המרקים שירפאו אתכם
חולים בשפעת? תאכלו מרק תימני, משתעלים? מרק עוף וירקות יעשה את העבודה, חטפתם וירוס בטן? מרק כורכום עם ירקות שורש עושה פלאים: שלושה מתכוני מרקים שיגרמו לכם להרגיש הרבה יותר טוב
מרק "סבתא" עם עוף וירקות - לטיפול בשיעול וברונכיטיס
איכויותיו של המרק הזה, נמצאו מועילות במיוחד לטיפול בשיעול ובברונכיטיס, ממש כמו תרופה. אדי המרק החמים אף מסייעים להקלה בקשיי נשימה.
המצרכים:
4 כרעיים נקיים
2 בצלים, פרוסים לרצועות דקות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 עלי סלרי קצוצים
2 ראשי ברוקולי, שטופים היטב
4 פרחי כרובית, שטופים היטב
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- שמים את כל המרכיבים בסיר גדול, ויוצקים מעל מים עד לכיסוי.
- מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, וכשרותח מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מבשלים עד לרתיחה מלאה, ומגישים חם.
מרק תימני - לטיפול בשפעת
תבלין החוויאג' במרק גורם לחימום הגוף ולהזעה, וכך מתבצע חילוף חומרים ופינוי פסולת, רעלים ווירוסים מהגוף. מומלץ לאכול צלחת מרק כל 4-3 שעות.
המצרכים:
1 עוף (רק לטעם, לא למאכל)
2 תפוחי אדמה קטנים, וחתוכים לקוביות
2 עגבניות טריות, מרוסקות בפומפייה
1 כוס סלרי, רק העלים
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כוס כוסברה, קצוצה דק
1 כף חוויאג' למרק
1/4 כף כמון
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בסיר גדול שמים את כל המצרכים, ויוצקים מעל מים עד לכיסוי.
- מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, וכשרותח - מוסיפים פנימה את התבלינים ומערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל את המרק עד שהעוף מתרכך, ומגישים חם.
מרק כורכום עם אורז ושורשים - לטיפול בווירוס בטן
הכורכום חיוני ביותר לדלקות ולווירוסים בבטן, והאורז ידוע כתרופה לשלשול.
המצרכים:
4 גבעולי סלרי פרוסים
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
8 שיני שום, ללא הקליפה
1/2 כוס אורז עגול, לפני בישול
3 גזרים, קלופים ומגוררים בפומפייה
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
1 כפית כורכום טחון
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- בסיר רחב עם 3 כפות שמן זית מטגנים את הבצלים, השום והסלרי עד להזהבה.
- מוסיפים את האורז ויוצקים מים עד לגובה של חצי מהסיר. מערבבים מעט, ומבשלים עד לרתיחה קלה.
- מוסיפים פנימה את הגזרים ואת תפוחי האדמה, וממשיכים לבשל על אש גבוהה על לרתיחה.
- כשרותח, מוסיפים פנימה את המלח והפלפל, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה.
- מערבבים את הכורכום בכוס מים קרים, ויוצקים את התערובת לסיר עם המרק. ממשיכים לבשל עד לרתיחה מלאה.
חגית גבאי היא נטורפתית N.D, ובת זוגו של השף לירן גבאי מ"פלאפל גבאי"