שתף קטע נבחר
 

נמנעים מגלוטן? לא בטוח שהמנה שהזמנתם באמת נטולה

כמעט 10% מהמנות "ללא גלוטן" במסעדות מכילות גלוטן: מחקר אוסטרלי שבדק 158 מנות ב-127 מסעדות שנבחרו באקראי בעיר מלבורן שבאוסטרליה, מצא כי ב-9% מן המנות יש גלוטן

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נמנעים מגלוטן? לא בטוח שאתם באמת יכולים לאכול את המנה שהזמנתם במסעדה: מנות הנושאות את הכותרת המחייבת "נטול גלוטן", מכילות גלוטן, שעלול להיות מסוכן לאנשים הסובלים ממחלת הצליאק או סתם לנמנעים מגלוטן - כך עולה מסקר שנערך ב-127 מסעדות ברחבי העיר מלבורן שבאוסטרליה.

 

הממצאים, שפורסמו השבוע בעיתון רפואי המתפרסם באוסטרליה (Medical Journal of Australia), מצאו כי מתוך 158 דוגמאות של מנות "נטולות גלוטן", שנאספו ב-127 מסעדות שנבחרו באופן אקראי ברחבי העיר מלבורן, 9% הכילו רמות מסויימות של גלוטן, ולא תאמו את תקני המזון נטול הגלוטן של אוסטרליה וניו זילנד.

מלצר צרפתי (צילום: Shutterstock)
האם הוא יודע באיזו מנה יש גלוטן ובאיזו לא?(צילום: Shutterstock)
 

גלוטן הוא, למעשה, החלבון שנמצא בדגנים כמו חיטה, כוסמין, שעורה ועוד, ויותר ויותר אנשים ברחבי העולם דובקים בשנים האחרונות בדיאטה נטולת גלוטן. בנוסף, הדרך היחידה לטפל במחלת הצליאק ולהימנע מסיבוכים רציניים להם היא עלולה לגרום, היא לדבוק בדיאטה נטולת גלוטן לכל החיים.

 

המחקר, שנערך בראשותו של ד"ר ג'ייסון טי-דין, ראש המעבדה במכון "וולטר ואליזה הול" למחקר רפואי, וכן יועץ גסטרואנטרולוגי בבית החולים המלכותי של מלבורן, מציין כי "רק כמה פירורים קטנים של מזונות המכילים גלוטן, יכולים להזיק לאורך זמן ולהוביל לצמיחה לקויה אצל ילדים, או אפילו לסוגים מסוימים של סרטן". צוות המחקר של ד"ר טי-דין ציין במחקר כי כמה מעובדי המסעדות שנדגמו, אפילו לא ידעו לציין אילו דגנים מכילים גלוטן: "הרבה מלצרים וטבחים האמינו כי כוסמין הוא ללא גלוטן, ואולי בגלל זה הם מכרו לעתים קרובות את המנות האלו - כחלופה לחיטה", אומר טי-דין. "אבל זה, כאמור, לא בטוח עבור אנשים הנמנעים מגלוטן".

גם הוא מכיל גלוטן. לחם כוסמין (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
גם הוא מכיל גלוטן. לחם כוסמין(צילום: דודו אזולאי)
 

טי-דין מספר כי הוא ועמיתיו החוקרים, נטלו על עצמם את המחקר לאחר שנבוכו על-ידי מטופלים, שלא השתפר מצבם, למרות דיאטה נטולת גלוטן. "היה אידיאלי אם אנשים המנעים מגלוטן יימנעו מלאכול בחוץ. אבל עד שזה יקרה, מסעדות צריך להיות מקצועיות מספיק כדי להעניק מזון בטוח לסועדים שלהן".

 

נציגת מועצת העיר של מלבורן, בוורלי פיינדר, אמרה כי המועצה עובדת עם עסקי המזון שלא עמדו בדרישות, כדי לעזור להם להכשיר צוות ולחקור את הספקים שלהם."אנחנו רוצים להגן על הציבור שצריך להקפיד על דיאטה נטולת גלוטן, כמו גם בעלי עסקים שרוצים לספק אפשרות זו", אמרה פיינדר ואף הוסיפיה כי: "אנחנו רוצים שכל מי שמבקר בעסקי מזון ברחבי העיר מלבורן ירגיש בטוח, ויידע שאם מישהו אומר שהמנה נטולת גלוטן - אז היא אכן כזו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לחם ללא גלוטן
צילום: shutterstock
מומלצים