מתכון לסלט אטריות עם טופו
מנה טבעונית ומהירה של אטריות שעועית עם טופו ופפאיה
סלט אטריות שעועית עם טופו ופפאיה
הסלט הזה הוא אחד הכוכבים של כל ארוחה טבעונית שאני מכינה, והוא בהחלט בין האהובים עלי, בזכות שילוב המרקמים והטעמים החמצמצים-מתוקים שלו.
המצרכים (ל-4 מנות):
200 גר' אטריות שעועית
1/2 כוס אגוזי קשיו
3 שיני שום קלופות
1/2 פלפל צ'ילי אדום (או לפי מידת החריפות שאוהבים), חתוך גס
2 כפות סוכר קנים
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן שומשום
6 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
200 גר' טופו, חתוך לקוביות בגודל ביס קטן
3 מלפפונים ירוקים, חצויים לאורכם ופרוסים
12 עגבניות שרי, חצויות
1/2 פפאיה כתומה, חתוכה לרצועות
1 כוס עלי כוסברה, קצוצים גס
1/4 כוס עלי נענע, קצוצים
1/4 כוס עלי בזיליקום, קצוצים
אופן ההכנה:
- משרים אטריות שעועית בשפע מים רותחים למשך 10 דקות, ומסננים.
- קולים אגוזי קשיו במחבת יבשה בין 4-3 דקות להזהבה.
- כותשים שיני שום, צ'ילי וסוכר עם סויה, שמן שומשום ומיץ לימון במכתש ועלי (או במעבד מזון) למחית אחידה.
- מלהיטים ווק, מוסיפים שמן זית ומטגנים קוביות טופו במשך כמה שניות עד שהן מצופות בשמן. מוסיפים את מחית הצ'ילי, ומקפיצים יחד במשך 3 דקות עד שהטופו סופג היטב את הטעמים.
- שמים את אטריות השעועית והטופו המתובל בקערה גדולה. מוסיפים מלפפונים, עגבניות, פפאיה, עשבי תיבול ואת אגוזי הקשיו הקלויים, ומערבבים.
- אוכלים בטמפרטורת החדר או קר.
גיוונים:
- אפשר להחליף את המלפפונים בשעועית ירוקה חלוטה.
- אפשר להחליף את הפפאיה במנגו או באפרסמון.
זהר לוסטיגר-בשן היא שפית טבעית ומנחת סדנאות לבישול בריא. עוד מתכונים קלים ומהירים, לכל מי שרוצה לאכול ולבשל קצת יותר בריא - באתר.
בימוי והפקה: נועה רוזנפלד - בית של הפקות
בריא וטעים. סלט אטריות שעועית עם טופו ופפאיה
צילום: דניאל לילה
מומלצים