מתכון לעוף בתנור עם גמבה
פשוט וטעים: השבוע התחיל לכם במאה קמ"ש? אז לפחות שארוחת הצהריים תהיה פשוטה - מתכון קל להכנה לעוף וגמבה בתנור מתובלים בכמון ופפריקה
העוף של רחליטה
המצרכים (6-5 מנות):6 כרעיים או שוקיים של עוף
6 גמבות אדומות וצהובות, חתוכות לקוביות
6 בצלים, חתוכים לקוביות
2 כפות פפריקה מתוקה + 1/2 כף למריחת העוף
1/2 כפית כמון
5 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/2 1 כוס מים רותחים (שיגיעו עד לגובה העוף)
אופן ההכנה:
- מסדרים בתבנית את הבצל החתוך והגמבות, ומערבבים אותם בכמון ובפפריקה.
- מניחים מעליהם את העוף.
- בקערית קטנה מערבבים שמן זית, כמון ופפריקה.
- מורחים היטב את הכרעיים בתערובת שמן זית, פפריקה וכמון.
- יוצקים לתבנית מים רותחים בגובה העוף (זה יהפוך אחר כך לרוטב טעים).
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות ומכניסים את התבנית לתנור לבערך 40 דקות.
- לאחר שהמים מצטמצמים, הרוטב סמיך, והעוף מקבל השחמה, מכסים את התבנית ומורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות לעוד 25 דקות.
- מגישים עם אורז, פתיתים או קוסקוס.
המתכון באדיבות רשת "סולתם"
מתכון פשוט לעוף עם גמבה בתנור
צילום: גל בן זאב
מומלצים