4 סוגי מאכלים עתירי כולסטרול - שכדאי להיזהר מהם
מזון מעובד, ג'אנק פוד ומתוקים קנויים - למה הם עלולים לגרום לכם לבעיות בריאות ומה אפשר לעשות כדי למזער את הנזק?
מזונות עתירים בכולסטרול הם חלק מהתפריט היומיומי שלנו. חלקם עשיר בוויטמינים ומינרלים, אבל ישנם כמה קבוצות מאכלים שכדאי שעלולים להזיק לבריאות שלכם.
1. מזון מטוגן
אם אתם משלבים מאכלים מטוגנים בתדירות גבוהה בתזונה שלכם כדאי שתדעו שאתם מעלים את הסיכון שלכם ללקות במחלות לב וכלי דם. טיגון ממושך או טיגון בשמן שכבר נעשה בו שימוש, עלול ליצור תרכובות רעילות שמסכנות את בריאותכם. העדיפו שיטות בישול אחרות: אידוי, בישול או אפייה.
2. מזון מהיר
זה לא חדש שמזון מהיר שמכונה "ג'אנק פוד": המבורגרים, צ'יפס ופיצה אינם בריאים, אך הדבר נכון גם לגבי אכילה במסעדות שרובן מוסיפות למנות שלהן סוכר, חמאה או מרגרינה ורטבים נוספים שמעלים את הסיכון למחלות לב והשמנה.
אנשים שאוכלים בחוץ לעיתים קרובות נוטים לסבול מכולסטרול גבוה יותר, שומן בטני רב, רמות סוכר מוגברות בדם ויותר דלקות.
אכילה מופחתת של מזון מהיר והעדפה לבישול ביתי, קשורה למשקל גוף תקין, אחוז שומן תקין בגוף ופחות גורמי סיכון לתחלואה לבבית. אם בכל מקרה אתם מרבים לצאת למסעדות או נאלצים לאכול בחוץ בתדירות גבוהה העדיפו בשר רזה, דגים או מנת טופו ושאלו את המלצר לגבי מרכיבי המנה ובמיוחד כמות השמן והמרגרינה שיש בה.
3. בשר מעובד
נקניקיות, נקניקים וקבבים הם מאכלים עתירי כולסטרול שכדאי שתימנעו מהם. צריכה מוגברת של בשר מעובד נקשרה לסיכון מוגבר לתחלואה לבבית.
מחקר גדול שכלל מעל 614,000 משתתפים מצא שכל הוספה של 50 גרם בשר מעובד ליום העלה את הסיכון לפתח מחלת לב ב-42% אחוז. לכן העדיפו חלקים רזים של בשר טרי או דגים והסירו לפני ההכנה את העור או השומן הגלוי.
4. עוגות ועוגיות קנויות
ניתן לשלב מתוקים בתזונה בריאה ומאוזנת ואף למי שמנסה לרדת במשקל, אולם כשקונים מתוקים בחוץ קשה לדעת בוודאות מהם המרכיבים. לרוב, המתוקים מכילים שומן לא בריא ואף מרגרינה, בנוסף לסוכר לבן והרבה קלוריות.
צריכה של עוגיות קנויות על בסיס יומי עלולה להעלות את הכולסטרול והסיכון למחלות לב. לכן מומלץ להכין קינוחים בריאים כמו עוגיות גרנולה או טחינה או לחילופין להמעיט עד כמה שניתן את צריכת הקינוחים הקנויים.
ההשמנה כבר הפכה למגיפה:
הכותבת היא דיאטנית קלינית