שתף קטע נבחר
 

סינייה כרובית ועדשים בקלי קלות

מחפשים איך לגוון את הרפרטואר הקולינרי שלכם? מיכל וקסמן מנדבת מתכון מהיר וקל להכנה לסינייה כרובית ועדשים

צילום: מיכל וקסמן

צילום: מיכל וקסמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

חג רודף חג. עונה נמהלת בעונה. האיש חוגג 50. הטרום מתבגרת אוטוטו מגיעה למצוות. המתבגר לומד לבגרויות, מתייצב לצו ראשון ולומד נהיגה. אני עסוקה בלנסות להבין מתי ואיך כל זה קרה, ולא מגיעה למטבח כדי להתנסות במיני מאכלים שמתרוצצים בדמיוני, ומבקשים שוב ושוב להתממש בדמותה של ארוחה משפחתית.

 

גם הסינייה הזו התבשלה במוחי במשך מספר שבועות מבלי לומר נואש, עד שהתפניתי סופסוף להכין אותה ולגלות שהמפגש עם מציאות המטבח שלי עושה לה טוב. סינייה אינו שמו של מאכל, אלא שמו של הכלי שבו מכינים אותו; תבנית אלומיניום עגולה, רחבה ונמוכה יחסית, אותה אפשר לרכוש בשווקים ערביים. אם אין כזו, גם תבנית פיירקס, חרס או אמייל יתאימו.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

הגירסה המוכרת לסינייה עשויה מתערובת קבב, עם או בלי ירקות צלויים, ששוחה בשלולית של טחינה דלילה יחסית. בסינייה הזו אין בשר, אבל יש בה פרחי כרובית צלויים, שיחד עם נזיד עדשים מהיר הכנה (שאולי מוכר לכם מתוך ספר הבישול "בלדי"), מתכסים גם הם בשמיכת טחינה ונשלחים לאפייה קצרה בתנור.

 

כשהוצאתי את הסינייה שלי מהתנור - שחומה בקצוות, מבעבעת וסמוקה מסומאק - היא התקבלה בכפות שלופות ונאכלה ישירות מתוך התבנית. סלט ירקות חמצמץ וקצת חריף היו מיטיבים איתה מאוד, לו הספקתי להכינם. לא הייתי מהססת לזלף כמה כפות ממנה אל תוך פיתה טרייה.

 

ועוד משהו: אפשר להכין את כל מרכיבי הסיניה מראש, להרכיב אותה ולשלוח לאפייה קצרה כמה דקות לפני הארוחה.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

סינייה כרובית ועדשים טבעונית

המצרכים:

לכרובית -

1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים

שמן זית לזילוף

מלח ים

 

לנזיד עדשים - 

1/2 קילו עדשים חומות או שחורות (הקטנות העגולות שאינן מתפרקות בבישול)

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

1/2 כוס שמן זית

6 כוסות מים

מלח ופלפל - לפי הטעם

 

לטחינה - 

1 כוס טחינה גולמית, איכותית וטרייה מאוד

1/4 1 כוסות מים

מיץ סחוט מלימון שלם

מלח ים - לפי הטעם

 

לסיניה - 

חופן נדיב של פרחי בצל או בצל ירוק, פרוס דק

1 כף סומאק, לפיזור מעל הסינייה

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

אופן ההכנה: 

  1. צולים את הכרובית - מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית שטוחה, ומזלפים מעל שמן זית ומלח. צולים במרכז תנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך כ-20-15 דקות או עד שהפרחים משחימים ומתרככים.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  2. מבשלים את העדשים - שמים את כל חומרי נזיד העדשים בסיר למעט המלח (לא זו אינה טעות, אין צורך בטיגון הבצל מראש וכדומה). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, ומבשלים חצי שעה בביעבוע מתון, עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  3. מכינים את הטחינה - שמים את כל חומרי הטחינה בקערה, ומערבבים בעזרת מטרף. הטחינה צריכה להיות קצת יותר דלילה מכפי שהייתם מכינים אותה לאכילה, כך שתזכיר בסמיכותה בלילה להכנת פנקייקים.
  4. מכינים את הסינייה - בתבנית אלומיניום עגולה, מפזרים מחצית מפרחי הכרובית הצלויים. בעזרת כף מחוררת יוצקים מעליהם את נזיד העדשים. אפשר להשתמש בכל הכמות של העדשים או רק בחלק ממנה, תלוי בגודל התבנית ובעובי הסינייה שתרצו. את מה שנשאר מהעדשים אפשר לשמור במקרר ולאכול עם אורז לבן. הנזיד רק יסמיך וישביח עם הזמן.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  5. מפזרים מעל העדשים את פרחי הכרובית הנותרים. מפזרים פרחי בצל או בצל ירוק. יוצקים את הטחינה בפיזור על פני כל התבנית, ומאבקים בסומאק.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  6. צולים במרכז תנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות, או עד שהטחינה מתחילה להשחים.

לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים", "טעמים ראשונים" ו"בלדי"
לכל הטורים של מיכל וקסמן  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
סינייה כרובית ועדשים טבעונית
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים