מתכוני דגים משימורים
קופסאות שימורים מזכירות לכם את הצבא או טיולי שטח מהאייטיז? השף עמוס שיאון מראה איך אפשר להכין מקופסאות שימורים ארוחה מושקעת וטעימה: קציצות דגים ושקשוקה סרדינים
מאז ומתמיד בני האדם חיפשו דרכים לשמר את המזון שלהם. בכל איזור, יבשת ומדינה, דרכי השימור של חומרי הגלם היו שונות ונעשו על פי האקלים המקומי. אם בוחנים היטב את ההיסטוריה של שימור המזון, מגלים כי צבאו של נפוליאון היה זה שמצא את הדרך הטובה ביותר לשימור האוכל: במהלך המסעות הצבאיים שלהם לכיבוש העולם, הצרפתים דחסו את המזון לצנצנות זכוכית אטומות. מכיוון שצנצנות אלו התנפצו בקלות, הן הוחלפו די מהר בפחיות בצורת גליל, שהיו זולות ומהירות לייצור.
היום, אפשר למצוא את הפלא הקולינרי הזה על כל מדף בסופר, וגם אצלכם במזווה. וכן, גם להכין מהתערובת שבפנים מטעמים מופלאים.
קופסאות שימורים אולי נתפסות כמוצר קולינרי נחות, שרבים נרתעים מלהשתמש בו, אבל בשוק יש מגוון חברות ומוצרים נהדרים, שמעניקים תוצאה טובה הן מבחינת הטעם והן מבחינת חומרי הגלם. הפעם בחרתי להגיש לכם שני מתכונים שעושים שימוש בדגים מקופסאות שימורים, שלא צריך להיות שף מדופלם כדי להכין אותם בבית.
קציצות טונה ובטטה ברוטב לימון כבוש, זיתים ושעועית
המצרכים:
לקציצות -2 קופסאות טונה, מסוננות
1 בטטה קטנה, מגוררת
1/2 כוס קמח
1 ביצה קטנה
1 בצל, קצוץ ומטוגן
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
פלפל שחור גרוס
מלח - לפי הטעם
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 שן שום, קצוצה
1/2 כפית זרעי כוסברה
לרוטב -
2 כפות לימון כבוש
3 כפות שמן זית
1 כוס שעועית רחבה
1/3 כוס זיתי קלמטה
1/2 פלפל חריף, פרוס
1/2 1 כוסות ציר דגים או מים
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות - מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים קציצות בגודל אחיד ומעבירים לקירור למשך שעה.
- מכינים את הרוטב - מטגנים מעט את הלימון הכבוש בשמן הזית, מוסיפים את הפלפל החריף ואת הזיתים, יוצקים פנימה את הציר ומביאים לרתיחה מרתיחים עד שהרוטב מסמיך מעט.
- במקביל, מטגנים את הקציצות עד להזהבה, מוסיפים לרוטב ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה. מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד.
שקשוקה פלפלים קלויים וחריפים עם סרדינים וכוסברה
המצרכים:
לשקשוקה -3 פלפלים, קלויים קלופים
1 פלפל חריף, קלוי וקלוף
1/2 בצל, צלוי ומפורק
4 ביצים
צרור כוסברה
1 שן שום, פרוסה
10 עגבניות שרי, חצויות
3 כפות שמן זית
5 יח' פילה סרדין מאיכות טובה
אופן ההכנה:
- מטגנים במחבת את העגבניות שרי והשום עד שהעגבניות מתפרקות, מוסיפים את הפלפלים הקלויים והבצל ומבשלים עד לקבלת רוטב גס, וממליחים מעט.
- מוסיפים את הביצים והסרדינים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כ-2 דקות עד שהביצים עשויות כרצונכם (אני אוהב שהחלמון מעט נוזלי).
- מפזרים מעל מעט כוסברה או פטרוזיליה, ומגישים עם לחם טוב שיאסוף היטב את הרוטב.