הכירו את הברים החדשים בבתי מלון
חשבתם שלבית מלון באים רק בשביל לישון ולנוח? אז תחשבו שוב: אם גם אתם עפים על ברים בבתי מלון, כדאי שתכירו את החדשים והנכונים בארץ
קפה נורדוי I מלון "נורדוי"
מסעדה חדשה ומדוברת שפתחו השף עינב אזגורי ("בר אה וין", "דא דא ודא"), תומר שלו ושגיא ורגב עברון ("קפה הבימה"), במלון הבוטיק החדש - "נורדוי".
במקום יש בר עם שיק פריזאי ותפריט בסגנון צרפתי, שכולל מנות כמו בריוש מוס כבד עוף (49 שקלים), סלט עגבניות ולוקוס (58 שקלים), המבורגר סקאלופ (69 שקלים), מרק שקדים קר עם פרי עונתי (55 שקלים), נקניקייה שמנה ופירה לא רזה (68 שקלים) וקרפצ'יו טונה סיציליאני (65 שקלים). לקינוח מציעים שם עוגת גבינה (47 שקלים) וטארט פלאן (45 שקלים).
נחלת בנימין 27 תל אביב, 050-3388833, ראשון-שבת 24:00-19:00, לא כשר
בושוויק I מלון "פאבריק"
בר חדש שנפתח בקומת הכניסה של מלון הבוטיק החדש "פבריק", שם מציעים קונספט חדש הנקרא: All day bar - from coffee till cocktail לפיו, בשעות הבוקר מציעים כאן ארוחות בוקר ובערב - מנות "בוקר סטייל" לנשנוש כמו ברד פודינג ומינוט סטייק עם ביצת עין, לצד קוקטיילים צבעוניים.
מאחורי המיזם עומדים רשת מלונות הבוטיק "אטלס" וקבוצת ברי הקוקטיילים, "אימפריאל". המקום קרוי על שם השכונה הטרנדית בניו-יורק, ומעוצב בסגנון אורבני עם נגיעות וינטאג' וחיספוס תעשייתי, פרי מוחו של מעצב הפנים אורן ברונשטיין.
בנוסף, מציעים כאן את בשורת ה-farmer to cup (בתרגום חופשי: "מהחקלאי לכוס") שכולל משקאות קפה מיוחדים וקוקטיילים מגוונים, שרקחה המיקסולוגית ריי וויט. על הפן הקולינרי של "בושוויק" אחראית השפית אביבית פריאל, ובתפריט תוכלו למצוא מנות כמו ברד פודינג מלוח עם תרד, קייל וגבינת עיזים (56 שקלים), נאגטס בבלילת בירה גינס עם איולי סריראצ'ה (39 שקלים), נתחי שייטל עם מסבחה לימה, בצל צלוי, שעועית ירוקה ועשבי תיבול (58 שקלים) וגם קרפצ'ו והמבורגר.
נחלת בנימין 28 תל-אביב, שעות פעילות במהלך תקופת ההרצה: ראשון-שבת 24:00-19:00
קפה פופולר I מלון "ג'ייקוב סמואל"
ביסטרו בר "שמח וחצוף" המוגדר כ-House of fun, שנפתח לפני מספר חודשים במלון החדש שבפינת הרחובות דיזינגוף וארלוזורוב בתל אביב. המיזם הוא פרי שיתוף פעולה בין ארבעה מסעדנים תל-אביביים: עומר כצמן ותומר שפלר ("יאסו", "ז'ה פיקניו"), השף אבי ביטון ונדב לאור ("טאיזו", "צ'יקטי") והוא מתפרס על פני שתי קומות. בקומת הכניסה נמצא הביסטרו עצמו, ובקומה התחתונה פועל בר עם תפריט אוכל המותאם לאלכוהול ולאווירת הבילויים התל אביבית.
הביסטרו פועל בשלושה סרוויסים: בוקר (11:00-8:00), צהריים (17:00-12:00) וערב (24:00-17:00), ומציע בתפריט שלו שש קטגרויות שונות: ירקות, סלטים, פסטות, בשר, דגים ומנות חלוקה.
ומה מציעים בבר? תפריט יין המבוסס ברובו על יקבים ישראליים, לצד מותגי ערק וג'ין ישראליים. בגזרת האוכל, אפשר ליהנות כאן ממנה של טלה ופלפלים חריפים (36 שקלים), סופריטו תמנון (58 שקלים) ונוקידס טריפוליטאי (78 שקלים).
דיזנגוף 197 תל אביב, 03-5552020, ראשון-שבת 2:00-19:00, לא כשר
I Drisco Bar By Jasper Jones מלון "דריסקו"
"דריסקו בר" ממוקם בלובי המפואר של המלון התל אביבי החדש, קומה אחת מעל מסעדת "זאדה", ומציע אווירה קלאסית עם תפריט שכולל מבחר משקאות, קוקטיילים, יינות ומזאטים ים-תיכוניים.
המקום עצמו מעוצב בסגנון אלגנטי וקלאסי, המתכתב עם האווירה ששררה באירופה בשנות ה-30-20. את תפריט הקוקטיילים יצרו עבור המקום המיקסולוגים של בר הקוקטיילים הוותיק מרחוב דיזינגוף, הלוא הוא ה"ג'אספר ג'ונס" ועליו תפריט האוכל אמון השף שחר ביטון.
אורבך 6 תל אביב, 03-7410000, ראשון-שבת 23:00-9:00, לא כשר
I Mediterranee מלון "סטאי תל אביב"
במלון "סטאי" החדש שנפתח במתחם "קישלה" שביפו, פועל לאונג' בר יוצא דופן, שנבנה בחלל שנבנה במאה ה-18 ושוחזר ועוצב מחדש לאחרונה. במקום מציעים תפריט אלכוהול ייחודי הכולל יינות נדירים, בירות, מבחר קוקטיילים קלאסיים (50-42 שקלים) וקוקטיילים המותאמים לשעות היום (56-54 שקלים).
ואם אתם מגיעים למקום, מומלץ להתמקד כאן דווקא בקוקטיילים המיוחדים כמו, למשל, קוקטייל "גלגל המזלות היפואי" שמכיל וודקה "גרייגוס", סירופ אשכולית אדומה, ג'ינג'ר ביר, מיץ ליים, מלפפון, פלפל אנגלי ונענע (52 שקלים). לצד האלכוהול, כדאי לנשנש כאן מנה של סלמון מעושן עם גבינת שמנת, בצל סגול מוחמץ וקורנישונים (72 שקלים), פלטת גבינות של משק יעקב'ס (86 שקלים), סלט קיסר (62 שקלים) ופיצה עם שלוש תוספות לבחירה (62 שקלים).
דוד רזיאל 22 יפו, 6016000־03, ראשון-שבת 1:00-10:00, לא כשר
צ'אפל בר I מלון THE JAFFA
בר סודי ויפהפה השוכן בתוך מתחם מלון "דה ג'אפה" שביפו העתיקה. הבר שימש בעבר הרחוק ככנסייה, ואלמנטים רבים בעיצוב שלו שמרו על הייעוד המקורי של החלל. התקרות במקום גבוהות מאוד, ובקומה השנייה מסתתרת מרפסת קטנה שמאחוריה שוכן אחד מחדרי המלון.
יפת 36 יפו, כניסה רק למוזמנים
Haiku Sky Bar - הרופטופ של גיא גמזו I מלון "בראון"
השף גיא גמזו ("אריא") עדיין מתאושש מפתיחת ה-"NU NU NU" המקום החדש עם הלחמניות הנהדרות שלו, וכבר מתכונן לפתיחה של הרופטופ החדש שלו - בר יפני שנקרא Haiku - Sky Bar, ומוקם ממש בימים אלו על גג מלון "בראון" החדש שבתחילת רחוב בן יהודה (פינת אלנבי).
המגדלור, בן יהודה 1 תל אביב
l Sky Lounge & Bar מלון "פרימה לינק"
הרופטופ הבא נפתח בתחילת הקיץ במלון "פרימה לינק" החדש שבפתח תקווה. מדובר בבר קוקטיילים, בו לצד מגוון קוקטיילים (42-36 שקלים) מציעים גם נשנושי בר שבאים טוב ליד האלכוהול.
בין היתר, תוכלו לזלול כאן נשנוש אדממה (34 שקלים), נאצ'וס עם סלסה וגוואקמולה (34 שקלים), פיצה (52 שקלים), ריבועי גבינת חלומי בפנקו (42 שקלים), צ'יפס מתפוח אדמה או מבטטה (34 שקלים), אבטיח עם בולגרית (בעונה) וספיישלים משתנים (45-36 שקלים).
מטה גור 4 פתח תקווה, 03-7709777, ראשון-חמישי 23:00-18:30, כשר
I Rooftop Bar מלון אינדיגו
רופטופ שממוקם בקומה העשירית של מלון "אינדיגו" ברמת גן - לצד הבריכה ותחת כיפת השמים - ומשקיף על נוף אורבני ועל רבי הקומות של תל אביב. המקום מעוצב כלאונג' וכולל 150 מקומות ישיבה, ובימים בהם הבר פעיל - יש שם גם די ג'י שמנגן מוזיקה בלייב ומרים את האווירה.
תפריט האלכוהול מציע מבחר קוקטיילים (58-52 שקלים), ובגזרת האוכל אפשר לזלול כאן מנות מהתפריט של מסעדת "בלאקסטון", שממוקמת בקומת הכניסה של המלון. בין היתר, תוכלו להזמין כאן מנות כמו פיצה עם תוספת של סשימי טונה (54 שקלים), סיגר עגל עם טחינה בשלושה צבעים (59 שקלים), וגם מנות קצת יותר רציניות כמו אונטריב בטאבון (82 שקלים) ונתח קצבים עם פירה כמהין (89 שקלים).
אהליאב 5 מתחם הבורסה רמת גן, 052-6368886, 050-465556, שלישי-חמישי 24:00-21:00, כשר
I ROOFTOP BAR מלון "פרימה מיליניום"
הרופטופ הזה הוא לא רק חדש, אלא גם הראשון שנפתח באזור השרון. ולמי שעדיין לא מכיר, נגלה כי מדובר בבר שניצב על גג מלון "פרימה מילניום" החדש ברעננה, שמציע אווירה שיקית ותפריט יינות המבוסס ברובו על יינות ישראליים. אבל אל דאגה, מגישים שם גם בירות מהחבית וקוקטיילים (50-35 שקלים).
את תפריט האוכל של הבר בנה שף המלון, זיו דומברובסקי, ואפשר למצוא בו מנות כמו לחמניות צ'יקן ביס (69 שקלים), לחמא בעג'ין (67 שקלים) ושפונדרה בבישול ארוך (72 שקלים).
התדהר 2 רעננה, 09-7636369, ראשון-חמישי 1:00-19:00, מוצ"ש-1:00, כשר
I Ni-Shi מלון West Lagoon Resort
בר-מסעדה אסייתי בעל עיצוב דרמטי בגוונים של שחור ואדום שנפתח ממש לאחרונה בבקרבת הטיילת בנתניה, ומשתרע על פני 500 מטרים. במרכז החלל בר אליפטי ענק, ממנו אפשר לתצפת על המתרחש במטבח דרך אשנב גדול בקיר.
את המקום פתחה קבוצה שבבעלותה מוסדות אסייתיים נוספים כמו "קיסו", "פו סושי" ו"נוצ'", ועל המטבח עצמו מנצח השף אשר שמולביץ' שמציע כאן תפריט אסייתי הכולל סושי ומנות ווק, מנות גריל רובטה יפני ומנות מהמטבח ההודי והיפני.
ואם אתם מגיעים לכאן, הכי כדאי לכם להתמקם על הבר, להזמין קוקטייל צבעוני ולצידו יקיטורי צ’יקן טיקה (42 שקלים) או יקיטורי מוסר בזיגוג מיסו לבן, המוגש מעל פירה מעושן עם רוטב טארה בצד (44 שקלים). אפשר גם ללבות את המשקה האלכוהולי עם מנות כמו דמפלינג שפונדרה (40 שקלים) או "ג'ים בינג" המורכבת מחזה אווז, פנקייק סיני, בצל ירוק, רצועות מלפפון ועשבי תיבול ברוטב תפוזים סיני (72 שקלים).
עובד בן עמי 113 נתניה, 09-8788888, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
ג'אספר 08 I מלון "אגמים אילת"
מגה בר קוקטיילים עם סטייל ניו יורקי שיכול לארח עד 200 בליינים בו זמנית. הבר החדש הוא האח הצעיר של ה"ג'אספר ג'ונס" בתל אביב, ובבנייתו הושקעו לא פחות מ- 30 מיליון שקלים.
מי שאחראי על עיצוב המקום הוא האדריכל והמעצב ארי שאלתיאל, שיצר במקום בר באורך 14 מטרים, הכולל סביבו 40 מקומות ישיבה ולצידו פינות ישיבה. יש כאן גם מרפסת הפונה לבריכת המלון ובמה להופעות חיות.
ומה בתפריט? קוקטיילים מה"ג'אספר" התל אביבי, וקוקטיילים ייחודים שנרקחו במיוחד עבור המקום. יש כאן גם בירות בוטיק, מבחר יינות ותפריט אוכל שמורכב ממנות ראשונות, נשנושי בר ומנות עיקריות ביניהן פלפל פדרון ומלח ים (22 שקלים), ניוקי ערמונים פריך (22 שקלים), פאני פורי עם סלסה אבוקדו חריפה (22 שקלים), סיגר ממולא בדג (48 שקלים), עראייס דג (52 שקלים), רביולי במילוי פיסטוקים (38 שקלים) ומנות נוספות.
קאופמן 7 אילת, 08-6387797, ראשון-שבת 2:00-21:00, כשר
I North roof top bar מלון "מדיסון נהריה"
טאפאס בר חדש שנפתח לאחרונה במלון "מדיסון נהריה", המציע נוף לים ובילוי מעניין מתחת לכיפת השמים שכולל הקרנת סרטים עם אוזניות (בתשלום נפרד). גודל הבר הוא כ-300 מטרים והוא כולל 150 מקומות ישיבה המתחלקות בין פינות זולה, בר ישיבה מול הים ושני ברים נוספים. בגזרת האוכל מציעים כאן מבחר מנות טאפאס, ביניהן אספרגוס במעטפת סלמון מעושן וברוסקטת גבינה בולגרית וחציל; סביצ'ה סלמון ופטריות פורטובלו במילוי גבינת גורגונזולה; וחציל ממולא בגבינת ריקוטה וארנצ'יני דלעת. יש גם קרקר טורטייה, כדורי פלאפל בטחינה ירוקה ולקינוח - מיני ופל בלגי.
שלושה טאפאס יעלו לכם כאן 45 שקלים, ועבור שש מנות - תשלמו 80 שקלים. אגב, מלבד הטאפאס יש במקום גם פיצה מעולה שמחירה 40 שקלים.
העלייה 17 נהריה, 073-200500, ראשון-שבת 2:00-18:00, כשר ללא תעודה