הכירו: השפים שייקחו אתכם לסיורי אוכל בחו"ל
חולמים לצאת לטיול קולינרי ביעד שווה בחו"ל עם מדריך צמוד שהוא גם שף? או שאתם בכלל פודיז מושבעים שמוכנים להקדיש את כל הטיול לאוכל, ועל הדרך גם ללמוד על הקולינריה המקומית? כך או כך - הרשימה הזו היא בדיוק בשבילכם
לאכול כמו שף - בעולם: בשנים האחרונות יותר ויותר שפים ישראלים, במקביל לעשייה הקולינרית שלהם, מציעים ליווי של קבוצות למסעות טעימים ביעדים שווים בעולם. במהלך הסיורים הללו הם מבקרים אצל יצרנים מקומיים, חלקם גם מעבירים סדנת בישול, אפייה ואפילו צילום אוכל, לצד סיורים בשווקים מעניינים, ארוחות במסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן ובמסעדות פועלים, וביקור בפנינים שנמצאות באזורים שאליהם תיירים כמעט ולא מגיעים.
ולמה בעצם לא לעשות את זה לבד? כי אין כמו סיור עם מדריך שמכיר את השטח ויודע איפה מתחבאים המקומות הטובים באמת, מישהו שיפגיש אתכם עם אנשי מקצוע שיספקו לכם חווית אירוח מושלמת. אמיליה רומנה, פארמה, טוסקטנה, מרוקו או בנגקוק שבתאילנד - הכול הולך. לכם נותר רק לבחור איזה יעד הכי מתאים לכם.
ובניגוד לסיורי יום בני כמה שעות, עליהם סיפרנו לכם בעבר, כאן מדובר על טיולים שנמשכים מספר ימים ומיועדים לקבוצות שמתגבשות בארץ ויוצאות יחד למסלול שמתוכנן מראש. המחיר בדרך כלל כולל את כל מרכיבי הטיול - טיסה, לינה, כניסה לאתרים, ארוחות וטעימות בשווקים, ולרוב ההוצאה היחידה שתהיה לכם היא על השופינג.
אבי לוי I מרוקו
השף אבי לוי ממסעדת "המוציא", הצטרף לאחרונה לצוות מדריכי הסיורים הקולינריים למרוקו של חברת התיירות "סהרה". יחד עם לוי, ילוו את הקבוצה גם יוסי אזולאי ואבי אביזמר - היסטוריון ומומחה לתרבות מרוקו.
המסע הקולינרי, שיימשך על פני תשעה ימים ושמונה לילות, יכלול ביקור בממלכה המג'רבית, סדנאות בישול בהן ילמדו המשתתפים להכין מופלטות, טאג'ינים מסורתיים, עלי סיגר (וורקא), ספינג', ברייר וחארשה. כמו גם, תתקיים סדנת אפייה והמשתתפים יזכו לטעימות של אוכל רחוב, יבקרו בבתים של מוסלמים, יהודים וברברים ובמרכזים יהודיים.
הסיור עצמו יעבור בין ערי מרוקו, בהן קזבלנקה, מקנאס, רבאט, בני מילאל, איפראן ומרקש, כמו גם בהרים, בעמקים, בחופים, בחמאם ובחפלות מרוקאיות מסורתיות. המסע מתאים גם לשומרי המסורת, והבונוס: כל הנרשמים יקבלו במתנה את ספרו של אבי אביזמר - "מרוקו-המדריך למטייל" ואת ספר הבישול של אבי לוי. הטיול הקרוב מתוכנן ל-3 במרץ.
מחיר: 2,590 דולר לנוסע בחדר זוגי
להזמנות: 04-6265189, 052-2806317
סוואלי אלדר I בנגקוק, תאילנד
השפית סוואלי אלדר, שנולדה בתאילנד ומתגוררת בישראל משנת 1980, מציעה סיורים קולינריים בבירה בנגקוק שיאפשרו לכם הצצה לשווקים המפורסמים של העיר, וטעימה מהמסעדות המקומיות אליהן מגיעים רק תושבי העיר.
במקביל, ישנה גם אפשרות לשלב בסיור סדנת בישול חווייתית בשמורת טבע, אותה יעבירו טבחים מקומיים. משך הסיור הוא כשמונה ימים.
מחיר: כ-3,000 דולר לאדם
ליצירת קשר ופרטים נוספים: 054-2421216 או באתר
שאול בן אדרת I איטליה
השף שאול בן אדרת ("התרנגול הכחול", "קימל בגלבוע") מקיים סיורים קולינריים באיטליה בשיתוף חברת התיירות "סולו איטליה". עד היום הוא הספיק להוציא כ-20 סיורים כאלה, ובשנה הקרובה מתוכננים 12 נוספים.
הסיורים של בן אדרת מיועדים לקהל הרחב ונערכים ברחבי איטליה כולה, לרוב במשך כחמישה ימים. התשלום עבור הסיור כולל מלון, ארוחות, סדנאות, בישול משותף עם שפים איטלקיים ועם מאמות מקומיות, ביקורים במפעלים וביעדים הנחשקים ביותר באיטליה, ביניהם - סיציליה, טוסקנה, האלפים, קו החוף האמלפיטאי, חבל פריולי, דולומיטים (מסלול המתאים גם לילדים), פיימונטה ואמיליה רומאנה.
במידה שמדובר בקבוצה סגורה, אפשר לשלב, על פי בקשת המשתתפים, תכנים נוספים הקשורים לעיצוב, תרבות, אופנה, שופינג, ספורט אתגרי ואפילו מכוניות מרוץ.
מחיר: כ-2,000 יורו לאדם
לפרטים נוספים: סולו איטליה - 072-2169564
מנה שטרום I איטליה
מנה שטרום הוא שף ישראלי מוערך המזוהה יותר מכל עם הקולינריה האיטלקית' ונחשב לאחד המומחים למטבח האיטלקי בארץ.
את הסיורים הקולינריים בארץ המגף הוא עורך מזה שלוש שנים, והארגון של הסיור כולו נעשה בעזרת סוכנת הנסיעות האישית של שטרום, שדואגת לסגור את כל הפינות על מנת שבמהלך הסיור תוכלו להתמקד באוכל בלבד ולא בבירוקרטיות.
הסיורים הללו מיועדים בראש ובראשונה לבעלי מקצוע שעוסקים בבישול, אך גם קבוצות של פודיז יכולות לקחת חלק בחוויה הטעימה שמציע שטרום. לרוב, מיועדים הסיורים לקבוצות ספציפיות, אך ישנן פעמים בהן הם פתוחים לכולם.
הסיורים מיועדים ל-14-6 משתתפים, ושטרום בונה את המסלול בהתאם לביקוש. לרוב, הסיורים ייערכו במשך חמישה ימים ארבעה לילות (ויש גם גרסה מקוצרת בת שלושה לילות וארבעה ימים), במהלכם ייקח אתכם שטרום לטעימות מסעדות סודיות ולביקורים בשווקים המקומיים. בין היתר, עובר הסיור באמיליה רומנה, בטוסקנה ובאזור ונציה, ולאחרונה שטרום אף החל להדריך בנאפולי ובקמפניה שבדרום ובעתיד הקרוב, יגיע גם לסיציליה.
במהלך הסיורים הללו, תחשפו לקצבים איטלקיים מפורסמים ולפיצריות הטובות באיטליה, תבקרו בבתי המשפחות האיטלקיות שמייצרות חומץ בלסמי במשך כמה דורות ותגיעו גם למתחמי האוכל שווים במיוחד ולמבחר יקבים.
מחיר: 8,000-6,500 שקלים לאדם
לפרטים נוספים ויצירת קשר: דף הפייסבוק של מנה (Mena-Italia) או ב-050-7473406
השף יוגב ירוס וצלם האוכל דן לב I איטליה
אחרי ההצלחה של הסיור שהעבירו בשנה שעברה בארץ המגף השף יוגב ירוס ("מטבחצר" ו"הוטל דה ויל") וצלם האוכל דן לב, יערכו השניים סיור אוכל וצילום גם השנה, בחודש מאי הקרוב.
מדובר בסיור המשלב, כאמור, בין אוכל לסדנת צילום ואורכו חמישה ימים. ההרשמה לסיור פתוחה ומיועדת לקבוצה של 15-8 משתתפים, שילונו בוילה משותפת ממנה יצאו מדי יום לטיולים בכפרים ובערים באזור. במהלך הסיור יבקרו באזור פירנצה, סיינה ובאזור קיאנטי.
הדגש בסיורים הללו הוא על היכרות עם חומרי הגלם המקומיים, ובמהלכם יבקרו המשתתפים בקצביות, במעדניות ובשווקים ובמקביל אף ייחשפו לטכניקות של צילום אוכל. כמו גם, במהלך הסיור יתקיימו שתי סדנאות של צילום ובישול, במהלכן יעבדו המשתתפים עם חומרי הגלם שנרכשו בשווקים המקומיים באותו היום וילמדו על סטיילינג ועל בניית סט צילום של אוכל. ואם כל זה לא מספיק - בסיומו של כל יום יעביר לב משוב על הצילום, כך משתתפי הסדנה יידעו כמה התקדמו ובמה עליהם להשתפר.
ובאשר לתיאום הלוגיסטי של הסיור, הכל נעשה מול סוכנת הנסיעות האישית של היזמים, כך שאתם משוחררים מהבירוקרטיות הפחות כיפיות ומהנות. ולמתלבטים, לפני כל יציאה לסיור תיערך בסטודיו של לב ארוחה טוסקנית, ולאחריה תתקיים הרצאה פתוחה (עם קוקטיילים, בשביל מצב הרוח). בנוסף, זמן קצר לאחר שהקבוצה תיסגר באופן סופי, תתקיים ארוחת ערב אינטימית בה ישתתפו כל חברי הקבוצה, במהלכה ייסגרו הפרטים הקטנים וייחשף הלוז הצפוי.
מחיר: 1,800 יורו
לפרטים נוספים, בירורים ויצירת קשר: 052-4244424 או באתר
שף יפתח בן דור, נורית פורן ואוהד רוט I פארמה, איטליה
השף של מסעדת "מושבוץ" שבצפון, יפתח בן דור, חבר למדריכת סיורי האוכל - נורית פורן, וליוזם שוק הפלאו בארץ - אוהד רוט, והשלושה יזמו מסלול לטיול קרניבורי ברחבי פארמה שבצפון איטליה.
במהלך הטיול - שמתפרש על פני ארבעה לילות וחמישה ימים - יקחו אתכם השלושה לביקור בחוות בקר, במחלבת פרמזן משפחתית, בעסק משפחתי לייצור חומץ בלסמי, ביקב אורגני ובאחוזה משפחתית בה מייצרים גבינות ייחודיות.
לצד אלו, כולל הסיור גם סדנת בישול וליקוט, סדנת שרקוטרי, סדנה בהפתעה וביקור במרתפי הפרשוטו של ספיגרולי. ואם כל זה לא מספיק - תתענגו גם על ארוחה מושלמת במסעדה המעוטרת בכוכב מישלן. היציאה לסיור מותנית ב-18-15 נרשמים, והטיול אינו מתאים לשומרי כשרות.
מחיר: 6,950 שקלים (המחיר אינו כולל טיסה, ביטוח רפואי ומטען, מיני בר ושירותי בחירה במלון)
ליצירת קשר וקבלת פרטים נוספים: adamnurit@gmail.com או ב-052-8283022