שתף קטע נבחר

 

המרקים שירפאו אתכם

חולים בשפעת? תאכלו מרק תימני, משתעלים? מרק עוף וירקות יעשה את העבודה, חטפתם וירוס בטן? מרק כורכום עם ירקות שורש עושה פלאים: שלושה מתכוני מרקים שיגרמו לכם להרגיש הרבה יותר טוב

מרק "סבתא" עם עוף וירקות - לטיפול בשיעול וברונכיטיס

איכויותיו של המרק הזה, נמצאו מועילות במיוחד לטיפול בשיעול ובברונכיטיס, ממש כמו תרופה. אדי המרק החמים אף מסייעים להקלה בקשיי נשימה.

 

המצרכים:

4 כרעיים נקיים

2 בצלים, פרוסים לרצועות דקות

2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 עלי סלרי קצוצים

2 ראשי ברוקולי, שטופים היטב

4 פרחי כרובית, שטופים היטב

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

מתכוני מרקים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל המרכיבים בסיר גדול, ויוצקים מעל מים עד לכיסוי.
  2. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, וכשרותח מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  3. מבשלים עד לרתיחה מלאה, ומגישים חם.

 

מרק תימני - לטיפול בשפעת

תבלין החוויאג' במרק גורם לחימום הגוף ולהזעה, וכך מתבצע חילוף חומרים ופינוי פסולת, רעלים ווירוסים מהגוף. מומלץ לאכול צלחת מרק כל 4-3 שעות.

 

המצרכים:

1 עוף (רק לטעם, לא למאכל)

2 תפוחי אדמה קטנים, וחתוכים לקוביות

2 עגבניות טריות, מרוסקות בפומפייה

1 כוס סלרי, רק העלים 

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

1 כוס כוסברה, קצוצה דק

1 כף חוויאג' למרק

1/4 כף כמון

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול שמים את כל המצרכים, ויוצקים מעל מים עד לכיסוי.
  2. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, וכשרותח - מוסיפים פנימה את התבלינים ומערבבים היטב.
  3. ממשיכים לבשל את המרק עד שהעוף מתרכך, ומגישים חם.

  

מרק כורכום עם אורז ושורשים - לטיפול בווירוס בטן

הכורכום חיוני ביותר לדלקות ולווירוסים בבטן, והאורז ידוע כתרופה לשלשול.

 

המצרכים:

4 גבעולי סלרי פרוסים

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

8 שיני שום, ללא הקליפה

1/2 כוס אורז עגול, לפני בישול

3 גזרים, קלופים ומגוררים בפומפייה

1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות

1 כפית כורכום טחון

מלח, פלפל שחור גרוס

מתכוני מרקים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב עם 3 כפות שמן זית מטגנים את הבצלים, השום והסלרי עד להזהבה.
  2. מוסיפים את האורז ויוצקים מים עד לגובה של חצי מהסיר. מערבבים מעט, ומבשלים עד לרתיחה קלה.
  3. מוסיפים פנימה את הגזרים ואת תפוחי האדמה, וממשיכים לבשל על אש גבוהה על לרתיחה.
  4. כשרותח, מוסיפים פנימה את המלח והפלפל, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה.
  5. מערבבים את הכורכום בכוס מים קרים, ויוצקים את התערובת לסיר עם המרק. ממשיכים לבשל עד לרתיחה מלאה.

  

חגית גבאי היא נטורפתית N.D, ובת זוגו של השף לירן גבאי מ"פלאפל גבאי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
המרקים שירפאו אתכם
צילום: יח"צ
מומלצים