שתף קטע נבחר

 

6 מתכונים ללביבות

חצילים, כרישה, זוקיני וגם לחם: חנוכה כבר כאן ואיתו גם התאווה ללביבות ולמתכונים חדשים ולא שיגרתיים

 

(צילום: דניאל לילה) (צילום: יח"צ  )
(צילום: דניאל לילה)

טיפים מלבבים להכנת לביבות:

  • טועמים את תערובת הלביבות! כדאי לעשות את זה לפני שמוסיפים את הביצים וגם לפני שמתחילים בטיגון. כך נוכל לוודא שלא חסר תיבול.
  • מטגנים לביבת ניסיון, טועמים ומתקנים. לפני שמטגנים את כל התערובת ומגלים שמשהו חסר – אם התערובת יבשה אולי חסר ביצה, אם התערובת מתפרקת - שווה להוסיף כף קמח.
  • מייבשים, סוחטים או מאדים את הנוזלים מהירק שממנו מכינים את הלביבה. אם יש יותר מדי נוזלים בתערובת, מוסיפים קמח או פירורי לחם, כדי לייצב את התערובת.

(צילום: דניאל לילה) (צילום: יח"צ  )
(צילום: דניאל לילה)
  

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

 

המצרכים (ל-18 לביבות):

6 תפוחי אדמה אפויים (או מבושלים), ומעוכים גס

1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן

100 גר' מוצרלה יבשה מגוררת

3 כפות עירית קצוצה

1 ביצה

מלח, פלפל שחור טחון טרי

לציפוי -

1/2 כוס קמח

2 ביצים טרופות

שמן לטיגון

למטבל יוגורט וחזרת -

1 כוס יוגורט

2 כפיות חזרת (ואפשר גם יותר)

(צילום: דניאל לילה) (צילום: יח"צ  )
(צילום: דניאל לילה)

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים מחית תפוחי אדמה עם בצל מטוגן, מוצרלה, עירית, ביצה, מלח ופלפל.
  2. בידיים מקומחות, יוצרים מהתערובת גליל ופורסים ממנו לביבות.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן.
  4. טובלים כל לביבה בביצה, מקמחים ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה משני הצדדים.
  5. מגישים עם יוגורט מתובל בחזרת.

 

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

ההשראה למתכון מהמטבח האיטלקי, שאוהב להשתמש בלחם מאתמול וליצור ממנו מטעמים. אנחנו מכינים לביבות אפויות, רכות ועסיסיות עשויות מחומרים ים תיכוניים שכולם אוהבים.

 

המצרכים (ל-10 לביבות גדולות, בקוטר 10 ס"מ):

1 ג'בטה (או 4 פרוסות לחם שאור) מאתמול, חתוכה לקוביות קטנות

1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה

2 ביצים

100 גר' מוצרלה מגוררת

10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

1/2 כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס

1 כף עלי אורגנו קצוצים

(צילום: דניאל לילה) (צילום: יח"צ  )
(צילום: דניאל לילה)

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  2. משמנים תבניות או כלים אישיים המתאימים לאפייה בקוטר 10 ס"מ, וממלאים בתערובת. לחילופין אפשר להכין לביבות קטנות יותר בתבנית שקעים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-15 דקות, או עד שהתערובת תופחת ומזהיבה.
  4. מחלצים מהתבניות, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

המצרכים (ללביבה בקוטר 22-20 ס"מ):

3 זוקיני, מגוררים גס

1 כפית מלח

50 גר' מוצרלה

50 גר' פטה מפוררת

50 גר' פרמזן מגוררת

1 בצל קצוץ ומטוגן

3 כפות שמיר קצוץ

2 ביצים

2 כפות קמח

3 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב - 

1 כוס יוגורט

2 כפות שמיר קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

(צילום: דניאל לילה) (צילום: יח"צ  )
(צילום: דניאל לילה)
 

אופן ההכנה: 

  1. מפזרים מלח על הזוקיני המגוררים, מניחים ל-10 דקות וסוחטים בידיים כדי לנקז את הנוזלים. אפשר להניח את השבבים במגבת דקה, לאסוף את שוליה לצרור ולסחוט היטב את שבבי הזוקיני.
  2. מערבבים את הזוקיני בקערה עם הגבינות ויתר החומרים.
  3. מחממים מחבת בקוטר 22-20 ס"מ. מוסיפים שמן זית, ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מטגנים בין 4-3 דקות, בודקים שהתערובת התייצבה, מניחים על המחבת צלחת שטוחה והופכים את הלביבה. מחליקים אותה חזרה למחבת, ומטגנים את הצד השני עוד דקה או עד להזהבה.
  4. מגישים עם רוטב שמכינים מיוגורט מתובל בשום ושמיר.

 

לביבות כרישה וגבינות

המצרכים (ל-20 לביבות):

3 גבעולי כרישה (החלק הבהיר), קצוצים דק

50 גר' מוצרלה מגוררת

50 גר' קשקבל מגוררת

50 גר' בולגרית מפוררת

2 ביצים

4 כפות פירורי לחם

מלח ופלפל

מעט שמן לטיגון

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים מחבת ללא שומן ומאדים בה את הכרישה, תוך כדי ערבוב, כ-8 דקות, עד שהיא מתרככת ומתייבשת מנוזלים. מצננים.
  2. מוסיפים לכרישה את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  3. מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות בידיים רטובות או משומנות ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  4. מגישים את הלביבות לצד צזיקי.

  

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקשקבל

המצרכים (ל-20 לביבות):

2 חצילים

50 גר' בולגרית מפוררת

50 גר' קשקבל מגוררת

50 גר' מוצרלה מגוררת

2 ביצים

4 כפות פירורי לחם

1 כפית עלי אורגנו קצוצים

מלח ופלפל

מעט שמן זית לטיגון

לציפוי -

1/2 כוס פירורי לחם

רוטב יוגורט להגשה -

1 כוס יוגורט

1 כפית סומק

1 כף בצל סגול, קצוץ דק

(צילום: דניאל לילה) (צילום: יח"צ  )
(צילום: דניאל לילה)

אופן ההכנה: 

  1. קולים את החצילים על להבה גלויה או בגריל, עד שהקליפה נחרכת והחציל מתרכך. מסלקים את הקליפה וקוצצים גס.
  2. מערבבים את החצילים עם הביצים והגבינות. מוסיפים פירורי לחם, אורגנו, מלח ופלפל.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב להגשה.
  4. מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות בידיים רטובות או משומנות ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  5. מגישים את הלביבות עם יוגורט מתובל בסומק.

 

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

שילוב מוצלח של השפעות מן המטבח הפרסי והמטבח היווני, שטעים לאכול עם השילוב הנפלא (והממכר) בין יוגורט לטחינה.

 

המצרכים (ל-20 לביבות):

2 כוסות של עלי תרד או מנגולד

1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים

100 גר' מוצרלה מגוררת

50 גר' פטה מפוררת

4 ביצים

1 צ׳ילי קצוץ

1 שן שום כתושה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

מלח במידת הצורך

מעט שמן זית לטיגון

לרוטב יוגורט-טחינה -

1 כוס יוגורט

2 כפות טחינה

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל

(צילום: דניאל לילה) (צילום: יח"צ  )
(צילום: דניאל לילה)
  

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את כל הירוקים עם הגבינות, הביצים והתבלינים בקערה.
  2. מכינים רוטב יוגורט-טחינה.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  4. מגישים מיד עם רוטב יוגורט-טחינה.

 

המתכונים באדיבות מחלבות "גד"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
6 מתכונים ללביבות לא שיגרתיות
צילום: דניאל לילה
מומלצים