מתכון טבעוני לסלט קוסקוס
שכחו מארוחה כבדה שאחריה כל מה שבא לכם זה לנמנמם, וקבלו מתכון פשוט לסלט קוסקוס קייצי, עשיר בירוקים ובפירות שיש עכשיו בשפע בשוק
סלט קוסקוס
המצרכים:2 כוסות קוסקוס בינוני
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
1 כוס סלרי קצוץ כולל העלים
1/2 כוס נענע, קצוצה
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
4 משמשים או 2 אפרסקים או 2 נקטרינות חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס פקאן קלוי
1/2 כוס חמוציות מיובשות
לרוטב -
2 לימונים, סחוטים למיץ
4 כפות שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס
מעט מלח
1 כף סילאן
להגשה -
קערית עם טחינה
אופן ההכנה:
- מכינים את הקוסקוס - מערבבים היטב בסיר קוסקוס עם מלח, שמן זית ושתי כוסות מלאות מים רותחים. מכסים למשך 5 דקות ומפוררים עם מזלג. מניחים בצד ומצננים.
- בינתיים מכינים את הרוטב - מערבבים בקערית מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח וסילאן.
- מרכיבים את המנה - בקערת ערבוב מערבבים את הקוסקוס, הסלרי, הפטרוזליה, הנענע, הפירות, הפקאן הקלוי והחמוציות. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
- מסדרים את הסלט בקערה או בצלחת הגשה, ומגישים את הטחינה לצד הסלט.
המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"
מתכון טבעוני לסלט קוסקוס
צילום: אפיק גבאי
מומלצים