שתף קטע נבחר

 

מתכון לעוף בתנור עם גמבה

פשוט וטעים: השבוע התחיל לכם במאה קמ"ש? אז לפחות שארוחת הצהריים תהיה פשוטה - מתכון קל להכנה לעוף וגמבה בתנור מתובלים בכמון ופפריקה

עוף בתנור עם גמבה (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)

העוף של רחליטה

המצרכים (6-5 מנות):

6 כרעיים או שוקיים של עוף

6 גמבות אדומות וצהובות, חתוכות לקוביות

6 בצלים, חתוכים לקוביות

2 כפות פפריקה מתוקה + 1/2 כף למריחת העוף

1/2 כפית כמון

5 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 1 כוס מים רותחים (שיגיעו עד לגובה העוף)

 

עוף בתנור עם גמבה (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)
 
אופן ההכנה:

  1. מסדרים בתבנית את הבצל החתוך והגמבות, ומערבבים אותם בכמון ובפפריקה.
  2. מניחים מעליהם את העוף.
  3. בקערית קטנה מערבבים שמן זית, כמון ופפריקה.
  4. מורחים היטב את הכרעיים בתערובת שמן זית, פפריקה וכמון.
  5. יוצקים לתבנית מים רותחים בגובה העוף (זה יהפוך אחר כך לרוטב טעים).
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות ומכניסים את התבנית לתנור לבערך 40 דקות.
  7. לאחר שהמים מצטמצמים, הרוטב סמיך, והעוף מקבל השחמה, מכסים את התבנית ומורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות לעוד 25 דקות.
  8. מגישים עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

 

המתכון באדיבות רשת "סולתם"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גל בן זאב
מתכון פשוט לעוף עם גמבה בתנור
צילום: גל בן זאב
מומלצים