שתף קטע נבחר
 

תותים: 4 מתכונים מתוקים

מתכוננים לולנטיין: קראמבל, ברד פודינג, עוגיות חמאה וגם מתכון לריבה - ארבעה מתכונים עם הפרי הכי חושני של העונה

צילום: ירון ברנר | עריכה: אביתר כהן

צילום: ירון ברנר | עריכה: אביתר כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

מתכונים עם תותים (צילום: ירון ברנר)
מתכונים עם תותים(צילום: ירון ברנר)
 

קראמבל תותים עם קרם מסקרפונה  

קינוח מרשים שמורכב משכבות מסקרפונה, תותים טריים וקראמבל, שדורש מעט מאוד עבודה והופך כל סיום של ארוחה למתוק במיוחד.

 

המצרכים (ל-25 יחידות): 

לקראמבל -

250 גר' קמח 

170 גר' חמאה

170 גר' סוכר 

 

לקרם מסקרפונה -

250 גר' גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר

1 מכל שמנת להקצפה

50 גר' אבקת סוכר

מעט תמצית וניל

סלסלת תותים (250 גר'), שטופים ופרוסים

שוקולד לבן מגורד - לא חובה

מתכונים עם תותים (צילום: ירון ברנר)
מתכונים עם תותים(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הקרמבל - במיקסא עם וו גיטרה מערבבים את כל מצרכי הקרמבל עד לקבלת תערובת פירורית, ומעביריםן למקרר למשך חצי שעה. 
  2. אחרי חצי שעה מוציאים מהקירור, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-60 מעלות במשך כ-20 דקות (שימו לב: חשוב לערבב מידי פעם במהלך האפייה, כדי למנוע היווצרות של גושים גדולים מידי).
  3. מכינים את קרם המסקרפונה - בקערה מערבבים היטב את גבינת המסקרפונה עד לקבלת מרקם רך ואחיד. במיקסר או בעזרת בלנדר מוט מקציפים שמנת, סוכר ווניל, ומאחדים עם גבינת המסקרפונה.
    מתכונים עם תותים (צילום: ירון ברנר)
    מתכונים עם תותים(צילום: ירון ברנר)
  4. מרכיבים את הקינוח על פי הסדר הבא -  בכוס מסדרים שכבה של קרם, מעליה מניחים שכבה של קרמבל ותותים (השכבה העליונה של התותים צריכה להגיע כמעט עד קצה הכוס). מגרדים מעל מעט שוקולד לבן, ומגישים מיד. אפשר לשמור כל מרכיב בנפרד עד שלושה ימים במקרר.

 

ברד פודינג תותים

אחד הקינוחים הכי כיפיים להכנה, גם שימוש בשאריות לחם "ישן" עם מרכיבים זמינים בכל מקום - הקינוח שהגיע אלינו מהמטבח הבריטי והפך לפופולארי מאוד בשנים האחרונות - במסעדת קלארו אנחנו אופים בטאבון האבן, אבל גם בתנור הביתי התוצאה לא פחות ממעולה.

 

המצרכים (לתבנית פיירקס מרובעת/מלבנית אטומה, או ל-5 כלים אישיים):

שאריות של לחם או של חלה אחת (עדיף חלה או לחם לבן)

סלסלת תותים (250 גר'), חתוכים לרבעים, ומושרים בקערה עם 2 כפות סוכר במשך 10 דקות

 

למילוי -

250 מ"ל חלב

500 מ"ל שמנת מתוקה + 100 גר' סוכר

175 גר' חלמונים (10 ביצים) + 40 גר' סוכר

12 מ"ל תמצית וניל

צימוקים או אוכמניות מיובשות - לא חובה

 

להגשה -

גלידת וניל איכותית

מתכונים עם תותים (צילום: ירון ברנר)
מתכונים עם תותים(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השכבה של החלה והתותים - פורסים את החלה לקוביות בינוניות, ומרפדים עם הפיסות את תחתית התבנית, מוסיפים מעל כמות נדיבה של תותים, מכסים בשכבת חלה נוספת ומעליה מסדרים שוב את התותים.
  2. מכינים את המילוי - בסיר קטן מחממים שמנת וסוכר עד שהסוכר נמס, ומכבים את האש לפני שהתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים לסיר את החלב, ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר והווניל. משווים טמפרטורות, ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד מעט מתערובת השמנת לקערת החלמונים. מעבירים את התערובת שבקערה לסיר, ומערבבים היטב עד שהביצים מתבשלות לגמרי.
  4. אפייה - יוצקים את תערובת המילוי על התבנית עם החלה והתותים (עד כ-3 מ"מ מסוף הכלי), מפזרים מעל את הצימוקים או את האוכמניות המיובשות ומניחים על תבנית נוספת, אותה ממלאים במים עד מחצית מגובהה (בן מארי).
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות במשך 25 דקות. מסובבים את התבנית, ואופים במשך 25 דקות נוספות. לפני שמוציאים את התבנית מהתנור, יש לוודא שהמלית יציבה מעט ולא נוזלית.
  6. מגישים חם עם גלידת וניל מעל.
    מתכונים עם תותים (צילום: ירון ברנר)
    מתכונים עם תותים(צילום: ירון ברנר)

  

עוגיות חמאה במילוי ריבת תות

המצרכים:

400 גר' קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

200 גר' חמאה

170 גר' אבקת סוכר

4 חלמונים

2 כפות חלב

קורט מלח

 

למילוי -

ריבת תות (ראו מתכון בהמשך) 

מתכונים עם תותים (צילום: ירון ברנר)
מתכונים עם תותים(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - בקערת מיקסר או במעבד מזון מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבבים את החלב והחלמונים בקערה נפרדת, ויוצקים לתערובת החמאה והקמח. מערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי דק של 4 מ"מ, ומעבירים לקירור עד שהבצק מתקשה  (בין 40 דקות עד לשעה וחצי).
  3. קורצים מהבצק עוגיות בצורת עיגול או פרח, ובחצי מהכמות של העוגיות יוצרים חור קטן באמצע (לצורך פעולה זו, אפשר להיעזר בפקק של בקבוק).
  4. אפייה - מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10 דקות או עד להזהבה קלה (הקפידו על כך שהעוגיות לא יישרפו או ישחימו יתר על המידה). 
  5. מרכיבים את העוגיות - מוציאים את העוגיות האפויות מהתנור ומניחים בצד לצינון. אחרי שהעוגיות מתקררות, ממלאים את העוגיות השלמות בנקודת ריבה (לא יותר מידי כדי שלא תנזל מהצדדים), מניחים מעל  את העוגיות עם החור וסוגרים כמו סנדוויץ'. מפזרים מעל אבקת סוכר, ומאחסנים בצנצנת סגורה.
    מתכונים עם תותים (צילום: ירון ברנר)
    מתכונים עם תותים(צילום: ירון ברנר)
    מתכונים עם תותים (צילום: ירון ברנר)
    מתכונים עם תותים(צילום: ירון ברנר)

 

ריבת תות

המצרכים:

1 ק"ג תותים, ללא העוקץ (מומלץ להשתמש בתותים בשלים) 

500 גר' סוכר

10 גר' פקטין או ליבה של 5 תפוחים, כולל הגרעינים

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב מבשלים את התותים ואת הסוכר על אש נמוכה, עד שהתותים מתרככים וכל הסוכר נמס במשך כחצי שעה.
  2. אם בחרתם להוסיף פקטין - ערבבו אותו עם 20 גרם סוכר, וכשהריבה רותחת הוסיפו את התערובת בהדרגה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. אם בוחרים בשיטת ליבת התפוחים - הוסיפו אותם לסיר אחר שהריבה הגיעה לרתיחה, ובשלו במשך כ-5 דקות נוספות. בסיום הבישול, הניחו לריבה להתקרר בצד עם התפוחים בתוכה.לפני ההגשה, שלפו את ליבות התפוחים ואחסנו את הריבה בצנצנת סגורה.

 

המתכונים באדיבות עפרי רהב, קונדיטורית במסעדת "קלארו" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לב אדום. מתכונים עם תותים
צילום: ירון ברנר
מומלצים