שתף קטע נבחר
 

איך השווארמה הטבעונית החדשה בתל אביב? בדקנו

ביקרנו בשווארמיה הטבעונית שנפתחה לפני מספר שבועות ברחוב אבן גבירול בתל אביב, בניסיון להבין מה יש בה שגורם לקהילת הטבעונים להרעיף עליה מחמאות כאילו אין מחר. אז איך הטעם? צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הטעם והמרקם – כמעט זהים לבשר השווארמה שאנחנו מכירים. השיפוד – כמו בכל שווארמיה, עמוס להתפקע, בשעה שנתחים נחתכים ממנו ויושבים לצד סלט, טחינה, עמבה וחריף בתוך פיתה בשרנית. ההבדל היחיד – היא לא עשויה מבשר, אלא מסויה ופטריות, ובתפקיד השומן שבראש השיפוד – בצל. הכירו את "סולטנה" – השווארמה שגורמת לטבעונים לעמוד בתור.

   (צילום: משי בן-עמי)
(צילום: משי בן-עמי)
 

"סולטנה" נפתחה לפני מספר שבועות וכרגע פועלת רק בשעות הערב, אבל כבר זוכה ל"הייפ" רציני מאלו שמעדיפים את השווארמה שלהם נטולת כל זכר לבעלי חיים. הסיבה? ייתכן שיש לכך קשר לזהותו של הבעלים, הראל זכאים – שהמסעדה שבבעלותו - "זכאים", כבר הפכה לשם דבר בקרב הקהילה הטבעונית. "אנחנו לא באים לחקות שום דבר", מסביר זכאים. "כמו שיש שווארמה כבש, שווארמה הודו, שווארמה פרגיות, יש עכשיו גם שווארמה פטריות".

   (צילום: משי בן-עמי)
(צילום: משי בן-עמי)

 

 

 

חשוב לציין, אגב, שלא מדובר בשווארמה הטבעונית הראשונה בישראל, אבל ניסיונות קודמים לייצר תחליף טבעוני לשווארמה היו מבוססים בעיקר על סייטן, תחליף בשר המיוצר מחיטה. וכמה יעלה לכם התענוג? 35 שקלים למנה בפיתה, 45 שקלים למנה בלאפה – לא זול, אבל לא שונה משמעותית מהמחיר של שווארמיות רגילות. צפו בווידאו שבראש הכתבה.

   (צילום: משי בן-עמי)
(צילום: משי בן-עמי)

"סולטנה", אבן גבירול 52 תל אביב, שעות פתיחה: 00:00-18:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משי בן-עמי
זוכה ל"הייפ" רציני מצד הטבעונים. השווארמה של "סולטנה"
צילום: משי בן-עמי
מומלצים