שתף קטע נבחר

 

מרק עגבניות קר

מרק בקיץ? בהחלט: מתכון למרק עגבניות קר, עם מלא ירקות בריאים וגם - קרח

מרק עגבניות קר (צילום: גל בן זאב)
מרק עגבניות קר(צילום: גל בן זאב)
 

מרק עגבניות קר

 

המצרכים (3-5 מנות):

5 עגבניות אדומות (ללא העוקצים)

2 מלפפונים

1 בצל קטן סגול

2 שיני שום

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות גסות

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

חופן עלי פטרוזיליה

8 עלי זעתר

8 קוביות קרח

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

להגשה -

2 מלפפונים, חתוכים לרצועות דקות

8 קוביות קרח

2 כפות שמן זית

מרק עגבניות קר (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות לסיר וחולטים במשך שתי דקות.
  2. מוציאים את העגבניות וקולפים. חוצים את העגבניות, ומוציאים את החלק הבהיר.
  3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון.
  4. מוסיפים למעבד המזון את שאר המרכיבים, ומעבדים למחית חלקה (אפשר להכין מראש
  5. ולאחסן במקרר).
  6. ההגשה - יוצקים את המרק לקערה אישית, מעטרים במלפפון, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים מעל קצת שמן זית.

* מומלץ להגיש לצד לחם קלוי.

 

המתכון באדיבות רשת "סולתם"

 

טריק מדליק לחיתוך עגבניות שרי: 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גל בן זאב
מתכון למרק עגבניות קר
צילום: גל בן זאב
מומלצים