ה"טופ שף" של ארצות הברית - עכשיו בישראל
טורפים את ישראל: משלחת של 11 מבכירי השפים של ארה"ב, כוכבי תכניות האוכל הפופולריות באמריקה, מבקרי אוכל, זוכי פרסים בתחרויות אוכל ובעלי "מסעדות הסלבס" של ניו יורק יגיעו היום לביקור קולינרי מיוחד בישראל
ישראל האחרת: משלחת של שפים אמריקאים נחשבים תנחת היום בארץ, לביקור שמטרתו לחשוף בפניהם את סצינת האוכל הישראלית, ולהכיר ישראל אחרת מזו שמשתקפת ברשתות החדשות בעולם.
בין חברי המשלחת אפשר למצוא את השפית ושופטת הגרסה האמריקאית של "משחקי השף" (Chopped) אמנדה פריטאג, שופטת "Top Chef" גייל סימונס; עורכת מגזין ה"ליבינג" של מרת'ה סטיוארט שרה קרי; השף והמסעדן, זוכה פרס השף הטוב ביותר של ניו יורק לשנת 2017 יונתן ווקסמן; שופט הגרסה האמריקאית של "משחקי השף", השף של מסעדת Landmark ובעל רשת מסעדות על שמו מארק מרפי; השפית והבעלים של מסעדת Pig&Khao לאה כהן; מבקרת האוכל של ה-New York Times לשעבר רות רייצ'ל; הבלוגרים של קבוצת "NO LEFTOVERS", השפית ושופטת "Top Chef" קנדה עדן גרינשפן; השפית והבעלים של מסעדת Lincoln ג'ן לואיס; השפית והמסעדנית, שותפה ברשת המסעדות Mozza ננסי סילברטון ומייסדת עמותת The Jewish Food Society נעמה שפי. השף המפורסם ומגיש הטלוויזיה אנדרו זימרן ייקח גם הוא חלק בתכנית.
כל אלה מגיעים כעת לביקור מיוחד בישראל ביוזמת היזם היהודי-אמריקאי הרב (HERB) קרליץ, שהוא ממייסדי תרבות פסטיבלי האוכל האמריקאיים ומי שעומד מאחורי הפקת אירועי האוכל הגדולים ביותר בארצות הברית – בלאס וגאס, ניו יורק, נאפה וואלי ועוד. את מיזם ה-"Celebrity Chef Birthright" שאותו מייסד כעת לראשונה, הוא הקים במטרה לחשוף שפים מובילים לחוויה שעבר בישראל לפני פחות משנתיים.
הרב קרליץ: "כאשר ביקרתי בישראל ב-2018 נדהמתי מהסצנה הקולינרית ואיך היא השתנתה מאז הביקור שלי בארץ לפני למעלה מ-20 שנה, כשעוד אכלתי רק שניצל והייתי המום מחוסר הגיוון הקולינרי בארץ. בביקור האחרון שלי נחשפתי למהפכה של ממש במונחים של מרכיבי האוכל והטכניקה בה מכינים את האוכל והייתי משוכנע שיש לספר את סיפור האוכל הישראלי לשפים המפורסמים ביותר שאני מכיר, והבטחתי לעצמי שאני אגרום לזה לקרות".
מסע הגורמה רווי הפינוקים יביא את השפים המפורסמים לבשל בפעם הראשונה יחד, לסעוד ולהכיר את השפים המוכשרים ביותר בישראל, אומני יצרני מזון ארציים, ייננים מובחרים וממציאים טכנולוגיים חדשניים בתחום ה"פוד-טק" אשר ביחד מייצרים את אחת מסצנות האוכל המרגשות והמלאות חיים בעולם, כל זאת בשאיפה שהם יצאו מכאן כ"שגרירים קולינריים" של ישראל.
בין היתר השפים המפורסמים יבשלו בפני הסטודנטים של בית הספר לבישול "אורט דן גורמה", שם יבשלו עם מוצרים כחול-לבן שבחר עבורם מכון הייצוא הישראלי ושנמכרים כבר כיום בשווקים האמאריקאיים כך שיוכלו להשתמש בהם גם במסעדות שלהם.
השפים המפורסמים יאכלו במסעדות השף המוכרות בישראל, ביניהן מסעדת קלארו של השף רן שמואלי, מסעדת מחניודה של השף אסף גרניט, מסעדת L28, וגם יצאו גם למסע צבעוני של טעמים בשוק הכרמל, בשוק מחנה יהודה ובשוק בעכו, בו יטעמו את מגוון המאכלים שיש לרחוב הישראלי המגוון להציע.
המשלחת תבקר גם בבית החולים "שיבא תל השומר" ותחנוך את מרכז הלייזר החדשני לטיפול בכוויות ילדים. השפים יזכו לאירוח מיוחד בביתם של הפילנתרופ הישראלי-קנדי סילבן אדמס ואשתו מרגרט אדמס.
עוד יבקרו השפים ביקב "קסטל", ובעין רפא, שם יטעמו השפים אוכל ים תיכוני אסלי ובפרט מטעמים מרוקאיים, תימניים, עירקיים לצד מאכלים מסורתיים אשכנזיים. ה"סלבריטי שף" לא יפסחו גם על הרובע היהודי והערבי של ירושלים ועל הכותל המערבי: הם יאכלו במגדל דוד ארוחה מיוחדת שיבשל השף עידו זרמי לאור המופע האור קולי על רקע החומות; יבקרו במכון הוולקני שם ייחשפו לפיתוחים החדשניים של ישראל בתחום החקלאות; וגם ב-Start Up Nation Central בתל אביב, שם ייחשפו ליכולות של ישראל בתחום הקולינרי.
הם ייחשפו גם לחיי הלילה שיש לנו כאן להציע וייהנו מ"אפטר פארטי" בבר הקוקטיילים "Bellboy", ובבר ה-Whiskey Bar & Museum, וייפגשו עם מי שפתח את בר הקוטיילים הראשון בישראל, המיקסולוג אריאל לייזגולד.
בסוף השבוע יצפינו השפים לגליל המערבי, שם יבקרו בטיול רב תרבותי בעכו בהדרכת השף אוסאמה דלאל, שם יאכלו חומוס וכנאפה.
את ארוחת ערב שבת יבשלו לשפים בני נוער בסיכון במסגרת פעילותם בעמותת "אכפת" ובסיועו של מיזם "Food for Good".