המנות הכי חריפות בארץ
מתחממים: מהעראייס בשוק מחנה יהודה בירושלים ועד פלפל חלפינו ממולא בגבינה וטלה בחיפה - המנות הכי חריפות בארץ
אוכל חריף ממכר, ולמרות שהוא עלול לשרוף את הלשון ואת חלל הפה, המכורים באמת מתקשים להפסיק לאכול ממנו. אפשר אמנם להתווכח האם מדובר בכוויה או בתחושת טעם אמיתית, אבל אי אפשר להתווכח עם תחושת העקצוץ הנעימה שממלאת את החך מיד לאחר הביס הראשון, וגוברת על אי הנעימות של אגלי הזיעה המתלווים אליו ועל הדמעות הלא רצוניות המופיעות בזוויות העיניים. נשמע לכם מוכר? אז אתם כנראה מכורים.
אז מה יש לנו בגזרת החריף בארץ? המטבחים החריפים ביותר הם התאילנדי, ההודי והאתיופי. יש כאן גם ייצוג קטן לחריפות מהצד הקנטונזי וגם מהמטבח המרוקאי, הטריפוליטאי והאלג'יראי, כשלכל אחד מהם טעם אחר של חריף, אבל כולם - ללא יוצא מן הכלל - גורמים לאותה שריפה באזורים של חלל הפה והגרון.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
מורשת החריף נחשפת: 150 שנה לטבסקו
מתכונים חריפים
מתכון לתבשיל דג מרוקאי חריף
בית תאילנדי
התפריט של "בית תאילנדי" כל כך חריף, שכמעט ליד כל מנה תקבלו מלפפון ירוק וכרוב להפגת החריפות. לצד כל מנה בתפריט מסומנת מידת החריפות שלה, שנעה בין פלפל אחד לחמישה פלפלים. בין המנות היותר חריפות שמגישים במקום, ראוי לציין את מנת ה"פלא פאד פיקנג" - נתחי בקר מטוגנים בקארי אדום ופלפלים חריפים (135 שקלים).
אבל עם כל הכבוד אליה, המנה שזכתה בתואר החריפה ביותר בתפריט האסייתי - וגם היחידה עד כה שזכתה לסימון של חמישה פלפלים - היא מנת ה"פאד פינקג פה נאה" - בשר בקר עסיסי מתובל בג'נגל קארי, חצילים תאילנדים וריחן פראי (92 שקלים).
בוגרשוב 8 תל אביב, 03-5178568, ראשון-שבת 12:00- 17:00, 18:00- 23:00, לא כשר
טאיזו
במסעדת השף שלו, מציע יובל בן נריה מנת מולים חריפה "אש" שכוללת מולים ברוטב על בסיס שמן צ'ילי עם פתיתי צ'ילי, קריספי שום, גולדן סירופ וסויה בהירה. המנה מוגשת לצד ברוסקטות קלויות, ומחירה 94 שקלים.
דרך מנחם בגין 23 תל אביב, 03-5225005, ראשון-חמישי 15:30-12:00, 23:30-18:30, שישי 23:30-18:00 , שבת 15:00-12:00, 23:30-19:00, לא כשר
שישקו
בבר האוכל התל אביבי, מגישים קבב חריף מאוד, המוגש בתוך פלפל חריף לא פחות לצד עגבנייה ובצל מטוגן, שעוצמת החריפות שלהם משתנה בהתאם לעונות השנה (בעונת הקיץ הפלפלים חריפים יותר). מחיר המנה הוא 58 שקלים.הר סיני 2 תל אביב, 073-7576221, ראשון-חמישי 1:00-18:00, שישי-שבת 1:00-12:00, לא כשר
TYO
ביפנית שברחוב מונטיפיורי, מציעים שני מרקים חריפים "אש"; האחד הוא מרק ראמן יפני עם ציר עוף וטחינה, בשר בקר קצוץ, אטריות ראמן, ירקות שורש, צ'ילי ועשבים טריים (68 שקלים), והשני הוא מרק שרימפס עם ציר בקר, כיסונים במילוי שרימפ, ירקות שורש ועשבי תיבול, שומשום ובצל ירוק (68 שקלים).
מונטיפיורי 7 תל אביב, 03-9300333 ראשון-רביעי 16:00-12:00, 24:00-18:00, חמישי 24:30-12:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר
התאילנדית בהר סיני
בתפריט של המסעדה הבאה, יש כמה מנות שיגרמו גם לחזקים ביותר שבכם להאדים ולהזיל דמעה. המנה החריפה מכולן היא, ללא ספק, מנת ה"פלא פאד פריק גאנג" - דג לבן בציפוי טמפורה מבושל בקארי אדום ביתי עם שעועית, חציל תאילנדי, כפיר ליים ובזיל תאילנדי. מחיר המנה הוא 69 שקלים, והיא לגמרי האתגר הבא שלכם.
הר סיני 1 רחבת בית הכנסת הגדול תל אביב, 03-5666975, ראשון-חמישי 16:00-12:30, 24:00-18:30, שישי - סגור, מוצ"ש - צאת השבת עד 24:00, כשר
מיאזאקי
במסעדה של השף יובל בן נריה שפועלת בשוק צפון, מגישים מרק חריף שיוציא לכם הדים מהאוזניים.
המרק, שנקרא בתפריט "ספייסי מיסו ראמן", הוא מרק עוף עם מיסו אדום, מחית צ'ילי, בצל ירוק, ביצה כבושה, תירס, פטריות שחורות, שומשום קלוי, אטריות חיטה דקות ושיפוד של נתח פרגית (62 שקלים).
ראול ולנברג 20 רמת החייל, 03-8009999, ראשון-חמישי 22:00-11:00, שישי 16:00-11:00, לא כשר
האנוי
באסייתית הבאה, מציעים מנת קארי מאלזית שקוראת תיגר על אוהבי החריף. מדובר במנה שנקראת "קארי לקסה" ומורכבת מאטריות ביצים, שרימפס, עוף, טופו מטוגן, למון גראס וסמבאר מסאלה ביתית.
מחיר המנה הוא 68 שקלים, ומלבדה כדאי לכם להכיר גם את מנת ה"ספייסי סולט קלמרי" שמגישים כאן.
לילינבלום 18 תל אביב, 03-5337962, ראשון-חמישי 16:30-12:00, 24:00-18:00, שישי 17:00-12:00, 24:00-18:00, שבת 24:00-12:00, לא כשר
אדוארד בר
בתפריט של "אדוארד בר", יש מנה אחת שרק מהשם שלה אתם עלולים להרגיש טעם חריף ועוקצני בפה: היא נקראת "סבל צרוף", ומורכבת משלושה סוגים של חריף - סחוג ירוק שעשוי מפלפלי "חלפיניו" ו"פריק קי נו" טחונים יחד עם שום, שמן זית ולימון; סחוג אדום שעשוי מתערובת פלפלים סודית ופלפל חלפיניו מטוגן. על המנה המאתגרת הזו תשלמו שם 27 שקלים.
הכרמל 12 תל אביב, 03-5101695, ראשון-חמישי 2:00-17:00 שישי 3:00-12:00 שבת 3:00-19:00, לא כשר
מיסראקאווי
אם אתם בעניין של חריף, ואתם מספיק אמיצים כדי לנסות חריף מהסוג האמיתי - נסו את זה שמציעים במסעדת "מיסראקאווי" האתיופית שבשכונת נווה שאנן בתל אביב.
רוב הסועדים כאן ממוצא אתיופי או אריתראי, והתפריט במקום מציע מנות לא מתחנפות וחריפות כמו בארץ המקור. מומלץ לנסות כאן את מנת הבקר הנא (שימו לב: מדובר בבשר נא לגמרי, שלא הוחמץ ולא עבר תהליך בישול כלשהו) שמוגש בתוך רוטב אדום וחריף "אש" מעל אינג'ירה, כשלצידו אבקת צ'ילי בגוון אדום כהה - שרק מלהסתכל עליה עמדו לנו דמעות בעיניים, ורוטב חריף במיוחד שמי שלא מורגלים בזה, עלולים אפילו לסבול מכוויות בחלל הפה. מחיר התענוג הוא 40 שקלים.
נווה שאנן 24, ראשון-שבת 22:00-10:00, לא כשר
ג'מילה
במסעדה המרוקאית של עבדו אלארג' ויואל ואייק ברמת גן, חוגגים בימים אלו עשור של פעילות ולרגל המאורע המרגש מציעים שם תפריט מרוקאי אותנטי מבית אמו של אלארג'. בין היתר, כולל התפריט גם קציצות לברק (ללא פירורי לחם), המוגשות עם רוטב עגבניות חריף מעל אורז. מחיר המנה הוא 53 שקלים.
ז'בוטינסקי 41 רמת גן (צמוד למגדל התאומים), 03-5166123, ראשון-חמישי 07:00-11:30, שישי 15:00-11:30, כשר
POW WOW
כיאה למקום בו תוכלו למצוא מגוון מנות ממטבחים שונים בעולם, יש כאן גם פיצה חריפה (לא פיקנטית, אלא חריפה!) שחובבי החריף ישמחו לזלול.
הפיצה, שנקראת בתפריט "פיצה חריימה", כוללת רוטב עגבניות חריף במיוחד, פלפל ירוק חריף, דג בורי וגבינת מוצרלה. ומה המחיר? עבור פיצה אישית תשלמו שם 39 שקלים.
רוטשילד 62 ראשון־לציון, 03-9797805, ראשון-שבת 2:00-12:00, לא כשר
סקון נקון
בכל מסעדה תאילנדית, שבה הכנת האוכל מופקדת בידיהם של טבחים או שפים שנולדו בתאילנד, אפשר לסמוך על כך שמנות חריפות אכן יהיו כאלה.
במסעדת "סקון נקון" מציעים מנת גרין קארי שיכולה להגיע עם עוף או עם שרימפס, לבחירתכם (69 שקלים). ואם אתם בכל זאת לא בטוחים שהיא תהיה מספיק חריפה בשבילכם, בקשו להעלות את רמת החריפות, כי מה שיפה כאן, זה שבכל מנה המוצעת בתפריט יש אפשרות לערוך שינויים בהתאם לטעמכם האישי.
רוטשילד 119 ראשון לציון, 03-6499434, שני-שישי 15:00-12:00, 23:00-18:00, שבת 17:00-12:00, לא כשר
המוציא
מסעדת השף המרוקאית של השף אבי לוי, שתמיד שמח לאתגר את הסועדים שלו עם מנות חריפות בסגנון אלג'יראי-מרוקאי.
אחת מהמנות היותר חריפות בתפריט היא מנת הסיגרים במילוי בשר חריף במיוחד, שכוללת גם פלפל שאטה. עבור המנה, שמיוצרת כולה במסעדה (כולל עלי הסיגר), תשלמו שם 44 שקלים.
יפו 113 ירושלים, 02-6310050, ראשון-חמישי 23:45-12:00, שישי 15:00-11:30, כשר
Burger Room JLM
בהמבורגרייה הירושלמית של השף ניר לוי ("טלביה"), יש ליד הדלפק מקרר עם בקבוקים מלאים בקוקטיילים אלכוהוליים המוכנים לשימוש, כשאחד מהם, הדאקירי, הוא חריף במיוחד. ומה הופך אותו לכזה? פלפל הצ'ילי (כולל הגרעינים שבפנים, הנחשבים לחריפים במיוחד) הנטחן יחד עם קוביית סוכר חום. יחד איתם נכנסים למשקה גם זאקאפה, לימון, מי סוכר וקרסאו.
את היצירה הזו, שעבורה תשלמו שם 20 שקלים, ימזגו לכם לתוך כוס מעוטרת בטבעת צ'ילי אדום וגרניש.
עזה 18 ירושלים, 02-5408484, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי 16:00-12:00, לא כשר
Dwiny pita bar
ב"דוויני" מציעים פיתות פתוחות (המזכירות ברוסקטות) עליהן עורמים מיני תוספות, פיתות סגורות במילוי בשר ודגים ומנת צ'יפס שנקראת שם "שלושת השלבים" ומורכבת מטבעות בצל, תפוחי אדמה, איולי, פטרוזיליה, עגבניות, בצל ירוק, פלפל חריף ולימון כבוש (25 שקלים).
מרבית המנות כאן מקבלות חיזוק חיובי של פלפלים חריפים, המעניקים את תחושת העקצוץ הכיפית שעושה חשק לביס נוסף, אבל המנה החריפה ביותר כאן, ללא כל ספק, היא מנת החריימה בורי שמוגשת בתוך פיתה טרייה בתוספת טחינה וכוסברה (בתוך פיתה - 40 שקלים, מעל פיתה פתוחה - 30 שקלים).
בית יעקב 6 ירושלים, 050-4742428, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי 2:00-12:00, שישי 15:00-11:00, שבת 1:00-20:00, כשר
עראיס מחנה יהודה
במקום הבא, מציעים מנת ספיישל מיוחדת בדמות עראיס חריף "אש", שיכולה להגיע בשתי גרסאות: הגרסה ראשונה היא עראיס סריראצ'ה, והשנייה היא עראיס מרגז. עבור שתי המנות הללו תשלמו 39 שקלים.
אגריפס 115 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-5355340, ראשון-רביעי 2:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 3:00-21:00, כשר
אל פואבלו
במסעדת הבשרים הצפונית, המתמחה בהכנת מנות ממטבח ה"טקס מקס" (המטבח האמריקאי הדרומי) ובהמבורגרים, מציעים גם "באפלו ווינגס" חריפים במיוחד שעוברים טיגון ואז הקפצה בווק עם רוטב צ'ילי, צ'יפוטלה וחמאה. המנה תעלה לכם כאן 39 שקלים, ותקבלו אותה לצד רוטב של גבינה כחולה.
כפר האומנים אניעם, 052-3881929, שעות ההרצה: שני-חמישי 21:00-13:00, שישי 22:00-13:00, שבת 18:00-12:00, לא כשר
תאי צ'ין
באסייתית הוותיקה שבקרית טבעון מציעים מספר מנות חריפות, ביניהן את מנת הנודלס ארטישוק שמכילה אטריות ביצים בעבודת יד, נתחי בקר, לבבות ארטישוק, אפונה, זוקיני, בצל לבן, פטריות ופלפלים קוריאנים חריפים במיוחד. מחיר המנה הוא 48 שקלים.
כלניות 1 קרית טבעון, 04-9533333, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר
ליבירה
במסעדת הבירה החיפאית ישנה מנה חריפה מאוד שכמוה, סביר להניח, לא תמצאו בהרבה מקומות בארץ. מדובר בפלפלוני חלפיניו בשלמותם, ממולאים בגבינות ובבייקון טלה. מנה קטנה תעלה לכם 22 שקלים, ועל מנה גדולה תשלמו 38 שקלים.
הנמל 26 חיפה, 04-3740251, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
Yume
במסעדה היפנית שבבנימינה, מציעים שתי מנות שקוראות תיגר על המושג חריף; הראשונה היא מנת ה"ניניקו אנטרקוט" שמכילה שלושה סוגי בצלים, פלפלים חריפים, פלפל שאטה, ורוטב סויה ושום (68 שקלים). מנה נוספת היא מנת קארי אדום חריפה במיוחד עם טופו, שגם הוא חריף מאוד, וירקות (52 שקלים).
המייסדים 4 בנימינה-גבעת עדה, 04-9804444, ראשון-חמישי 22:30-12:00, מוצ״ש-22:30, כשר
Rock & Stein
במסעדה הקריבית שבפרדסיה, מציעים פתיח חריף בטירוף של נאצ'וס שנקרא Nachos supreme ומחירו 56 שקלים. ומה הוא כולל? סלסה רוחה, סלסה ורדה וחלפיניו כבוש מעל. בקיצור, מדובר בנשנוש שיפתח לכם את הצ'אקרות וגם את התיאבון למנות הבאות בארוחה.
שדרות הנשיא 1 פרדסיה, 09-7743330, ראשון-רביעי, שישי 23:00-12:00, חמישי 2:00-12:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר
BP
בתפריט של הביסטרו הכשר שפועל בנתניה, יש שתי מנות המבורגרים חריפ לבחירה: הראשון הוא המבורגר קאריבי עם אננס מקורמל ברוטב צ'ילי וטבעות צ'ילי חריפות מעל (69 שקלים).
ההמבורגר השני, וגם החריף יותר מבין השניים, מוגש עם תוספת פלפלים חריפים שלמים שניצלו על הגריל וספייסי מיונז פיקנטי (65 שקלים). והאמינו לנו - מדובר באתגר אמיתי.
תחנת דלק פז מחלף נתניה, 074-7100017, ראשון-חמישי 2:00-11:30, שישי 14:00-11:30, מוצ"ש-2:00, כשר
Pazzo
מי מכם שנחשבים לחובבי חריף אמיתיים, או סתם לאמיצים במיוחד, שווה לכם להכיר את הפיצה הפיצרייה הבאה שפועלת ברעננה ומציעה את אחת הפיצות החריפות ביותר במחוזותנו. הפיצה, שנקראת בתפריט "דיאבלו", כוללת רוטב עגבניות, מוצרלה, פלפל ירוק חריף, פלפל אדום חריף ופלפל קלוי, ומחירה 54 שקלים.
היצירה 5 רעננה, 09-7418833, ראשן-שישי 2:00-18:00, שבת 2:00-17:00, לא כשר
רונג'אן
בתפריט המסעדה התאילנדית של אבי ורונג'אן באשדוד, יש מנות שורפות במיוחד: הראשונה שבהן היא מנת "לאפ עוף" (ישנה אפשרות להחליף את העוף בפירות ים או בבשר בקר), והשנייה היא מנת "יאם וואן סן" (סלט אטריות שעועית עם עוף קצוץ).
טווח המחירים של המנות נע בין 55-49 שקלים, וסוד החריפות שלהן שמור אצל רונג'אן, שאחראית על הכנת המנות במסעדה, אותן היא מכינה מחומרי גלם תאיים בלבד.
מקס נורדאו 24 אשדוד, 08-8645710, ראשון-חמישי 23:30-12:00, שישי 17:00-12:00, לא כשר
פיצה ארטישוק
בפיצרייה השדרותית מציעים לכם אתגר חריף במיוחד, המופיע בדמות "פיצת האש" הכוללת תוספות כמו פלפל שיפקה, פלפלים חריפים אדומים וירוקים ומעל הכול - זיגוג של סחוג שמייצרים במקום. נראה אתכם לא מזיעים כבר אחרי הסלייס הראשון.
וכמה תשלמו? פיצה קטנה עולה שם 39 שקלים, על פיצה בינונית תשלמו 59 שקלים ומחירה של פיצה גדולה הוא 79 שקלים.
כיכר הנשיא 4 שדרות, 08-9955045, ראשון-חמישי 1:45-17:00, מוצ"ש - 01:45, כשר
ממוס
במסעדה הטוניסאית של גילה ממו בבאר שבע, מציעים מגוון תבשילים פיקנטיים מהמטבח הטוניסאי, בהם מנת חריימה חריפה במיוחד. תוכלו לקבל אותה במסגרת ארוחה עסקית לצד סלטי פתיחה פיקנטיים ולחם פרנה שאופים במקום (59 שקלים).
משה מונטיפיורי 1 באר שבע, 08-6112285, ראשון-חמישי 18:00-10:00, שישי 14:30-10:00, כשר
אלבי
במסעדת הבאר שבעית, השף רועי דאי מציע מנת פתיחה קטנה וחריפה "אש", שזכתה לשם מקורי במיוחד המיטיב לתאר אותה: "חריף ושה' יעזור לכם!". מדובר במיקס של כמה סוגי חריף, בהם אריסה, משוויאה, פלפל חריף מטוגן בפרוסות שום וכוסברה ומתבל שיפקה לבנוני. מחיר המנה המאוד חריפה הזאת הוא 17 שקלים.
חיל ההנדסה 2 מרכז ביג באר שבע 08-6655601, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר