סופגניות ולביבות אפויות
אופים ולא מטגנים: שלושה מתכונים לחנוכה שיחסכו לכם את הקלוריות המיותרות - סופגניות אפויות במילוי ריבה, לביבות בטטה אפויות וגם לביבות תפוחי אדמה בתנור
סופגניות אפויות במילוי ריבה
המצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית משפר אפייה לבצק שמרים
100 גרם סוכר
כפית מלח
320 מ"ל מים
3 ביצים
50 גר' שמרים טריים
15 גר' אינסטנט וניל
1 כפית תמצית וניל
60 מ"ל שמן
מילוי לבחירה -
ריבת תות ללא תוספת סוכר/שוקולד ובגדול - מה שאתם אוהבים
לציפוי -
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים את החומרים במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, ומכסים במגבת עד להכפלת הנפח.
- כשהבצק מכפיל את עצמו, קורצים 25 כדורים קטנים, חלקים ושווים בגודלם, ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכסים במגבת למשך כשעה עד להכפלת הנפח.
- מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דקות עד שהסופגניות מזהיבות.
- כשהסופגניות זהובות, ממלאים אותם בעזרת מזרק קטן במילוי שאוהבים, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
לביבות בטטה אפויות
המצרכים:
1בצל גדול, מגורר בפומפייה
3 בטטות, מגוררות בפומפייה
1 תפוח אדמה, מגורר בפומפייה
1 קישוא, מגורר בפומפייה
1+1/2 כוס קמח מלא
1/4 כוס שמן זית
3 ביצים גדולות
מלח, פלפל - לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית, לשימון התבנית והלביבות
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומברישים אותו בשמן זית.
- בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לתערובת חלקה (חשוב שהבלילה לא תהיה מימית, במידה שהיא יוצאת כזו - יש להוציא את הנוזלים).
- בעזרת כף יוצקים לביבות על ניר הפרגמנט, ומברישים אותן בשמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25 דקות עד להזהבה.
לביבות תפוחי אדמה אפויות
המצרכים:
1בצל גדול, מגורר בפומפייה
5 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים בפומפייה
1 קישוא, מגורר בפומפייה
1+1/2 כוס קמח מלא
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס שמיר קצוץ
3 ביצים גדולות
מלח, פלפל - לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית, לשימון התבנית והלביבות
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומברישים אותו בשמן זית.
- בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לתערובת חלקה וללא גושים (חשוב שהבלילה תהיה לא מימית, במידה שכן יש להוציא את הנוזלים).
- בעזרת כף, יוצקים מהבלילה לביבות על ניר האפייה, ומברישים אותם בשמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות או עד להזהבה.
המתכונים באדיבות השף מאיר סויסה, שף חברת "מבושלת"