שתף קטע נבחר

 

סופגניות ולביבות אפויות

אופים ולא מטגנים: שלושה מתכונים לחנוכה שיחסכו לכם את הקלוריות המיותרות - סופגניות אפויות במילוי ריבה, לביבות בטטה אפויות וגם לביבות תפוחי אדמה בתנור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סופגניות אפויות במילוי ריבה

המצרכים:

1 ק"ג קמח לבן

1 שקית משפר אפייה לבצק שמרים

100 גרם סוכר

כפית מלח

320 מ"ל מים

3 ביצים

50 גר' שמרים טריים

15 גר' אינסטנט וניל

1 כפית תמצית וניל

60 מ"ל שמן

מילוי לבחירה -

 ריבת תות ללא תוספת סוכר/שוקולד ובגדול - מה שאתם אוהבים

לציפוי -

אבקת סוכר

   (צילום: מאיר סויסה)
(צילום: מאיר סויסה)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החומרים במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, ומכסים במגבת עד להכפלת הנפח.
  2. כשהבצק מכפיל את עצמו, קורצים 25 כדורים קטנים, חלקים ושווים בגודלם, ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכסים במגבת למשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  3. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דקות עד שהסופגניות מזהיבות.
  4. כשהסופגניות זהובות, ממלאים אותם בעזרת מזרק קטן במילוי שאוהבים, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.

 

לביבות בטטה אפויות

המצרכים:

1בצל גדול, מגורר בפומפייה

3 בטטות, מגוררות בפומפייה

1 תפוח אדמה, מגורר בפומפייה

1 קישוא, מגורר בפומפייה

1+1/2 כוס קמח מלא

1/4 כוס שמן זית

3 ביצים גדולות

מלח, פלפל - לפי הטעם

1/4 כוס שמן זית, לשימון התבנית והלביבות

   (צילום: מאיר סויסה)
(צילום: מאיר סויסה)
  

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומברישים אותו בשמן זית.
  2. בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לתערובת חלקה (חשוב שהבלילה לא תהיה מימית, במידה שהיא יוצאת כזו - יש להוציא את הנוזלים).
  3. בעזרת כף יוצקים לביבות על ניר הפרגמנט, ומברישים אותן בשמן זית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25 דקות עד להזהבה.

 

לביבות תפוחי אדמה אפויות 

המצרכים:

1בצל גדול, מגורר בפומפייה

5 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים בפומפייה

1 קישוא, מגורר בפומפייה

1+1/2 כוס קמח מלא

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס שמיר קצוץ

3 ביצים גדולות

מלח, פלפל - לפי הטעם

1/4 כוס שמן זית, לשימון התבנית והלביבות

   (צילום: מאיר סויסה)
(צילום: מאיר סויסה)
 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומברישים אותו בשמן זית.
  2. בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לתערובת חלקה וללא גושים (חשוב שהבלילה תהיה לא מימית, במידה שכן יש להוציא את הנוזלים).
  3. בעזרת כף, יוצקים מהבלילה לביבות על ניר האפייה, ומברישים אותם בשמן זית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות או עד להזהבה.

 

המתכונים באדיבות השף מאיר סויסה, שף חברת "מבושלת"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר סויסה
ללא טיגון: סופגניות אפויות לחנוכה
צילום: מאיר סויסה
מומלצים