איך מכינים גרנולה?
קליל, פשוט ומהיר: מתכון להכנת גרנולה משיבולת שועל עם הרבה דברים טובים כמו שקדים, חמוציות ופקאנים
גרנולה טובה וטעימה זה משהו שקשה למצוא. ולא בגלל שאין היצע רחב ומגוון בשוק, הכולל גם לא מעט מוצרים טובים בתוכו, אלא מפני שאני אף פעם לא מצליחה למצוא את האחת שיש בה את כל מה שאני אוהבת.
מהניסיון שלי, תמיד יהיה שם חומר גלם אחד - או יותר - שיהרוס לי את כל הכיף. קצת כמו לאכול עוגיית שוקו צ'יפס, ובסוף לגלות שבמקום שוקולד הכניסו לעוגייה צימוקים.
אז איך אני אוהבת את הגרנולה שלי? קריספית עם מתיקות עדינה ומלאה בפירות יבשים, בשקדים ובאגוזים.
גרנולה היא אחד מהחטיפים המושלמים והמספקים שקיימים, ובדיוק בגלל זה החלטתי ללמד להביא לכם הפעם מתכון קליל, פשוט ומהיר לגרנולה ביתית.
גרנולה ביתית
המצרכים (לחצי קילוגרם גרנולה):
350 גר' (1/2 3 כוסות) שיבולת שועל שלמה
150 גר' (1/2 1 כוסות) שקדים פרוסים
50 גר' (2/3 כוס) צימוקים
50 גר' (2/3 כוס) חמוציות
50 גר' (2/3 כוס) גרעיני דלעת
100 גר' (1 כוס) פקאנים, קצוצים גס
120 גר' (3/4 כוס) שמן סויה
360 גר' (1 כוס) סילאן
אופן הכנה:
- משמנים תבנית מלבנית במעט שמן.
- בקערה, מערבבים יחד את כל החומרים עם הידיים עד לקבלת תערובת דביקה ועטופה בשמן ובסילאן ומעבירים לתבנית המשומנת. מניחים בצד למנוחה קצרה.
- מכניסים את התבנית עם הגרנולה לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך 10 דקות. מוציאים את התבנית, ובעזרת קלף או כף גדולה מערבבים את התערובת ומוודאים שהיא לא דבוקה לתבנית.
- מחזירים את הגרנולה לתנור החם לחמש דקות נוספות של אפייה, וחוזרים על אותה פעולה של הערבוב. ממשיכים עם אותה פעולה עוד פעם-פעמיים, עד שתערובת הגרנולה מקבלת גוון זהוב.
- כשהגרנולה זהובה וקריספית, מוציאים אותה מהתנור ומערבבים פעם נוספת. מניחים בצד ללצינון מלא.