שתף קטע נבחר

 

3 מתכונים לפיצות לא שגרתיות

תמיד רציתם להכין פיצה בעצמכם, ולא ידעתם איך? קבלו שלושה מתכונים טעימים של פיצות שמתאימים בעיקר למיטיבי לכת: פיצה מקרוני אנד צ'יז, פיצה עם נקניקיות וצ'ילי ופיצה חריימה עם לוקוס

כך תכינו פיצה בכוס בקלי קלות    (צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

כך תכינו פיצה בכוס בקלי קלות    (צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

Pizza macaroni & chees

מתכון של ליאור גמליאל (סו שף מלון "ישרוטל יערות הכרמל")

 

המצרכים:

לבצק -

850 גר' קמח "קפוטו" לפיצה (Cuocco)

150 גר' מחמצת

550 גר' סלק צלוי וטחון

150-120 מ"ל מיץ סלק או מים

2 גר' שמרים יבשים

25 גר' סוכר

25 גר' מלח

מעט שמן זית

 

לרוטב בשמל -

40 גר' קמח

40 גר' חמאה

250 מ"ל שמנת

250 מ"ל חלב

 

לטופינג -

1/2 כוס ירקות שורש קצוצים (שורש סלרי, בצל לבן, כרישה, מעט שום)

מעט עלי טימין

מעט אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס

1 פלפל שאטה

1 בצל ירוק פרוס

גבינות: 50 גר' מוצרלה, 50 גר' סטרקינו, 40 גר' קצ'וטה, 40 גר' פקורינו

1 כוס ברוקולי, חלוט ופרוס

100 גר' פסטה מקרוני, אחרי בישול 

 

להגשה -

אגוזי לוז

אגסים צלויים

רוקט

מעט גבינת גבינת גורגונזולה מפוררת

   (צילום: רועי טוכבנד)
(צילום: רועי טוכבנד)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - בקערה גדולה מעבדים את המרכיבים לבצק אחיד, מניחים שעה לתפיחה, מוציאים אוויר ומחלקים לכדורים. מכסים, מעבירים למקרר ל-24 שעות. מוציאים שעה לפני השימוש.
  2. מכינים את הבשמל - בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 
  3. מכינים את הטופינג - לסיר עם הבשמל יוצקים את השמנת והחלב, מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים, הטימין וירקות השורש, מערבבים ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, וטורפים פנימה את הגבינות המגורדות והבצל ירוק. מערבבים ומוסיפים לתערובת את הברוקולי והפסטה, מערבבים היטב ומצננים.
  4. מרכיבים את הפיצה - מרדדים את כדורי הבצק לעלה בעובי הרצוי (לא דק מידי כדי שלא יישרף ולא עבה מידי כדי שיאפה כמו שצריך), מסדרים מעל את המקרוני והגבינות, מגרדים מעט פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-300 מעלות במשך מספר דקות עד להקרמה.
  5. בסיום האפייה מוציאים את הפיצה מהתנור, מסדרים מעל את אגוזי הלוז, האגסים הצלויים, עלי הרוקט והגורגונזולה המפוררת ומגישים מיד.

 

Pizza Fest עם נקניקיות וצ'ילי חריף

מתכון של אלמוג אשכנזי (קפה "נאפולי")

 

המצרכים:

לבצק - 

850 גר' קמח "קפוטו" לפיצה (Cuocco)

1 כף שטוחה מלח

1/2 כפית שמרים טריים

1/2 ליטר מים
 

לרוטב - 

1 קופסת עגבניות תמר מקולפות

1 כפית מלח

2 שיני שום, קלופות וכתושות

1 כף שמן זית

 

לטופינג -

2 נקניקיות עגל, פרוסות לפרוסות דקות

1 פלפל צ'ילי טרי, חתוך לטבעות

 

להגשה -

1 כפית ריקוטה פרסקה

עלי אורגנו טריים

מעט גרידת לימון

   (צילום: רועי טוכבנד)
(צילום: רועי טוכבנד)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו לישה מעבדים את השמרים עם המים הקרים. מוסיפים באיטיות את הקמח ואת המלח, ולשים במשך 20 דקות במהירות נמוכה. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה, ומחלקים לחמישה כדורים שווים בגודלם. מכסים במגבת לחה, ומתפיחים במשך כ-4 שעות. משאירים את הבצק במשך לילה במקרר, ומוציאים כשעה לפני הרידוד.
  2. מכינים את הרוטב - במעבד מזון, טוחנים קלות בפולסים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הטופינג - מרדדים את הבצק לעלה בעובי הרצוי, מורחים מעל מרוטב העגבניות, מפזרים פרוסות נקניקיות ופלפל צ'ילי פרוס לטבעות ואופים בתנור שחומם מראש ל-300 מעלות במשך מספר דקות.
  4. מרכיבים את הפיצה ומגישים - על כל משולש שמים כפית ריקוטה פרסקה, עלי אורגנו טריים ומעט גרידת לימון, ומגישים מיד, מומלץ לצד סלט עלים רענן ובירה קרה.

 

פאפיאנו - פיצה חריימה - כשאיטליה פוגשת את מרוקו

מתכון של ליעד יטח ("פאפיאנו פיצה בר ומטבח איטלקי כשר")

 

המצרכים:

לבצק -

700 גר' קמח "קפוטו" לפיצה (Cuocco)

1/2 1 גר' שמרים טריים

17 גר' מלח

17 גר' סוכר

12 גר' שמן זית

350 מ"ל מים קרים

 

לרוטב -

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות בינוניות

סלסלת עגבניות שרי חצויות 

שמן זית

1 שן שום, פרוסה דק

1 פלפל חריף, פרוס דק

מלח, פלפל שחור גרוס

פפריקה, כמון

עלי כוסברה קצוצים

 

לטופינג -

1 פילה לוקוס טרי, חתוך לרצועות דקות

מעט קמח

שמן זית לטיגון

עלי בייבי תרד

1 קופסה זיתים מרוקאים, מגולענים וחצויים

 

להגשה -

שבבי פרמזן

מעט מחית לימון כבוש (לא חובה)

   (צילום: רועי טוכבנד)
(צילום: רועי טוכבנד)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו לישה מעבדים היטב את השמרים עם המים הקרים, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר בעוצמה נמוכה, לשים את הבצק במשך 7 דקות ומוסיפים את הסוכר.
  2. ממשיכים ללוש במשך 5 דקות נוספות, ומוסיפים את המלח. לשים שוב במשך 4 דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד 4 דקות עד שהבצק מוכן (כל תהליך הלישה נמשך כ-20 דקות). שמים את הבצק בצד לתפיחה של כ-15 דקות. לאחר שהבצק תופח, חותכים את הבצק למנות ומכדררים לכדורים בגודל הרצוי לפיצה. את כדורי הבצק מניחים בקופסא סגורה, ומכניסים למקרר להתפחה של 24 שעות.
  3. מכינים את רוטב הפיצה - בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את רצועות הפלפל האדום ואת עגבניות השרי, יוצקים מעל שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהירקות מקבלים גוון שחום ויפה.
  4. במחבת עם שמן זית, מטגנים שן שום פרוסה דק עם פלפל חריף עד להזהבה. מוסיפים למחבת את הירקות הקלויים, וממשיכים לטגן במשך מספר דקות. מתבלים בפלפל שחור גרוס, מלח, פפריקה מתוקה, כמון ועלי כוסברה קצוצה. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם מעט והטעמים מתאחדים. כשהרוטב מוכן, טוחנים את התערובת במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. מרכיבים את הפיצה - מקמחים את רצועות הלוקוס מכל הצדדים, ומכניסים לטיגון עמוק במחבת עם שמן זית. מרדדים את הבצק לשכבה דקה, מוסיפים את הרוטב ומפזרים עלי בייבי תרד, מסדרים מעל את רצועות הדגים ואת הזיתים.
  6. אופים ומגישים - אופים את הפיצה בתנור אבן שחומם מראש ל-300 מעלות. כשהפיצה כמעט מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומוסיפים שבבי פרמזן ונגיעות של מחית לימון כבוש. מכניסים לתנור לאפייה קצרה נוספת, עד שהפיצה מקבלת גוון זהוב ומגישים מיד.

 

המתכונים באדיבות המתמודדים בתחרות הפצאיולו של ישראל: בתחרות הפיצאיולו, המתחרה הישראלי, אדהם מקאזחה, הוא אלוף האלופים לשנת 2018, והוא ייצג את ישראל בתחרות הפיצאיולו בנאפולי ביוני 2019

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי טוכבנד
חריפה עם נקניקיות. Pizza Fest
צילום: רועי טוכבנד
מומלצים