שתף קטע נבחר
 

חורף בצלחת: תפריטי החורף המעניינים

אספרגוס, תרד, עשבי תיבול, פטריות, פירות הדר, תותים - עכשיו כל הטוב הזה ועוד אצלכם בצלחת

תפריט הערב במסעדת "אלחנן"    (צילום: עידו ארז)

תפריט הערב במסעדת "אלחנן"    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

החורף מביא איתו ירקות טעימים שאפשר למצוא רק בעונה הקרה של השנה. תוסיפו לזה תבלינים מחממים שמרגישים אותם גם בגוף וגם בנשמה, וקיבלתם מנות חורף חדשות בצלחת.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
השפים מנצלים את מזג האוויר הזה עד תום, ואנחנו מרוויחים מנות מנחמות, תוצרת ימית טרייה ושופעת, וכמובן גם תבשילים, קדירות, מרקים וקינוחים בטעמי הדרים. וכן, לקינוח יש גם קרמבו.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

מתכונים למרקים

מתכונים לתבשילי קדירות

מתכונים לדייסה

 

 

 (  )

אלחנן

השף והאופה אלדד שמואלי השיק לאחרונה תפריט ערב עונתי ומשתנה, שיוגש מדי יום באמצע השבוע בין השעות 22:00-18:00. בין המנות שישתנו על בסיס יומי תוכלו למצוא מנת אנטיפסטי, גזרים מזוגגים בטימין, דבש ושום, לבנה מעושנת עם זעתר שרוף וחסה צלויה על פחמים עם קרם סיזר ודפים של פרמזן.

תפריטי חורף (צילום: אפיק גבאי)
תפריטי חורף(צילום: אפיק גבאי)
 

תוכלו לזלול שם כמה סוגי פיצות שעוברות אפייה בתנור הלחם שבמקום, בהן פיצה לבנה עם קרם פרש ותרד, פיצה לבנה ודקיקה עם תפוחי אדמה, גבינת ברי ופרמזן ועוד. לצידן מומלץ לטעום את הסלט הירוק בווינגרט בלסמי שכולל גם אפרסק צלוי, גבינת סנט מור ואגוזים קלויים, את הסלט עם קרעי הלחם והירקות הצלויים, את ברוסקטת הירקות ואת הסשימי דג.

 

בכניסה לקיבוץ משמרות, 04-8838200, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 15:00-7:00, לא כשר

 

הרברט סמואל

במסעדת השף, שממוקמת במלון "ריץ קרלטון" בהרצליה, השיקו תפריט חורף המבוסס על עשבי התיבול והירקות המקומיים הנפוצים בתקופה זו של השנה, לצד שימוש באגוזים, קטניות ומגוון תבלינים.

תפריטי חורף (צילום: יאיר שגיא)
תפריטי חורף(צילום: יאיר שגיא)
 

בין המנות שבתפריט החדש: בויאבז (72 שקלים), וישיסואז עם כרישה, תפוחי אדמה, גרגירי חומוס וקציפת שקדים (36 שקלים), טורטליני במילוי כתף עגל, בשר עגל ועלי מנגולד (92 שקלים), כבד אווז עם צ׳אטני שזיף (98 שקלים) ועוד.

 

השונית 4 הרצליה פיתוח, 073-2037596‏, ראשון-חמישי 15:00-12:30, 23:00-18:30, שישי 14:30-12:30, כשר

 

גוטל'ה

כאן החליטו החורף להתחדש עם תפריט הכולל מנות כמו בוואריה עם ריבת חלב (34 שקלים), וקינוחים אישיים של שוקוצ'ינו על בסיס של ביסקוויט שקדים עם כדורי שוקולד ומוס שוקולד מריר, קראנץ' פרלין וקרם אספרסו מלמעלה (34 שקלים) ומוס קסיס עם מוס שוקולד לבן (34 שקלים).

 

בתפריט הערב תוכלו למצוא מנות חדשות כמו סלט שורשים (47 שקלים), לביבות כרובית ומנגולד (47 שקלים), פיצה ים-תיכונית (48 שקלים), קציצות קארי ובשר בקר ופרגית המוגשות מעל אורז בסמטי (62 שקלים) ואת מנת ה"טראמפבורגר" - לחמניית המבורגר עם קציצת בקר, גבינת גאודה מותכת, ביצת עין ורוטב הולנדז (68 שקלים, כולל תוספת לבחירה).

 

המייסדים 54 אבן יהודה, 077-4320697, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 15:00-7:00, לא כשר

 

רובינשטיין

כאן מציעים קונספט חורפי חדש שבמסגרתו מוגשות פלטות בשר המתאימות לחלוקה. הפלטות מורכבות מסוגי בשר שונים המשתנים לפי ההיצע של הקצבייה במקום.

 

ובלי קשר לחומרי גלם של חורף - עוד מציעים שם פלטת "טחונים" שכוללת המבורגר איטלקי, המבורגר "רובינשטיין", המבורגר מקסיקני, צ'וריסוס וקבב (280 שקלים), וגם פלטת קצבים במשקל 1.2 קילוגרם (325 שקלים). הפלטה השלישית היא "הפלטה האדומה" שכוללת אנטרקוט, סינטה, פילה ונתח קצבים (470 שקלים).

 

לאחרונה הושקו שם עסקיות ערב חדשות שמחירן מתחיל ב-88 שקלים, וכוללות גם כוס יין שאפשר למלא ללא תשלום נוסף (35 שקלים לכל סועד).

 

גיבורי ישראל 17 נתניה, 09-7888838, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 (  )
 

מלגו ומלבר

השף מוטי טיטמן מלמד איך להכין סלט ארטישוק    (צילום: ירון ברנר)

השף מוטי טיטמן מלמד איך להכין סלט ארטישוק    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השף מוטי טיטמן השיק בימים אלה תפריט חדש בשם Table D'hôte. מדובר בארוחת טעימות שמרכיביה ישתנו אחת לשבוע, והיא תכלול שלוש מנות, שאליהן מוצמדות שלוש טעימות יין של יקב רקנאטי. מחיר הארוחה הזו הוא 175 שקלים לסועד.

ברוסקטה עם סלמון, שמנת ותרד (צילום: ירון ברנר)
שף מוטי טיטמן(צילום: ירון ברנר)
פנויים לצהריים? בימים אלה השיקו במסעדה גם תפריט עסקיות חורף שבמסגרתו מוגשים לחם, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר המנה העיקרית. הארוחה תוגש בימים ראשון-חמישי בין השעות 15:30-12:00, וטווח המחירים של העיקריות יעמוד על 148-69 שקלים.

מוטי טיטמן מכין אספרגוס ודג בתנור (צילום: ירון ברנר)
דג ואספרגוס(צילום: ירון ברנר)

ברוסקטה עם סלמון, שמנת ותרד (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בין המנות החדשות שתוכלו לטעום בעסקית: מרק דגים אדום עם סקאלופ וקונכיות פסטה שחורות (54 שקלים), טורטליני במילוי גבינת בושה עם פטריות יער ושימג'י, תרד וביצה רכה (95 שקלים) וצלעות טלה עם כרוב אפוי, גזרים צבעוניים ותפוחי אדמה בעשבי תיבול (69 שקלים ל-100 גרם).

 

רוטשילד 142 תל אביב, 03-6314214, ראשון-שבת 15:30-12:00, 24:00-18:00, לא כשר

 

יאקימונו

בסניף שברחוב רוטשילד בתל אביב השיקו תפריט טעימות חורף כמחווה לחגיגות יום ההולדת של קיסר יפן, אקיהיטו. התפריט החדש כולל את מנות הדגל של המסעדה ושמונה מנות נוספות, כמו "נאסו האשמי" - קוביות חציל ברוטב מיסו, מבחר נתחי סשימי, "מאגורו פפר" - נתחי טונה צרובה ומפולפלת ו"ג'אגימו מאנג'ו" - באן יפני שעשוי ממחית תפוחי אדמה וממולא בפירה שרימפס. מחירו של תפריט הטעימות הוא 190 שקלים לסועד.

   (צילום: מיטל סלומון)
(צילום: מיטל סלומון)
 

שד' רוטשילד 19 תל אביב, 03-5175171/2, ראשון-שבת 24:30-12:00, לא כשר

 

סיטארה

השף צחי מלול השיק תפריט חורף חדש שכולל פתיחים כמו סיגר במילוי שרימפס (78 שקלים) ועיקריות כמו ניוקי עם עלי תרד בר, אספרגוס, פרחי ברוקולי ושום קונפי (82 שקלים), דג בגריל לצד סלט בורגול (145 שקלים) ופילה בקר עם קרם בצל, אספרגוס, פטריות מלך היער ורוטב בורדולז קלאסי (180 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: יהונתן בן חיים)
תפריטי חורף(צילום: יהונתן בן חיים)
 

רוזנבלום הרצל 8 "סי אנד סאן" תל אביב, 03-699-6306, ראשון-שישי 24:00-8:00, שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

בית קנדינוף

בבר-מסעדה ששוכן בבניין "בית קנדינוף" העתיק במרכז יפו, השפים שמי גולומב ואיתי קושמרו השיקו תפריט חורפי חדש המושפע מהמטבח היפואי והים-תיכוני. הוא מוגש בימים שני עד שבת החל מהשעה 17:00, וכולל מנות כמו מסבחה לימה (36 שקלים), צלחת דגים בלקנית (44 שקלים), טליאטלה או פיצ'י יפואית עם אסאדו בקר וספריבס טלה מפורק (78 שקלים), "יפו רישקש" - קדירת קארי אדום וחלב קוקוס עם חציל תאילנדי, זוקיני, ברוקולי ואורז בסמטי (48 שקלים), קרפצ'יו דלורית (38 שקלים) ומנות נוספות.

תפריטי חורף (צילום: אפיק גבאי)
תפריטי חורף(צילום: אפיק גבאי)
 

הצורפים 14 יפו, 03-6502938, שני-חמישי 1:00-1:00, שישי-שבת 16:00-11:00, לא כשר

  

TYO

שף המסעדה, יאמה סאן, השיק תפריט חורף שכולל מנות ראשונות כמו אגדאשי טופו קלאסי (38 שקלים), ומנות עיקריות של "יאקיניקו אנטרקוט" עם פטריות שימאג'י, במבוק, אספרגוס וכרישה המוגשת מעל אורז עם רוטב יאקיניקו (128 שקלים) ו"טורי אבי קטצו קארי" - מנת רולדה של חזה עוף עם אספרגוס או שרימפס קריסטל בפנקו, אורז לבן וקארי יפני (88-76 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: אמיר מנחם)
תפריטי חורף(צילום: אמיר מנחם)
 

בגזרת הסושי מציעים בתפריט רול חדש המשלב בין לוקוס לאספרגוס (82 שקלים), ובעסקיות הצהריים יש מנות חדשות ומעניינות, בהן מרק שרימפס (68 שקלים).

 

מונטיפיורי 7 תל אביב, 03-9300333, ראשון-רביעי 16:00-12:00, 24:00-17:00, חמישי 24:30-12:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

קנטה

הרוף-טופ התל אביבי מתחדש עם שף ותפריט חדשים: השף כפיר ינין ("כתית", "המזללה", "קוואטרו" ו"בקפיקו") הצטרף לצוות המטבח, ואמון מעתה על המנות היוצאות ממנו.

 (צילום: תמוז רחמן) (צילום: תמוז רחמן)
(צילום: תמוז רחמן)
 

בתפריט יש מנות חדשות כמו "פיש טאקו" - טורטייה פתוחה עם דג מטוגן בבלילת בירה (44 שקלים), קובנייה בקר המוגשת מעל שלושה טוסטונים עם גבינת לבנה ודואה (48 שקלים) וצ'יזבורגר (54 שקלים), שעליו תוכלו להוסיף סלט ביצים (8 שקלים), ריבת שרי (8 שקלים) או גבינת בושה (12 שקלים). בלי קשר לחורף, לאחרונה התחילו להגיש שם גם עראייס (58 שקלים) וקרואסון במילוי סלמון כבוש (64 שקלים).

 

אבן גבירול 71 תל אביב, ראשון-שבת 2:00-20:00, לא כשר

 

Pomo

התפריט עבר לאחרונה שדרוג והתאמה לימים הקרירים, והוא מציע מנות חדשות כמו טונה צרובה על עגבניות וצ'ילי עם יוגורט מסקרפונה ובצלי שאלוט (68 שקלים) וקרצ'ופי פוזילי ארוך עם לימון ואפונה (68 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריטי חורף(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

גם בגזרת הבצקים התחדשו שם, ומעתה אפשר לזלול במקום פיצה עם תרד, מסקרפונה, קרם תרד, מוצרלה, גבינת צאן וביצת עין (62 שקלים) וקנלוני טלה עם בשמל ברוטב אמרטו (98 שקלים). לקינוח הוסיפו שם מנה חדשה של קראק פאי (50 שקלים).

 

הברזל 11 רמת החי"ל, 03-9225320, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

   

גרינברג

בביסטרו "גרינברג" שבאזורי חן בתל אביב החליטו להקדיש את החורף הזה למנות צרפתיות קלאסיות, שיוגשו מדי יום ראשון לאורך כל שעות היום.

תפריטי חורף (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריטי חורף(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

בין המנות החדשות: לביבות תפוח אדמה עם גרבלקס ביתי וקרם פרש (56 שקלים), טארט טאטן עם אנדיב מקורמל וטימין (62 שקלים), גראטן תפוחי אדמה עם סרטנים וכרישה (88 שקלים), תבשיל לחי עגל ביין אדום לצד ירקות שורש בציפוי בצק עלים וקינוח של פחזניות שקדים עם קרם פרלין ואגוזי לוז (48 שקלים).

 

אורי צבי גרינברג 25 תל אביב, 03-6136132, ראשון-חמישי 24:00-8:00, לא כשר

 

קלארו

במסעדת "קלארו" של השף רן שמואלי מגישים מנות חדשות במיוחד לכבוד החורף. בין המנות תמצאו מחבת של סרטנים כחולים בתנור עם תרד טורקי (96 שקלים) וקינוח של הקונדיטורית עפרי רהב - עוגת דלעת שהיא אינטרפרטציה לקראק פאי.

תפריטי חורף (צילום: יהונתן בן חיים)
תפריטי חורף(צילום: יהונתן בן חיים)
 

הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, 03-6017777, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי-שבת 2:00-9:00, לא כשר

  

גרקו

במסעדה היוונית מבית היוצר של המסעדן צביקי עשת מקבלים את החורף עם תפריט מיוחד שיוגש בימי ראשון בלבד. ביום הזה תוכלו לטעום שם מרק יוגורט לימון עם קפטדס בשר, ורווית'דה - מרק חומוס יווני. 

תפריטי חורף (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריטי חורף(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

עוד בתפריט מנת "פסולדה" - מרק שעועית, "פאקיס" - מרק עדשים ירוקות עם גבינת פטה, "קוטופולו" - תבשיל עוף יווני עם פסטה טרייה וגבינה (82 שקלים) וגם תבשיל אורז ושוק טלה חורפי במיוחד (132 שקלים).

 

אורי צבי גרינברג 25 תל אביב, 072-3929858, ראשון-חמישי 24:00-13:00, שישי-שבת 24:00-10:00, לא כשר

אבא אבן 9 הרצליה, 072-3727579, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

דאבל סטנדרט

בר הקוקטיילים השיק בערב השנה החדשה תפריט חורף שרקחה השפית עדי לוי ("אורקה", "כתית", "ז'אזו בר יין"). התפריט כולל קלאסיקות, בהן קרודו דג, בורקס טרטופו, לחם קסטן שחור במילוי רוסטביף, ירקות, מיונז-בזיל, חרדל וקורנישונים, "מעורב" פטריות ודאבל סליידר ברביקיו. כל המנות החדשות יעלו לכם שם 66-24 שקלים.

 

דיזינגוף 247 תל אביב, 03-5550966, ראשון-שלישי, שישי-שבת 3:00-18:00, רביעי-חמישי 3:00-15:00, לא כשר

 

מא פאו

המסעדה ההודית השיקה תפריט חורף שכולל מרק עדשים ועגבניות (28 שקלים), קלמארי פאקורה המוגש לצד מטבלי צ'אטני (36 שקלים) ופרגית טנדורי עם סלט ירקות ותפוח אדמה (58 שקלים).

 

תוכלו לטעום שם את מנת ה"מומביי בורגר" החדשה, שמורכבת מלחמניית פאו מתקתקה במילוי קציצה מבקר וטלה (48 שקלים), את מנת ה"סיק קבב" שנצלה בתנור טנדורי (64 שקלים) וגם מבחר נזידים המתחלפים מדי יום (38 שקלים).

 

החשמונאים 105 תל אביב, 03-7739797, ראשון-שישי 23:00-11:30, שבת 22:00-12:00, לא כשר

נחלת בנימין 59 תל אביב, 03-7739797, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 17:00-11:00, שבת 22:00-12:00, לא כשר

 

קלמטה

במסעדה היפואית הוסיפו לתפריט מנות כמו עלי גפן ממולאים לצד סלסת חצילים וגבינת חלומי צלויה (38 שקלים), ודפי סלק ממולאים בלבנה וחצילים על טחינה שחורה (40 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריטי חורף(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

עוד בתפריט החורף החדש: סלט פירות ים קפריסאי (72 שקלים), ניוקי ערמונים עם פטריות יער (68 שקלים), קבב דג בפטריית פורטובלו (74 שקלים) ותבשיל כתף טלה על קוסקוס עם ירקות (75 שקלים).

 

כיכר קדומים 10 יפו העתיקה, 03-6819998, ראשון-חמישי 24:00-17:00, שישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

Loveat

בסניף דיזנגוף של רשת בתי הקפה התל-אביבית השיקו תפריט עם מנות "סופר פודס", שאותן יצרה השפית אומינה קדמי. בין היתר תוכלו לטעום שם קערת סופר-פוד של פירות אדומים (45 שקלים), ראפ כוסמת עם קרם סלק, פלפל קלוי וטופו (44 שקלים) ו"סופרבול לאב איט" שמכיל אורז מלא עגול עם כרובית, בטטה ועגבנייה צלויה (48 שקלים).

 

מנות חדשות נוספות הן ריזוטו שחור עם ירקות שורש (47 שקלים) וסלט אבוקדו עם טופו ותפוח אדמה, שכולל גם חסות, בוטנים וטחינה אסייתית (53 שקלים). וזה עוד לא הכול - בוויטרינת הבוקר יש מעתה גם פודינג צ'יה, ביס קוקוס רו ולביבות מנגולד טבעוניות.

 

דיזנגוף 232 תל אביב, 03-5446470, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 17:00-7:00, שבת 22:00-8:00, לא כשר

 

לאסי בר

ב"לאסי בר", מבית היוצר של "דוסה בר", החליטו החורף לשדרג את תפריט הקינוחים עם ממתקי ספירולינה, מרציפן ומייפל.

 

בין המנות החדשות שנוספו לתפריט תוכלו לזלול שם ממתק מרציפן ומייפל שעשוי משקדים ומייפל קנדי אורגני (12 שקלים), ממתק ספירולינה עם שומשום שחור ומלא, תמרים, אורז תפוח וטחינה (12 שקלים) ועוד.

 

בן יהודה 188 תל אביב, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-12:00, כשרות בהשגחת צהר

  

צפרה

כאן השיקו לאחרונה עסקית שבת צהריים, שבה התפריט יוחלף אחת לחודש. הארוחה עצמה תורכב משלוש מנות נבחרות מתוך שלוש קטגוריות שבתפריט: סטאטו, מידו וסוריו. הארוחה תעלה 160 שקלים לסועד.

 

יגאל אלון 96 תל אביב, 03-6240044, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 23:00-18:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

West Side

מסעדת השף במלון "רויאל ביץ'" משיקה תפריט חדש עם מנות כמו "עלים של חורף" - סלט של חסה עם סלנובה, נענע, תרד, וינגרט הדרים ושקדים קלויים (62 שקלים), "סלט עוף ממזרח למערב" (68 שקלים), טרטר טונה אדומה וגזר מרוקאי עם עדשים, תפוזים, אריסה וכוסברה (75 שקלים) ומסבחה עם שקדי עגל, וינגרט שיפקה, תפוצ'יפס ראטה ואבקת טחינה (85 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריטי חורף(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

עוד בתפריט החדש: מנות כמו קטאייף טלה וצנוברים המוגש על סלט מנגולד חם עם חומוס (75 שקלים), כרוב ממולא בריזוטו ומח עצם (78 שקלים) וניוקי זנב שור (105 שקלים).

 

מלון רויאל ביץ' הירקון 19 תל אביב יפו, 03-7405054, ראשון-חמישי 23:00-19:00, כשר 

 

בראון

שפית המסעדה, מיכל לוי, יצרה לכבוד החורף מנות חדשות כמו "עוף שיכור" - כרעיים בקוניאק (92 שקלים), לינגוויני פטריות יער (86 שקלים), מנה של חציל שלם שרוף בתנור עם גבינת ריקוטה וסלט בורגול (54 שקלים) ופילה בקר עם כמה סוגים של דלעת ברוטב דמי גלאס ויין אדום (145 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריטי חורף(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

ניסים אלוני 10 מתחם G תל אביב, 03-5444024, ראשון-שבת 23:00-8:00, לא כשר

 

בראוני

תותים, מנדרינה ועשבי תיבול: בבייקרי ברמת אביב מציעים החורף גלידות ועוגות גלידה בטעמים חורפיים המכילים עשבי תיבול, תה והדרים, וגם קרמבו בטעמים מיוחדים.

 

בין הטעמים החדשים שתוכלו לטעום שם: גלידת מאצ'ה, סורבה מנדרינה וגלידת מרווה לימונית (24-16 שקלים). מבחר עוגות הגלידה כולל את עוגת ה"בומב שוקולד קפה", עוגת תותים עם סבלה פיסטוק ועוגת דולצ'ה עם ריבת חלב (120-95 שקלים). הקרמבו מגיעים במילוי קלאסי של וניל, קרם מוקה וקרם בננה, להרפתקנים (12-10 שקלים).

 

ברודצקי 17 תל אביב, 03-5538838, ראשון-שישי 22:00-7:30, שבת 22:00-9:00, לא כשר

 

טיטו

כאן השיקו לאחרונה תפריט חדש שנקרא "טיטו מגלה את אמריקה", וכולל מנות אמריקאיות מושחתות כמו "טיטו בורגר" - קציצת בקר עסיסית בלחמניית מק אנד צ'יז עם רוטב עגבניות, בייקון טלה ומוצרלה (59 שקלים), "פיצה באפלו" - פיצה מרגריטה עם נתחי עוף ברוטב באפלו חריף (74 שקלים), "צ'ילי דוג טיטו" - נקניקיית צ'וריסו עם סלופי בולונז, פרמזן, צ'דר, מוצרלה וחלפיניו מוחמץ. ואם לא די בכך, המנה האחרונה מוגשת לצד טבעות בצל מטוגנות וצ'יפס (66 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: שרית גופן)
תפריטי חורף(צילום: שרית גופן)
 

בנוסף, תוכלו לנשנש שם נאצ׳וס ברוטב פיצה עם מיקס של מוצרלה וצ'דר, גבינת שמנת וגוואקמולי (56 שקלים), מק אנד צ'יז (39 שקלים), פיצת שוקולד ומילקשייקים במגוון טעמים.

 

דרך יצחק רבין 53 (גב הקניון) גבעתיים, 03-6317080, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

ניתן טאי

השף שחף שבתאי השיק תפריט חדש עם מנות כמו קונפי ברווז ברוטב ברביקיו קולומביאני, המוגש לצד ארפה תירס ובצלי בלאדו (86 שקלים), סלט דג צלוי (89 שקלים), סרדינים קריספיים ברוטב קוקוס עם ג'ינג'ר, מקדמיה, צ'ילי ושמנת של פעם (78 שקלים) ומנה של קארי ברווז (105 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: יהונתן בן חיים)
תפריטי חורף(צילום: יהונתן בן חיים)
 

הארבעה 21 תל אביב, 077-9977-066, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 (  )

לוקס

המסעדה החיפאית של השף עלאא מוסא ושותפו אחמד אסדי השיקה לאחרונה תפריט חורף חדש עם מנות כמו פילה לברק על סלט בורגול עם עולש בר וצזיקי (94 שקלים), פילה בר ים עם רוטב כרישה, פטריות יער ופירה תפוחי אדמה (96 שקלים) ועוד.

תפריטי חורף (צילום: אפיק גבאי)
תפריטי חורף(צילום: אפיק גבאי)
 

בנוסף מבטיחים שם שלאורך כל עונת החורף יוגשו שם ספשלים כמו מרק פירות ים עם שומר ואניס, מנת קרפצ'יו שרימפס אדום מהים התיכון, מנת דג נצרן צלוי בתנור עם ירקות חורף ושמן זית ועוד.

 

לוקס, הנמל 13 חיפה, 077-2060970, ראשון-חמישי 24:00-18:00, שישי-שבת 24:00-12:30, לא כשר

 

הלנה

השף עמוס שיאון השיק לאחרונה תפריט טעימות חדש, המוקדש כולו לעונת המסיק ולשמן הזית המקומי. בתפריט יש מנות שנוצרו בשיתוף פעולה עם משפחת טפרברג (מחוות "עץ השדה"), ולצד כל מנה תוגש טעימה משמן הזית ששולב בה.

 

עבור 420 שקלים לזוג, תוכלו לטעום שם את הפוקאצ'ה של הלנה הנאפית בטאבון שבמקום ומוגשת לצד שמן זית ארבקינה, סירופ רימונים, ומנה של קרפצ'יו שרימפס עם תותים חריפים, טרגון, צנוברים ושמן זית מזן קורנייקי.

תפריטי חורף (צילום: אפיק גבאי)
תפריטי חורף(צילום: אפיק גבאי)
 

עוד בתפריט החורף: סלט שומר ומלפפון עם גבינת סופיה, בזיליקום סגול, פומלה ורודה ושמן פיקואל, וגם עלי מרוות ירושלים ממולאים בחיטה ירוקה, טלה וצימוקים. לעיקרית מציע שיאון מנה של רביולי סרטנים על עגבניות מרוסקות עם שמן זית, זעתר וגבינת כבשים מלוחה ומנה של מוסר ים בקונפי עגבניות שרי עם שמן קורטינה. לקינוח מגישים שם סורבה גויאבה עם פיסטוקים, בזיליקום ושמן זית, כמובן.

 

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00 לא כשר

 

ליבירה

בפאב-מבשלה החיפאי, שעל התפריט שלו אחראי השף רועי אברהם, מציעים לאורך כל עונת החורף ספשלים כמו תבשיל לחי עגל ברוטב לימון פרסי עם תפוזים, אניס וגרגירי חומוס שמוגש לצד ניוקי (72 שקלים), מרק ארטישוק ירושלמי ותרד (32 שקלים), מרק עגבניות שרופות בניחוח ערק (32 שקלים) וברווז עם ריבת תפוזים סיניים שמוגש לצד לחם שיפון (34 שקלים).

ברים קולינריים ליבירה (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

בגזרת הקינוחים תוכלו לטעום שם בלינצ'ס עם בננות מקורמלות, רוטב טופי וסורבה קוקוס (42 שקלים) וטארט טאטן בננות (36 שקלים).

 

הנמל 26 חיפה, 04-3740251, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

מסעדת תשבי

במסעדה הממוקמת במדרחוב בזיכרון יעקב מגישים תפריט ערב חורפי שכולל מנות ראשונות כמו מאפה בירה וקממבר (42 שקלים) ועיקריות כמו רדיאטורה סלקים (68 שקלים). יש שם גם פיצות חדשות כמו "פיצאמציה" עם תוספות של אננס, אנשובי, גבינת פקורינו ועלי רוקט (64 שקלים) וסלטים חדשים, בהם סלקים עם גבינה כחולה ויוגורט באפלו (60 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: דני גולן)
תפריטי חורף(צילום: דני גולן)
 

המייסדים 33 זיכרון יעקב, 04-6290280, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 15:00-8:00, לא כשר  

 (  )

אברטו

השף אסף שטרן השיק לאחרונה תפריט צהריים חדש שכעת התעדכן עם מנות חורפיות. התפריט מוגש במסעדה מראשון עד חמישי בין השעות 16:00-12:00, וכולל מנות עיקריות כמו פפרדלה עם גבינת סטרטצ'לה (73 שקלים), קרואסון צלי כתף בבישול ארוך (80 שקלים) וכבד עוף בפורט (83 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריטי חורף(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

מנות נוספות וחדשות בתפריט הן עראייס מנתח קצבים (85 שקלים), סופריטו שקדי טלה (85 שקלים) ועוף בטמפורה (87 שקלים).

 

שכביץ 5 גדרה, 08-6680066‏, ראשון-חמישי 16:00-12:00, 23:00-18:00 שישי 13:00-9:00, 23:00-18:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

כרמים

השף סהר רפאל השיק בשני הסניפים של המסעדה (מושב סגולה ובאר שבע) תפריט חורף עם מנות כמו בוראטה של מחלבת עברי (64 שקלים), המבורגר במשקל 300 גרם משובץ בכבד אווז, ומוגש מעל פירה עם ביצה עלומה ברוטב פטריות וציר בקר (96 שקלים) ועוד.

 

מושבה סגולה, בכניסה למושב, 08-8505859, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

דרך חברות 66 באר שבע, 08-9966444, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

כפרה בר אנד טפאס

כאן השיקו לאחרונה תפריט ארוחות בוקר ובראנץ' חדש עם מנות כמו קרואסון סלמון מעושן וגבינת שמנת (54 שקלים), "בנדיקטוש" - בריוש עם בייקון טלה, קורנדביף, ביצה עלומה ורוטב הולנדז (62 שקלים), ובריוש עם שרימפס, ביצה עלומה ורוטב הולנדז (62 שקלים).

 

לצד זה, השף יוסי נחמן שדרג את תפריטי הערב והלילה, ומעתה תמצאו בהם מנות חדשות כמו מולים באריסה ויוגורט (69 שקלים), טרטר ירקות ב"קן" קולורבי (38 שקלים), קובנייה פילה בקר בורגול (54 שקלים), לזניית סרטנים ושרימפס (92 שקלים) ופאייה פירות ים (89 שקלים).

 

סמילנסקי 25 באר שבע, 08-6654854, ראשון-חמישי 15:30-9:00, 1:00-19:00, שישי-שבת 1:00-8:00, לא כשר

 

 (  )

רופטופ והפי פיש

מסעדת "רופטופ" של השף קובי בכר השיקה תפריט שמחבר בין טעמים ים-תיכוניים וירושלמיים לטכניקות קלאסיות מהמטבח הצרפתי. בין היתר תמצאו בו מנות חורפיות כמו סלמון קונפי בקראסט גרעיני דלעת וחמנייה המוגש עם סלט חם של דגנים ואיולי לימון כבוש (72 שקלים), סלט שעועית לימה בווינגרט שאלוט עם ירקות חורף צלויים ופטה שקדים מושחמת (54 שקלים) וצלעות טלה בגריל פחמים, המוגשות לצד תבשיל פריקה וקרם ארוגולה, ירקות חרוכים, פיסטוק חלבי ושקדים (186 שקלים). מנות נוספות שתוכלו למצוא בתפריט החדש הן פילה בר ים צרוב במרק חיטה (170 שקלים) ומח עצם צלוי בטאבון (70 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: איליה מלניקוב)
תפריטי חורף(צילום: איליה מלניקוב)
 

במסעדת "הפי פיש" (שגם עליה אחראי השף קובי בכר) הושקו לאחרונה תפריט בוקר שישי, שמוגש מדי יום שישי בין השעות 14:00-10:00, ותפריט חורף. בתפריט שישי תוכלו לזלול מנה עיקרית לבחירה שתוגש לצד סלסילת לחמים ומאפים, גבינות, מאזטים, שתייה קלה, קפה או תה. מבחר העיקריות כולל טוסט גאודה עם סלמון, גבינת שמנת וביצת עין מעל (92 שקלים), שקשוקה עם פטה צאן וחציל מטוגן פריך מעל (89 שקלים) וחריימה של בוקר (98 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: אפיק גבאי)
תפריטי חורף(צילום: אפיק גבאי)
 

בתפריט החורף תוכלו לזלול מנות כמו שווארמה דגים עם רוטב של טחינה ויוגורט, עדשים, בצל מוחמץ ועמבה (72 שקלים), מרק דגים עם לחם גריל (58 שקלים) וקוסקוס דגים (92 שקלים).

 

רופ טופ: מלון ממילא, 02-5482230, ראשון-חמישי 23:00-18:00, שישי 24:00-12:00, שבת 23:00-12:00, כשר; הפי פיש: שדרות ממילא 14 ירושלים, 02-5482230‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-10:00, כשר

  

תמול שלשום

המוסד הירושלמי חוגג חצי יובל, ולרגל המאורע המרגש גייס לשורותיו את השף אדר קפלן מורש והשיק תפריט חדש, שאותו מגישים שם לצד יין שיוצר במיוחד עבור חגיגות ה-25 על ידי יקב רקנאטי.

תפריטי חורף (צילום: יח
תפריטי חורף(צילום: יח"צ)
 

בין המנות החדשות שתוכלו לטעום שם: פוקאצ'ה אגסים וגבינה כחולה (48 שקלים), קפלטי תרד וריקוטה עם קונפי עגבניות (64 שקלים) ומנות כמו פולנטה עם ביצה עלומה וגבינת מנצ'גו (68 שקלים) ותבשיל של פטריות בורגיניון (58 שקלים).

 

יואל משה סלומון 5, נחלת שבעה ירושלים, 02-6232758, ראשון-חמישי 23:00-8:30, שישי 15:00-8:30, מוצ"ש-24:00, כשר

 

 (  )

ביתא

ברשת המסעדות של השפית איילת לטוביץ השיקו לא מזמן תפריט חורך שכולל מנות כמו אסאדו מבושל במיץ תפוזים המוגש בלחמנייה מתקתקה עם שום, מיונז וואסבי בתוספת תפוחי אדמה פריכים (78 שקלים) וכריך סרדינים חם (54 שקלים).

 

עוד בתפריט: טאבולה קינואה וירקות (62 שקלים), דניס ברוטב חריימה המוגש לצד אורז ומחית תרד (110 שקלים), תבשיל צלי צוואר עם לבבות ארטישוק ואפונה (78 שקלים) וקינוח של אורז בחלב ופרג (36 שקלים).

 

ברודצקי 17 תל אביב, 1-700-700-937, ראשון-שישי 23:30-8:00, שבת 23:30-9:00, לא כשר

צה"ל 71 תל אביב,1-700-700-937, ראשון-שישי 23:30-8:00, שבת 23:30-9:00, לא כשר

השקמה 1 סביון, 1-700-700-937, ראשון-חמישי 22:30-8:00, שישי 23:30-8:00, שבת 23:30-9:00, לא כשר

צמרות 2 הרצליה, 1-700-700-937, ראשון-חמישי 22:30-8:00, שישי 23:30-8:00, שבת 23:30-9:00, לא כשר

 

קמפאי סטריט ווק

ברשת האסייתית חוגגים את החורף עם ספשלים מחממים, שיוגשו שם עד סוף חודש פברואר. בין המנות החדשות שתוכלו לטעום שם: "פונג'אבי סמוסה" - מנה הכוללת שתי יחידות של סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה ואפונה על רוטב קארי עם קוקוס וכוסברה (24 שקלים), ומנת סלמון חלפיניו רול שמורכבת מרול סלמון בטמפורה עם מלפפון, בצל ירוק ובטטה ומוגשת לצד סלסה של אבוקדו חריף (42 שקלים).

 

עוד בתפריט החורף: מרק ראמן עוף אובאצ'אן עם אטריות ראמן ופטריות, ביצה, נתחי עוף, ירקות, אצת נורי ושום פריך (45 שקלים) ומנת נודלס קארי מאלזי, שכוללת אטריות טריות עם נתחי טופו, עוף או בקר וירקות ברוטב קארי-קוקוס, תרד, בוטנים קצוצים וצ'יפס בטטה (מנה קטנה 49 שקלים) מנת עוף (52 שקלים) ומנת בקר (56 שקלים). 

 

להשיג בסניפי הרשת, *6288

 

אגאדיר

תפריט החורף החדש של רשת מסעדות ההמבורגר כולל מנות ותוספות מעניינות כמו "המבורגר דיאנא" של השף דוחול ספאדי מנצרת, שעשוי מבקר וטלה ומוגש עם גבינת עיזים ואיולי לימונים כבושים (79 שקלים), ולצידו המבורגר "מקסי אסור", שמוגש עם תוספת של כבד אווז צרוב על הפלנצ'ה וריבת בצל (79 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: איתן וכסמן)
תפריטי חורף(צילום: איתן וכסמן)
 

מנות חדשות נוספות בתפריט הן "אנגוס קרניבורים" - המבורגר אנטרקוט המוגש עם קורנדביף, איולי צ'יפוטלה וחזה אווז מעל (79 שקלים) וצ'יפס בטטה (22 שקלים). בגזרת הראשונות והתוספות תוכלו להתפנק שם עם סלט ביצים, סלט עגבניות, קורדנביף, חזה אווז ופלפלים קלויים פיקנטיים (14-7 שקלים לתוספת).

 

להשיג בכל סניפי הרשת

 

אנגוס

רשת הבשרים מהצפון השיקה לכבוד העונה הקרה תפריט עראייס שעושה כבוד לפיתה הלבנונית. בתפריט תמצאו מגוון אינטרפרטציות יצירתיות של המנה הפופולרית, בהן עראייס קלאסי (30 שקלים) ו"עראיס שחיתות" שמורכב משילוב של בשר בקר וטלה וכולל גם צ'דר, פורטובלו ובצל (33 שקלים).

תפריטי חורף (צילום: סטודיו המטבחון)
תפריטי חורף(צילום: סטודיו המטבחון)
 

מנות עראייס נוספות הן ה"עראייס מחמאר", שכולל נתחי פרגיות ובצל מתובלים בסומק וצנוברים (33 שקלים), ועראייס זנב שור עם בצל ועגבנייה (35 שקלים). התפריט מוגש במהלך כל ימות השבוע, ובסניף תל אביב החל מהשעה 17:00.

 

להשיג בכל סניפי הרשת

 

ביירן מרקט

ברשת ה"סטריט פוד" הגרמנית התפריט שודרג עם ספשלים חורפיים חדשים כמו "סוסג' ריבס" - נקניקייה מבשר בקר (28 שקלים) ו"הלגה ריבס" - מנה המכילה 50 גרם בצל מקורמל, שתי נקניקיות צ'וריסוס, מיונז מעושן, שבבי בצל קריספי, מלפפון וקורנישון (44 שקלים).

 

בתפריט החדש תוכלו למצוא גם את מנת ה"ביירן רולדן" (מוגש בינתיים רק בסניף שרונה), שהיא נקניקיית קנקר עוף עטופה בראפ אנטרקוט עם פרמזן (38 שקלים).

 

להשיג בכל סניפי הרשת

 

בורגר סאלון

ברשת ההמבורגרים מבית היוצר של מסעדת הבשר הצפונית "לימוזין" השיקו לקראת לאחרונה המבורגרים חדשים. כיום, בנוסף לסדרת ה-wild burger, תוכלו להזמין בסניף הרשת שביקום גם בורגר צמחוני (41 שקלים), בורגר פרגית (41 שקלים) ובורגר סלמון (46 שקלים).

 

מתחם יקום (על כביש החוף), 1-700-705-715, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

 

מקס ברנר

ברשת השוקולד יצאו עם תפריט חדש המבוסס על תותים, וכולל מנות כמו עוגת גבינה ותותים (49 שקלים) ומנת שרינג של תותים ושוקולד לבן (99 שקלים). לצידן מגישים שם גם פנקייק תותים ושוקולד לבן (52 שקלים) וופל תותי פרוטי (58 שקלים).

 

להשיג בכל סניפי הרשת

 

קפה ג'ו

בתפריט החורף של רשת בתי הקפה הארצית תמצאו מנות חדשות כמו "בוקר איכרים" (45 שקלים), מרק קובה דלעת (35 שקלים), ניוקי שמנת וערמונים (49 שקלים) וסנדוויץ' ופל בלגי (36 שקלים). בגזרת המתוקים תוכלו לטעום שם קראק פאי (41 שקלים) ושוקולטה קוקוס.

 

להשיג בכל סניפי הרשת

 

רפאלו

ברשת המסעדות האיטלקית מציעים תפריט חדש עם מנות כמו "פולנטה קרוקאנטה" – פולנטה בציפוי פריך עם גרבלקס וביצה רכה (52 שקלים), מנת "זוקה אה קסטנייה" – דלעת קרם ערמונים צלויה בתנור עם חמאת בלסמי, קרם פרש וגבינת בושה המוגשת עם קרמבל פרמזן, ערמונים טריים ואגוזי פקאן מלמעלה (49 שקלים) ו"סלמון פרימוורה" – פילה סלמון ברוטב יין לבן, חמאה, אספרגוס, תרד, אפונה, ברוקולי, שעועית ירוקה טרייה וכרישה (104 שקלים).

     (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

להשיג בשלושת סניפי הרשת

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
תפריטי החורף החדשים במסעדות
צילום: אפיק גבאי
מומלצים