שתף קטע נבחר

 

7 מתכונים מהערבה

קיש אנטיפסטי, ריבת עגבניות שרי, מרק פלפלים ועוד: שבעה מתכונים שעושים כבוד לתוצרת החקלאית של הערבה

צילום: אופיר האוזמן

צילום: אופיר האוזמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קיש אנטיפסטי

המתכון באדיבות הקונדיטורית חגית שחם (בעלת הקונדיטוריה "דברים של טעם" במושב עין יהב)

 

המצרכים:

לבצק -

1/2 1 כוס קמח + 1/2 1 כפית אבקת אפייה

100 גר' חמאה

1/4 כפית מלח

100 גר' (1/2 גביע) שמנת חמוצה

 

למלית - 

1 חציל בינוני, קלוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

2 זוקיני, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים צהובים

1/2 חבילה גבינת עיזים

2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

 

לרוטב - 

2 ביצים בגודל L

1 חבילת שמנת מתוקה 38%

1/4 כוס עירית קצוצה

1 שן שום כתושה

1 כפית שטוחה מלח

פלפל שחור טחון - לפי הטעם

מתכונים מהערבה התיכונה (צילום:
מתכונים מהערבה התיכונה(צילום: "דברים של טעם")
 

אופן ההכנה:

  1. אופים את הירקות - מחממים את התנור על אופציית הגריל, ומתחילים בהכנת הירקות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפיה, משמנים בספרי שמן, מניחים את פרוסות החצילים והקישואים, ממליחים קלות ומרססים בספרי שמן שוב. אופים את הירקות בגריל עד להזהבה יפה. הופכים את הירקות, ומשחימים קלות גם את צידם השני. מוציאים ומקררים מעט.
  3. קולים את הפלפלים בגריל על הגז או על האש, עד שהקליפה משחירה מעט. מכניסים לשקית ניילון וסוגרים על מנת להקל על הקילוף. מנקים את הפלפלים מהקליפות והגרעינים, חותכים לרצועות אורך ורוחב כ-2 ס"מ, ומניחים בצד.
  4. מכינים את הבצק -  במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה ומלח ומפעילים לקבלת תערובת פירורית עדינים, מוסיפים את השמנת ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (הכדור מתקבל די מהר).
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול מעט מקוטר התבנית, מרפדים את התבנית בבצק, מהדקים לדפנות וחותכים בצק עודף.
  6. מחוררים את הבצק ומכסים ברדיד אלומיניום בצורה הדוקה. אופים מכוסה בנייר האלומיניום (מונע את צניחת הדפנות בעת האפייה) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 20-15 דקות לחצי הזהבה. מוציאים ומקררים מעט.
  7. מניחים על הקלתית החצי אפויה שכבת חצילים, מעליה שמים את שכבת הקישואים, ומעליהן מפזרים עגבניות מיובשות וחתיכות של גבינת עיזים. על הכל מסדרים בצורת "שמש" את רצועות הפלפלים האדומים והצהובים.
  8. מכינים את הרוטב - מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב, רצוי בעזרת בלנדר מוט. שופכים בזהירות את הבלילה על פני הירקות שכבר הונחו על הקלתית החצי אפויה, ומחזירים את הקיש לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-35 דקות עד שפני הקיש מזהיבים.
    מתכונים מהערבה התיכונה (צילום:
    מתכונים מהערבה התיכונה(צילום: "דברים של טעם")

 

סלט עגבניות שרי ברוטב פסטו

מתכון באדיבות מסעדת "נוף צוקים", מושב צוקים

 

המצרכים:

עגבניות שרי צהובות ואדומות, חצויות לאורכן

1 שן שום כתושה

מעט חומץ בלסמי

קמצוץ מלח

שמן זית - לפי הטעם

 

לפסטו -

2 כוסות עלי בזיליקום, טריים ודחוסים

1/2 כוס שמן זית כתית

1/2 כוס גבינת פרמזן

1/4 כוס אגוזי מלך או צנוברים

2 שיני שום גדולות

מלח, פלפל שחור

 

להגשה - לא חובה -

1 בצל סגול, חתוך גס

צנוברים

פטרוזיליה קצוצה

מתכונים מהערבה התיכונה (צילום: יח
מתכונים מהערבה התיכונה(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפסטו - טוחנים את עלי הבזיליקום, השום, האגוזים והגבינה במעבד מזון. במהלך הטחינה, מוסיפים בהדרגה את השמן, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון עד למרקם הרצוי.
  2. מכינים את הסלט - בקערת הגשה, מערבבים את עגבניות השרי עם השום ומתבלים בחומץ בלסמי, מלח ושמן הזית.
  3. הגשה - יוצקים מעל את רוטב הפסטו, מוסיפים את הבצל הסגול, הצנוברים והפטרוזיליה הקצוצה (אם רוצים, לא חובה), ומערבבים בעדינות עד לאיחוד טעמים. מגישים מיד.

 

סלט קישואים

מתכון באדיבות מסעדת "נוף צוקים", מושב צוקים

 

המצרכים:

5-4 קישואים טריים, קלופים ופרוסים לקוביות של 1*1 ס"מ

מעט שמן זית, לזילוף

מעט מלח גס

1 בצל סגול, קצוץ דק

צרור שמיר, קצוץ דק

מתכונים מהערבה התיכונה (צילום: באדיבות מסעדת
(צילום: באדיבות מסעדת "נוף צוקים")

אופן ההכנה:

  1. אופים את הקישואים - מסדרים את קוביות הקישואים בתבנית אפייה, מתבלים במלח גס ובשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך חצי שעה עד להשחמה.
  2. מוציאים את הקישואים מהתנור, ומניחים אותם בצד להתקרר במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  3. הגשה - כעבור חצי שעה מוסיפים מעל הקישואים את הבצל והשמיר הקצוצים, מערבבים היטב ומגישים. 

 

מרק פלפלים

המתכון באדיבות מסעדת "אורסולה", מושב צוקים 

 

המצרכים (ל-5 מנות):

10 פלפלים אדומים, טריים ויפים, קלופים וללא גרעינים

1 בטטה בקליפתה

1 תפוח אדמה בקליפתו

1 מכל שמנת מתוקה (לטבעוניים - אפשר להחליף ב-1 מכל קרם קוקוס)

4 שיני שום כתושות

מעט אגוז מוסקט טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח, פלפל - לפי הטעם

 

להגשה - לא חובה -

שקדים לבנים, קלופים קלויים

פטרוזיליה קצוצה

מתכונים מהערבה התיכונה (צילום: באדיבות מסעדת
(צילום: באדיבות מסעדת "אורסולה")
 

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים על הגריל או על אש גלויה עד להשחמה.
  2. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים את תפוח האדמה והבטטה עד לריכוך. לאחר האפייה, מסירים מהם את הקליפה ומניחים בצד לצינון. 
  3. בבלנדר או בעזרת בלנדר מוט, מעבדים את הפלפלים עם הבטטה ותפוח האדמה עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה ואת התבלינים, ומעבדים שוב עד לקבלת תערובת במרקם משחתי.
  4. מעבירים את התערובת לסיר גדול, ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד לרתיחה.
  5. כשהתערובת רותחת, יוצקים אותה לקעריות, מקשטים בשקדים לבנים קלופים וקלויים ומעט פטרוזיליה, ומגישים מיד.

 

מרק זוקיני טבעוני עם קרם קשיו

המתכון באדיבות מסעדת "רוזטה"

 

המצרכים (לסיר מרק ביתי עבור 4 סועדים):

1 ק"ג זוקיני טרי

1 בצל, קלוף ופרוס לעיגולים דקים

1 שן שום שלמה, ללא הקליפה

עשבי תיבול לפי הטעם - שמיר, בזיליקום

מלח ופלפל לבן או שחור

 

לקרם קשיו -

1 כוס קשיו טבעי לאחר השרייה של 6-4 שעות במים, שטוף ומסונן

מעט מלח

 

להגשה -

מעט עשבי תיבול קצוצים

שמן זית, לזילוף

מעט קליפה מגורדת מלימון אחד טרי

מתכונים מהערבה התיכונה (צילום: באדיבות מסעדת
מתכונים מהערבה התיכונה(צילום: באדיבות מסעדת "רוזטה")

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרק - שוטפים היטב את הזוקיני, חותכים את הקצוות ופורסים לפרוסות דקות. מחממים סיר, כשהוא חם מאד מכניסים פנימה את הזוקיני, הבצל, השום ומתחילים לאדות תוך כדי ערבוב.
  2. מנמיכים את הלהבה לחום בינוני ומערבבים תוך כדי אידוי, כך שהירקות יפרישו את כל הנוזלים שלהם ותיווצר שכבת מי ירקות בסיר.
  3. מרסקים את התערובת בעזרת בלנדר מוט עד למרקם הרצוי. מוסיפים מלח ופלפל, עשבי תיבול ומעט מים עד לסמיכות המרק הרצויה. מביאים את התבשיל לרתיחה במשך כעשר דקות, עד שהטעמים מתאזנים.
  4. מכינים את קרם הקשיו - לכוס הקשיו מוסיפים כוס מים קרים וקצת מלח, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט בכלי צר וארוך (אפשר גם להשתמש בבלנדר רגיל) עד לקבלת תערובת במרקם קרמי. מוסיפים מים בהתאם לסמיכות הרצויה, ומערבבים היטב.
  5. הגשה - יוצקים את מרק הזוקיני לקעריות הגשה, מוסיפים מעל כף מקרם הקשיו, מתבלים במעט פלפל שחור וזילוף של שמן זית, ומקשטים בעשבי תיבול ומעט גרידת לימון. מגישים חם.

 

כרובית מוקפצת עם פלפלים קלויים על מצע פריקי

המתכון באדיבות מסעדת "אורסולה", מושב צוקים

 

המצרכים (ל-8-6 מנות):

3 כוסות פריקי שטוף

1 בצל קטן

3 גבעולי סלרי

1 כרישה קטנה

2 כפיות מלח שטוחות

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית שום כתוש

ליטר ציר ירקות או מים (הנוזלים צריכים לכסות בין 3-2 ס"מ מעל תערובת הפריקי)

 

לירקות המוקפצים -

2 פלפלים גדולים (צהוב ואדום) קלויים, מקולפים וחתוכים לרצועות

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות סלרי צעיר (החלק הפנימי), קצוץ

2 בצלים ירוקים קצוצים

4 כפות מיץ לימון

 

לטחינה -

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס מיץ לימון

1 כוס מים

מלח, פלפל - לפי הטעם

 

לג'עלה - 

1/3 כוס שומשום

1/3 כוס גרעיני חמנייה

1/3 כוס גרעיני דלעת

שקדים - לפי הטעם 

קורט מלח

 

ללימון המקורמל -

3 לימונים, פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ

4 כפות סוכר

1 כפית זרעי כוסברה

1 פלפל שאטה שבור

1 כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שחור

ענף טימין

 

לכרוביות -

2 כרוביות בינוניות, מפורקות לפרחים

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפריקי - בסיר עם מים מבשלים את הפריקי בין 35-30 דקות עד לריכוך, ומוסיפים את שאר המצרכים לקראת סיום הבישול.
  2. מכינים את הטחינה - מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מכינים את הג'עלה - מערבבים את תערובת האגוזים יחד, וקולים אותם על מחבת בעדינות. מכינים את הלימון המקורמל - בסיר קטן, מבשלים את הסוכר במים עד לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הלימון ומצמצמים על אש נמוכה, בבעבוע עדין, עד שהלימון מזוגג. מוסיפים את יתר התבלינים, ומערבבים.
  4. צולים את הכרוביות - בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את פרחי הכרובית, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לצלייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך והשחמה.
  5. הרכבת המנה - מוסיפים את הפלפלים, הבצלים, הסלרי והפטרוזיליה לסיר עם הפריקי, מקפיצים קלות על אש נמוכה. מוסיפים לתערובת את מיץ הלימון, מערבבים מעט ומכבים את האש.
  6. הגשה - מעבירים את תערובת הפריקי לקערת הגשה, מסדרים מעל את הכרובית ומזליפים טחינה בנדיבות. מוסיפים מעל חופן נדיב של ג'עלה, מניחים פרוסת לימון מקורמל ומגישים מיד.

  

ריבת עגבניות שרי

המתכון באדיבות "גן ירק אורגני", מושב צופר

 

המצרכים:

1 ק"ג עגבניות שרי קטנטנות

600 גר' סוכר

1 כוס מים

1 מקל קינמון

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 לימון, פרוס דק

מתכונים מהערבה התיכונה (צילום: באדיבות גן הירק צופר)
(צילום: באדיבות גן הירק צופר)

אופן ההכנה:

  1. בסיר על אש גבוהה מבשלים את כל המרכיבים, מלבד הלימון.
  2. כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך כשעה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  3. לאחר כשעה, מוסיפים פנימה את הלימון הפרוס וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך שעה נוספת. 
  4. בודקים האם הריבה מוכנה על ידי טפטוף על הצלחת - אם הריבה אינה נוזלית, זה אומר שהיא מוכנה.

 

בסוף החודש (31-30 בינואר) תתקיים בתחנת "יאיר" - מו"פ (מחקר ופיתוח) שבמושב חצבה, תערוכה חקלאית, במהלכה יתקיימו סיורים מודרכים (וללא תשלום), ייערך שוק איכרים ואומנות, יוקמו מתחמי מזון, ויתאפשר ביקור במרכז וידור - "חלון לחקלאות", שם יוצגו חידושים בתחום חקלאות ההייטק. הכניסה לתערוכה לא כרוכה בתשלום.


לפרטים: 077-5681603, http://www.aravaopenday.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות גן הירק צופר
מתכונים מהערבה
צילום: באדיבות גן הירק צופר
מומלצים