שתף קטע נבחר
 

מיקי שמו: ארטישוק ממולא בבשר וצנוברים

הקונדיטור מיקי שמו, מנדב מתכון חגיגי של אימו למנה ראשונה של ארטישוק ממולא בבשר וצנוברים

ארטישוק ממולא בבשר וצנוברים 

המצרכים:

16 ראשי ארטישוק (כשאין בעונה, אפשר להשתמש בקפואים)

1 ק"ג בשר טחון

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 אגוז מוסקט מגורר

2 כפות פירורי לחם

2 ביצים

70 גר' צנוברים

 

לטיגון:

שמן קנולה

ביצה טרופה

פירורי לחם/קמח מצה

 

לבישול:

מיץ מ-1/2 לימון

2 ליטר מים

צרור עלי כוסברה

פלפל שחור, מלח

 (צילום: ישראל אלפסה ) (צילום: ישראל אלפסה )
(צילום: ישראל אלפסה )

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבשר - מערבבים את הבשר עם פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, ביצים, פירורי לחם וצנוברים, עד לקבלת תערובת אחידה - כמו לקציצות.
  2. ממלאים את הארטישוק - ממלאים מתערובת הבשר את ראשי הארטישוק בנדיבות. חשוב להדק היטב את הבשר לתוך הארטישוק.
  3. מטגנים את הארטישוקים הממולאים - מחממים שמן קנולה במחבת רחבה, מברישים את הבשר בביצה ומפזרים מעל מעט פירורי לחם. מטגנים קודם את צד הבשר, הופכים ומטגנים מצד ראש הארטישוק עד להזהבה קלה.
  4. מבשלים - בתחתיתי סיר שטוח ורחב מניחים את גבעולי הכוסברה, ומסדרים שכבה אחת של הארטישוקים הממולאים המטוגנים כך שהארטישוק יהיה מונח על תחתית הסיר. מכסים במים חמים ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך כ-45 דקות עד שעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
מיקי שמו ואמו במטבח
צילום: דניאל לילה
מומלצים