רן שמואלי עושה את פירנצה
השף האיטלקי מעוטר כוכב המישלן, ויטו מוליקה, יגיע בשבוע הבא לישראל להתארח במטבחו של השף רן שמואלי, לערב אחד בלבד. איך יחברו השפים בין שני המטבחים ומה יגישו בארוחה?
כבר בכניסה למלון Four Seasons היוקרתי בפירנצה, אתם מבינים שהגעתם לבועה: העושר והיוקרה מתפרצים כאן מכל פינה ומכל חיוך של מלצר. מה שברור זה שלפה מגיעים בשביל להתענג במקסימום. נראה שאף אחד כאן לא מוטרד מכמה תעלה הארוחה במסעדה המפוארת של המלון, מסעדת Il Palagio, המחזיקה בכוכב מישלן, למרות שבירור קצר מעלה נתון מפתיע – יש מסעדות בתל אביב שבהן ארוחה תעלה לכם יותר מארוחה כאן.
מסעדת Il Palagio נחשבת לאחת ממסעדות הפארם טו טייבל המוערכות באיטליה. מוליקה גדל בדרום איטליה וספג את ערכי המטבח האיטלקי מאמו וסבתו. הוא מעיד על עצמו כמעריץ מושבע של חומרי גלם עונתיים וטריים. מנות כמו דג צרוב על קרם חומוס שחור, לימונים וריבת פלפל; רביולי עם ריקוטה מעושנת ושמן פטריות פורצ'יני; וצנון מפוחם עם גזרים צבעוניים וסוגים שונים של אספרגוס, מייצגות את תפישת עולמו של השף האיטלקי.
אל תוך כל זה, הגיע השף רן שמואלי יחד עם הסו שף שלו, אור וייצן, בשביל לפגוש באורח טרם הגעתו לארץ. בשבוע הבא יגיע ויטו מוליקה בפעם הראשונה לישראל, לערב חד פעמי במטבח של "קלארו", במסגרת פרויקט Tuscan Nights by Acqua Panna, פרויקט המייצר חיבורים קולינריים מבורכים בין שפים מרחבי העולם, המזוהים עם המטבח הטוסקני.
מטרת הביקור של שמואלי ווייצן בפירנצה הייתה לא רק פגישה עם השף ובניית התפריט לארוחה המשותפת ב"קלארו", אלא גם הכרה לעומק של חומרי הגלם האיטלקיים האופייניים לאזור.
הם ביקרו בשווקים ואצל ספקים מקומיים, ולפגישה עם מוליקה הגיעו כשהם נרגשים ומלאים ברעיונות. אחרי ארוחת ערב ב- Il Palagio, שבמהלכה פרש השף ויטו בפני השניים את הרפרטואר שלו, קבעו השלושה להיפגש שוב למחרת, אחרי סיור בעוד שוק מקומי. למחרת, אירח ויטו את השניים במסעדה השוכנת לצד הבריכה, ואחרי לא מעט דיונים, מחשבות, שירבוטים וויכוחים, נפלה החלטה ונבנה התפריט.
התפריט לערב המיוחד יושתת כולו על בסיס "פארם טו טייבל", וישדך בין חומרי גלם מקומיים לחומרי גלם איטלקיים, שאת חלקם יביא איתו השף ויטו.
הארוחה תיפתח במנות אנטיפסטי כדוגמת ויטאלו טונאטו, צלפים וסלרי (76 שקלים), ירקות ירוקים עם ריקוטה תוצרת בית ושקדים קלויים (64 שקלים), ברוסקטה של פטריות פורצ'יני טריות עם תרד, ביצה עלומה ופונדו פרמזן (76 שקלים); ואחר כך פרימי פיאטי (מנות ביניים) ובהן טורטליני בוראטה עם עגבניות וגבינת פקורינו (86 שקלים); פסטה קאווטלי ראגו בעלי כנף (88 שקלים); ולעיקריות יוגשו מנות כמו כבד עגל חלב צלוי עם פולנטה (118 שקלים); ביסטקה פיורנטינה עם תפוחי אדמה ומח עצם (58 שקלים ל-100 גרם); שיפודי פירות ים בגריל פחמים עם תבשיל שעועית לבנה ואורגנו טרי (156 שקלים); טליאטה די מנזו - סטייק בקר פרוס דק וירקות חווה בטאבון (128 שקלים); וצלע חזיר מילאנז (96 שקלים.); בגזרת הקינוחים יהיו עוגת מרנג אגוזי לוז וסמיפרדו קפה (52 שקלים) ותותים במסקרפונה (58 שקלים). הארוחה תלווה במי אקווה פאנה.
כמה מהמנות שיצרו השפים, יוגשו כספיישלים במסעדת "קלארו" במהלך חודש אוקטובר, אז גם אם פספסתם את הערב של מוליקה ושמואלי, כדאי לעקוב אחר התפריט גם בימים שלאחר מכן.
ביום שני 8/10 תתקיים במסעדת "קלארו" בתל אביב ארוחה משותפת של השף ויטו מוליקה והשף רן שמואלי. המחיר: החל מ-280 שקלים לסועד. להזמנות: 03-6017777