שתף קטע נבחר
 

המבורגר בריא מול קציצות הודו: מתכונים של חצי גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

המבורגר בלחמניית קמח כוסמין בתוספת צ'יפס צבעוני של משפחת נעים או קציצות הודו על אורז אדום עם סלט סלק בצד של משפחת פרג - עוד מתכונים של חצי גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

בשיתוף אסם

 

המבורגר בלחמניית קמח כוסמין בתוספת צ'יפס צבעוני | משפחת נעים
המבורגר בלחמניית קמח כוסמין בתוספת צ'יפס צבעוני  (צילום: ירון ברנר)
המבורגר בלחמניית קמח כוסמין בתוספת צ'יפס צבעוני (צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

500 גרם שפונדרה

500 גרם שייטל

(הבשר בטחינה גסה)

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס דק

 

ללחמניות כוסמין:

250 גרם קמח כוסמין מלא מנופה

250 גרם קמח כוסמין לבן מנופה

½ 1 כפות שמרים יבשים

2 כפות סילאן טבעי

1/3 כוס שמן זית

¼ 1 כוסות מים חמימים

 

לצ'יפס צבעוני אפוי:

3 תפו"א עם הקליפה האדומה

2 בטטות

1 סלק אדום גדול

1 קולרבי

מלח

פלפל

שמן זית

 

למטבל:

טחינה גולמית שומשום מלא

לימון טרי

מלח

 

לגוואקמולי:

2 אבוקדו בשלים

בצל סגול קטן

עגבנייה

פלפל חריף ירוק

לימון

מלח

 

להרכבת המנה:

חסה

בצל סגול

עגבנייה

מלפפון חמוץ

 

אופן ההכנה:

  1. בשר: מתבלים את הבשר עם מלח ופלפל, מערבבים עם הידיים (לא יותר מדי).
  2. יוצרים קציצות במשקל 200 גרם בערך - רצוי בעזרת רינג.
  3. מטגנים את הקציצות על מחבת פסים משומנת מעט כ-4-3 דק מכל צד.
  4. לחמניות: מערבבים את כל היבשים בקערה ויוצרים גומה.
  5. מוסיפים בהדרגה את המים ושמן הזית. לשים כ-5 דק' עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
  6. מניחים בצד לתפיחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. מהבצק התופח יוצרים לחמניות בגודל הרצוי.
  8. מכסים ומתפיחים 15-20 דק' נוספות ולאחר התפיחה מורחים בביצה טרופה ושומשום.
  9. אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך 15-20 דק'.
  10. מצננים 5 דק' ומכסים במגבת על מנת לשמור על לחות לקבלת לחמניות רכות.
  11. צ'יפס צבעוני: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  12. חותכים את הירקות למקלות, מומלץ בחיתוך זיגזג, בעובי 1/2-1 ס"מ
  13. מייבשים היטב את הירקות כדי שיהיו פריכים.
  14. מערבבים את הירקות עם שמן, מלח ומעט פלפל עד שהכל מצופה.
  15. שמים את הירקות בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דק עד להזהבה.
  16. מרכיבים את המנה ומגישים את הלחמניות עם מיונז, חרדל, קטשופ וירקות שאוהבים.

 

שולחן משפחתי (צילום: ירון ברנר)
משפחת נעים(צילום: ירון ברנר)
 

קציצות הודו על אורז אדום עם סלט סלק בצד | משפחת פרג

קציצות הודו על אורז אדום עם סלט סלק בצד  (צילום: יאיר שגיא)
קציצות הודו על אורז אדום עם סלט סלק בצד (צילום: יאיר שגיא)

המרכיבים:

½ ק"ג הודו טחון

½ ק"ג עוף טחון

קישוא

גזר

בצלים

תפוח אדמה

שום

פטרוזיליה

2 חבילות כוסברה

ביצה

קוואקר

מלח

כורכום

פלפל שחור

פפריקה

קופסת עגבניות מרוסקות

אפונה ירוקה

אורז אדום

סלק

לימון

שמן זית

שן שום כתושה

 

לסלט:

סלק חי

בצל סגול

פטרוזיליה

כוסברה

שמן זית

כמון

לימון

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את ההודו והעוף הטחון, מוסיפים קישוא, גזר, בצל ותפו"א מגוררים.
  2. קוצצים פטרוזיליה וכוסברה, מוסיפים ביצה וקוואקר לפי הצורך.
  3. מתבלים, מערבבים ומקבבים קציצות.
  4. בסיר רחב מחממים שמן זית, שום כתוש, מוסיפים בצל פרוס לפרוסות. כשהבצל מזהיב, מוסיפים אפונה ירוקה, מעט פפריקה, עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל.
  5. מסדרים את הקציצות ברוטב, מוסיפים מים ומבשלים.
  6. אורז: מבשלים כוס אורז עם שתי כוסות מים ומעט מלח.
  7. סלט סלק: מגררים סלק חי, מוסיפים בצל סגול פרוס, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות.
  8. כרוטב מערבבים שמן זית, כמון והרבה לימון.

 

משפחת פרג  (צילום: יאיר שגיא)
משפחת פרג (צילום: יאיר שגיא)

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 01/01/2019 16:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים