרא "שעות שמחות", במסגרתו בין השעות 19:00-17:00 מקבלים 50% הנחה על כל המנות שבתפריט.
דלידה: זבולון 7 תל אביב, 03-5369627, ראשון-חמישי 2:00-17:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר
דלידה בר: זבולון 8 תל אביב, 03-5369627, ראשון-חמישי 2:00-18:00, שישי-שבת 2:00-12:00,לא כשר
ברוט I מקונג
"ברוט" הוא בר יין מהמוערכים שפועלים בתל אביב, הודות לתפריט היין וגם בזכות האוכל המעולה שמגישים בו. בשנת 2016, אחרי שנה וחצי של פעילות, פתחו בעלי הבר את "אקסטרה ברוט" כ"נקסט דור" בעל זהות של חמארה מודרנית ושמחה עם תפריט מושחת.
שנה לאחר מכן, בעלי המקום הגיעו למסקנה כי להגיש קוסטיצה ומנות מזרח אירופאיות במדינה שבה שמונה חודשים בשנה שורר קיץ אכזר זה קצת יותר מידי עבור הישראליים, וה"נקסט דור" הפך לפופ-אפ אסייתי בשם "מקונג" עם תפריט אוכל בעל אופי קיצי ובניחוח למון גראס, כוסברה, ליים ונענע. ההצלחה לה זכה הבר החדש, הובילה לכך שהמקום החל לפעול בקביעות כ"נקסט דור" של בר היין.
ברוט: נחלת בנימין 36 תל אביב, 03-5102923, שני-שבת 24:00-19:00, לא כשר
מקונג: נחלת בנימין 36 תל אביב, 054-2845047, ראשון-שבת 24:00-19:00, לא כשר
מיט מרקט - M25
הסיפור של "מיט מרקט" ושל מסעדת השוק M25 שונה בנוף ה"נקסט דור" הישראליים, בעיקר מכיוון שכאן מדובר באטליז שממנו נולדה מסעדת ה"נקסט דור", ששמה נגזר מהמרחק שבין שני העסקים. את הקצבייה פתחו ב-2014, בסמטת הבשרים של שוק הכרמל, עורך דין יניב בר נור והשף ירון קסטנבאום, והמקום בישר חדשנות שלא נראתה עד אז עם מיתוג מגניב, ניקיון של מעבדת הייטק ועובדים שלובשים מדים.
שנה וקצת לאחר מכן, במרחק כמה פסיעות מהקצבייה, נפתחה מסעדת M25 במטרה להעביר את חדוות הבשר הטוב הלאה, וללמד אנשים על נתחים שהם לאו דווקא הפופולריים ביותר. על הדרך, היא גם הביאה לנו את מנת העראייס האלוהית, שגרמה למגפת עראייסים כלל-ארצית (אם תמצאו היום תפריט שאין בו עראייס - תקבלו צל"ש). במסעדה, הצטרף לבר נור וקסטנבאום השף יונתן בורוביץ', והשלושה החלו להגיש במקום מבחר מצומצם של מנות בשר.
בראשית דרכה הציעה מסעדת השוק שלוש מנות קבועות וכמה ספיישלים מתחלפים, ועיקר העניין בה היה האפשרות לבחור מהמקרר נתח מיוחד ולקבל אותו כעבור מספר דקות, כשהוא עשוי בקפידה, על גבי מגש נירוסטה. היום, התפריט מציע מנות מהקצבייה לפי משקל, ספיישלים מתחלפים, קבבים (58 שקלים), המבורגר (64 שקלים), לשון (42 שקלים) מח עגל (42 שקלים), שווארמה (58 שקלים), מינוט סטייק (75 שקלים) וכמובן, גם את העראייס המפורסם (48 שקלים), כולם מגיעים מהאיטליז שבשוק הכרמל.
25M: סמטת הכרמל 30 תל אביב, 052-6963632 שני-חמישי 23:00-11:00, שישי 16:30-11:00, לא כשר.
מיט מרקט: יום טוב 3 תל אביב, 03-5173086, שני-רביעי 18:30-7:30, שישי 15:30-7:30, לא כשר
ק-פה האנוי - Bowl & Juice
"ק-פה האנוי" היא מסעדה כשרה עם מטבח אסייתי ונגיעות צרפתיות, השייכת לעמנואל דיין וקלוד לוזן, והיא אחת מ-40 הסניפים של "ק-פה האנוי" הפרוסים בכל העולם. על התפריט של המסעדה חתומה השפית והיועצת הקולינרית נופר זוהר, בוגרת תכנית הריאליטי "משחקי השף". סמוך למסעדה נפתחה לאחרונה חנות טבעונית הנקראת Bowl & Juice שבה מגישים (ואורזים לטייק אווי) קערות בריאות ומיצים שמיוצרים בכבישה קרה.
במסעדה מגישים מנות ראשונות כמו ספרינג רול וייטנאמי (26 שקלים), "פו-בו" - מרק וייטנאמי המתבשל במשך 7 שעות (68 שקלים), מגוון גרסאות של "באו בון", שהיא מנת הדגל מהמטבח הווייטנאמי וכוללת קערה שמכילה אטריות אורז דקות, ירקות טריים, עלי כוסברה ובשר (62-52 שקלים). ממש לאחרונה הושקו שם גם בראנצ'ים שמוגשים מדי יום שישי.
וקצת בנוגע ל-Bowl & Juice: התפריט כאן מפרט לא רק את התכולה של כל מנה, אלא גם את הערכים התזונתיים שלה. מחיר הקערות, שיכולות להיות מתוקות או מלוחות, הוא 45 שקלים, ומחיר המשקאות נע סביב ה-30 שקלים לכוס.
ק-פה האנוי: כיכר מלכי ישראל 3 תל אביב, 03-6771184, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-10:00, כשר
Bowl & Juice: פרישמן 77 תל אביב, אין טלפון, ראשון-חמישי 17:00-8:30, כשר
ניטן תאי I מאפיית Back door
"ניטן תאי" היא מסעדה שמעוצבת בהוד ופאר המאפיין את ארמונו של מלך סיאם שבתאילנד, אך התפריט שלה, עליו אמון השף שחף שבתאי, מפתיע ומציע דווקא סגנון פיוז'ן אסייתי המבוסס על חומרי גלם תאילנדיים.
מאפיית ה"נקסט דור" נפתחה בתור Back door by Sunny בחצר האחורית של המסעדה, ובראשה עמדה בתחילה הקונדיטורית סאני דרעי. את מקומה של דרעי החליף השף-קונדיטור עופר בן נתן, שנחשב להבטחה גדולה בעולם הקונדיטוריה. הכניסה למאפייה היא דרך המסעדה או מהחלק האחורי שלה, והחלל שלה משמש את השף שבתאי גם כמתחם בו הוא מעביר סדנאות בישול אסייתי לכיתות אמן.
במסעדה עצמה מוגשות מנות מהמזרח הרחוק עם דגש על המטבח תאילנדי ועם נגיעות ים-תיכוניות (קחו למשל את מנת ה"שורט ריב פיתה באן"). בבאק דור תמצאו לצד עוגות, עוגיות, מאפי בוקר וכל מה שחובבי הסוכר מצפים לקבל במאפייה צרפתית עם נגיעות אסייתיות, גם ארוחות צהריים ארוזות וכריכים שווים.
ניטן תאי: הארבעה 21 תל אביב, 077-9977064, ראשון 17:00-12:00, 24:00-18:00, שני-חמישי, שישי 1:00-12:00, שבת 24:00-12:00, לא כשר
Back door: הארבעה 21 תל אביב, 03-5600555, ראשון-חמישי 17:00-8:00, שישי- 16:00-10:00, לא כשר
קופי בר ובראסרי I הבייקרי
"קופי בר" ו"בראסרי" הם שני מקומות הדגל של קבוצת R2M, ובסמוך אליהם פועלות קונדיטוריות הנקראות "הבייקרי", שם מציעים את העוגות והלחמים המפורסמים של המסעדות למכירה הביתה.
בשתי המסעדות תמצאו את הקלאסיקות הטובות והמוכרות: מעצמות מח עם לחם קלוי ושום קונפי (42 שקלים) ב"בראסרי" ועד המבורגר ביין אדום (82 שקלים) "בקופי בר". בקונדיטוריות תמצאו קרואסונים איכותיים, עוגות, עוגיות, קינוחים מפוארות וגם כריכים קטנים של בוקר.
הבראסרי: אבן גבירול 70 תל אביב, 03-6967111, ראשון-שבת 1:00-7:00, לא כשר
הבייקרי: אבן גבירול 73 תל אביב, 03-6961050, ראשון-שבת 20:00-7:00, שישי 18:00-7:00, שבת 16:00-7:30, לא כשר
קופי בר: יד חרוצים 12, תל אביב, 03-6889696, ראשון-חמישי, שבת 24:00-12:00, שישי 9:00- 24:00, לא כשר
הבייקרי: יד חרוצים 13 תל אביב, 03-5371041, ראשון-שבת 17:00-7:30, שישי 16:00-7:30, לא כשר
ויקי כריסטינה I הבוסתן
"ויקי כריסטינה" היא מסעדת טאפאס ובר יין ותיקה הממוקמת במתחם התחנה ביפו, תחת עץ פיקוס ענק. גם אם תגיעו לכאן בחורף, כשהמקום תחום באופן הכי יצירתי, כנראה, שייצא לכם לראות (ראיתם פעם ברמן שפותח חלון כדי לדבר עם היושבים על הבר?) המקום הומה ותוסס, והמוזיקה הספרדית מתכתבת נפלא עם צלוחיות הטאפאס הצבעוניות וקנקני הסנגריה שמוגשים לשולחנות.
"הבוסתן" הוא בר קיץ שנפתח מדי שנה עם תחילת העונה החמה, בחצר האחורית וה"סודית" של "ויקי כריסטינה", בה ישנה גם באר עתיקה לשימור. הלאונג' הקיצי הזה משלים את חוויית הבילוי של הטאפאס הוותיק, ובדומה לבר, שייך גם הוא לשתי קבוצות יזמים (הבעלים של רשת "בנדיקט" ושל קבוצת 141, המוכרת בקרב אנשי הלילה התל אביביים).
התפריט של "ויקי כריסטינה" מציע מבחר עצום של טאפאס מדליקים המתחלקים לטאפאס מהמעדנייה, טאפאס קלאסיים (48-18 שקלים), טאפאס ירקות, טאפאס דגים ופירות ים. בבוסתן, לעומת זאת, הדגש הוא על חוויית בילוי ועל המוזיקה, ותפריט האוכל מצומצם ומציע שמונה מנות בלבד וקינוח, ביניהן "עראייס בוקרים" (56 שקלים), סלט "הכוס של הקיסר" עם לבבות חסה וגריסיני (29 שקלים) ופלטת ירקות.
ויקי כריסטינה: מתחם התחנה נווה צדק תל אביב, 03-7367272, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
הבוסתן: מתחם התחנה נווה צדק תל אביב, 054-2357272, ראשון-חמישי 1:00-21:00, שישי 2:00-22:00, שבת 2:00-20:00, לא כשר
לה שוק I אה לה בר
"לה שוק" נפתחה בצמוד לכיכר דיזינגוף בשנת 2011 על ידי עידו נחמני ואסף אראל, יוצאי מסעדת "רפאל" של השף רפי כהן. בינואר 2017 הם ניצלו את החלל שהתפנה בצמוד למסעדה התל אביבית, וצירפו ל"לה שוק" אחות קטנה בשם "א לה בר". המהלך הזה נולד מתוך רצון להתפתח לכיוונים חדשים, ומתוך חלום להפעיל בר קטן, איכותי ואינטימי עם שירות ברמה גבוהה.
"לה שוק" היא מסעדת שוק צבעונית עם אווירה תל אביבית והתפריט שמוגש בה מציע מנות עונתיות, אחותה הקטנה, לעומת זאת, היא בר עם 50 מקומות ישיבה ואוכל ברים איכותי שמזכיר מאוד את המנות המוגשות במסעדה. למרות שבשני המקומות פועלים שני מטבחים נפרדים, האוכל הוא בעל אותו די. אן. איי, כך שלמעשה, הלקוחות הקבועים של "לה שוק" הוותיקה, מקבלים כאן הזדמנות לקבל חוויה קלילה יותר אבל עם תפריט כמעט זהה.
ב"לה שוק" תמצאו מנות כמו טאבולה שרימפס (61 שקלים) וסינייה טלה בלאפה (66 שקלים), וב"אה לה בר" מציעים מדי שישי "ארוחת שישי" שמתקיימת בין השעות 22:00-19:00, במסגרתה במחיר המנה העיקרית (129-99 שקלים) מקבלים כמה פתיחים מעניינים ומושקעים. מעבר לארוחה הזו, התפריט בבר מציע מנות כמו סטייק אה לה מינוט (58 שקלים) ומעורב פירות ים בפיתה (57 שקלים).
לה שוק: דיזנגוף 92 תל אביב, 6033117־03, ראשון-חמישי 17:00־24:00, שישי 17:00-12:00, 24:30-18:00, שבת 24:00-17:00, לא כשר
א לה בר: ראשון-חמישי1:00-18:00, 24:30-18:00, שבת 24:00-17:00, לא כשר
בומביקס מורי I בומביקס מורי אקספרס
מסעדת "בומביקס מורי", שממוקמת בכניסה לקניון קריית אונו, מגישה תפריט שעליו חתומה היועצת הקולינרית סבינה ולדמן, שיצרה כאן תמהיל המשלב בין המטבחים של כל המדינות הממוקמות לאורך דרך המשי ("בומביקס מורי" בשמו הנוסף).
מצידה השני של המסעדה, בחלל שבקומת הכניסה של הקניון, פועל "בומביקס מורי אקספרס" שהוא מזנון האקספרס של המסעדה, בו מוגש תפריט הדומה לזה של המסעדה רק בהגשה המתאימה למסעדת מזון מהיר בו אפשר לקחת מנה בטייק אווי או לאכול במקום, בישיבה על אחד מכסאות הבר הגבוהים.
מה בתפריט? מנות בפיתה כמו צ'יקן טנדורי (39 שקלים), תבשיל חורשט פרסי (39 שקלים) וקבב טורקי (39 שקלים).
בומביקס מורי: שלמה המלך 35, קרית אונו, 03-5088999, ראשון-חמישי 23:00-11:30, שישי 24:00-9:00, שבת 24:00-11:30, לא כשר
בומביקס מורי אקספרס: קניון קרית אונו קומת קרקע, 050-6569812, ראשון-חמישי 21:00-9:00, שישי 17:00-9:00, לא כשר
BELLBOY - באטלר
"בל בוי" הוא בר קוקטיילים אקסטרימי שנודע בעיקר הודות לקוקטיילים היצירתיים שמוגשים בו ולאופן ההגשה הייחודי שלהם, שנראה כאילו נלקח מתוך סרט על התקופה הוויקטוריאנית. את המקום פתחו קבוצת "מאנקי ביזנס" במלון ברדצ'בסקי בתל אביב, אותה קבוצה שאחראית גם על הקמתו של בר הקוקטיילים "223", שניסו להביא לעיר הלבנה את תרבות הבילוי והשתייה שאפיינה את אנגליה בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20.
בתוך הבר, איפה שהיה פעם חדר העישון, יש דלת סתרים, מאחוריה מסתתר ה"נקסט דור" של ה"בל בוי" שנקרא "Butler". מדובר בבר אינטימי עם 12 מקומות ישיבה וקיר מלא במדפים עליהם בקבוקי אלכוהול, ספרי קוקטיילים מתחילת המאה ה-20, חפצי חן וכלי הגשה שנאספו מכל העולם.
בשני הברים הללו גולת הכותרת הם הקוקטיילים: אם ב"בל בוי" הדגש הוא על קוקטיילים וירטואוזיים שמוגשים בכלים לא שגרתיים, ב"באטלר" תמצאו דווקא את הקוקטיילים הקלאסיים, שרובם נלקחו מספרי המיקסולוגיה שנכתבו בתחילת המאה ה-20. בגזרת האוכל, ב"בל בוי" מוגש בסופי השבוע אחד הבראנצ'ים המדוברים בעיר (120 שקלים לאדם), ואילו ב"נקסט דור" האינטימי מוגשות לצד הקוקטיילים מנות ביס ששואבות השראה מ"שעת התה" באנגליה.
בל בוי: ברדיצ'בסקי 14 מלון ברדיצ'בסקי תל אביב, 03-7289213, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר
באטלר: ברדיצ'בסקי 14 מלון ברדיצ'בסקי תל אביב, 03-7289213, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר
משק ברזילי I משק ברזילי המעדנייה
"משק ברזילי" נוסדה לפני 15 שנים במושב ירקונה על ידי מרב ברזילי כמסעדה שלצידה משק אורגני, ולפני כחמש שנים העתיקה את מיקומה לנווה צדק, תוך כדי הידוק הקונספט והפיכת המסעדה לטבעונית. לפני כארבעה חודשים נפתחה בסמיכות למסעדה מעדניית "משק ברזילי" שמציעה מוצרים טבעוניים בלבד.
בנוסף, מציעים במעדנייה מגוון רחב של מנות בריאות טבעוניות שאפשר לקחת הביתה, למשרד ואפילו לפיקניק ולאירועים. יש שם גם שירותי משלוחים ומגוון ארוחות עסקיות במחיר שנע בין 56-44 שקלים לארוחה מלאה.
המסעדה: אחד העם 6 תל אביב, 03-5166329, ראשון 16:00-8:00, שני-שבת 24:00-8:00, לא כשר
המעדנייה: אחד העם 8 תל אביב, 03-5166329, ראשון 16:00-8:00, שני-שבת 16:00-8:00, לא כשר
אנגוס I אנגוסרי
"אנגוס" היא מסעדת בשרים השייכת לפאדי דאבח, בין מגדלי הבשר הגדולים והמוכרים בארץ. המסעדה מגישה נתחי בשר איכותיים שמגיעים מהעדרים המובחרים של משפחת דאבח, והתפריט כולל מנות כמו רוסטביף (38 שקלים), קבבוני אנגוס (46 שקלים), טיבון טלה (109 שקלים) וסטייק אנטרקוט במשקל של 300 גרם (129 שקלים).
ה"אנגוסרי", הממוקם בסמיכות למסעדה, הוא סניף האקספרס שלה בו מגישים מנות כמו בקרבורגר קלאסי במשקל 230 גרם (36 שקלים), כריך קפטן ג'ק עם תבשיל בקר (45 שקלים), אנגוס מיטבול (45 שקלים) וקריספי צ'יקן עם סלט קולסלאו ורוטב ברביקיו (45 שקלים).
אנגוס: הארבעה 20 תל אביב, 03-7715733, 24:00-12:00, לא כשר
אנגוסרי: הארבעה 20 תל אביב 04-6731724, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר
רוטנברג I מלכה כהן
"רוטנברג" היא מסעדת שף שממוקמת במבנה משוחזר בקיבוץ גשר הישנה, שבה השף והבעלים יזהר סהר, רוקח מנות עונתיות מתחלפות. לפני מספר חודשים הצטרפה למשפחה מאפייה-מעדניית בוטיק הנקראת "מלכה כהן", השוכנת בצמוד למסעדה ופועלת בסופי שבוע בלבד. בתפריט המסעדה תמצאו מנות שעברו כבישה, המלחה ואפילו התססה, ביניהן קובה ניא מבקר חי (45 שקלים) ופילה מוסר בקראסט הדרים (96 שקלים).
ב"מלכה כהן", השף ובת זוגו, הילה רונן סהר, מכינים כבושים מיוחדים, רטבים עשירים, מעדנים ומגוון מאפים המשמרים את המורשת הקולינרית של קיבוצי האזור ואת ימיה הראשונים של המדינה. מבחר המאפים כולל, בין היתר, עוגת בסבוסה, עטאיף, עוגת "מינקה" שנאפית על פי מתכון של חברי קיבו. אפיקים, קרואסון זעתר וגבינת עיזים וגם לחם טחינה ללא גלוטן, לחמניות חמאה ולחם סודה.
מסעדת רוטנברג: גשר הישנה, 04-6752237, שני-חמישי 22:00-12:00, שישי 23:00-10:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר
מאפיית מלכה כהן: חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 04-6752237, חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-15:00, לא כשר
לחם גל I אחוזת יין
"לחם גל" היא מאפיית בוטיק שבה נאפים מדי יום לחמים ממחמצת בת 12 שנה, אותה מגדלים גל ידיד ובת זוגו, ענבל אלנקווה. מלבד הלחם הם מציעים שם גם דליקטסים, נקניקים וגבינות תוצרת חוץ, חמון ספרדי, דגים כבושים, בירות בוטיק ויינות. ממש לאחרונה, פתחו בני הזוג את "אחוזת יין", חנות יין הסמוכה למעדנייה המשמשת גם כ"נקסט דור" של המאפייה.
ב"אחוזת יין" מציעים בני הזוג, שחברו כאן לאלעד כהן, יינות אזוריים מאזור הכרמל ומותגי אלכוהול כמו ארמניאק טנארז דה לדבז 2002 (650 שקלים), קוניאק לה גאבאר פין בואה 1992 (580 שקלים) וקלבדוס אדריאן קאמי דומיין דה סמאנביל (900 שקלים). את היין אפשר לקנות הביתה, או לשתות במקום בליווי פלטת נקניקים וגבינות שיכינו עבורכם במאפייה הצמודה.
לחם גל: מוריה 3 חיפה, 04-6442458, ראשון - חמישי 8:00-19:00, שישי 7:30-15:30, לא כשר
אחוזת יין: מוריה 3 חיפה, 054-4787546, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי 15:00-8:00, לא כשר
מסעדת תל יצחק I תל יצחק בייקרי
מסעדת "תל-יצחק" שייכת להראל בלו, בעליה של קבוצת "בלו" (שמחזיקה במסעדות "סיטארה", "בראנז'ה" ועוד) שחבר ליניב ושלומי הרוש. המסעדה, שמשתרעת על פני 1,500 מטרים, מחולקת לשלושה אזורים: חלל פנימי, בר עם מקומות ישיבה שבמרכזו טאבון גדול ומאחוריו מטבח פתוח, וחצר ענקית ירוקה תחת כיפת השמים.
בסמוך למסעדה שוכן "תל-יצחק בייקרי", בית קפה קטן הכולל מספר מקומות ישיבה ומתאים למשכימי קום או לממהרים שאינם מעוניינים בישיבה ממושכת במסעדה.
תפריט המסעדה מחולק לארוחות בוקר, צהריים וערב והוא מציע מנות ראשונות (67-44 שקלים), פסטה (85-65 שקלים) פיצות (72-56 שקלים), דגים ופירות ים וגם מנות בשר. בבייקרי מציעים קפה ומאפה לדרך (23 שקלים), מיצי בריאות טבעיים, כריכים, סלט (35 שקלים), לחם כוסמין (22 שקלים), מוזלי, עוגות ובסופי שבוע נמכרים שם גם חלות וקישים.
מסעדת תל יצחק: בכניסה לקיבוץ תל יצחק, 09-7411110, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר
תל יצחק בייקרי: בכניסה לקיבוץ תל יצחק, 09-7411110, ראשון-שבת 15:00-7:00, לא כשר
מסעדת nono - פטיסרי mimi
"נונו" היא מסעדה איטלקית בבעלות יקי בונה ודוב לוינסון, שהחליטו להביא להוד השרון את תרבות היין. המסעדה מצטיינת לא רק בהגשת אוכל איטלקי משובח, אלא גם בתפריט יין מעניין שנבנה על ידי הסומלייה מור ברנשטיין. ה"נקסט דור" של המסעדה הוא ה"בייקרי mimi" שפועל במרחק כמה מטרים ספורים ממנה, שעבר לאחרונה שיפוץ מאסיבי ומחנות קטנטנה - הפך למאפייה ובית קפה, המתפרסים על פני 120 מטרים וכוללים 70 מקומות ישיבה.
את הפיצות מכינים ב"נונו" מבצק נטול שמרים שעובר התפחה ארוכה, ומלבדן התפריט נטול העסקיות מציע את כל מה שטוב במטבח של ארץ המגף. ב"מימי" הסמוכה תמצאו מלבד המאפים, העוגות והקינוחים, גם ג'לטו איטלקי שמיוצר במקום ומגוון סקיאצ'טות (מאפה בצק עלים במילויים שונים), פוקצ'ות, פיצות, פסטות, סלטים ועוד.
מסעדת נונו: ז'בוטינסקי 2 הוד השרון 09-8353600, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
מאפיית מימי: רחוב ז'בוטינסקי 2, הוד השרון, 09-9662239, ראשון-חמישי 21:00-7:00, שישי 18:00-7:00, שבת 20:00-8:00, לא כשר
קמפאי - chichi
"קמפאי" היא מסעדת הדגל של קבוצת אנשי האוכל והלילה של באר שבע, החולשים גם על "בטי בר" ועל בר "הספרייה". המקום הוא, למעשה, בר-מסעדה אסייתי, מהטובים שיש לעיר להציע, ולפני שנה נפתח ה"נקסט דור" שלה - Chichi ("אנרגיית החיים"), שחולק עם המסעדה את חלל הכניסה וממוקם במרפסת הצמודה לה.
הבר עצמו אנרגטי במיוחד ועוצב בהשראת מקומות הבילוי הליליים בדרום מזרח אסיה - עם המון שחור ואלמנטים בוהקים של זהב, והוא משלים את חוויית הבילוי שמציעה המסעדה הסמוכה לו.
התפריט של "קמפאי" מציע מבחר ענק של סושי ומנות ווק (66-55 שקלים), שיפודי עוף יקיטורי (36 שקלים) וגם כיסוני וון טון (42 שקלים), סלטים מכל רחבי אסיה (45-24 שקלים) ולחמניות באן במגוון מילויים (59 שקלים). התפריט של ה"נקסט דור" הוא נגזרת של התפריט של "קמפאי", והוא כולל את ההיילייטים של מסעדת האם, ביניהן: באו בקר צלוי (36 שקלים), באן בורגר (44 שקלים), סשימי מוסר ים ויאטנמי (56 שקלים), כרובית קוריאנית (32 שקלים) וכיסוני סמוסה במגוון מילויים (36 שקלים).
קמפאי: חיל הנדסה 1 מתחם big באר שבע, 08-6655999, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
צ'יצ'י: חיל הנדסה 1 מתחם big באר שבע, 08-6655999, ראשון-שבת 1:00-19:00, לא כשר
סבא ג'בטו - BarBaSaba beer garden
"סבא ג'בטו" היא כריכייה עם פז"מ של 17 שנה שאפשר למצוא בה את הסנדוויצ'ים הכי מטורפים בבאר שבע, כשהמוכר ביותר שבהם הוא "הפרה המשוגעת" המוגש בתוך לחם באורך 25 סנטימטרים וברוחב 9 סנטימטרים.
המקום שייך לאילן זגדון, שלפני שמונה שנים פתח בחצר הנטושה שצמודה לכריכייה את הביר גרדן הראשון של באר שבע - "ברבסבא". מה שהתחיל כמתחם אקולוגי, הפך לבר ה"נקסט דור" של הכריכייה עם 40 בירות מהחבית ומעל 200 מקומות ישיבה. מצד אחד מדובר באחד הברים המפורסמים של באר שבע ומצד שני, מי שלא היה במקום יתקשה למצוא אותו מכיוון שהוא מוסתר מהעין ושוכן מאחורי הכריכייה.
התפריט של "סבא ג'בטו" מציע מבחר כריכי ענק בתוך ג'בטות, שאת חלקם אפשר למצוא גם בתפריט של הבר הצמוד, שכולל גם מנות "בקטנה" כמו שלושה קבבונים (27 שקלים) ומנות טבעוניות כמו אמפנדס ממולאים בחציל, תירס, תרד או קארי ופטריות (34 שקלים).
סבא גבטו: התקווה 8 באר שבע, 08-6272829, ראשון-חמישי 23:00-10:00, שישי 15:00-10:00, מוצ״ש- 23:00, כשר
ברבסבא: רחוב התקווה בית רסקו באר שבע, 050-7210959, ראשון-חמישי, שבת 2:00-21:00, שישי 13:00- 17:00, כשר