שתף קטע נבחר
 

הכירו את הפלאפל הבלגי - פלאפל בלי כדורי פלאפל ובלי פיתה

אוכל רחוב חדש בראשון לציון מאיים להיות המוצר הכי לוהט בגזרת הפלאפליות בארץ - פלאפל הנאפה במכונת וואפל, ללא כדורי פלאפל, ללא טיגון וללא פיתה. הבעלים: "כשהרעיון הזה עלה לא יכולנו לישון בלילה"

 

צילום: טל שחר | עריכה: גלעד ילון

צילום: טל שחר | עריכה: גלעד ילון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עולם הקולינריה כבר ידע שילובים מוזרים: אבטיח וגבינה בולגרית, פיצה ואננס, אבל מה עם וואפל בלגי ופלאפל? כן, קראתם נכון: שילוב בין אוכל הרחוב הכי ישראלי לקינוח האירופאי האהוב. מקום חדש בראשון לציון מציע בדיוק את זה: פלאפל בלגי. נשמע לכם כמו הכלאה מזעזעת שלא הייתה צריכה לקרות? תתפלאו.

הפלאפל הבלגי (צילום: טל שחר)
הפלאפל הבלגי(צילום: טל שחר)
אבל רגע, איך זה עובד בכלל? פשוט מאוד: בלילת הפלאפל נאפית בתוך תבנית הוופל הבלגי, ואז נבצעת באמצע – כמו פיתה – ולתוכה נכנסות התוספות המוכרות: סלט, טחינה, כרוב, חריף. למעשה אין פיתה במנה: הפלאפל עצמו הוא המעטפת בתוכה יושבות התוספות. "במנה פלאפל יש בדרך כלל 80 גרם פלאפל, אצלנו זה סביב ה-250", מסביר אלמוג שם טוב, ששותף להקמת המקום יחד עם אשתו, טלי, בעלת המקום. "זה לאוהבי ההארדקור פלאפל. מי שרוצה פשוט לאכול פלאפל, ולא שיהיו כמה כדורים שרצים בין הסלט והשבעה קילוגרם פיתה".

 

מאיפה בכלל הגיע הרעיון הזה, של פלאפל בלגי?

"הרעיון הגיע לנו מחוסר בשינה, וכשהוא עלה לנו לא יכולנו לחזור לישון. אני ואשתי אוכלים מאוד בריא. פלאפל זה אחד המאכלים האהובים עלינו, ופשוט מבאס אותנו הקטע של השמן. אתה לא יודע אם החליפו את השמן, ובכלל, שמן זה לא טוב לאף אחד".

הפלאפל הבלגי (צילום: טל שחר)
בלי טיפת שמן(צילום: טל שחר)

במנה החדשה שפיתחו, הוא מסביר, אין טיפת שמן: הבלילה אפויה ולא מטוגנת. "פתאום עלינו על איזה קטע שבא בטוב: רק בריא, מלא חלבון, מנה טובה, גדושה וזה עדיין מרגיש פלאפל".

 

אל התחום הוא הגיע בכלל מעסקי הקעקועים והפירסינג: שתי דלתות משמאל לפלאפל הבלגי נמצא מכון הקעקועים ששם טוב מנהל ב-12 שנה האחרונות. 

 

עכשיו בואו נדבר תכל'ס: איך הפלאפל - טעים או לא טעים? קודם כל, תתכוננו למנה מפוצצת – אם במנה פלאפל ממוצעת יש 5 כדורים, כאן יש 15. הפלאפל עצמו טעים, אם כי לא מאוד מתובל, אבל התוספות בפנים מפצות על כך, ובעיקר – זו מרגישה כמו מנה מאוד בריאה, וגם טבעונית לגמרי – כך שיש בה משהו לכל אחד. האם זה יהפוך לקלאסיקת רחוב ישראלית חדשה? אין לדעת, אבל מדובר בהחלט בגימיק נחמד וטעים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
פלאפל חדש בלי כדורי פלאפל, בלי פיתה וללא טיפה אחת של שמן
צילום: טל שחר
מומלצים