בלי מסעדות מפוארות: 17 מקומות חדשים בארץ
מזללת אוכל רחוב בפרדס חנה, מסעדת אוכל מהיר בקיבוץ שער העמקים, סניף ראשון ביבנה לרשת מזון מהיר חדשה, סניף שני לאוכל הרחוב "ווק טו ווק" ועוד מקומות חדשים בארץ, שלא יקרעו לכם את הכיס
אחד הסממנים המובהקים של התקופה הנוכחית שעוברת על עולם המסעדנות היא לא רק סגירתם של מקומות משמעותיים בנוף כמו "אורנה ואלה" מרחוב שינקין בתל אביב שנסגרה אחרי 20 שנה של פעילות, מסעדת "החלוצים 3" שנסגרו אחרי שש שנים בפאתי שכונת פלורנטין תל אביב, מסעדת "עד העצם" בהרצליה שנסגרת בעוד ימים אחדים אחרי 30 שנה או מסעדת "צ'רלי צ'ק פויינט" מיהוד שנסגרת אחרי 11 שנה, אלא גם העובדה שכמעט ולא נפתחות לאחרונה מסעדות מפוארות שהושקע בהן תקציב גדול. נראה כי הימים שבהם משקיעים היו מוציאים מיליוני שקלים על שיפוץ מסעדות - עברו, לפחות בינתיים.
מסעדנים חוששים לקחת סיכון כלכלי, במיוחד לנוכח הקשיים האובייקטיבים מולם הם נאלצים להתמודד, כמו מחסור בכוח אדם והיטל על העסקת עובדים זרים. מתוך 17 מקומות חדשים שנפתחו בשבועות האחרונים ברחבי הארץ, למעלה מחצי מהם נכללים בקטגוריה של אוכל רחוב נגיש וזול, כלומר - חללים לא גדולים עם מעט ציוד, מצבת כוח אדם "רזה" והכי חשוב - השקעה צנועה בהקמה ובפתיחה.
Biguns
מזללת אוכל רחוב נפתחה בפרדס חנה-כרכור, והיא מציעה תפריט לא שגרתי של מנות שמנסות להביא חידוש ולהרים את הרף של אוכל הרחוב בארץ. את המקום, שמכיל 14 מקומות ישיבה בלבד, הקים רתם צין - שבבעלותו חברה המספקת חומרי גלם ומוצרי מזון - והרעיון שעומד מאחוריו, כאמור, הוא להחליף את המנות המוכרות של השווארמה והפלאפל במנות מתוחכמות יותר, הכוללות גם מנות צמחוניות וטבעוניות.התפריט במקום מחולק לשלוש קטגוריות: נקניקיות שמכינים במקום (38-25 שקלים), המבורגרים שמכינים במקום גם כן (42-29שקלים) ו-Blaze, שהן מנות בשר העוברות צריבה בחום גבוה, בישול ממושך בוואקום ולאחר מכן מוגשות בתוך לחמנייה קלאסית או בלחמניית באן. בקטגוריית ההמבורגרים מציעים שם, בין היתר, המבורגר קלאסי שמכיל חציל חרוך (42 שקלים), ובקטגוריית הנקניקיות תמצאו את מנת ה"גריבאלדי" האיטלקית, שהיא למעשה נקניקייה עם כמון, או את "המעושנת" שמתובלת באניס.
אגב, עבור צליאקים המקום הוא לא פחות מגן עדן: כל המרכיבים (מלבד הלחמניות והבאן) נטולי גלוטן, ובעת הזמנת מנה ללא גלוטן, מטבח המקום פועל על פי פרוטוקול מחמיר ביותר.
המושב 35 פרדס חנה כרכור, 052-4377938, שני-חמישי 23:00-11:00, שישי 15:00-10:00, לא כשר
חמסה
מסעדת אוכל מהיר חדשה שנפתחה בחורשה בקיבוץ שער העמקים שבעמק יזרעאל על ידי רון צורן, חיילת משוחררת, ואביה נדיר. את המקום בנו השניים במו ידיהם, והוא כולל אלמנטים ממוחזרים לצד דלתות וחלונות וינטג'.
בעוד שהאב אחראי על הצד הניהולי של המקום, רון מתפעלת את המטבח ומכינה שניצלים בפיתה "כמו של אמא" (25 שקלים), סמבוסק טבעוני עם חומוס (18 שקלים), כבד עוף מקורמל בדבש (28 שקלים), סביח (20 שקלים), קבבונים (28 שקלים) וכמה סוגים של צ'יפס. ואגב חמסה, שמו של המקום מהדהד מכל פינה - בתפריט יש חמש מנות עיקריות, במסעדה - חמישה שולחנות בלבד, וקבוצה בת חמישה סועדים מקבלת תוספת על חשבון הבית.
בימי חמישי בערב המקום מתפקד על תקן פאב שכונתי עם תפריט בירות ונשנושים, ובימי שישי מתקיים במקום שוק החלפות בגדים ואביזרי אופנה.
קיבוץ שער העמקים, 04-9839500, שני-רביעי 19:00-10:00, חמישי 22:00-10:00 שישי 10:00- 15:00, שבת 19:00-10:00, לא כשר
אנינה בשוק
דוכן חדש ששייך לאיילת ורוני שרייבר בשוק צפון בתל אביב - המפעילים את "אנינה" שברמת אביב מזה 12 שנה ואת ה"רוטיסרי צ'יקן קלאב" (גם הוא בשוק צפון) - שמציע פסטה ופיצה בעבודת יד שנאפית בטאבון במקום.
בנוסף, תמצאו שם שקשוקה בבצק פיצה (52 שקלים), פיצות דקות מהטאבון (58-45 שקלים), פסטה ראגו וזנב שור (65 שקלים), פסטה מיטבולס (55 שקלים), סלטים ומנות ראשונות מהמטבח האיטלקי. בנוסף, איך לא, בתפריט יש גם את השפצלי פטריות המפורסם של "אנינה" (56 שקלים).
בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות, לאורך כל שעות היום אפשר להזמין שם ארוחות ילדים ובעתיד הלא רחוק, מדי יום שישי יתחילו להגיש שם גם ארוחות בוקר איטלקיות.
ראול ולנברג 20 שוק צפון רמת החייל, אין טלפון, ראשון-חמישי 22:00-11:30, שישי 15:00-9:30, לא כשר
זוהרה
סניף ראשון לרשת מזון מהיר בהקמה שהחלה לפעול ממש בימים אלה ביבנה, שם הוקם הסניף הראשון על ידי שימי כחלון. בין המנות בתפריט אפשר למצוא שווארמה על האש שניצלת עם שומן אווז על מתקן אופקי (כמו ברשת "בנדורה") ותעלה לכם 35 שקלים למנה בפיתה; מנות ראשונות שמכונות בתפריט "פותחים שולחן" כמו סיגרים ממולאים בפרגית וירקות על גחלים (18 שקלים) ומנות גריל בפיתה (35 שקלים), בלאפה (39 שקלים) או בצלחת (45 שקלים) כמו כופתא קבב טלה. בנוסף, מגישים שם את ה"מיוחדים" כמו עראייס (42 שקלים), טאג'ין שפונדרה (53 שקלים) ומפרום חצילים בפרנה (53 שקלים).
קניון G יבנה, 08-9200200, ראשון-חמישי 24:00-11:00, כשר
Wok to walk
רשת המזון האסייתי מאירופה - שמפעילה כ-100 סניפים ברחבי העולם, ולפני כארבעה חודשים נחתה גם אצלנו עם הסניף שהקימה בנחלת בנימין (פינת שדרות רוטשילד) - מתרחבת, ומחר (28 במאי) פותחת סניף נוסף של הרשת במתחם "שרונה מרקט" בתל אביב.
בקרוב מאוד ייפתח גם סניף נוסף של הרשת ברחוב החשמונאים 86 (פינת קרליבך) סמוך לקניון TLV. הסניף בחשמונאים יהיה, כך לדברי הזכיין בארץ, ניר מעתוק, גדול ביחס לשני הסניפים האחרים, ויכיל כ-60 מקומות ישיבה. אפשר יהיה לשבת במקום ולאכול בצלחת וגם לקחת הביתה, וזה יהיה גם הסניף שממנו ייצאו משלוחים לכל רחבי תל אביב.
הרשת, שהוקמה באמסטרדם בשנת 2004 על ידי שני זוגות אחים ישראליים, זוכה לפופולריות רבה בזכות השיטה בה הלקוח מרכיב בעצמו את המנה שכוללת מרכיב פחמימתי כמו אטריות אורז, אטריות ביצים, אטריות מקמח מלא או אורז, חלבונים, ירקות ורטבים. כל תוספת מתומחרת בנפרד, כך שהלקוח יכול גם לשלוט על מחירה הסופי של המנה.
מתחם "שרונה מרקט" תל אביב, 03-9469060, ראשון-חמישי 22:00-9:00 , שישי 17:00-8:00, שבת 23:00-9:00, לא כשר
Maceo
"מסאו" הוא מקום חדש אותו פתחו מור ועומרי דביר, הבעלים של Mai-way האסייתית, שפועלת באשקלון במשך חמש השנים האחרונות. התפריט מורכב ממנות בשר בסגנון דרום אמריקאי שמוגשות בלחמניית פארנה או בצלחת כמו אמפנדס במילוי פטריות או בקר (26 שקלים ל-5 יחידות), צ'וריסוס ביס (26 שקלים), המבורגרים (74-48 שקלים) וסלטים.
מגישים שם גם עסקיות בצלחת (54 שקלים) או בכריך (64 שקלים), ושלל מנות בעלות אופי ישראלי מובהק כמו, למשל, כרובית בטחינה איולי (26 שקלים). אבל עם כל הכבוד לכל אלו, מנת הדגל במקום היא "כריך מסאו", שמורכב מחזה אווז ואנטרקוט עם רוטב איולי צ'יפוטלה שמכינים במקום (64 שקלים), אליו מתלווה תוספת לבחירה כמו צ'יפס מקסיקני, כדורי פירה, סלט או טבעות בצל.
הנשיא 4 אשקלון, 08-9550057, ראשון-חמישי 24:00-11:00, כשרות צהר
המאפה הצרפתי
רשת מאפיות חדשה, מבית היוצר של מפעל "המאפה הצרפתי" למוצרי אפייה. חנות הדגל (שהיא גם החנות הראשונה של הרשת) נפתחה בחולון, ואפשר למצוא בה לחמי שאור (22 שקלים לשתי כיכרות), מגוון מאפי שמרים, עוגות מוס (120-80 שקלים), עוגות קראנץ' שמרים (34 שקלים), רוגעלך (19 שקלים לקילו) ועוד. בנוסף, במקום מוגשות ארוחות בוקר (42 שקלים כולל שתייה) וסלטים בהרכבה (25 שקלים).
הפלד 7 חולון, 050-4233621, ראשון-חמישי 21:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר למהדרין
Jars & Bowls
את Jars & Bowls פתחו דרור רוכברגר ואלי ורד, שני חברים טבעוניים שעזבו את עולם ההייטק ואת מקצוע ההנדסה הנחשק, במטרה לנסות ולשדרג את האוכל שנוהגים לזלול במהלך השבוע עובדי ההייטק למיניהם, והמשרדים בכלל. האידיאולוגיה הטבעונית ויצר ההרפתקנות של השניים הובילו אותם למפגש עם היועץ הקולינרי עידן דוקרקר, שבנה עבורם תפריט טבעוני המחולק לשניים: סלטים וקערות עם תבשילים במגוון סגנונות (44-42 שקלים לקערה).
בימים אלו מציעים השניים תפריט הרצה הכולל סלטים, אותם אפשר לקבל בתוך צנצנת (Jar) או בתוך קערה (Bowl) במחיר שנע בין 40-39 שקלים. בגזרת הקערות מומלץ לטעום את מנת ה-Playa bowl, שמכילה סייטן וירקות שורש בבישול ארוך, גוואקמולה, סלסת עגבניות, שעועית שחורה, תירס צהוב, פטרוזיליה, שברי נאצ'וס ותוספת לבחירה של אורז, אורז מלא, קינואה או תערובת דגנים (44 שקלים). בנוסף, מציעים כאן שייקים ירוקים ובריאים (20 שקלים), ובקרוב יהיו יצטרפו לתפריט גם קינוחים טבעוניים.
רוטשילד 1 תל אביב, ראשון-חמישי 17:00-11:30, כשר
לוצ'נה בייקרי
מדי יום שישי, בכניסה למסעדת "לוצ'נה" שבמושב אמונים, יואב בלייכמן אופה במאפייה שלו שני סוגים של לחמי כוסמין (24-18 שקלים), חלות קלועות עם שום ובזליקום או עם בצל ירוק (16 שקלים), עוגות שמרים (42 שקלים), לחמי שיפון ובגט צרפתי אמיתי. בנוסף, אפשר לשבת שם עם קפה ועוגה, קרואסון או מאפה אישי (12 שקלים). אגב, המאפייה היא פיילוט למאפיית קבע שתיפתח באותו מקום בעתיד הקרוב, ותפעל לאורך כל השבוע.
תחנת הדלק בכניסה למושב אמונים, 08-8661396, שישי 15:00-8:00, כשר ללא תעודה
בוצ'ר
מעשנה חדשה שנפתחה בטבעון על ידי עמר מצליח בן ה-23 בלבד, המציעה נתחי בשר שונים שעוברים תהליך השרייה ארוך במרינדה סודית ומיד לאחר מכן - צלייה בת מספר שעות במעשנת שבמקום.
בנוסף לבשרים המעושנים, תמצאו בתפריט גם מנות ראשונות כמו כרובית מעושנת (30 שקלים), סלט בוצ'ר עם נתחי הודו מהמעשנת (35 שקלים) וכריכי בשר יצירתיים (55-45 שקלים). אבל גולת הכותרת במקום, שבשבילו כדאי להגיע לכאם, הוא הבשר המעושן שמוגש בצלחת לצד תפוח אדמה מדורה או סלט (200-70 שקלים למנה, בהתאם לנתחים ולמשקלם).
מרכז זייד קריית טבעון, 04-6138080, ראשון-שישי 24:00-11:00, שבת 24:00-19:00, לא כשר
Pharmacia - Cocktails & Bar
בר קוקטיילים ראשון מסוגו, המציע שילוב טעמים ייחודי לצד קוקטיילים קלאסיים במחיר הנע בין 49-41 שקלים. את המקום פתח דניאל ויינשטיין, מחלוצי תחום המיקסולוגיה בישראל (הידוע בכינויו Pharmacist), בו הוא מגיש מגוון קוקטיילים מקוריים, תפריט יין הכולל את טובי היקבים בארץ ובעולם, ובירות פרימיום מהחבית.
את האלכוהול מלווה תפריט אוכל המשלב בין סגנונות וטעמים שונים, החל מאוכל רחוב צ'כי ועד למנות גורמה איטלקיות. בין היתר, תוכלו למצוא שם: בוריק קממבר, דואט באן סטייק פורטובלו וזוקיני וטריו גיוזה במילוי פירות ים (מחירן של המנות נע בין 38-17 שקלים).
ואם תגיעו לשם בין השעות 20:00-18:00, תיהנו מ"הפיי האוור" במסגרתו ניתנת 50% הנחה על האלכוהול. ה"הפיי האוור" מתקיים מדי יום, ובימי ראשון בלבד ההנחה בתוקף לאורך כל שעות הפעילות.
סוקולוב 71 רמת השרון, 03-7518517, ראשון-חמישי, שבת 2:00-18:00, לא כשר
BP Kosher Bistro
דיינר דרכים חדש שנפתח בתחנת הדלק "פז" שבצומת נתניה. זהו הסניף השני של מסעדת BP של קובי כהן, הפועלת מזה 14 שנים בשדרות ההסתדרות בחיפה. מי שפתח את המקום הם שלושת הזכיינים - עדן ברמוחה, שי רייזמן ודן אמיר, שעבדו במשך קרוב לעשור כמנהלים במסעדת האם. המקום משתרע על פני 230 מטרים וכולל בר ו-70 מקומות ישיבה.
ומה בתפריט? מנות נשנוש כמו ברוסקטת אסאדו מעושן (49 שקלים) וכבד אווז (89 שקלים ל-100 גרם); מנות "קדירה בלחם" כמו בשר ראש ברוטב מרוקאי המוגש בתוך פרנה (59 שקלים), ומבחר כריכים כמו כריך עוף מעושן (57 שקלים) וקלאב סנדוויץ' עם אסקלופ עוף (44 שקלים).
יש שם גם מבחר המבורגרים (94-49 שקלים) שנחשבים למנות המיתולוגיות של הסניף החיפאי, וגם מנות בשר עיקריות כמו קבב מזרחי (74 שקלים) וסטייק פרגית בתיבול אסייתי (73 שקלים).
תחנת דלק פז (מחלף נתניה) כביש החוף לכיוון דרום, 074-7100017, ראשון-רביעי 1:30-10:30, חמישי 2:00-10:30, כשר
מעדניית זוגלובק
דני זוגלובק, אחיו הצעיר של אלי זוגלובק (הבעלים של חברת "זוגלובק"), חוזר לעסק המשפחתי ופותח את "המעדנייה של זוגלובק", בשיתוף פעולה עם "המיטמרקט" התל אביבי של עו"ד יניב בר נור והשף ירון קסטנבאום.
דני הוא הנכד של אינגמרד ורינהולד זוגלובק, שהקימו לפני 81 שנה את "זוגלובק", אז חנות לייצור נקניקים ברחוב הגעתון בנהרייה. הפתיחה החגיגית היא סוג של סגירת מעגל עבור הנכד בן ה-46, שחוזר לעסק המשפחתי בניסיון להחיות אותו מחדש במיקום ההיסטורי שלו. במעדנייה החדשה יפעלו חמישה מקררי יישון, בהם יעבור הבשר תהליך יישון ארוך שיימשך בין 60-21 יום.
בנוסף, אפשר יהיה למצוא במעדנייה בשר מעושן, אותו יכינו במקום במעשנת "טריגר", סדרת נקניקי שרקוטרי בלעדיים למעדנייה, בריסקט עם גלייז בברביקיו, שורט ריב מעושן, קבב בדואי, רוטיסרי של פיקנייה ולשון עם חזרת. טווח המחירים של מוצרי המעדניה ינוע בין 25-10 שקלים ל-100 גרם.
הגעתון 8 נהריה, 04-9878734, ראשון-שלישי 19:00-8:30, רביעי-חמישי 19:00-8:00, שישי 13:30-8:00, כשר
בית המוכתר
במרכז המדרחוב של זיכרון יעקב, בבניין אבן עתיק מהמאה ה-18, נפתח בימים אלו "בית המוכתר" - בית לאירועי בוטיק, שבעתיד הקרוב צפויה לפעול בשטחו גם מסעדת שף. הבית הזה היה שייך בעבר ליחזקאל אורנשטיין, מי שהיה ה"מוכתר" (הנציג הרשמי של היישוב) של זכרון יעקב בתקופת השלטון הטורקי. במשך עשרות שנים עמד המבנה נטוש, ובעשרים השנים אחרונות עבר שחזור ושיפוץ על ידי נכדו של אורנשטיין.
המקום כולל חמישה חללים ושלושה מפלסים ובקיץ הקרוב, עד שיוחלט באופן סופי מה יהיה סגנון המסעדה שתיפתח בשטחו, הוא ישמש כחלל לאירועים של עד 150 איש. פועלים שם ארבעה מטבחים, והתפריט שיוגש יהיה בסגנון ים-תיכוני חדש עם קריצה למטבחי צרפת ואיטליה הקלאסית. את הייעוץ הקולינרי סיפק למקום השף בועז דרור (לשעבר שף מלון "שרתון" בתל אביב) ושחף אוחנה ישמש כשף בפועל.
המדרחוב של זיכרון יעקב, 04-6188889, כשר
Mimi כפר סבא
קונדיטוריית ה"נקסט דור" של מסעדת "נונו" שבהוד השרון, עתידה לפתוח בחודש הקרוב סניף שני באזור התעשייה של כפר סבא. בסניף החדש יציעו את המאפים המפורסמים של Mimi לצד הפיצות המפורסמות של "נונו", אותן יאפו בתנור עצים מיוחד שיובא מחו"ל למקום.
Gusto di nona
מסעדה איטלקית, חלבית וכשרה עם דגש על מחירים נוחים, עומדת להיפתח בראשון ביוני בקיבוץ מורן שבגליל המערבי, במקום שבו פעלה בשנים האחרונות מאפיית "לחם גל". הבעלים של המקום הוא נועם קבילו, ומי שאחראי על הפן הקולינרי וגם ישמש כשף המסעדה הוא השף אנטוניו מנסה, ששימש בעברו כסו-שף במסעדת "פיטנגו" וכשף ראשי במסעדות "טורקיז", ו"פרונטו" (בעידן שלפני דיויד פרנקל). בהמשך, היה גם הבעלים של מסעדת "אלי אולי" ברחוב הארבעה בתל אביב, שנסגרה.
המסעדה החדשה עתידה להגיש מנות איטלקיות עם נגיעות ים-תיכוניות כמו פסטות טריות (טורטליני וניוקי) המיוצרות במקום, לצד פסטות יבשות של חברת "רומו". כמו גם, יוגשו שם פיצה קלאסית מבצק מחמצת, ארוחות בוקר קלאסיות, קינוחים איטלקיים שיוכנו במקום וספיישלים של דגים.
קיבוץ מורן, ראשון, שני, רביעי 18:00-9:00, שני-חמישי 22:00-9:00, שישי 15:00-8:00, חלבי כשר