3 מתכונים למרקים אסייתים
טום יאם, ראמן וגם מרק פובו מתובל: שלושה מתכוני מרקים אסייתים שאפשר להכין בקלות, והכי כיף לאכול בימי החורף הקרים
מרק טום יאם
המצרכים (ל-6-4 מנות):
לבסיס -
2 כפות מיץ ליים או לימון
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
80 גר' משחת טום יאם
קמצוץ מלח
קמצוץ סוכר
1/2 כוס מים
למרק -
1 ליטר מים
500 מ"ל קרם קוקוס
3 עלי כפיר ליים
מעט למון גראס
חופן גזר, חתוך למקלות
חופן בצל ירוק
חופן נבטים
מעט גמבה, חתוכה למקלות
מעט עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- מכינים את הבסיס - בסיר גדול מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את המרק - בסיר נפרד מביאים לרתיחה מים, קרם קוקוס ו-130 גר' מהבסיס.
- מוסיפים לסיר פירות ים, מקלות למון גראס, עלי כפיר ליים וירקות ומבשלים במשך 15-10 דקות.
מרק ראמן
מתכון של מסעדת מוג'ו
המצרכים (ל-6-4 מנות):
למרק -
4 כפות סויה
3 כפות מירין
קמצוץ מלח
1 עלה בגודל 3X3 קומבו (אצה)
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1/2 ליטר ציר בקר או מים
לצלחת הגשה -
חופן אטריות אורז או כוסמין
מעט באק צ'וי
חופן נבטים
מעט פטריות שיטאקה
1 ביצה רכה
100 גר' חזה עוף או בקר מבושל
אופן ההכנה:
- מכינים את המרק - בסיר גדול על אש גבוהה, מבשלים את כל מרכיבי המרק, כולל הציר, במשך 15 דקות או עד לרתיחה.
- הגשה - יוצקים את המרק לקערות, ומוסיפים פנימה את שאר המרכיבים. מגישים חם.
מרק פובו
המצרכים (ל-6-4 מנות):
לציר -
3 ליטר מים
1 ק"ג בשר בקר עם עצמות
2 כפות סוכר
2 בצלים בינוניים
100 גר' ג'ינג'ר
מלח
לתערובת תבלינים -
3 כוכבי אניס,
4 מקלות קינמון
1 כפית גרגירי כוסברה
1 כפית גרגירי כמון
להגשה -
חופן אטריות אורז מוכנות
מעט בצל סגול
מעט בצל ירוק
1 מקל ג'ינג'ר, חתוך למקלות
חופן עלי בזיליקום
מעט עלי נענע
חופן נבטים
1 פלפל צילי חריף
אופן ההכנה:
- מכינים את הציר - בסיר גדול מערבבים את כל חומרי הציר על אש נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את תערובת התבלינים - שמים את כל התבלינים בחיתול טטרה, קושרים ומוסיפים לסיר. מבשלים את התערובת במשך 8-6 שעות על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב.
- בתום הבישול, מוציאים את חיתול הטטרה ומשליכים לפח.
- הגשה - יוצקים את המרק לקערות מרק, מוסיפים את אטריות האורז ואת שאר חומרי הגלם, ומגישים מיד.
המתכונים באדיבות מסעדת "מוג'ו" בנתניה