בשל החום: מנגו בשל ומתקתק כבר עכשיו
מתים לאכול את המעדן הטרופי של הקיץ, אבל מודאגים מהאזהרות על פירות לא בשלים? קבלו חדשות טעימות: חקלאי הערבה החלו לספק מנגו בשל ומתוק
צריך שניים למנגו, אבל כדאי שיהיה בשל: אחרי האזהרות על פירות בוסר לא ראויים לאכילה שנמכרים לרשתות השיווק, מגיעה צפירת הרגעה מהערבה. החקלאים הדרומיים מדווחים כי החלו לשווק לחנויות מנגו בשל ומתקתק.
מגדלי המנגו בערבה התיכונה, בסיוע אנשי מחקר ופיתוח, עובדים כבר תקופה ארוכה על הקדמת עונת הגידול של הפרי האהוב, תוך ניצול מזג האוויר השורר באזור. המנגו נחשב לפרי טרופי הזקוק לחום משמעותי. בערבה זינקו הטמפרטורות כבר לפני כמה חודשים, וכך הוקדמה משמעותית פריחת המנגו.
"מזג האוויר מעניק לנו יתרון יחסי על פני מגדלי המנגו באזורים אחרים בארץ", אומר ארז ליכטנשטיין, מגדל מנגו בערבה. "הוא מאפשר לנו לספק כבר עכשיו פרי בשל, מתוק ואיכותי לשווקים".
זני המנגו "טומי" ו"שלי", המקדימים באופן קבוע את הזנים האחרים, הגיעו להבשלה, והפירות שלהם מוכנים לאכילה. בשבוע שעבר, במקביל לאזהרות על פירות בוסר שהועברו לרשתות על ידי מגדלים שביקשו להרוויח מהביקוש הגדול, החלו חקלאי הערבה לשווק את המנגו הבשל הראשון של העונה. הפירות גדלים בשטח של כ־500 דונם.
"החקלאות בערבה מאופיינת בגידולים איכותיים ומקדימי עונה", מסביר רני סלע, מנכ"ל חברת "יופי של ירקות" מהערבה. "המנגו שלנו בשל כבר עכשיו, לכן מומלץ לחפש אותו בשווקים ברחבי הארץ".