השף אנתוני בורדיין התאבד
הלם בעולם הקולינריה: השף היהודי אנתוני בורדיין מת בגיל 61, גופתו נמצאה הבוקר בבית מלון בצרפת. השף היהודי-אמריקאי התפרסם בזכות ספרו "סודות מחיי המטבח: הרפתקאות הבטן הרכה של הקולינריה". בורדיין שהה בצרפת בימים אלה, כדי לעבוד על פרק חדש בסדרתו זוכת פרק האמי "Parts Unknown". חברו הטוב, השף הצרפתי אריק ריפרט, מצא אותו הבוקר בחדר המלון ללא רוח חיים
השף ומנחה הטלוויזיה זוכה פרס האמי, אנתוני בורדיין (61), נמצא הבוקר מת בחדרו במלון בצרפת. השף התפרסם בזכות ספרו "סודות מחיי המטבח: הרפתקאות בבטן הרכה של הקולינריה". הספר, שנחשב "לתנ"ך" של הטבחים והמסעדנים, זיכה את בורדיין בתהילה עולמית, והוביל אותו למסך הקטן עם תוכנית הטלוויזיה - "אנתוני בורדיין ללא הזמנות".
בורדיין היה ידוע כנער פרוע ומכור לסמים, שהפך ל"מרקו פולו" של הקולינריה. את תהילתו, כאמור, הוא הרוויח הרבה בזכות ספרו שראה אור בשנת 2000, ותורגם לעברית בשנת 2003. הספר היה מעין רשומון מטורלל על החיים שבנבכי המטבח, שכלל תיאורים על אנשים מוטרפים, לילות שטופי אלכוהול וזימה, וכל מה שיכול להפוך לרב מכר אישי ופופולרי. אחריו, הגיעו כותרים נוספים כמו A Cook’s Tour, Nasty Bites ואחרים. ספרו האחרון, שהתפרסם בהמשך ל"סודות מחיי המטבח", ראה אור בשנת 2010.
בורדיין, ששהה בצרפת בימים אלה כדי לעבוד על פרק חדש בסדרתו זוכת פרס האמי - "Parts Unknown", המשודרת ברשת CNN משנת 2013, נמצא הבוקר בחדר המלון בו שהה ללא רוח חיים. חברו הטוב - השף הצרפתי אריק ריפרט, היה זה שמצא אותו והזעיק את הפראמדיקים.
אנתוני מייקל בורדיין המכונה – כמו רוב האנתוני'ז בעולם – טוני, הוא יליד ניו-יורק שגדל בניו-ג'רזי במשפחה עם אב ממוצא צרפתי ואם שעבדה כעורכת בעיתון ה"ניו-יורק טיימס". בילדותו למד בורדיין בבית ספר לבנים, וכשבגר נשא לאישה את אהובתו מהתיכון בו למד. השניים התגרשו שני עשורים לאחר מכן. הוא נישא בשנית לאוטביה בוסיה, ולשניים אף נולדה בת בשם ארין (11). מאז הספיק הזוג להתגרש.
בשנה האחרונה, בורדיין ניהל זוגיות עם השחקנית האיטלקייה אסיה ארג'נטו, שעלתה לכותרות לאחרונה כמי שהייתה אחת מקורבנותיו של המפיק ההוליוודי הארווי ויינשטיין. בורדיין ביקר את וינשטיין באופן גלוי, ואף היה תומך נלהב של קמפיין MeToo#.
את אהבתו לאוכל גילה בורדיין לאחר ששלק צדפה טרייה על סיפונה של אוניית דייג, ואולי בשל כך בחר בסוף להתמחות ב-CIA בניו יורק (The Culinary Institute of America) במקום לעבוד כקריקטוריסט כפי שחשב בתחילה. כשסיים להתמחות בבית הספר הקולינרי, החל לעבוד במסעדות מפורסמות בניו יורק, ביניהן "סופר קלאב". לאחר מספר שנים, הפך בורדיין לשף הראשי בבראסרי הצרפתי "לה האל".
הפרופיל הציבורי של השף החל לנסוק בשנת 1999, כשמגזין ה"ניו יורקר", פירסם את מאמרו "אל תאכלו לפני שאתם קוראים את זה". המאמר התפרסם בהמשך לספר "סודות מחיי המטבח", וגם הוא הפך לרב-מכר. בהמשך הקריירה שלו, כאמור, פירסם בורדיין שני ספרים נוספים שהפכו גם הם לרבי-מכר הודות לכתיבה ה"מתובלת" של השף שזכתה לשבחים.
בחודש יולי 2006, בדיוק בזמן בו פרצה מלחמת לבנון השנייה, בורדיין שהה בביירות לצורך צילומי פרק בתוכניתו. הצוות פונה על ידי כוח צבאי אמריקני, אך למרות זאת הסצינה מביירות שודרה. הפרק כלל פגישות עם תומכי תנועת חיזבאללה, ותיעוד שהותם של אנשי הצוות במלון בימים המתוחים. הפרק היה מועמד לפרס האמי לשנת 2007.
הנשיא האמריקני, דולנד טראמפ, התייחס למותו של השף סלב: "נהניתי מאוד לצפות בתוכניתו, אני חייב לומר שהוא היה דמות. אני רוצה לשלוח את תנחומיי למשפחתו, וגם למשפחתה של המעצבת קייט ספייד". בשבוע שעבר נמצאה גופתה של מעצבת האופנה, קייט ספייד, לאחר ששמה קץ לחייה בדירתה בניו יורק.
השף ג'יימי אוליבר הספיד את בורדיין בחשבון האינסטגרם שלו: "אני בהלם מוחלט ממותו של השף המדהים אנתוני בורדיין, ששבר מוסכמות, הצעיד קדימה את השיח הקולינרי והיה כותב מבריק. הוא השאיר אחריו מעריצים ושפים ברחבי העולם עם חור קולינרי גדול, שספק אם מישהו יוכל למלא".