שתף קטע נבחר
 

מסעדת "המטבח של רמה" נפתחת מחדש: "התחלה חדשה ומרגשת"

צפו - שנה וחצי אחרי השריפה הגדולה שכילתה את המקום, מסעדת "המטבח של רמה" נפתחת מחדש. רמה בן צבי: "ראיתי עמוד עשן עולה, הבנתי שזה שלי ופשוט קרסתי"

צילום: ירון שרון

צילום: ירון שרון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שנה וחצי אחרי השריפה הגדולה שכילתה את מסעדת "המטבח של רמה" ביישוב נטף, רמה בן צבי מתכוננת לפתיחת המסעדה החדשה שלה, מסעדה שתיפתח עוד הקיץ, ותמוקם בדיוק באותו מקום שבו שכנה המסעדה הקודמת.

רמה בן צבי וברק יחזקאלי (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

רמה בן צבי וברק יחזקאלי (צילום: תיקי גולן)
רמה בן צבי וברק יחזקאלי עושים חזרות ב"בורק" של יחזקאלי(צילום: תיקי גולן)

גם המסעדה החדשה תיקרא "המטבח של רמה", היא מתוכננת להיות קטנה יותר מהמסעדה המקורית והיא תפעל באותו הקונספט - חומרי גלם מקומיים, שרובם ככולם יגיעו מיצרנים שונים ביישובים סמוכים - טחינה של אל יסמין מאבו גוש, ולחם מיוחד של אופה בשם אנומארל עוגן, מאסטר לאפיית לחם, שחי ואופה באבו גוש ועסוק בטיפוח ובטיפול של זרעי מורשת וזנים עתיקים של חיטה. כי נראה, בהתאם לקונספט ששירת אותה 20 שנה במסעדה שלה בנטף, לרמה בן צבי, יותר מהכל חשוב החיבור לחומרי הגלם, ליצרנים ולאדמה.

רמה בן צבי וברק יחזקאלי (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

רמה בן צבי וברק יחזקאלי (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

במה דומה ובמה שונה המסעדה החדשה מהמסעדה הקודמת שנשרפה?

"המסעדה החדשה נמצאת באותו המקום בדיוק, בחצר שלנו עם הנוף, ליד המשתלה. המסעדה החדשה תהיה חצי בגודלה מהמסעדה הקודמת, אלה הבת שלי תנהל אותה והיא תכבד את המסורת שלה, אבל גם תיתן לה את הצבע והצליל שלה עצמה. במסעדה יהיה שף תפעולי, אבל אני עדיין אהיה אמונה על הצד הקולינרי. בגרסה הנוכחית המסעדה תהיה מבוססת על הזמנות מראש ואירוח של קבוצות, אבל עם כל זה הרוח של המסעדה החדשה תהיה אותה הרוח של המסעדה הקודמת".

 (צילום: נטלי שור) (צילום: נטלי שור)
(צילום: נטלי שור)

רמה בן צבי ובתה אלה במסעדה שנשרפה. למטה: רמה בן צבי על הריסות המסעדה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
רמה בן צבי ובתה אלה במסעדה שנשרפה. למטה: רמה בן צבי על הריסות המסעדה(צילום: אוהד צויגנברג)

איך זה מרגיש לבנות הכל מאפס? הרי את המסעדה הקודמת בניתם במשך שנים, שלב אחרי שלב.

"הרבה אנשים מעורבים בפרויקט הזה. לא שכרנו קבלנים, המשפחה עושה הכל. אנחנו במו ידינו בונים בפועל הכל מאפס, ומסתייעים בחברים. המסעדה הקודמת באמת נבנתה בהדרגה, ועכשיו אנחנו בונים את הכל מההתחלה. זה שונה מהאופן שאנחנו עובדים בדרך כלל אבל זה מעניין ומאתגר".

רמה בן צבי וברק יחזקאלי (צילום: תיקי גולן)
שף ברק יחזקאלי מארח שפים שונים ב-"Burek" בתל אביב(צילום: תיקי גולן)

פגשנו את בן צבי בחזרות לערב הפתיחה שעשתה בשבוע שעבר אצל השף ברק יחזקאלי, בעל קייטרינג לאירועי אוכל וכוכב טלוויזיה עולה ("אוכל עם ברק", "במהירות הברק" ותוכנית חדשה שתעלה בקרוב בכאן 11 "אנחנו על המפית", בה הוא יוצא בעקבות שפים ישראלים בעולם). יחזקאלי פתח לפני כשנה חלל אירוח בתל אביב בשם "Burek", שם הוא מתחיל בסדרת ערבי אירוח של שפים במסעדה שלו, ובן צבי היא השפית הראשונה שהגיעה לבשל איתו.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
רמה בן צבי פותחת מחדש את מסעדת "המטבח של רמה" ביישוב נטף
צילום: תיקי גולן
מומלצים