שתף קטע נבחר

רשת גלידריות חדשה למשה פרץ ועוד 15 מקומות חדשים בארץ

מסעדה טבעונית ראשונה בבאר שבע, מסעדת שף בקריית שמונה, קייטרינג לאביב משה, מסעדת דגים חדשה ביפו ומסעדה חדשה שתוקדש כל-כולה לאבוקדו. 16 מקומות חדשים בארץ

 

Samila the kitchen

מסעדה קטנטנה עם מטבח ענק, שבו מבשל השף ויקטור רובן מדי יום את התוצרת הימית שהוא מלקט בשוק בשעות הבוקר המוקדמות. רובן, שהוא בכלל ארכיטקט במקצועו, עלה לישראל ממוסקבה לפני מספר שנים, והחליט לעשות הסבה מקצועית לטובת בישול במסעדות, בין השאר ב"צפון אברקסס" ובמסעדת "קרייב" הירושלמית.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ב"סמילה", כאמור, הוא מגיש רק דגים ופירות ים בשלל צורות הכנה והגשה. את התפריט הוא מרכיב מחדש מדי יום, ותמיד יהיו בו כעשר מנות, כמה מנות פתיחה קלות יותר וכמה מנות קצת יותר רציניות, מנה טבעונית אחת או שתיים, דגים נאים וכבושים ועוד מנות שלהן הוא מעניק שמות יצירתיים כמו "מכתב שרימפס" ו"ספר סשימי", למשל (טווח המחירים של כל המנות הוא 70-30 שקלים).

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

שארית ישראל 4 יפו, 03-7717686‏, ראשון-שבת 16:00-9:00, 23:00-18:00, לא כשר 

 

Aspetta

אספטה ("חכו לזה" באיטלקית) היא מסעדה איטלקית חדשה, שנפתחה ממש לא מזמן במתחם לבונטין בתל אביב על ידי השף אמיר הירוש ("קורדיליה", "קאפיקו") והקונדיטורית מיכל פוסמן ("רוסטיקו"), שלמדה בבית ספר לבישול וקונדיטוריה בארצות הברית.

   (צילום: אתי נמיר)
(צילום: אתי נמיר)
 

השניים הם לא רק צוות בעבודה אלא גם בני זוג בחייהם הפרטיים, ומבטיחים להעניק במקום החדש שלהם אירוח ביתי, ממש כמו זה שהם מעניקים לאלו שמתארחים בסלון הפרטי שלהם.

   (צילום: אתי נמיר)
(צילום: אתי נמיר)
 

ומה בגזרת האוכל? התפריט של "אספטה" כולל מנות בניחוח דרום-איטלקי כמו פוקצ'ה משודרגת, סלט בוראטה מחבל פוליה, פסטה קפונטה, פיצה נפוליטנית, מיטבולס, ריזוטו, כבדים במרסלה, פיצה בוראטה, ניוקי טומאט וסלמון, ולקינוח - טירמיסו קלאסי (42-22 שקלים למנות ראשונות, 82-46 שקלים למנות עיקריות). בנוסף מגישים שם פיצה טבעונית ומבחר פסטות המותאמות לרגישים לגלוטן.

 

מקווה ישראל 3 תל אביב, 03-6012222, ראשון-שבת 24:00-19:00, לא כשר

 

קשיו על הגג

קריית שמונה התחדשה במתחם בילוי הנקרא "קשיו", שכולל מסעדת שף ("קשיו על הגג"), בר ומרכז חברתי, שבו יתקיימו הרצאות והופעות במטרה להפוך את כל המתחם למרכז בידור ובילויים. את המקום פתח נפתלי וקס - מהמייסדים של "בר קיימא" שפעל בתל אביב במשך ארבע שנים - שהשקיע במיזם הנוכחי לא פחות משני מיליון שקלים.

   (צילום: רותם גולן)
(צילום: רותם גולן)

על הפן הקולינרי של מסעדת "קשיו על הגג" אחראי השף שלומי בן שימול, שעבד בעברו במסעדות "צ'לו" ו"קבלייר" הירושלמיות, ב"סושיאל קלאב" וב"פרונטו" התל-אביביות ובמסעדת "מיכאל" שבמושב לימן. שימול, יליד קריית שמונה, חזר לעיר לפני כשנה בניסיון להביא אליה את הבשורה הקולינרית שכל כך חסרה בה, ופתח את מסעדת "רסקו 67" שנסגרה כעבור חצי שנה מיום פתיחתה.

   (צילום: רותם גולן)
(צילום: רותם גולן)
 

ב"קשיו על הגג" הוא מגיש מנות כמו "טרטר אסלי" שעשויה מטונה, לימון כבוש ואריסה (53 שקלים), בשר בקר עטוף בעלי סיגר מטוגנים (37 שקלים) או כריך שפונדרה (47 שקלים) ועראיס בסגנון קריית שמונה, שמוגש לצד סלט עגבניות חריף וטחינה (53 שקלים). בצהרי היום מציעים שם ארוחה עסקית הכוללת מנה ראשונה, לחם, מטבלים ומנה עיקרית, הכל במחיר המנה העיקרית (69-41 שקלים).

 

מכיוון שהמסעדה ממוקמת על גג המתחם המשקיף על נופו המשגע של הגליל העליון, מובטחת שם לצד האוכל הטעים גם אווירה נעימה ורגועה.

 

כיכר צה"ל קריית שמונה, 04-9997924‏, ראשון-חמישי 12:00‏-‏17:00‏‏, ‏‏19:00‏-‏23:00‏‏‏‏, כשר

 

בית "ארקפה"

ברשת "ארקפה" השיקו לאחרונה דור חדש של בתי קפה, בהשקעה של כ-12 מיליון שקלים. בית הקפה הראשון ממוקם בתל אביב, בחלל המשתרע על פני 1,000 מ"ר ומעוצב בסגנון תעשייתי, וכולל מטבח פתוח - שממנו יוצאות פיצות שף שעוברות אפייה מסיבית בטאבון לבנים - ובית קלייה ייחודי וראשון מסוגו בארץ.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בין היתר, תוכלו לרכוש שם חמישה זני קפה single estate (חד-זניים), שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר, מאפים (16-12 שקלים), כריכים בלחם רוסטיק (21-16 שקלים), סלטים, ברוסקטות ושישה סוגים של פיצה, בהן פיצה בסגנון ניו-יורקי עם מוצרלה, פרמזן, סלמי ובצל ירוק (58 שקלים).

 

בנוסף, בין השעות 17:00-11:00, מציעים שם עסקית בוקר של קפה ומאפה (25 שקלים), ובין 14:00-11:00 תוכלו ליהנות מעסקית שווה במסגרתה בהזמנת פיצה, כריך או סלט, תוכלו לרכוש גם סלט קטן ושתייה בתוספת של 12 שקלים.

 

הצפירה 23 תל אביב, 03-7556860, שעות הפתיחה בתקופת ההרצה ראשון-חמישי 16:00-7:30, שישי 13:00-7:30, לא כשר

 

פאט ויני

הדיינר האיטלקי מהקריות מדרים, ולאחרונה נפתח סניף שני במתחם "סוהו" בפולג בעלות של כארבעה מיליון שקלים. הדיינר החדש משתרע על פני 360 מ"ר, מכיל כ-200 מקומות ישיבה ומציע תפריט איטלקי מודרני עם השפעות ים-תיכוניות.

   (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

בין המנות שתוכלו להזמין כאן: פולנטה פטריות (29 שקלים), אצבעות מוצרלה מטוגנות (28 שקלים), פיצה פסטו קרמה עם קרם שמנת ופרמזן, פסטו, מוצרלה, גבינת פטה, אספרגוס, ברוקולי ועגבניות (49 שקלים) ורביולי גבינת עיזים ורוקט (56 שקלים).

 (צילום: נופר בוגנים ) (צילום: נופר בוגנים )
(צילום: נופר בוגנים )
 

מפי 1 מתחם סוהו פולג נתניה, *2730, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

  

הסנדק מסעדה ובר

מסעדה חדשה בירושלים עם תפריט איטלקי ונגיעות ישראליות. באמצע השבוע מציעים כאן עסקיות ב-79 שקלים הכוללות מנה ראשונה - בהן ארנצ'יני וסטייק צ'יפס - עיקרית ושתייה קרה או חמה לבחירה. מדי יום, בין השעות 14:00-8:00, מגישים שם גם ארוחות בוקר מפנקות (64-48 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

התפריט הרגיל במקום כולל סלטים (55-45 שקלים), מנות דגים, בהן המבורגר טונה (75 שקלים), ופיצות שעשויות מבצק שאינו מכיל ביצים או חלב (58-42 שקלים). בגזרת הפסטות מציעים כאן טורטליני כמהין (58 שקלים), קרבונרה ועוד.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

שלומציון המלכה 1 ירושלים, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 16:00-8:00, מוצ"ש-24:00, כשר למהדרין

 

ארטישוק אוכל אמיתי

מסעדת "ארטישוק", שבכניסה לקיבוץ בית אלפא, מביאה בשורות טובות למטיילים ולתושבים של אזור הגלבוע: המסעדה - שמאחוריה עומדים שני שותפים תושבי האזור שמגיעים מתחום המזון האורגני - ממוקמת בחלל של 200 מ"ר, הכולל גם חנות למוצרים אורגניים שעליהם מבוסס התפריט במקום, מעדנייה של אוכל מוכן הביתה וכריכים עם מילויים שונים. במטבח המסעדה פועל טאבון, שממנו יוצאות מרבית המנות שבתפריט.

   (צילום: שגיא מור)
(צילום: שגיא מור)

הייחודיות של המקום באה לידי ביטוי בדגש ששמים כאן על שימוש בתוצרת העמק, לצד הייעוץ והליווי הקולינרי שמעניק למקום השף אייל ג'ימשי (הבעלים של "המעדנייה" בקיבוץ מרחביה שבעמק יזרעאל). החלל עצמו מעוצב בסגנון תעשייתי עם תקרות גבוהות, ובחוץ, בניגוד מוחלט למה שקורה בפנים, יש מרפסת עם דק שצופה לנוף החקלאי עוצר הנשימה של עמק המעיינות.

   (צילום: שגיא מורן)
(צילום: שגיא מורן)
 

התפריט כאן הוא צמחוני-טבעוני, ואפשר למצוא בו טוסט קרואסון עם גבינת בושה (65 שקלים), פיצות מיוחדות כמו פיצת גראטן עם תפוחי אדמה וקרם פרש (54 שקלים), וגם מנות בריאות שמגיעות בקערות כמו שקשוקת פלאפל עם גבינת המאירי, ביצת עין, אריסה וכדורי פלאפל (67 שקלים). בנוסף יש כריכים בתוך בייגלה (48-38 שקלים), סלטים ומנות ייחודיות כמו מאפה סביח (54 שקלים).

 

תחנת דלק "סונול", גן השלושה סחנה הקטנה (בכניסה לבית אלפא), 04-9938895‏, ראשון-רביעי 16:00-9:00, חמישי 22:00-9:00, שישי 15:00-9:00, שבת 22:00-10:00, לא כשר

 

קרמלה

רשת גלידריות חדשה שפתח הזמר משה פרץ. הסניף הראשון נפתח בעזריאלי ירושלים, בתוך מתחם "מלחה מרקט", ויגישו בו גלידה איטלקית טרייה בעלת מרקם חלק וקרמי במגוון טעמים - קרמל מלוח עם שוקולד לבן בלונדי; קרמל מלוח ופופקורן מתוק; גלידות טבעוניות על בסיס חלב סויה ועוד.

משה פרץ. מחלטר עם גלידות (צילום: יונתן בלום) (צילום: יונתן בלום)
משה פרץ. מחלטר עם גלידות(צילום: יונתן בלום)

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף לגלידה מציעים שם גם שייקים, ופל בלגי, קרפ צרפתי, מילקשייק וקינוחים מושחתים כמו מגדל פנקייק עם גלידה, קצפת ומגוון רטבים מתוקים (55 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

דרך אגודת ספורט בית"ר 1 ירושלים, ראשון-חמישי 22:00-9:30, שישי 14:30-9:00, מוצ"ש-23:00, כשר

  

שאקטי

המסעדה הטבעונית הראשונה שנפתחה לאחרונה בבאר שבע, על ידי שלומית שטורך וליאל אברמס שמציעות שם אוכל ביתי וטבעוני שכולל תבשילים, סלטים, כריכים וקינוחים, הכל מעשה ידיהן.

 

ושלא תטעו לחשוב כי מדובר בעיקר בירקות ופחמימות, שכן התפריט, שבמהלך תקופת ההרצה יתחלף כמעט מדי יום, כולל מנות מושחתות ויחד עם זאת גם בריאות כמו קציצות על פירה עם בצל מטוגן (35 שקלים), טאלי עם שלושה תבשילים הודיים (35 שקלים למנה ו-15 שקלים עבור ריפיל), ממולאים עם סלט כרוב וגם סמוסה ולחם עם מטבלים.

 

רבי עקיבא 9 באר שבע, שני-חמישי 21:00-12:00, שישי 15:00-10:30, מוצ"ש-23:00, כשר ללא תעודה

 

ברכת המזון

קייטרינג חדש מבית היוצר של השף אביב משה, שלשם הקמתו חבר לזוכה "מאסטר שף" יהודה עמר. השניים החליטו שבימים אלה הפן הקולינרי של האירוע צריך להיות כמה שיותר קרוב לחוויה שחווים במסעדת שף, ושצורת ההגשה ואיכות האוכל צריכות להיות זהות למה שאנחנו רגילים לקבל כשאנחנו יוצאים לבלות. בנוסף, אין להם תפריטים קבועים, מתוך שאיפה לתפור לכל אירוע יחד עם הלקוח את החוויה שהלקוח חולם עליה.

שף אביב משה. נכנס לעולם הקייטרינג (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף אביב משה. נכנס לעולם הקייטרינג(צילום: ירון ברנר)

הקייטרינג עצמו יספק אוכל כשר, חלבי או בשרי, והשירות מיועד לאירועים עסקיים, פרטיים ואפילו לחתונות. הבישול ייעשה על ידי שני השותפים בצורה פרונטלית, והקו הקולינרי ינוע בין גורמה מפונפן לאוכל הנושק לסגנון העדתי, כך שאל תופתעו אם תראו אותם באחד האירועים הקרובים שאתם מוזמנים אליהם, זורקים קציצות לוקוס לתוך מחבת מבעבעת עם רוטב אדום חריף.

יהודה עמר (צילום: עדי אורני) (צילום: עדי אורני)
יהודה עמר
 

פרטים נוספים תוכלו לקבל בדף האינסטגרם ברכת המזון או בטלפון: 053-7830009

 

 (  )

Wok A Way

הרשת האסייתית פותחת את הסניף העשירי שלה, הפעם בלב-ליבה של העיר הלבנה, ברחוב אבן גבירול. כמו בשאר הסניפים של הרשת, גם הסניף החדש שבכיכר רבין מציע מנות בהרכבה בשלושה שלבים: בחירת בסיס (אטריות/אורז), בחירת תוספת (ירק/בשר/עוף) ולסיום - בחירת התיבול והרוטב (42-36 שקלים).

 

אבן גבירול 64 תל אביב, *8022, ראשון-חמישי 4:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש-4:00, כשר

 

קרמרי דה ל'אקלר

רשת "קרמרי דה ל'אקלר", שהביא לנו את המאפים הצרפתיים (אקלרים, פחזניות, מקרון, סופגנייה, בריוש וקרואסון) הממולאים בגלידה איטלקית, פותחת סניף נוסף בארץ, 11 במספר, הפעם בנצרת עילית. מחירן של כל המנות בתפריט, בדומה לסניפים האחרים, הוא 20 שקלים, והן כשרות למהדרין.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

העמק 41 קניון "עופר סנטר" נצרת עילית, 052-6994786, ראשון-שבת 24:00-7:00, לא כשר

 

 (  )
  

02 – מטבח ירושלמי

במהלך נובמבר הקרוב צפויה להיפתח במלון "ענבל" שבירושלים (שעבר לאחרונה שיפוץ נרחב ועוצב מחדש) מסעדת בשרים חדשה, שתציע מנות מהמטבח הירושלמי העדכני השואב השראה מהשווקים בעיר ומההיסטוריה הקולינרית שלה.  

 

חוויית האכילה במסעדה - כך מבטיחים מי שעומדים מאחורי המיזם הזה, מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון ("מונא", "אנה") - תהיה שיתופית ותכלול הגשת מנות למרכז השולחן, שיפודים ומנות בשר בהגשה קלאסית.

 

Avocada

בשבוע הבא עתידה להיפתח בתל אביב מסעדה חדשה שתוקדש כל-כולה לאבוקדו. על המיזם החדשני הזה אחראים חן שושן וארז פרידנזון, שעברו השתלמות בכל מה שנוגע לפרי החורפי ב-Avocadria שבניו יורק, ב"אבוקדו קלאב" שבברלין וב"אבוקדו שואו" באמסטרדם.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

Avocada עתיד להיות בית קפה-מסעדה שיפעל בחלל גדול ברחוב ליליינבלום, והתפריט שיצר השף טל דדון ("אנסטסיה", "זכאים" ו"ננוצ'קה") עבור המקום יכלול מנות כמו פנקייק אבוקדו יפני וגלידה אמריקאית על בסיס אבוקדו.

 

ליליינבלום 39 תל אביב

 

מסעדת בלקן

מסעדה בלקנית חדשה שתיפתח במהלך נובמבר הקרוב, מתוך ניסיון לחשוף את מטבחי מדינות הבלקן, בהן בולגריה, סרביה, קרואטיה, בוסניה, טורקיה וצפון יוון, בגרסה העדכנית שלהם. היא צפויה להיות פתוחה 24 שעות ביממה במשך שישה ימים בשבוע, ועל התפריט שיוגש בה חתום השף אייל לביא ("פסטיס" ו"רוקח 73").

 

לדברי האחראים, המסעדה תעורר לחיים את הסצנה הקולינרית של מתחם החשמונאים-כיכר גבעון בתל אביב (האזור שמפריד בין רחוב הארבעה לחשמונאים, ליד גלידת "בוזה" ו"פורט 19"), ויוגשו בה דגים במגוון צורות הכנה בטאבון, לצד מאפים וסלטים המאפיינים את אזור הבלקן.

 

פינטו

השבוע צפויה להיפתח ביפו טרטוריה איטלקית חדשה, שתמוקם על קו התפר שבין שוק הפשפשים לשוק היווני במתחם SPACE NO. 9, שבו שוכנת גם מסעדת Mar&co. "פינטו" הוא המיזם השלישי של יוני סלומון, שבבעלותו גם מעדניית "ניסו" ומסעדת Mar&co, שעל המטבח שלה אמונה השפית אמילי גולדברג.

 

בית אשל 9 יפו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומר לוי
מקומות חדשים בארץ
צילום: תומר לוי
מומלצים