שתף קטע נבחר
 

מתכון לאנטיפסטי דלעת ופלפלים

מתכון קל להכנה וטעים במיוחד של אנטיפסטי דלעת ופלפלים, שאפשר לשדך לו כמעט כל מה שרוצים - מפרגית ועד דגים

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חודשי סוף השנה האזרחיים נצבעים בעשור האחרון כמעט בכל רחבי העולם המערבי בכתום, ולאו דווקא בגלל השלכת. זוהי בכלל הדלעת, הסמל הרשמי של ההאלווין, חג נוצרי שחל בסוף אוקטובר, שמשגעת לא רק את מדורי המתכונים – אלא גם את כל חלונות הראווה בגוניה המרהיבים.

 

כדי להרחיב על תפקידה של הדלעת בליל כל הקדושים והסיבות שהובילו למעמדה הנכבד בהקשר אליו, יש לפנות למסורות האיריות והאנגלו-סקסיות שטיפחו אותה והביאו אותה עד הלום. אנחנו מסתפקים בעיבוד הירק עצמו למאכלים נהדרים, שעולים תדיר על שולחננו, ולאו דווקא בעונה זו.

   (צילום: רותי קינן)
(צילום: רותי קינן)
 

מה אנחנו מכינים מדלעת? בראש ובראשונה – מרקים, כמובן, כחלק בלתי נפרד ממרקי העוף והירקות, ובגרסאות קרמיות – קרות לפני שהקיץ מסתלק, וחמימות אך עדיין קלילות כשהסתיו מתדפק בחלון. בשנים האחרונות למדנו גם להשתמש בה כשהיא לא מבושלת, חתוכה לפרוסות דקיקות כקרפצ'יו או לקוביות קטנטנות בסלט.

 

היא נהדרת כמחית, חלופה לפירה תפוחי האדמה, או סתם מבושלת ומתובלת, כתוספת לבשר. במדור הקינוחים אפשר להכין ממנה ממתקים מסוכרים, מרקחות ואפילו עוגות ופאי נהדרים.

 

הפעם חיברנו לדלעת את הטרנד הישן-חדש שמככב ברשתות, אולי בגלל סגולותיו הפוטוגניות במיוחד – Sheet Pan Food, או בעברית – אפייה על תבנית שטוחה. למרבה המבוכה, שיטת הבישול הזאת, שנשמעת מתוחכמת ואפילו אקזוטית, היא בעצם משהו שכולנו עושים כבר שנים ובספרי הבישול הוותיקים שלנו אפשר למצוא את ה-Sheet Pan או בשמה המקומי – "התבנית של התנור", כלומר, התבניות שמסופקות בדרך כלל כשרוכשים תנורי אפייה.

   (צילום: רותי קינן)
(צילום: רותי קינן)
 

הסוד באפייה על תבנית שטוחה, הוא לפזר עליה את החומרים המיועדים לאפייה בשכבה אחת, ולדאוג לחיתוך אחיד שגם יבטיח שכל החומרים יתבשלו בזמן שווה.

 

לקוביות הדלעת הקטנות שלי שידכתי הפעם ירקות ועשבי תיבול, שדאגתי לחתוך לרצועות דקות. בפעמים אחרות חסכתי זמן חיתוך כשהותרתי את קוביות הדלעת גדולות יותר ואת הבצלים לרבעים, וצירפתי גם תפוחי אדמה קטנטנים, חצויים ולא קלופים והעליתי מעט את זמן האפייה.

 

אפשר כמובן להמשיך ולצרף לירקות שעל התבנית גם חתיכות עוף (למשל, כנפיים או סטייק פרגית שטוח, או כל חלק אחר קטן שנאפה מהר). לחילופין, אפשר גם להניח פילה דג בדקות האחרונות של האפייה, וכך לקבל ארוחה מלאה בתבנית שטוחה אחת.

 

אנטיפסטי של דלעת וירקות

אל תוותרו על נייר האפייה, שמבטיח שהירקות לא יידבקו לתבנית ומינימום טרחה בניקוי.

 

המצרכים:

כ-1 ק"ג דלעת

3-2 פלפלים אדומים

5 בצלים, אדומים או לבנים

1 ראש שום

3-2 פלפלים חריפים (לא הכרחי)

4-3 כפות שמן זית

5-4 גבעולי רוזמרין וטימין

מלח גס

   (צילום: רותי קינן)
(צילום: רותי קינן)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
  2. חותכים את הדלעת לקוביות, את הפלפלים לרצועות ואת הבצלים לפרוסות. מסירים פרוסה מעל ראש השום.
       (צילום: רותי קינן)
    (צילום: רותי קינן)
    מניחים את הירקות החתוכים בקערה, ויוצקים עליהם את רוב השמן. מקפיצים בידיים כדי שכל הירקות יכוסו היטב.
  3. מעבירים את הירקות לתבנית ומסדרים בשכבה אחת. מניחים עליהם את ראש השום והפלפלים החריפים. מסדרים למעלה את גבעולי הטימין והרוזמרין, ומזלפים את השמן שנותר (בעיקר על השום).
       (צילום: רותי קינן)
    (צילום: רותי קינן)
  4. אופים בתנור החם בין 40-30 דקות (תלוי בגודל החתיכות) או עד שהירקות רכים מאוד. זורים מלח גס ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רותי קינן
כמה פשוט - ככה טעים: אנטיפסטי דלעת וירקות בתנור
צילום: רותי קינן
מומלצים