סיור יקבים ברמת הגולן
כמעט כמו טוסקנה: אוהבים יין וטיולים ומחפשים פעילות שוברת שיגרה? מסלול היין של רמת הגולן מציע חוויה חדשה ומרתקת מזווית אחרת
רמת הגולן מזווית אחרת: כששומעים את צמד המילים "תיירות יין", מיד חושבים על מקומות כמו בורגון, טוסקנה, ריוחה, נאפה ואלי ואזורים קסומים אחרים, אבל איך נשמע לכם סיור בין יקבים דווקא ברמת הגולן?
רגע לפני שיורד שלג בחרמון וצובע את כל הרמה בלבן, יצאנו לחוות את מסלול היין - מיזם שנולד לטובת אוהבי יין, סקרנים וטיילים, שמחפשים חוויה קצת אחרת. ורגע, יש גם את התיירים – אם לוקחים אותם לכותל ול"קוסם" אז למה שלא נכיר להם גם את אזור היין המופלא הזה ברמת הגולן?
הסיור, שנולד ביוזמת "יקב רמת הגולן", התחיל להתגבש כבר לפני שש שנים, בהשפעת תיירות יין דומה המתרחשת באזורי יין פוריים בעולם. אז מצד אחד נכון שלא המציאו כאן את הגלגל, אבל מצד אחר חובבי יין מקבלים כאן הזדמנות לחוות את האזור של רמת הגולן מזווית אחרת, מעניינת ורלוונטית מתמיד, וכזאת שמזכירה שחוץ מצימרים וחרמון יש כאן גם אלפי דונמים של כרמים ומאות יצרני יין.
התמהיל של סיור היין משתנה מפעם לפעם, אבל בכל מקרה כולל שלושה יקבים מתוך רשימה של ששה יקבים ברמה, חלקם יקבי בוטיק סקסיים וחלקם יקבים מסחריים גדולים: יקב רמת הגולן, יקב פלטר, יקב שאטו גולן, יקב הר אודם, יקב בזלת הגולן ויקב אסף. הסיור מתחיל ב"יקב רמת הגולן" וממשיך כאמור דרך שתי תחנות נוספות – כל יקב והסיפור שלו. המבקרים יכולים להכיר מקרוב את היקבים, את האנשים שמאחורי העשייה בטרואר הייחודי לאזור, ולשמוע גם סיפורי יין, שזה תמיד נחמד לכשעצמו.
יקב שאטו גולן
לאורי חץ, הבעלים והיין הראשי, יש 170 דונם של גפנים והוא בעצמו בכלל הגיע לצפון בעקבות היין. היקב של חץ מטופח מאוד, ומזכיר יקבים אחרים בעולם.
יקב אסף
מתחם היין של יקב אסף נקרא "כפר היין קדם" ויש בו מסעדנות חביבה וגם שלושה צימרים מושקעים ששוכנים באותו מתחם. זהו יקב משפחתי המייצר 50 אלף בקבוקים בשנה, וכל הענבים גדלים על האדמה הבזלתית של הגולן.
יקב רמת הגולן
היקב שמוביל את הפרויקט, בו מתחיל סיור היין וגם מסתיים. היקב פועל משנת 1983 עם פילוסופיה של עולם חדש.
יקב בזלת הגולן
יואב לוי, הבעלים והיין, הקים את יקב הבוטיק הראשון ברמת הגולן בשנת 1998. לוי נוטע את הכרמים שלו רק בצפון רמת הגולן, ומכיר כל חלקה וכל שורה של הענבים שלו.
יקב פלטר
יקב שקם בשנת 2001 ושוכן במבנה שבעבר היה מפעל לייצור שקפקפים. תוכלו לטעום שם גם גבינות שענבר פלטר מייצרת בעצמה ומיישנת במקום. פלטת גבינות הבית תעלה לכם 50 שקלים.
יקב הר אודם
זה לא יקב שתגיעו אליו "על הדרך". היקב המשפחתי התחיל את דרכו בשנת 2003 עם 7000 בקבוקים בשנה, והיום מייצרים שם 95 אלף בקבוקים כל שנה. כמעט כל הכרמים נמצאים בעמק הבכא, ויש גם כרם קטנטן אחד (שנמצא בגובה של 1060) של קברנה סוביניון הצמוד למבנה היקב.
מחיר: 130 שקלים למשתתף, כולל שאטל צמוד, נשנושי בוקר של קפה ומאפה ביקב רמת הגולן וטעימות יין
מתי: יום שישי 23/11, 14:30-9:30
הרשמה: 04-6968409 או כאן