שתף קטע נבחר
 

אוכל רחוב בתל אביב

אפשר לאכול טוב בתל אביב גם תמורת 50 שקלים ופחות - מפלאפל מיתולוגי ועד בסטות טרנדיות: אוכל הרחוב שכדאי שתכירו בעיר ללא הפסקה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לא נחדש לכם אם נכתוב שבתל אביב מתרכזות רוב המסעדות הטובות והמסקרנות בארץ, אבל אולי בכל זאת תופתעו לדעת שאפשר לאכול בעיר הזו ממש טוב גם תמורת 50 שקלים בלבד (ואפילו פחות).

שיפודים בפיתה (צילום: תיקי גולן)
ארוחה שלמה בפיתה, "כרמל"(צילום: תיקי גולן)

לצד מסעדות שף, ברים קולינריים ובראסרי מפונפנים, אפשר למצוא בעיר הלבנה גם מקומות מיתולוגיים שמוכרים את אותה מנת פלאפל מושלמת עם כרוב חמוץ ועמבה מעל ל-50 שנה, בסטות טרנדיות שמפיצות ריח טיגונים חזק ומפתה, דוכני בורקס שלא מתיימרים להיות משהו שהם לא ומגישים כבר 30 שנה את אותו מאפה במילוי גבינה, פטריות או תפוחי אדמה לצד ביצה קשה, שיפודיות וכריכיות יצירתיות יותר או פחות, ומלביות שיגישו לכם גזוז לצד המלבי.   

והכי חשוב: תמיד יחייכו אליכם. "השניצל של ציון" ברחוב הירקון (צילום: ריאן) (צילום: ריאן)
והכי חשוב: תמיד יחייכו אליכם. "השניצל של ציון" ברחוב הירקון(צילום: ריאן)

יצאנו בעקבות מנות הרחוב המצטיינות בתל אביב, וכל שנותר לכם הוא להחליט אם בא לכם לזלול אותן בפיתה אוורירית, בבגט טרי, בלחמנייה בשרנית או בין שתי פרוסות לחם.

  

   (  )

הקוסם

כדורי הפלאפל של "הקוסם" נחשבים בין הכדורים הטובים בעיר. הם נארזים במיומנות בתוך פיתה בשרנית ושמנמנה, יחד עם סלט ירקות קצוץ דק וחציל מטוגן. החיסרון היחיד במקום הזה הוא התור שדורש לא מעט סבלנות, ולמי שיישרוד אותו - מובטחת חוויה קולינרית שלא מהעולם הזה. מחיר המנה הוא 19 שקלים.

פלאפל הקוסם (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

שלמה המלך 1 (פינת קינג ג'ורג') תל אביב, 03-5252033, ראשון-חמישי 24:30-9:00, שישי 16:30-9:00, כשר
  

מיטש

מזללת רחוב חדשה של השפית אורית מושקוביץ, שמציעה שם קבב רומני אסלי בתוך פיתה בשרנית עם חציל רומני, צ'ימיצ'ורי, סלסת עגבניות, טחינה, בצל מטוגן וכרוב מאודה (35 שקלים). אפשר להזמין את המנה גם כחלק מדיל לצד לימונדה או "שפריץ".

   (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

חיים חבשוש 31 שוק הכרמל תל אביב, 03-7357677, ראשון–חמישי 238:00-11:00, שישי 18:00-11:00, לא כשר

 

ג'סמינו

באחת ממזללות הפיתות היותר מבוקשות על ידי הפודיז התל אביביים, השף שאול טבת ("סטפן בראון", "רמלה") מציע קבב, פרגית, נקניקייה חריפה תוצרת בית ולב עגל חריף. לפעמים יש כאן גם מוח לאמיצים. את כל הטוב הזה אורזים בפיתה עם סלט ירקות, פלפל חריף ובצל מהגריל, טחינה ועמבה (מחיר המנות נע בין 30-28 שקלים).

   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אגב, תתכוננו להשתרך שם אחרי תור ארוך שנראה למרחקים של מעריצים רעבים.

 

אלנבי 97 תל אביב, ראשון-חמישי: 1:45-12:00, לא כשר

 

דני וסלים

אצל דני (או כפי שנהוג לקרוא למקום - "הברברי") יש גריל פחמים, עליו נצלים שיפודים נהדרים שנארזים בתוך פיתה. המבחר כולל בשר אדום, קבב, כבד עוף, לבבות, נקניקיות וכבש עסיסיים במיוחד, שנכנסים לפיתה החמימה עם פלפל ירוק חריף, עגבנייה ובצל צלויים על הגריל, טחינה, עמבה וסלט ירקות קצוץ. סולידי, פשוט וטעים. מחיר המנה נע בין 40-25 שקלים, ואין שם מקומות ישיבה, כך שתתכוננו לאכול בעמידה או לקחת את המנה איתכם.

 

קדם 60, יפו, ראשון-חמישי, 16:00-11:00, כשר

   

סביח פרישמן

ב"סביח פרישמן" לקחו את מנת הסביח הכי רחוק שאפשר: בכל סניפי הרשת אפשר למצוא מלבד הסביח הקלאסי (שהוא נפלא גם בלי כל ההתחכמויות, יש לציין) גם סביח בפיתה מקמח מלא, סביח בפיתה נטולת גלוטן וסביח גבינה, שבו את החומוס מחליפה גבינת פטה. מחיר המנה נע בין 24-22 שקלים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

שלמה המלך 37 קריית אונו 03-9284488, ראשון-חמישי 24:00-8:30, שישי 16:00-9:00, כשר

הרצל 12 אשקלון, 08-6814343, ראשון-חמישי 19:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר

הברזל 1 רמת החייל תל אביב, 03-6543331, ראשון-חמישי 21:00-9:00, שישי 15:00-9:30, כשר

פרישמן 42 תל אביב, 054-4524666, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 16:00-8:00, מוצ"ש- 22:00, כשר

  

כרמל

צילום: חגי דקל, עריכה: אסף אושי

צילום: חגי דקל, עריכה: אסף אושי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


בשיפודייה החדשה (יחסית) בשוק הכרמל מציעים שיפודים של קבב, פרגית, מעורב חלקי פנים של טלה, נקניקיית מרגז ושפונדרה (42-30 שקלים) שנצלים על גריל פחמים, ולאחר מכן נכנסים לתוך פיתה טרייה וחמה, כזו שעוברת תהליך אידוי על מנת להיות גמישה ועמידה.

 (  ) (  )
( )

מלבד הבשר נכנסים פנימה גם תערובת ירוקים קצוצים, סלסת עגבניות ועמבה. התוצאה הסופית תותיר אתכם להרהר בדבר נחיצותם של שאר המאכלים בעולם, כי כל ביס הוא כל כך טוב וכל כך נכון, שבאמת שאין צורך ביותר מזה.

 

הלל הזקן 18 תל אביב, ראשון-חמישי 19:00-12:00, שישי 16:00-12:00, לא כשר

 

M25

צילום: ליאור פז

צילום: ליאור פז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
לא משנה אם תבחרו שם עראיס (48 שקלים), שווארמה (58 שקלים) או קבב שוק (62 שקלים), תמיד התוצאה תהיה זהה - מנת בשר מושלמת מכל הבחינות שמכין השף יהונתן בורוביץ'. הבשר עצמו מגיע לכאן מה"מיטמרקט", הקצבייה עליה מופקד השף ואשף הבשר - ירון קסטנבוים. 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

ועוד מילה בנוגע לעראיס - M25 החזירה את המנה האותנטית למפה הקולינרית ואף קבעה רף גבוה מאוד של איכות בכל הקשור אליה, אותו רבים מנסים לחקות אך בינתיים, למיטב ידיעתנו, ללא הצלחה.

 

סמטת הכרמל 30 תל אביב, 052-6963632 שני-חמישי 23:00-11:00, שישי 16:30-11:00, לא כשר.

ברודצקי 15 רמת אביב תל אביב, שני-שישי 23:00-11:00, לא כשר

 

מיני מוסא

מול הקבבייה של שמואל בלב שוק הכרמל, נפתח לאחרונה דוכן אוכל רחוב חדש, שמח, תוסס ורועש במיוחד. מגישים שם "פיתה שף" עם בשר ראש בבישול ארוך שנכנס לתוך הפיתה בליווי של דוקסל פטריות, ממרח כמהין וסלסת עגבניות (46 שקלים); מנה של קבבונים בפיתה (38 שקלים), מיני פרנה טוסט עראיס (45 שקלים) ויש גם שווארמה כרובית טבעונית (36 שקלים), כדי שהטבעונים לא ירגישו מקופחים.

 

רבי מאיר 42 תל אביב, 03-9454478, ראשון-שישי 16:00-11:30, כשר

 

פלאפל אלעד

צמוד למיצייה הכי מפורסמת בשוק הכרמל, פועל דוכן פלאפל שיש הטוענים כי הוא הטוב ביותר במדינה כולה. התוספות היחידות שמתווספות לכדורים הפריכים והלוהטים הן סלט, כרוב כבוש, חריף וטחינה. מחיר המנה נע בין 14-12 שקלים.

 

הכרמל 46 תל אביב, אין טלפון, ראשון-חמישי 18:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר

 

עמי השמן

שווארמה חדשה יחסית שפתח המסעדן עמי ברגיל, בו תוכלו לקבל פיתה עם שווארמה הודו נקבה ושומן כבש (32 שקלים למנה בפיתה). ואם תישארו לזלול אותה במקום, תיהנו גם מ"בופה" התוספות שמכיל לא פחות מ-12 סוגים שונים של סלטים, ביניהם סלט טורקי, בצל עם סומק וכרוב סיני.

שווארמה
שווארמה "עמי השמן"(צילום: תיקי גולן)

בן יהודה 48 תל אביב, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי 24:00-10:00, כשר  

 

שמואל קבב

בדוכן של שמוליק חגי בשוק הכרמל נצלים קבבים ששמם יצא למרחקים, בין השאר מכיוון שהם עשויים מבשר טרי וגם בשל העובדה שמדובר בקבבים שעשויים מבקר וכבש. ללא ספק זוהי אחת הקבביות האהובות בעיר, שבה אפשר לקבל את הקבב בפיתה או בג'בטה (38-29 שקלים), ומלבדה מציעים שם גם מעורב ירושלמי וכמה מנות צמחוניות.

 

הכרמל 21 (פינת רבי מאיר), 6311650־03, ראשון־חמישי 11:00־238:00, שישי 11:00־16:00, כשר

  

פלאפל איציק

מוסד אוכל ותיק מאוד ביפו, בו מוגשת מנת פלאפל אהובה ומוצלחת במיוחד בעיקר בשל טעמיה הנוסטלגיים בני ה-40 שנה. מלבד כדורי הפלאפל המופלאים, המקום מצטיין גם בזכות הפיתות התפוחות והאווריריות והצ'יפס המפורסם, שעשוי מתפוחי אדמה מטוגנים בעטיפת בצק. מנה שלמה תעלה לכם כאן 17 שקלים ועל חצי מנה תשלמו 9 שקלים.

 

שדרות ירושלים 90 יפו, 03-6831432, ראשון-חמישי 18:00-8:00, שישי 12:00-8:00, כשר

  

ערוסה ישראלית

יש בעיר עראיס חדש ומדובר מאוד בשל העובדה שהוא שטוח, צנוע, עולה 15 שקלים ונקרא "ערוסה" ולא עראיס. השדרוג כאן מופיע בדמות צליית הפיתה על גריל גחלים לפני שהיא זוכה למילוי הבשר העסיסי. בשלב הבא ממלאים אותה בבשר, מתבלים ומחזירים לצלייה נוספת על הגריל. התוצאה היא מנה קטנה וממזרית, שעושה רעש גדול ברחוב אבן גבירול.

 

אגב, יש במקום גם מנה של אנטרקוט וצלע כבש ללא עצמות, שאחרי הצלייה נקצצים יחד ונכנסים לפיתה (30 שקלים).

 

אבן גבירול 3 תל אביב, 052-2944493‏, ראשון-שלישי, שבת 2:00-11:00, רביעי 3:00-11:00, חמישי-שישי 5:00-11:00, לא כשר

 

בינו בפיתה ושווארמה בינו

לדר' שקשוקה, הלוא הוא בינו גבסו, יש את אחת ממנות השווארמה הטובות בעיר. אפשר לנשנש אותה בתוך "סירת פיתה" ליד השעון ביפו או בשדרות רוטשילד, במסעדה שגבסו פתח לפני כשנה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הסוד הוא כמובן בשווארמת הכבש העסיסית בעלת הטעם הדומיננטי של כבש וללא תיבול עודף, שיחד עם ממרח פלפל צ'ומה, סלט בצל, פטרוזיליה, טחינה ומשוויה חצילים, הופכת למעדן של ממש. מחיר המנה הוא 45 שקלים.

 

בינו בפיתה: שד׳ רוטשילד 73 תל אביב 03-6913088, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי 18:00-10:00, מוצ״ש-24:00, כשר

שווארמה בינו: דוד רזיאל 29 יפו, 03-6822842, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש- 24:00, כשר

 

   (  )

BARVAZI

זוהי ללא ספק הסנדוויצ'יה המדוברת של השנה, שאותה פתח השף רז רהב, שזכה במדריך "גו-מיו" 2018 בתואר "שף השנה". במקום יש כריכים של בוקר ושל צהריים, הנארזים בתוך לחם שהותאם במיוחד לכל אחד ואחד מהם.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

מחיר כל הכריכים כאן נע בין 50-28 שקלים, וביניהם יש יצירות מופת שפורצות את גבולות הדמיון וכוללות, למשל, כריכים עם בייקון בעבודת יד, חלמונים מעושנים, בריסקט מחזה בקר תוצרת בית, קולורבי בעישון פחמי עץ, תפוח וגזר לבן מעושן, סלט ביצים עם עלי מיזונה, תבשיל מפורק של קצוות חזה בקר שרופים, קרם תפוחי אדמה, ביצה שבושלה ב-64 מעלות, חסה כבושה, קטשופ מעגבניות מעושנות, בייבי ריבס ועוד.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

טשרניחובסקי 17 תל אביב, אין טלפון, ראשון-שבת 17:00-7:30, לא כשר

 

סנדוויץ' יום טוב

בסנדוויצ'יית "יום טוב" מגישים כריכים מפוארים, גדולים, מושקעים ומלאים בכל טוב שאפשר להרכיב לפי מה שאוהבים או, לחלופין, לבחור מתוך ההיצע שבתפריט. בין היתר, תמצאו כאן כריך דג (עם סלמון, לקרדה, מטיאס, הרינג, טונה מעושנת או מקרסקה), כריך גבינה (עם גבינות מכל העולם) וכריך בשר שעולים בסביבות ה-35 שקלים. 

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ומי שזקוקים לפירוט נרחב יותר, נגלה כי בתפריט אפשר למצוא כריך גבינות אמריקאיות, הולנדיות או צרפתיות וכריך בשרים בסגנון טורקי עם סלמי כבש ופסטרמה טורקית. את כל הטוב הזה מכניסים כאן לתוך פרנה, פוקצ'ה, לחם מחיטה מלאה או משיפון עם אגוזים, בורקס, קרואסון או ג'בטה.

 

לוינסקי 30 תל אביב, 054-6822020‏, ראשון-חמישי 18:00-8:30, שישי 16:00-8:00, כשר ללא תעודה

 

הסנדוויץ' של איציק ורותי

סנדוויצ'יה נוסטלגית ואהובה במיוחד, ששרדה את כל התהפוכות שעברו על רחוב שנקין ב-50 השנים האחרונות. מגישים שם כריכים ביתיים, פשוטים אך מושקעים מאוד, עם "נקניקיות של פעם", שקשוקה, "סלט השף" (מעין ביצה מקושקשת עתירת נקניקיות), סלט קישואים ביתי, סלט ביצים ביתי ועוד. מחיר הכריכים נע בין 25-18 שקלים.

 (  )

שינקין 53 תל אביב, 03-6852753‏, ראשון-שישי 15:00-4:00, לא כשר

 

שרי הרינג

את הכריכים המפורסמים של שרי אנסקי (האמא של וכוכבת קולינרית בפני עצמה), אפשר לקבל בתוך בגט שחום ופריך או בין שתי פרוסות לחם. לרוב, הם יכללו שכבה של חמאה הולנדית צהובה ובצל ירוק ולבן, וכמובן דגים כבושים כמו הרינג ומטיאס. יש שם גם שפרוטים, אנשובי ודגים מעושנים משתנים. מחיר הכריכים נע בין 42-29 שקלים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התערוכה 3 נמל תל אביב האנגר 12 תל אביב, 5493094־077, ראשון 14:00-9:00, שני-שבת 20:00-9:00, לא כשר

 

צ'יצ'ו

כריך מרוקאי כבר טעמתם? אם לא, סורו למתחם "שרונה מרקט" שם נמצא הסניף התל אביבי של צ'וצ'ו החיפאי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במקום מכינים כריכים מפוארים בתוך לחם פרנה אמיתי (!) אותו ממלאים בתבשילים של קציצות כבש ברוטב טחינה ירוקה ותרד, קציצות עוף ברוטב לימון כבוש וסלרי, קציצות דגים ברוטב גמבה, שום וכוסברה ויש גם שתי אפשרויות טבעוניות - קציצות ירק וקציצות סלק. מחיר הכריכים נע בין 45-38 שקלים

 

קלמן מגן 3 תל-אביב, 1-700-50-25-45, ראשון-חמישי, שבת 22:00-9:00, שישי 15:00-9:00, לא כשר

 

דלישס

ב"דלי בר" שב"שוק צפון" מגישים סנדוויץ' קורנדביף ניו-יורקי עם הר של רוסטביף במשקל של 200 או 300 גרם, שנארז בתוך לחם שאור יחד עם איולי חרדל. זהו ללא ספק אחד הכריכים היותר מושקעים ומשוגעים שנראו במחוזותינו ומחירו נע בין 69-49 שקלים.

 (צילום: אלירן אביטל) (צילום: אלירן אביטל)
(צילום: אלירן אביטל)

שוק הנמל האנגר 12 תל אביב, 03-6491122, ראשון 15:00-10:00, שני-חמישי, שבת 20:00-10:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר

 

סבתא 

כריכייה נהדרת בה מציעים סנדוויצ'ים יצירתיים וכיפיים, שנארזים בלחם שיפון או בלחמנייה רכה. אחד המוצלחים במיוחד שם הוא כריך סטייק עם ביצה, נתחי סינטה צרובים, בצל מטוגן, מיונז, עגבנייה, מלפפון חמוץ ורוטב הבית (49 שקלים).

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

כריך נוסף ומעניין שמומלץ לנסות כאן הוא "כריך שמנת פיצוחים" שכולל גבינת שמנת, פסטו אגוזים, תערובת שקדים וגרעינים, עגבנייה ועלי רוקולה (29 שקלים). מחיר הכריכים נע בין 49-27 שקלים.

 

אבן גבירול 65 תל אביב, 03-5737479, ראשון-חמישי 23:30-9:00, שישי 16:30-9:00, שבת 23:30-12:00, לא כשר

 

   (  )
 

לה מולאן

צילום – יוגב אטיאס

צילום – יוגב אטיאס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במאפייה הקטנטנה שלו מוטי חיימוביץ' מציע את הבגטים הכי טובים בתל אביב, איתם הוא מכין סנדוויצ'ים מינימליסטיים ומדויקים ביותר שעולים בין 38-20 שקלים. שווה לנסות את כריך הגאודה עם החמאה והמלפפון החמוץ, את סנדוויץ' הסלמי מילאנו ואת כריך הפטה עם שמן זית, בטטה ובזיליקום.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בוגרשוב 72 תל אביב, 077-5311110, ראשון-חמישי 21:00-7:30, שישי 17:00-7:30, לא כשר

 

שניצל ציון

השניצל של ציון כל כך טוב, שהוא אף הוזכר בשירו של מאיר אריאל "אצל ציון". בכוך הצעיר שצמוד לסניף הדואר ברחוב הירקון, מטגנים שניצלים ללא רבב כבר יותר מ-30 שנה.

 

אפשר לקבל אותם בתוך פיתה, כמובן אבל הכי כיף לאכול אותם (שלושה מהם, ליתר דיוק) בתוך בגט ענק עם סלט כרוב חמצמץ, טחינה וסלט ירקות טרי וקצוץ דק-דק. מחיר המנה בפיתה הוא 26 שקלים, ובבגט - 32 שקלים.

 

הירקון 61 תל אביב, 5173957־03, ראשון-חמישי 20:00-10:00, כשר

 

   (  )

המזנון

צילום: ניצן דרור

צילום: ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בממלכת הפיתות של השף אייל שני יש כמה מנות טבעוניות בהן "רטטוי בפיתה" (34 שקלים) ו"שיפוד אדום" מעגבנייה (23 שקלים). מדי פעם ההיצע שם משתנה, ומנה כמו פיתה עם כרובית - ששמה יצא למרחקים - יכולה לצוץ פה ושם. 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אבן גבירול 23 תל אביב, 03-7168977, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי 17:00-12:00, שבת 1:00-13:00, לא כשר

 

ריינבו בורגר

מזללת המבורגרים טבעוניים שמחירם 49 שקלים בארוחה מלאה. מלבד ההמבורגרים, מציעים במקום גם שפע של מנות רחוב טבעוניות כמו שווארמה וקבב (בסגנון מזרחי או הודי) המוגשים בטורטייה או בלחמנייה.

(צילום: מאור אלקיים) (צילום: יח"צ)
(צילום: מאור אלקיים)

אבן גבירול 88 תל אביב, 03-5223040‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר

 

פלאפל מבורך

במקום הבא מגישים מנות טבעוניות בפיתה כמו מעורב ירושלמי מסייטן עם פטריות וטופו (29 שקלים), פלאפל (17 שקלים), סביח כרובית (20 שקלים) ואפילו שניצל, קבב ושווארמה טבעוניים (29 שקלים).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אבן גבירול 189 תל אביב, 03-5343615, ראשון-חמישי 20:00-10:00, שישי 15:00-10:00, לא כשר

 

   (  )

בורקס פנסו

דוכן הבורקס הקטן הזה פועל בדיוק באותו מקום ברחוב לוינסקי מאז שנות ה-30, מה שאומר שהוא כנראה דוכן אוכל הרחוב הוותיק ביותר בתל אביב.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

תמצאו כאן בורקס גדול (15 שקלים) או קטן (3 שקלים), עם או בלי ביצה, עם תפוחי אדמה, פטריות או עם גבינה. הבורקס עצמו עשוי מבצק פילו, ובשל הביקוש הרב שלו - הוא תמיד הכי טרי שיש.

 

לוינסקי 43 שוק לוינסקי תל אביב, 050-7239301, ראשון-חמישי 20:00-6:00, שישי 16:00-6:00, כשר

 

בורקס לוינסקי

יש המכנים אותו "בורקס של אמא" ויש שיקראו לו "בורקס לוינסקי", האמת? זה לא העניין המהותי כאן, אלא העובדה שמדובר באחד הבורקסים הטובים ביותר בתל אביב, שמיוצרים בעבודת יד ומבצק פילו פריך וטעים למות. מחיר בורקס אחד הוא 15 שקלים.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

לוינסקי 46 שוק לוינסקי תל אביב, 050-4622276, ראשון-חמישי 18:00-6:30, כשר

 

בורקס טורקי אמיתי

דוכן הבורקס המושלם הזה, ששייך למלכה וניסים, ממוקם ממש בכניסה לשוק הכרמל. מדובר בבורקס טורקי אוורירי ועצום ממדים, אליו אפשר לשדך שם גם לחמעג'ון, איירן ומלבי עם פירות יבשים. הבורקסים עצמם עשויים מבצק פילו ומגיעים בשלל מילויים לצד ביצה קשה, עגבנייה ושתייה קלה (28 שקלים למנה).

 

הכרמל 39 שוק הכרמל תל אביב, 03-5176980, ראשון-שישי 17:00-8:00, כשר

 

   (  )

פלאפל גבאי

"פלאפל גבאי" הוא לא פחות מאשר ממלכה של אוכל רחוב, שפועלת ברחוב בוגרשוב במשך 16 השנים האחרונות ומציעה מלבד כדורי הפלאפל גם תפריט ענק של תבשילים ביתיים.

פלאפל גבאי (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

במקום יש מנה סודית שרק יודעי דבר מכירים: "כדורי הפלא" שהם, למעשה, כדורי פירה מטוגנים בשמן עמוק. בעיקרון, מוסיפים אותם כאן למנת הסביח, אבל אם תבקשו יפה אנחנו בטוחים שיזכו אתכם בכמה מהכדורים המופלאים הללו.

 

בוגרשוב 25 תל אביב, 03-6297060, כשר

 

החגיגה של באבט

בקצה אחר של העיר, הרחק משאר דוכני הרחוב המופלאים שהזכרנו פה, נמצא המקום של נילי מירון, שמאז 1991 מגישה בו ופל בלגי שיש שיטענו שלא רק שהוא הכי טוב בתל אביב, אלא בארץ כולה.

 

הוופלים מוגשים שם לצד חמש תוספות בלתי שגרתיות: לבנה, מיונז, בשמל, קרם שמנת בצל וקרם שמנת שום (36 שקלים). יש שם גם מתוקים עם שוקולד, וניל או אבקת סוכר בלבד או עם סירופ חבושים וקרם חמאה, רסק תפוחים ושמנת חמוצה. מחיר המנות נע כאן בין 36-24 שקלים.

 

חפץ חיים 8 נחלת יצחק תל אביב 03-6915025, ראשון-חמישי 14:00-12:00, 1:00-18:00, שבת 1:00-20:00, כשר ללא תעודה

   

   (  )

הסאלוף

בממלכה התימנית שבכניסה לשוק התקווה, מגישים את מנת הבצק האולטימטיבית: סאלוף-לחוח (30 שקלים), ומנה אייקונית נוספת של לחוח חביתה שמחירה 20 שקלים.

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)
 

על המנה יוצקים שם רסק עגבניות טרי-טרי, מוסיפים חריף ירוק וארומטי, מגלגלים וזהו, עכשיו אתם חופשיים ליהנות מביסים שמימיים תוך כדי סיבוב בשוק.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התקווה 1 תל אביב, אין טלפון, ראשון-שישי 17:00-8:00, כשר

 

הבוריקה

"הבוריקה" של שוק הכרמל היא ללא ספק הבוריקה המוכרת ביותר בעיר, בין אם בשל העובדה שהיא כמעט היחידה כאן ובין אם בשל הספוט המרכזי בשוק בו היא ממוקמת.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את מנת הבוריקה אתם יכולים לקבל עם ביצה, עם פיתה ועם תפוח אדמה (18-12 שקלים למנה). מלבדה, מציעים שם גם ספינג' שנכנס לטיגון בעת ההזמנה (שלושה ספינג'ים יעלו לכם עשרה שקלים).

 

הכרמל 42 שוק הכרמל תל אביב, 054-5332337‏, ראשון-שישי 18:00-10:00, לא כשר

 

   (  )

מלבי דג'אני

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המלבייה המיתולוגית של יפו בעלת שני הסניפים - אחד בשדרות ירושלים והשני ליד אצטדיון "בלומפילד" בעיר. בסניף הוותיק יותר שבשדרות ירושלים, מוכרים כבר 70 שנה שלושה מוצרים בלבד - מלבי, סחלב וגזוז בטעמים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

בסניף החדש יותר שב"בלומפילד" מציעים גם קפה וקרואסון. אבל גולת הכותרת כאן היא כמובן המלבי, שמחירו 12 שקלים.

שדרות ירושלים 95 יפו, ראשון-חמישי 19:30-11:00, שישי 15:00-11:00, לא כשר

שלבים 16 (פינת כישור) יפו, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 15:00-8:00, לא כשר

 

המלבייה

שני דוכנים תל אביביים (ואחד בגבעתיים) שמתמחים בהכנת מלבי על כל צורותיו. דוכן אחד ממוקם באזור שוק הפשפשים ביפו, והשני צמוד ל"מנזר" ואין תל אביבי היפסטרי שלא מכיר אותם.

 (צילום: אלירן אביטל)
(צילום: אלירן אביטל)

במקום מציעים מלבי רגיל או טבעוני בעשרה שקלים עם מגוון תוספות כמו קוקוס, בוטנים, בוטנים מסוכרים ו"קראמבל עוגיות של אמא של עידו".

 

עמיעד 11 יפו, 03-5339343, ראשון-שבת 2:00-10:00, לא כשר

אלנבי 60 תל אביב, 077-4326051, ראשון-שבת 2:00-10:00, לא כשר

 

Cremerie De L'eclair

היש יותר מושחת מהשילוב שבין הפטיסרי הצרפתי לגלידה האיטלקית? אנחנו עוד לא מצאנו. 

Cremerie De L'eclair שברחוב קינג ג'ורג' מציע את הקינוח המושלם הזה, לצד קולקציה חדשה מתוקה ומושחתת במיוחד שכוללת קרואסונים, אקלרים וקיורטוש הונגרי ממולא בגלידה.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ואם זה לא מספיק יש שם גם "אייספחורס", עוגיית אלפחורס ממולאת בגלידה ואת קינוח הבראוני המפורסם שמורכב משתי עוגיות ענק עשויות בראוניז שוקולדי, ממולאות בגלידה איטלקית טרייה ומצופות כדוריות שוקולד מריר וגלייז פררו רושה. מחיר הקינוחים המוגזמים נעים כאן בין 24-18 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

קינג ג'ורג' 53 תל אביב, 050-2622622‏, ראשון-רביעי 2:30-10:00, חמישי-שישי 5:00-10:00, שבת 2:30-12:00, לא כשר

 

   (  )

הצרפתי: Bretonne

מעדיפים קרפ מלוח או מתוק? טבעוני או נטול גלוטן? רק תגידו איזה קרפ מתחשק לכם לזלול תוך כדי סיבוב באבן גבירול, ותקבלו אותו בתוך אריזת קרטון נוחה לנשיאה. הקרפים של "ברטון" מגיעים עם שלל שילובים מדליקים ויכולים להכיל גבינות, בשר, דגים, קרמים מתוקים ועוד (42-18 שקלים).

 

שדרות וושנגטון 22 תל אביב, 03-9199773, ראשון-חמישי, שבת 24:00-12:00, שישי 187:00-11:00, לא כשר

אבן גבירול 52 תל אביב, 03-6358221‏, ראשון-חמישי, שבת 24:00-12:00, שישי 17:00-10:00, לא כשר

 

הברלינאי: Fatdogtlv

במזללת הנקניקיות שברחוב החלוצים מגישים מגוון נקניקיות, ביניהן גם נקניקיית קארי וורסט עם ברביקיו חם וקארי בסגנון ברלינאי שמוגשת ללא לחמנייה. מלבדן, יש במקום גם נקניקיות בסגנון ניו-יורקי עם שעועית וצ'ילי ובסגנון הוואי עם אננס וצ'ילי (29-26 שקלים).

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

החלוצים 1 תל אביב, 077-2145250‏, ראשון-שישי 24:00-12:00, שבת 24:00-17:00, לא כשר

 

האיטלקי: BOCCA BOCCA

לפעמים נדמה שאפשר למצוא בשוק הכרמל דוכן אוכל מכל מדינה בעולם. ואכן, אם תשוטטו בו מספיק זמן ובאופן יסודי, תמצאו את הדוכן האיטלקי הזה שמפיץ ניחוחות אפייה שכמעט בלתי אפשרי לעמוד בפניהם.

(צילום: חיים יוסף) (צילום: יח"צ)
(צילום: חיים יוסף)

את הפוקצ'ות המשגעות שמוכרים כאן, מכינים על פי מתכון איטלקי עתיק יומין ואופים במקום. אליהן נכנסים תבשילים איטלקיים ביתיים כמו קצ'וטרה, שהוא תבשיל ציידים מבשר ופטריות; תבשיל בולונז בסגנון איטלקי, תבשיל קישואים מטוגנים עם חומץ יין ושום ועוד. מחיר כל המנות כאן הוא 25 שקלים.

 

הכרמל 40 תל אביב 052-3913233, ראשון-שישי 17:00-9:00, כשר

 

הבריטי: Joseph 'N' Sons

יש הרבה פיש & צ'יפס בעיר הלבנה, אבל כאן מכינים את המנה באופן הנאמן ביותר למקור הבריטי - מדג קוד צפוני או מקט פיש. יש כאן שלל גרסאות 

אוכל אנגלי במסעדות בארץ (צילום: מאיר כהן)
(צילום: מאיר כהן)
 

את הדגים עצמם טובלים שם בבלילת בירה שמכינים במקום מקמח רגיל, קמח אורז ועוד כמה מרכיבים סודיים, ובאופן כללי דואגים שיהיו אווריריים ויספגו פחות שמן במהלך הטיגון. מחיר המנה, אותה אפשר לקבל במקום בשלל גרסאות, נע בין 69-39 שקלים.

 

מלכי ישראל 10 תל אביב, ראשון-רביעי, שבת 23:30-11:30, חמישי 1:00-11:30, שישי 11:30- 22:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
כי אין כמו אוכל רחוב. המנה של פלאפל גבאי
צילום: יח"צ
מומלצים