סופגניות ללא גלוטן: כך תכינו
מתכון מהיר וקל הכנה לסופגניות קטנות וללא גלוטן, שאפשר למלא במה שאוהבים
חג החנוכה, מזכיר לי את הבקרים בהם הייתי מתעוררת מוקדם בבוקר מריח הטיגונים המגרה של הסופגניות ללא גלוטן שאמי נהגה לטגן עבורי, ילדה צליאקית, כדי שלא ארגיש שונה ואוכל לזלול סופגנייה כמו כל השאר.
עברו כמה שנים מאז הייתי ילדה, ובינתיים המודעות לצליאק בארץ עלתה וסופגניות ללא גלוטן אפשר למצוא בלא מעט מאפיות וקונדיטוריות. ולמרות שהן לא ביתיות, הטעם שלהן מזכיר לי את הילדות, ובעיקר - את הניסיון של אמא שאהנה מהחג כמו כולם. ואגב, עם השנים שעברו, גם המתכון של אמא לסופגניות הללו השתדרג והפך טעים ומשובח יותר.
אז הנה המתכון לסופגניות של אמא, וגם מי שלא סובל מצליאק מוזמן לנסות אותו. מבטיחה לכם שלא תרגישו בהבדל. חג שמח!
מיני סופגניות מהירות ללא גלוטן
סופגניות טעימות בטירוף, ללא גלוכן,
שאפשר להכין ב-20 דקות עבודה בדיוק.
המצרכים (ל-15 יח' מיני סופגניות):
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
6 כפות סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה/ אשל (ככול שאחוזי השומן יותר גבוהים, כך הטעם יהיה עשיר יותר)
1/5 2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן (כל סוג של קמח רב תכליתי יעשה כאן את העבודה)
1 בקבוק שמן שלם (לא שמן זית)
לציפוי - לא חובה -
אבקת סוכר
ריבה
שוקולד למריחה
שוקולד לציפוי
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
- יוצקים את בקבוק השמן כולו לתוך סיר בינוני, ומחממים אותו על להבה בינונית (בכדי לא לשרוף את השמן).
- בזמן שהשמן מתחמם, מתחילים להכין את הבלילה - מכניסים את כל המרכיבים, למעט הקמח, לתוך מיקסר (אפשר להשתמש במקום במטרפה ידנית) ומערבבים היטב בין 2-1 דקות. מוסיפים את הקמח בהדרגה, וממשיכים לערבב במשך כ-3 דקות עד לקבלת מרקם חלק, אחיד ודביק.
- להכנת הסופגניות יש 2 אפשרויות (באפשרות הראשונה, הסופגניות יוצאות עגולות יותר) -
- חותכים נייר אפייה לקוביות בגודל אגרוף, ובידיים משמנות יוצרים מתערובת הבצק כדורים בגודל אחיד. כל כדור מניחים על קוביית נייר אפייה, ומעבירים לטיגון בשמן החם יחד עם נייר האפייה (אל דאגה, נייר האפייה ייפרד מהבצק בשמן החם ואפשר יהיה להוציא אותו בקלות).
- אפשרות שנייה - בעזרת שתי כפות או בעזרת כף גלידה אחת, יוצרים כדורים מהבלילה וטובלים אותם בשמן החם (שימו לב: אם בחרתם להשתמש בשתי כפות, הקפידו לטבול את הכדורים בשמן בעדינות רבה, והיעזרו בכף השנייה בכדי להוריד את הבלילה לסיר). ניתן להיעזר במזלג כדי להפוך אותן.
- ברגע שהסופגניות מתחילות להשחים (שימו לב שלא יישרפו), מוציאים אותן מהסיר בעזרת כף גדולה ומחוררת לתוך קערה עם נייר סופג.
- עכשיו מוסיפים את התוספת שאתם אוהבים, מאבקים באבקת סוכר ומגישים. רצוי לאכול אותן כשהן חמות וזמן קצר לאחר הטיגון.
טיפ חשוב:
טמפרטורת השמן משמעותית מאוד להצלחת הסופגניות, ורק כשהוא מגיע לטמפרטורה של 160 מעלות - אפשר להתחיל בפעולת הטיגון. הקפידו למדוד אותו בעזרת מד טמפרטורות המגיע ל-160 מעלות, או בעזרת הכנסת כף עץ לשמן עד להיווצרות בועות קטנות.