איך מכינים חומוס?
חומוס פול, חומוס פטריות, חומוס טחינה וגם חומוס שקשוקה: 9 מתכונים שיסגרו לכם את הפינה של החומוס בבית, כולל מתכון לרוטב שום ולימון
מתכון לחומוס חלק
המצרכים:
1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים (מזן בולגרי או הדס)
1/2 1 כפית סודה לשתייה
4-5 כוסות מים להשרייה ולבישול
3 כוסות טחינה גולמית טרייה ואיכותית
מעט מלח
1 לימון סחוט
אופן ההכנה:
- בוררים ומשרים את גרגירי החומוס במשך לילה שלם. לאחר מכן שוטפים היטב.
- מסננים את המים. שמים את הגרגירים המושרים בסיר, מכסים במים קרים ומוסיפים סודה לשתייה ומרתיחים. מתחילים תהליך של בישול של 4-3 שעות על להבה קטנה עד שגרגירי החומוס רכים מאוד (כשלוחצים עם האצבע הגרגיר נמרח). מדי פעם החומוס מוציא קצף שיש לקפות החוצה. מדי פעם גם חשוב להוסיף עוד מים לכיסוי הגרגירים.
- לאחר הבישול מעבירים את הגרגירים המבושלים לקערה לצינון.
- לאחר לילה במקרר מסננים את הגרגרים מהמים, ושומרים את הנוזלים בצד.
- מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומוסיפים 400 מ"ל ממי הבישול. טוחנים היטב עד שהמסה חלקה.
- מוסיפים כ-3 כוסות של טחינה גולמית איכותית.
- מתבלים במלח ומיץ לימון טרי, לפיה טעם (אפשר להוסיף גם כמון אם אוהבים).
מתכון לטחינה
המצרכים:
1 כוס טחינה גולמית
1 לימון (סחוט למיץ)
1 כוס מים
מלח
אופן ההכנה:
- מוסיפים בהדרגה מים לטחינה וטורפים תוך כדי.
- מוסיפים מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
* חשוב להקפיד על טריות הטחינה - מומלץ להשתמש בטחינה גולמית כמה שיותר טרייה (3-2שבועות מתאריך הייצור).
רוטב שום לימון
המצרכים:
2 יח' פלפל שיפקה
2 לימונים (לסחוט למיץ)
5 שיני שום קלופות
1 כפית מלח
100 מ"ל מים קרים
אופן ההכנה:
- טוחנים הכל ביחד בבלנדר מוט.
- מתקנים תיבול, ומגישים.
מתכון לחומוס שקשוקה
המצרכים:
1 מנה של שקשוקה משתי ביצים (מכינים כמו שאתם אוהבים)
200 גר' חומוס
20 מ"ל טחינה
20 מ"ל שמן זית
חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מכינים את השקשוקה כמו שאתם אוהבים (כספי אוהב לשים עגבניות טריות, פלפל חריף, פפריקה ושום טרי). מומלץ לפזר מעל פטרוזיליה.
- מסדרים את החומוס בצלחת עמוקה, ובמרכז מניחים את הטחינה.
- מניחים מעל החומוס את הביצים מהשקשוקה ומסביב את שאר רוטב השקשוקה החם שנותר.
- מפזרים מעל עוד פטרוזיליה ואת שמן הזית.
*מגישים לצד פיתה חמה, מלפפון חמוץ, פלפל שיפקה וזית סורי
תבשיל פול
המצרכים:
250 גר' פול גדול מושרה במשך הלילה, שטוף ומסונן
250 גר' עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
250 גר' פול שבור, שטוף ומסונן
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית חוואיג'
1 כף שטוחה פפריקה
1 שן שום, קצוצה
1 כף מלח
מים לכיסוי
אופן ההכנה:
- מניחים את כל המרכיבים (חוץ מהשום והתבלינים) בסיר ומכסים במים.
- מוסיפים את השום והתבלינים.
- מבשלים על להבה קטנה (ללא עירבוב).
- לאחר הרתיחה מקפים את הקצף ומוסיפים עוד מים עד שיכסו את התכולה.
- מבשלים על להבה קטנה מאוד למשך כל הלילה.
- בבוקר פותחים את הסיר, מערבבים, אם צריך להוסיף מים לריכוך מוסיפים ומערבבים.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מתכון לחומוס-גרגירים-טחינה
המצרכים:
200 גר' חומוס
100 גר' גרגירי חומוס (מסוג בולגרי או הדס), מושרים ומבושלים
50 גר' טחינה
10 מ"ל רוטב שום-לימון
20 מ"ל שמן זית
קורט פפריקה
קורט חוויאג'
חופן פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכינים את גרגירי החומוס - שמים בקערה כ-50 גרם של גרגירי חומוס יבשים, מוסיפים מים בטמפרטורת החדר (בנפח פי שלושה מנפח החומוס - לפחות 150 מ"ל). משרים לפחות ל-12 שעות. מסננים ושוטפים במסננת את גרגירי החומוס.
- מעבירים את הגרגירים לסיר, ממלאים במים קרים שיהיו מעט מעל הגרגירים, מוסיפים שליש כפית סודה לשתייה (חשוב מאוד להוסיף כשהמים קרים), ומבשלים על להבה קטנה כשעה עד שהגרגירים רכים (מידי פעם צריך להוסיף מים ולשים לב שתמיד הגרגירים יהיו מכוסים).
- מרכיבים את המנה - מסדרים את ממרח החומוס בצלחת חצי עמוקה מסביב.
- במרכז מניחים את גרגרי החומוס שהושרו ובושלו מראש.
- מוסיפים את רוטב שום הלימון ואת הטחינה במרכז.
- מפזרים מעל נגיעה של התבלינים, פטרוזיליה ושמן הזית, ומגישים.
*כדאי להגיש לצד פיתה חמה, מלפפון חמוץ, פלפל שיפקה ומומלץ גם זיתים סורים.
מתכון למסבחה
המצרכים:
150 גר' חומוס
100 גר' גרגירי חומוס, מבושלים
25 גר' רוטב שום-לימון
20 מ"ל שמן זית
קורט פפריקה
קורט חוויאג'
חופן פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את החומוס ביחד עם חצי מרוטב שום הלימון וגרגרי החומוס המבושלים החמים.
- מסדרים בצלחת חצי עמוקה.
- מוסיפים מעל את יתרת רוטב השום-לימון.
- מפזרים מעל נגיעה של התבלינים, פטרוזיליה ושמן הזית.
*מגישים לצד פיתה חמה, מלפפון חמוץ, פלפל שיפקה וזית סורי
מתכון לחומוס פול
המצרכים:200 גר' חומוס
150 גר' פול
20 גר' טחינה
10 גר' רוטב שום-לימון
20 גר' שמן זית
קורט פפריקה
קורט חוויאג'
חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מסדרים את החומוס בצלחת חצי עמוקה מסביב, במרכז מניחים את תבשיל הפול החמים.
- מוסיפים רוטב שום-לימון ואת הטחינה שמים במרכז.
- מפזרים מעל נגיעה של התבלינים - פפריקה וחוויאג', פטרוזיליה ואת שמן הזית.
*מגישים לצד פיתה חמה, מלפפון חמוץ, פלפל שיפקה ומומלץ גם עם זיתים סורי.
מתכון לחומוס פטריות
המצרכים:
200 גר' חומוס
חופן פטריות צלויות
20 מ"ל טחינה
20 מ"ל שמן זית
קורט פפריקה
3 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל שחור
1 בצל, פרוס לפרוסות
חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מכינים את הפטריות - שמים 2-3 כפות שמן זית במחבת גדולה.
- מטגנים בצל לבן (שנפרס לפרוסות).
- מוסיפים סלסלת פטריות שמפניות קטנות (לא חתוכות) ומקפיצים על האש.
- מוסיפים 3 כפות רוטב סויה ומעט פלפל שחור. מבשלים כ-5 דקות על האש.
- הרכבת המנה - מסדרים את החומוס בצלחת חצי עמוקה. במרכז מניחים את תבשיל הפטריות החם, ומוסיפים לידו במרכז את הטחינה.
- מפזרים מעל נגיעה של פפריקה, פטרוזיליה ואת שמן הזית.
*מגישים לצד פיתה חמה, מלפפון חמוץ, פלפל שיפקה וזית סורי
המתכונים למנות חומוס באדיבות שף רשת "כספי", יניב כספי