מתכון לטארט שוקולד טבעוני
קינוח טבעוני מרשים ולא מסובך מדי של טארט שוקולד עם אגוזי לוז, המגיע עם אזהרה חשובה: הוא עומד להתחסל במהירות
טארט שוקולד עם אגוזי לוז
המצרכים:למאפה -
150 גר' מרגרינה, בטמפרטורת החדר
40 גר' קמח אגוזי לוז
80 גר' אבקת סוכר
1 גרם אחד של מלח
20 מ"ל מים
למילוי -
350 מ"ל חלב אגוזי לוז
50 גר' שוקולד מריר 55%
35 גר' סוכר חום
20 גר' קורנפלור
10 גר' אבקת קקאו
2 גר' מלח
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - במעבד מזון מערבלים את המרגרינה במשך מספר שניות, ומוסיפים את שאר המרכיבים היבשים (שעורבבו יחד מראש). ממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה, מוסיפים מים ומערבבים שוב.
- לשים את הבצק עם הידיים, יוצרים צורה של כדור, מכניסים את הבצק לתוך קערה מכוסה בניילון ומכניסים למקפיא לחצי שעה. לאחר חצי שעה, מוציאים את הבצק ובעזרת מערוך מרדדים אותו על משטח מקומח. מעבירים בעדינות לתבנית, ומסירים את השאריות.
- מקררים את העוגה כמה דקות נוספות במקרר עד שהתנור מתחמם ל-170 מעלות, מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים קטניות או כל דבר אחר שיפעיל לחץ על הבצק וימנע ממנו לתפוח. אופים בין 22-20 דקות, וכשהבצק מקבל גוון זהוב, מוציאים אותו מהתנור ומניחים לו להתקרר בצד.
- מכינים את המילוי - מערבבים בסיר קטן את כל המרכיבים מלבד השוקולד, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקולד, וממשיכים לבחוש עד שהוא נמס והמלית הופכת לסמיכה יותר.
- מרכיבים את המנה - יוצקים את המלית לתוך הטארט, ומעבירים לקירור למשך מספר שעות.
- לפני ההגשה, אפשר לקשט את הטארט בעזרת קצפת, גרידת שוקולד ואגוזי לוז קצוצים וקלויים.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka
טארט שוקולד טבעוני ומרשים
צילום: יח"צ
מומלצים