שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי מגיש: מאפה כורדי במחבת

איך מכינים קאדה? צפו איך ארז קומרובסקי מכין מאפה כורדי ממולא בשר, מבצק בעל 4 מרכיבים בלבד

 

יותם קצור

יותם קצור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
ארז קומרובסקי מכין קאדה בוכרית (צילום: יותם קצור)
(צילום: יותם קצור)

מאפה בשר כורדי מטוגן

המצרכים:

לבצק -

1 ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1/2 3-3 כוסות מים

שמן לטיגון

למילוי -

1 ק"ג שפונדרה

מעט כמון

מעט כורכום

מלח, פלפל שחור

מעט שמן זית

ארז קומרובסקי מכין קאדה בוכרית (צילום: יותם קצור)
ארז קומרובסקי מכין קאדה מהמטבח הכורדי(צילום: יותם קצור)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי - מורחים את הבשר במעט שמן זית ומצפים בפלפל שחור. בסיר עם תחתית עבה, מבשלים את הבשר עד ל"סגירה" ועד שמשנה את צבעו לגוון שחום, ומעבירים לצלייה בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך מספר שעות או עד לריכוך (יש לבדוק מדי פעם את הבשר במהלך הצלייה). כשהבשר רך לגמרי, מוציאים אותו מהתנור ומניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
  2. מכינים את הבצק -  בקערה משומנת מערבבים את כל  מרכיבי הבצק (שימו לב שלא ללוש את הבצק יתר על המידה) עד לקבלת בצק רך וללא גושים, ומניחים בצד לתפיחה של חצי שעה, מכוסה בנייילון נצמד.
    ארז קומרובסקי מכין קאדה בוכרית (צילום: יותם קצור)
    (צילום: יותם קצור)

    ארז קומרובסקי מכין קאדה בוכרית (צילום: יותם קצור)
    (צילום: יותם קצור)
  3. כשהבצק תופח, מחלקים אותו ל-30-25 כדורים, ומעבירים למשטח עבודה משומן מעט. מכסים בניילון נצמד, וממתינים במשך כחצי שעה.
    ארז קומרובסקי מכין קאדה בוכרית (צילום: יותם קצור)
    (צילום: יותם קצור)
  4. ממלאים את הבצק - על המשטח המשומן, פותחים כל כדור לעיגול דק בעזרת כף היד.
    ארז קומרובסקי מכין קאדה בוכרית (צילום: יותם קצור)
    (צילום: יותם קצור)
  5. ממלאים כל כדור בצק פתוח בתערובת הבשר המבושלת, סוגרים לצורת כיסון ומהדקים את השוליים היטב.
  6. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הכיסונים משני הצדדים עד להזהבה, ומגישים מיד.
    ארז קומרובסקי מכין קאדה בוכרית (צילום: יותם קצור)
    (צילום: יותם קצור)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יותם קצור
ארז קומרובסקי מכין מאפה כורדי במחבת
צילום: יותם קצור
מומלצים