שתף קטע נבחר

 

3 מתכונים למרקים אסייתים

טום יאם, ראמן וגם מרק פובו מתובל: שלושה מתכוני מרקים אסייתים שאפשר להכין בקלות, והכי כיף לאכול בימי החורף הקרים

מרק טום יאם

המצרכים (ל-6-4 מנות):

 

לבסיס -

2 כפות מיץ ליים או לימון

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

80 גר' משחת טום יאם

קמצוץ מלח

קמצוץ סוכר

1/2 כוס מים

 

למרק -

1 ליטר מים

500 מ"ל קרם קוקוס

3 עלי כפיר ליים

מעט למון גראס

חופן גזר, חתוך למקלות

חופן בצל ירוק

חופן נבטים

מעט גמבה, חתוכה למקלות

מעט עלי בזיליקום

   (צילום: עמית שמש)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבסיס - בסיר גדול מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכינים את המרק - בסיר נפרד מביאים לרתיחה מים, קרם קוקוס ו-130 גר' מהבסיס.
  3. מוסיפים לסיר פירות ים, מקלות למון גראס, עלי כפיר ליים וירקות ומבשלים במשך 15-10 דקות.  

 

מרק ראמן

מתכון של מסעדת מוג'ו

 

המצרכים (ל-6-4 מנות):

למרק - 

4 כפות סויה

3 כפות מירין

קמצוץ מלח

1 עלה בגודל 3X3 קומבו (אצה)

1 כפית ג'ינג'ר כתוש

1/2 ליטר ציר בקר או מים

 

לצלחת הגשה - 

חופן אטריות אורז או כוסמין

מעט באק צ'וי

חופן נבטים

מעט פטריות שיטאקה

1 ביצה רכה

100 גר' חזה עוף או בקר מבושל

   (צילום: עמית שמש)
(צילום: עמית שמש)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרק - בסיר גדול על אש גבוהה, מבשלים את כל מרכיבי המרק, כולל הציר, במשך 15 דקות או עד לרתיחה.
  2. הגשה - יוצקים את המרק לקערות, ומוסיפים פנימה את שאר המרכיבים. מגישים חם.

 

מרק פובו

המצרכים (ל-6-4 מנות):

לציר -

3 ליטר מים

1 ק"ג בשר בקר עם עצמות

2 כפות סוכר

2 בצלים בינוניים

100 גר' ג'ינג'ר

מלח

 

לתערובת תבלינים -

3 כוכבי אניס,

4 מקלות קינמון

1 כפית גרגירי כוסברה

1 כפית גרגירי כמון

 

להגשה -

חופן אטריות אורז מוכנות

מעט בצל סגול

מעט בצל ירוק

1 מקל ג'ינג'ר, חתוך למקלות

חופן עלי בזיליקום

מעט עלי נענע

חופן נבטים

1 פלפל צילי חריף

   (צילום: עמית שמש)
(צילום: עמית שמש)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הציר - בסיר גדול מערבבים את כל חומרי הציר על אש נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכינים את תערובת התבלינים - שמים את כל התבלינים בחיתול טטרה, קושרים ומוסיפים לסיר.  מבשלים את התערובת במשך 8-6 שעות על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב.
  3. בתום הבישול, מוציאים את חיתול הטטרה ומשליכים לפח.
  4. הגשה - יוצקים את המרק לקערות מרק, מוסיפים את אטריות האורז ואת שאר חומרי הגלם, ומגישים מיד.

  

המתכונים באדיבות מסעדת "מוג'ו" בנתניה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שמש
זו העונה: מרק ראמן
צילום: עמית שמש
מומלצים