שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי מלמד איך להכין מאפה בולגרי

מאפה בולגרי ללא שמרים: ארז קומרובסקי מלמד איך להכין בקלות פסטליקוס ממולא בחצילים וגבינה

יותם קצור

יותם קצור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פסטליקוס חצילים

המצרכים:

לבצק -

1/2 ק"ג קמח

2 חלמונים

200 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1/3 כוס + 1 כף מים

1 כפית מלח

100 מ"ל שמנת חמוצה

למילוי -

1 קוביית גבינה בולגרית מפוררת 26% שומן

2-1 חצילים

3-2 כפות שמן זית

2 שיני שום

3 כפות עלי אורגנו מופרדים

מלח, פלפל שחור - לפי הטעם

ארז קומרובסקי מכין פסטליקוס (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

ארז קומרובסקי מכין פסטליקוס (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל המרכיבים לישה קצרה עד לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים לקירור למשך מינימום שעה.
  2. מכינים את המילוי - קולים את החצילים על הגז ישירות, ומעבירים למסננת לסינון הנוזלים. קולפים את החצילים, ומערבבים עם הגבינה המפוררת, עלי האורגנו, השום, הפלפל והמלח (זהירות עם המלח).
  3. ממלאים ומרכיבים את הפסטליקוס - מרדדים את הבצק לעלה דק, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של 8-7 ס"מ.
    ארז קומרובסקי מכין פסטליקוס (צילום: תיקי גולן)
    (צילום: תיקי גולן)
    ארז קומרובסקי מכין פסטליקוס (צילום: תיקי גולן)
    (צילום: תיקי גולן)
  4. מניחים כף מהמלית במרכז של חצי מכמות העיגולים, ויוצרים מעין טארט קטן. מניחים את העיגולים הנותרים על הטארטים שיצרתם, והופכים אותם למעין פאי קטן (או לפסטליקוס, כפי שהם נקראים) ומעבירים אותם למקרר לחצי שעה.
    ארז קומרובסקי מכין פסטליקוס (צילום: תיקי גולן)
    (צילום: תיקי גולן)
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בין 20-15 דקות, או עד להזהבה יפה.
    ארז קומרובסקי מכין פסטליקוס (צילום: תיקי גולן)
    (צילום: תיקי גולן)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
ארז קומרובסקי מלמד להכין מאפה חצילים ללא שמרים
צילום: תיקי גולן
מומלצים