אייל שני: "פעם ראשונה שאני מביט אל היהודים"
אייל שני בונה סוכה בפעם הראשונה במסעדה הכשרה שפתח, ומצהיר: "גיליתי עולם שלם שקשור לדת ולמסורת ומקיים מנהגים יהודיים שקשורים לאוכל"
להסתכל ליהדות בעיניים: חצי שנה לאחר פתיחתה של מסעדת "מלכה" הכשרה של אייל שני, וכבר עומד השף בפני מנהגים יהודיים ומסורות שהיו זרות לו. אחד מהם זה בניית סוכה - בפעם הראשונה בנה שני סוכה מחוץ למסעדה, סוכה שקושטה ביצירות פרי ידיהם של עובדי הקבוצה (כולל של שני בעצמו), המשמשים בימים כתיקונם במשרות שונות במסעדות של שני ושל שותפו, שחר סגל. אוצר התערוכה הוא מיכאל ליאני, מי שמשמש כמנהל הבר של "פורט סעיד" (אחת מהמסעדות הפופולריות של שני, הממוקמת ברחבת בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי בתל אביב).
אחת העבודות בסוכה של מסעדת "מלכה" היא ארבעת המינים של ימימה תמיר, גרסת אייל שני - כרובית, עגבנייה, מרווה וטחינה - ארבעת אבני יסוד במטבח של שני. "זה לא משנה אם זה רימון או טחינה", אומר שני, "הארץ נתברכה בהם".