איפה לאכול ולשתות בפריז?
ביסטרו קלאסי שמגיש יונים שלמות ותפריט יין יצירתי, בר מומלץ לחובבי הקוקטיילים, בר שמגישים בו דרינקים צרפתיים בלבד וגם ביסטרו צרפתי קלאסי שפועל יותר ממאה שנה ומגיש מגדל צ'יפס מושלם: חמש המלצות לבילוי קולינרי בפריז
1. Clown bar
ביסטרו קלאסי ומכוער להחריד השוכן במבנה שהוקם בשנת 1902, שקירותיו מעוטרים בקישוטי עץ וקרמיקה המעלים תהייה בנוגע לכישרונו של מעצב המקום.
הפנינה הקולינרית והסופר מגניבה הזו היא חלק מסצינת חיי הלילה החדשה של פריז, שמשלבת בין הביסטרו הצרפתי הקלאסי לאופנת הפופ המודרנית. ולראיה, מגישים שם מנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי בפרשנות מודרנית כמו יונה שלמה (כולל הראש והרגליים) רכה ונימוחה, רגלי צפרדע קריספיות וחלזונות. דווקא בגזרת האלכוהול, יחכה לכם תפריט יין יצירתי במיוחד שכולל בקבוקים שסביר שמעולם לא נתקלתם בהם בעבר.
114 rue Amelot
+33 1 43 55 87 35
2. Little red door
בר פריזאי מודרני ומגניב, עם אווירה ייחודית ונעימה, השופע ביצירתיות שבאה לידי ביטוי בעיקר בתפריט ובחומרי הגלם היחודיים שמוגשים שם. מומלץ במיוחד לחובבי הקוקטיילים, שייהנו שם מדרינקים מגוונים השונים זה מזה באופן מדהים למדי.
60 rue Charlot 75003 PARIS
+33 1 42 71 19 32
3. Le syndicat
פטריוטיות זה כאן. בבר הבא מתגאים בהגשת דרינקים צרפתיים בלבד, ויש המגדירים אותו כמוסד להגנת המשקאות הצרפתיים, שהמוכרים שבהם הם קוניאק, קלבדוס וליקרים צרפתיים.
מקום סופר כייפי לשבת בו על הבר וליהנות מאירוח חם ולבבי, מוסיקת היפ-הופ ואווירה צעירה ומשוחררת.
rue Faubourg St Denis 51, 10e
4. La Commune
החבורה שעומדת מאחורי "לה סינדקט", פתחה לאחרונה נקודה חדשה וסופר מדליקה באזור היותר "טראשי" של פריז, אותו פוקדים כל הצעירים והנכונים. המקום פונה לקהל צעיר אבל בסטייל, ומציעים בו תפריט קוקטיילים מגוון, קערות פונץ' עשירות באלכוהול ועוד משקאות אלכוהוליים יצירתיים כאלה ואחרים, והכול במחירים נוחים יחסית לפריז. כך, למשל, מחירה של קערת פונץ' מלאה בקוקטייל מתחילה ב-11 אירו בלבד.
boulevard de Belleville 80, 20e
5. Chez l'Ami Louis
ביסטרו צרפתי קלאסי שפועל במשך יותר ממאה שנה וחושף את גילו באמצעות אינספור שכבות של צבעי שמן שמחפות על הקירות העתיקים, רצפה מהפנטת שניכר עליה שעברה אי אלו דברים מאז שנבנתה ופריטים ישנים שמעטרים את החלל.
לעומת יתר הברים שברשימה, כאן לא יחכו לכם מלצרים צעירים וקופצניים, אלא מלצרים מבוגרים, שמנמנים ומנוסים, שעובדים במקום כבר עשרות שנים ומכירים את התפריט הארוך (והיקר להחריד) בעל פה.
ואם אי פעם יזדמן לכם להגיע למקום, אל תשכחו לטעום את אחת מהמנות המומלצות כאן - שגם הפכו עם השנים לאייקוניות, כמו מגדל הצ'יפס המושלם ומנת השבלולים המפורסמת.
Rue du Vertbois, 75003 Paris
הכתבה באדיבות אריאל לייזגולד, "הוטל דה ויל" החדש ברחוב דיזנגוף בתל אביב