אוזני המן במילויים נוסטלגיים
גם המן הרשע לא היה עומד בפיתוי: מתכונים לאוזני המן במילוי עוגיות ובמילוי וופל
אוזני המן במילוי גנאש וכדורי קראנץ'
המצרכים:
לבצק -
6 כוסות קמח תופח
200 גר' מרגרינה
1 כוס שמן קנולה
1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
לגנאש -
200 גר' שוקולד מריר איכותי, קצוץ
200 מ"ל שמנת מתוקה
לכדורי קראנץ' -
150 גר' וופלים בטעם שוקולד
200 גר' קרם נוגט
200 גר' שוקולד מריר מומס
2 כפות אגוזי לוז גרוסים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - במעבד מזון או במיקסר, מעבדים את כל מרכיבי הבצק לתערובת אחידה וחלקה. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מכינים את הגנאש - ממיסים את המרכיבים בסיר עד לקבלת מרקם חלק, ומקררים מעט. כשהתערובת מתקררת, מעבירים חצי מהכמות לשק זילוף עם חור קטן.
- ממלאים ואופים - על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה. מזלפים במרכז כל עיגול שוקולד, ומהדקים את הקצוות לצורת משולש. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה עדינה.
- מכינים את כדורי הקראנץ' - במיקסר או במעבד מזון, טוחנים את הוופלים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
- בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים, ומעבירים לקירור לשעה וחצי. מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה, ומקפיאים שוב.
- הגשה - מעל כל אוזן המן מזלפים מעט מהגנאש (שמשמש כאן כ"דבק"), ומעליו מדביקים את כדורי הקראנץ'.
אוזני המן במילוי עוגיות חמאה ותפוז
המצרכים:
לבצק -
6 כוסות קמח תופח
200 גר' מרגרינה
1 כוס שמן קנולה
1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
למילוי -
1/2 חבילת עוגיות חמאה
1 כף גרידת תפוז
100 גר' חמאה
אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי - במיקסר או במעבד מזון, טוחנים את העוגיות עד לקבלת מרקם פירורי דק מאוד.
- בסיר קטן, מבשלים את כל חומרי המילוי תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה, וממלאים בשקית זילוף.
- מכינים את הבצק - במעבד מזון או במיקסר, מעבדים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- ממלאים ואופים - על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה. מזלפים במרכז כל עיגול את המילוי, ומהדקים את הקצוות לצורת משולש.
- מסדרים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה עדינה.
המתכונים באדיבות השפית מורן פינטו ובשיתוף מפעל הוופלים והעוגיות "מן"
אוזני המן במילוי גנאש וכדורי קראנץ'
צילום: איתן וכסמן
מומלצים