מרק עגבניות קר
מרק בקיץ? בהחלט: מתכון למרק עגבניות קר, עם מלא ירקות בריאים וגם - קרח
מרק עגבניות קר
המצרכים (3-5 מנות):
5 עגבניות אדומות (ללא העוקצים)
2 מלפפונים
1 בצל קטן סגול
2 שיני שום
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות גסות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
חופן עלי פטרוזיליה
8 עלי זעתר
8 קוביות קרח
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה -
2 מלפפונים, חתוכים לרצועות דקות
8 קוביות קרח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות לסיר וחולטים במשך שתי דקות.
- מוציאים את העגבניות וקולפים. חוצים את העגבניות, ומוציאים את החלק הבהיר.
- מעבירים את העגבניות למעבד מזון.
- מוסיפים למעבד המזון את שאר המרכיבים, ומעבדים למחית חלקה (אפשר להכין מראש
- ולאחסן במקרר).
- ההגשה - יוצקים את המרק לקערה אישית, מעטרים במלפפון, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים מעל קצת שמן זית.
* מומלץ להגיש לצד לחם קלוי.
המתכון באדיבות רשת "סולתם"
טריק מדליק לחיתוך עגבניות שרי:
מתכון למרק עגבניות קר
צילום: גל בן זאב
מומלצים