שתף קטע נבחר
 

חמים וטעים: "פיצה" חצילים עם שלל גבינות

חן לוינשטיין מכינה "פיצה" מהבילה עם שילוב טעמים מנצח וטאץ' קריספי מפתיע. המלצה חמה: אל תניחו שהילדים לא יאהבו - פשוט הגישו להם את המנה הטעימה והריחנית הזאת בשיא הביטחון. מקסימום, תופתעו לטובה. ויש גם טיפ מיוחד לבחירת החציל המושלם

בשיתוף תנובה

 

"פיצה" חצילים עם שלל גבינות: שלב אחרי שלב    (הפקה: אינטרוויזיה / y-productions)

"פיצה" חצילים עם שלל גבינות: שלב אחרי שלב    (הפקה: אינטרוויזיה / y-productions)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"פיצה" חצילים עם שלל גבינות

המצרכים:  

4 פרוסות חציל בעובי 1.5 ס"מ – בערך חציל וחצי

1/2 חבילה גבינה 5% ללא תוספת מלח, למאפים

4 פרוסות גבינה צהובה 28% (או 100 גרם פתיתי גבינה צהובה 28%)

3 כפות שמן זית

מלח פלפל לפי הטעם

8 כפות רוטב עגבניות קנוי

2 שיני שום

תבלין אורגנו

12 זיתים שחורים פרוסים דק

עלי בזיליקום 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

2. בקערה מערבבים גבינה 5% ללא תוספת מלח, למאפים, 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל ושום.

 

3. מפזרים מעט מלח על פרוסות החצילים ומניחים במסננת ל-20 דקות. שוטפים קלות ומייבשים היטב במגבת נייר.

 

5. מברישים את פרוסות החציל בשני הצדדים במעט שמן זית , ואופים כ-15-10 דקות, או עד שהחצילים זהובים משני הצדדים. מוציאים מהתנור.

 

4. מורחים שתי כפות רוטב עגבניות על כל חציל, ומעליו את תערובת הגבינה. אם משתמשים בפרוסות גבינה, חותכים לרצועות לאורך ומניחים לאורך החציל. אם משתמשים בפתיתי גבינה, מפזרים על החציל. מפזרים גם את הזיתים והאורגנו מעל בנדיבות, ומקשטים בכמה עלי בזיליקום.

 

5. אופים בתנור עשרים דקות או עד שהחציל רך והגבינה זהובה. מגישים מיד.

 

בתאבון! 

 

המתכון לקוח מסדנת בישול בריא עם פיליס גלזר

 

 בשיתוף תנובה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שילוב טעמים מנצח. "פיצה" חצילים
מומלצים