התפריט החדש של צה"ל: טעמנו
מנות טבעוניות, פריכיות מחיטה מלאה, מוצרים ללא גלוטן והרבה דגים: בצה"ל החליטו לשדרג את התפריט הצבאי ולהפוך אותו לבריא ומזין יותר, ואיך הטעם? צפו
צילום: ליהי קרופניק
פריכיות מחיטה מלאה, דג סלמון ובצק פילו: בצה"ל הבינו כי המשפט "הצבא צועד על קיבתו" הוא לא סתם קלישאה נדושה, והחליטו לשדרג את מערך המזון הצבאי באמצעות
רכישת מזון חדש ומגוון, תוך מתן דגש על ערכים תזונתיים, לצד שיפוצים נרחבים של המטבחים וחדרי האוכל הצבאיים והנגשה ראויה יותר של האוכל לחיילים.
בין היתר, החליטו לרכוש ולהגיש בבסיסי צה"ל טופו וחלבונים עשירים מהצומח, מגוון דגים כמו פילה מושט, פילה לברק על מצע ארטישוק וסלמון, מאפי פילו במילוי ירקות מוקפצים ומבחר סלטים ומנות טבעוניות.
בניסיון לבחון האם התפריט הצבאי החדש אכן עבר שדרוג משמעותי מאז ימי הלוף וקופסאות הטונה, אירחנו באולפננו את רס"מ יוגב רווח - מנהל המטבח של החטיבה הטכנולוגית תל השומר - והקרבנו את קיבתנו לטובת הבדיקה. צפו בווידאו שבראש הכתבה.
ומה קרה לקופסאות השימורים? מהפכת המזון בצה"ל
צילום: אתר צה"ל
מומלצים