מה אוכלים בברצלונה?
מילה של שף: השף מאיר אלאלוף טייל בברצלונה וחזר עם 10 המלצות למקומות שכדאי להשקיע בהם את הכסף שחסכתם לטיול
מודה, אני פודי רציני. אני אוהב לבלות במסעדות ולחוות אוכל טוב, ולכן המסע הקולינרי שלי בברצלונה התחיל באיסוף מודיעין שלושה חודשים לפני המועד. בכל מקרה אני מציע להזמין מראש מקום במסעדות.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
- דרך היין של קוסטה ברווה
נכון שבחלק מהממסעדות אפשר להזמין מקום בקלות יחסית, אבל בחלקן זה היה מאתגר, כמו למשל לחכות לשעה אחרי חצות בשביל להירשם באתר המסעדה ולהכניס פרטי כרטיס אשראי במהירות שיא, מפני שתוך 5 דקות כל המקומות לאותו תאריך שאתם רוצים נתפסים.
אז הנה הרשימה שלי המלווה ברשמים, לאחר טיול קולינרי בברצלונה - מענג במיוחד.
Cervesería Catalana
בברצלונה יש שלל מסעדות טפאס, ואני שומר אמונים למסעדת סרווסריה קטלנה, מסעדה שהיא בין המוכרות והפופולריות בברצלונה. במשך שנים, משעת הפתיחה ועד שעת הסגירה, מתשרך מחוץ לדלת תור ארוך. המסעדה נפתחת ב-9:00 בבוקר לקפה ונשנושים קלים, ובערב מוגש שם אוכל רציני יותר.בגזרת הטאפס יש מגוון גדול ומגוון שמוצג לראווה על הבר בויטרינה.
הכל טרי ומתחלף כל כמה דקות. ומה בתפריט: קרואסון עם חמון מעולה, צלחת פלפלי פדרון מטוגנים, פטטסבראבס (תפוחי אזמה מטוגנים עם איולי ורוטב עגבניות). יש שם גם מגוון טאפאס על פרוסות באגט, וזה מתחיל מסלט כרוב ואנשובי, או פרוסת פלפלים וגבינת עיזים ומגיע עד פרוסת פילה בקר על לחם עם עגבניה סחוטה וכבד אווז מעל. הרשימה עוד ארוכה, והכל נשטף בבירה מקומית טובה.
Carrer de Mallorca, 236
Sagardi BCN Gòtic
המסעדה הבאה שייכת לקבוצת מסעדות והיא נקראת סגארדי: מסעדה באסקית שהקונספט בה הוא פינצ'וס (הטאפאס הבאסקי) בשירות עצמי, והמנות נספרות ומושבות אחר כך בחשבון לפי מספר הקיסמים שנעוצים בהן. אבל לא רק בפינצ׳וס עסקינן כאן כי בסגארדי יש גם בשר מעולה המיושן בין 4-5 חודשים.
אלה נתחים עצומים שמתחילים ממשקל של 1500 גרם וצפונה. הזן של הפרות נקרא רוביה גליסיה, ואלה הן פרות ספרדיות ממרעה חופשי. ממש בנס הצליחו למצוא לנו נתח של 1200 גרם, אבל כל שאר הנתחים באותו הערב היו במשקל של 1800 גרם ויותר.
הבשר הגיע לשולחן מדיום רייר, צבעו אדום עמוק והוא מלא בטעם, כך שלא הייתה לנו כל בעיה לחסל את הנתח המדהים הזה.
Carrer de l'Argenteria, 62
Tickets
מסעדת טאפאס מודרנית ולא שגרתית. שף המסעדה, אלברט אדריה, שותף ליצירות האומנות במסעדת "אל בולי" לשעבר, החלוצה של הבישול המולקולרי בעולם. כאן הוא עדיין מלהטט בטכניקות מרהיבות בשביל לתת חוויה שונה ואחרת.
מבחר המנות רחב ורוב המנות קטנות, כיאה לטאפאס, וכולן מבוצעות בדיוק ובהשקעה רבה. אבל בשורה התחתונה - זה טעים מאוד. אכלנו שם ספירות זיתים (קלאסיקה מ"אל בולי") שזה מעין בועות של נוזל זיתים מרוכז עטופות במעטה ג׳לטיני דקיק. הייתה שם גם מנה של Air baget - מעין בגט זעיר, חלול בתוכו וקריספי מבחוץ, עטוף חמון איכותי. טעמנו גם טרין כבד אווז שבאמצעו צלופח מעושן, וגם מנה של מולים ברוטב ירקרק של קארי עדין וטוב.
הסיום של הארוחה היה החלק הטוב ביותר שלה: שליו וולינגטון שזה הי למעשה שליו שלם שנוקה מעצמות ומולא פטריות, תרד וביצת שליו. המלצר מגיע לשולחן עם המנה מונחת על קרש חיתוך, ומבצע את טקס החיתוך מול הסועד.
בסיום הארוחה המלצרית מבקשת שנתלווה אליה לחלל מוסתר בווילון. כשהיא מסירה את הווילון מתגלה חלק נוסף של המסעדה, שם אוכלים את הקינוחים. והעיצוב: תותי ענק, דובדבנים ופטל מפלסטיק משתלשלים מהתקרה ומסכי טלויזיה על הקיר משדרים כל אחד בזמן שונה את הסרט הנוסטלגי ״צ׳רלי בממלכת השוקולד״.
הקינוח הראשון היה ורד בתוך אגרטל שעליו כדור ג׳לי עדין של ליצ׳י וורדים, אותו שולקים ישירות מהפרח. הייתה גם אינטרפטציה לסטרופוואפל ההולנדי - בין שני וופלים דקים נחה גלידת עוגיות חמאה הולנדית שבתוכה קרמל. אכלנו גם טארט אוכמניות משוקולד לבן מקורמל במילוי קרם יוגורט ומעל פנינים קפואים של אוכמניות. קינוח נוסף היה פרח בצורת שוקולד עם נענע, קוקוס ופסיפלורה. גולת הכותרת של הקינוחים היא עוגת גבינה ספרדית מיושנת שהראתה את יכולות הקונדיטוריה המרשימות.
Av. del Paraŀlel, 164
Disfrutar
מסעדת דיספרוטר (שפירוש שמה בספרדית זה "להינות") היא מסעדה עם 2 כוכבי מישלן, ומדורגת כיום מקום 18 בעולם בדירוג סן פלגרינו. ארוחה במסעדה הזאת היא בסגנון ארוחת טעימות של 30 מנות - מנות מפתיעות, מיוחדות ויצירתיות מאוד.
יש שם סנדוויץ של גספצ׳יו מלחם קליל שנעלם כמו ענן בפה עם קרם קפוא של גספצ׳ו; לחמנייה סינית אוורירית ומטוגנת ממולאת בקוויאר בלוגה; פסטה עשויה ג׳לטין עם קציפת קרבונרה וגילוף של כמהין לבנות.
במסעדה עושים מניפולציות לאוכל ושנות מרקמים, כך ששתינו סלט חסה, לגמנו סביצ׳ה, אכלנו קינוח בצורת פלפלים ואכלנו צמר גפן מתוק בטעם מנטה וקקאו מענפי כותנה.
Carrer de Villarroel, 163
Hofmann Pastisseria
בברצלונה יש באזז מטורף על קונדיטוריית הופמן והקרואסון מסקרפונה שלה, ואכן יש על מה לדבר ולאן לרוץ. הקונדיטוריה נמצאת ברובע הגותי, והמקום מייצר שלל קינוחים מרהיבים ומאפים מצוינים.
בצמוד לקונדיטוריה יש גם בית קפה שאפשר לשבת בו ולשתות קפה, ולהזמין מאפים או קינוחים מהקונדיטוריה הסמוכה. הקרואסון המדובר אווירירי וחמאתי, מלא בקרם מסקרפונה מצוין, ושווה להגיע לכאן אפילו רק בשבילו ובשביל עוגת הגבינה שלהם בדמוי גבינת קממבר.
Carrerdels Flassaders, 44
Rocamlosc
גלידרייה על הרמבלס ששייכת לג'ורדי רוקה, אח אחד מתוך שלושת האחים שיש להם מסעדת שלושה כוכבי מישלן בחירונה שנחשבת לאחת המסעדות הטובות בעולם.
בגלידריה המעוצבת יש גלידות בייצור עצמי עם תוספות מעניינות. יש שם גלידת תפוחים מקורמלים עם שבבי קוקוס קלוי, פטל בהקפאה יבשה ופולי קקאו וגם בריוש צלוי בטוסטר וממולא גלידה. יש גם ארטיקים בצורות וטעמים שונים כמו שפורפרת קרם, יד מוזהבת או האף של ג'ורדי השף.
La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona
בובו
קונדיטוריה העוסקת בקינוחים ובשוקולד. תמצאו שם פרלינים בטעמים שונים, יצירות שוקולד וירטואוזיות בצורת תפוח, גולגולת, צילנדרים בטעמים ועוד.
יש מקומות ישיבה לקפה ואפשר לזלול קינוח במקום תוך כדי צפייה בסמטאות הרובע העתיק.
Carrer de les Caputxes,10
Sato itanaka
מסעדה יפנית חדשה יחסית, עם חלל אינטימי וקטן המכיל כ-20 מקומות ישיבה על בר.
בתפריט: ניגירי, סושי וסשימי, הכל נעשה מול העיניים ביד מיומנת, עם חומרי גלם מצוינים. אפשר לבחור ארוחת טעימות הכוללת מספר יחידות ניגירי וסושי, ירקות בטמפורה ומרק מיסו. מפתיע, אבל המחירים די זולים.
Carrer del Bruc, 79
Dos Palillos
מסעדה יפנית עם כוכב מישלן, שבה אפשר לבחור מנות מהתפריט או להזמין ארוחת טעימות של מנות. הארוחה מכילה בשר, דגים ופירות ים - נאים, צלויים, מאודים, ובשלל טכניקות.
יש שם מיני המבורגר של בשר וואגיו; ניגירי שונים של טונה, קלמרי ועוף; שרימפס צלויים על גריל; ורעיון יצירתי של "סושי" ריק עם אצה קריספית מרובעת חלולה ללא מילוי ומעל "קוויאר" שמן אגוזי לוז ואבקת סויה.
Carrerd'Elisabets, 9
Espaisucre
מסעדת קינוחים הזויים - זה התיאור המדויק. המקום הוא גם בית ספר לקונדיטוריה ובערב הוא מתפקד כמסעדה קטנה ל-15 איש - לקינוחים בלבד. הישיבה לארוחה מתבצעת בחדר סביב שולחן אחד עם טאבלט עליו מוצגים הסברים על כל קינוח, והסבר על חקר הטעמים ואיך הגיעו
לכל אותם שילובים.
הקינוח הראשון היה משחק של טעמי בלאדי מרי עם מרנג ואבקת עגבניות, מתחתיו הייתה מרמלדת עגבניות וג'לי פטל, וגם ג'לי בזיליקום וקציפת פטל וודקה. מודה, זה מוזר ומעניין.
היה גם קינוח בהשראת ממרח גוואקמולה - קרם אבוקדו וג'לי שמן זית, גלידת בזיל ולימון,
עוגת ספוג וקרמל ושבבים קפואים של לימון שנוצרו בעזרת חנקן נוזלי.
אכלתי לקינוח של הקינוחים שוקולד חלב מעושן ושורש פטרוזיליה ובסוף גם מעין עוגת גזר עם ג'לי גזר, קרם גבינת עובש וגלידת קימל. הזוי כבר אמרתי?
Carrer Sant Pere Més Alt, 72
מאיר אלאלוף הוא השף והבעלים של מסעדת "מריפוסה" בקיסריה